Deníček uživatele irena1111

irena1111
13.09.2013

Ahoj všem. Tak jak vám vaše štěstíčka rostou? Napadlo mě trochu porovnat jak jsou naši skoro čtyřleťáčci na tom.
My máme celkem velkou slovní zásobu ale výslovnost některých písmen nám dělá docela problém. R Ř a L nám vůbec nejde a některá další někdy flákáme. Pomalu zvažuju návštěvu logopeda.

Mám chlapečka 7/09 a co se týká sportu je šikovný, umí plavat, jezdí na šlapacím kole i ve stoje :) do školky nastoupil teď v září, takže si zatím zvyká. Baví ho snad všechno, zlobí když se nudí, takže pořád musíme vymýšlet jak ho zabavit :00: Skoro vůbec si nehraje sám, pořád z někým, stále se ptá co budeme dělat :? Počítá do 10, s písmenek neumí Ř, r říká už celkem dlouho, to i dětská mudr. koukala že už umí, myslím mu byli 3 roky, začal velmi brzy mluvit..malovat mu jdou hlavonožci, domeček, sluníčko, teď jsme dlouho nemalovali byli jsme pořád venku ;) jinak je celkem stydlivý, na veřejnosti se nijak hlasitě neprojevuje, za to doma mi to pak dává sežrat }:) :) Jo a co se týká váhy tak má 105 cm a 16kg takže taky celkem drobek, začal jíst až teď ve školce, tam sní vše, doma nejedl, už se to trošku lepší...kolikrát jsem nechápala z čeho žije :///:

Ahoj, syn je taky LP09:). Mluví hezky, nedělají mu problém složitá souvětí, jen místo R a Ř říká L. Taky občas přehazuje slabiky, místo pokoj třeba často řekně kopoj apod. Jinak snad ale dobrý, zatím to neřeším, protože pořád vidím pokroky. Chodí do školky, vcelku bez problémů, jen není ten typ, co dělá všechno jako ostatní děti (při hromadných příkazech jako "běžte se vyčurat"), takže se s ním občas učitelky nadřou. Počítá do dvaceti, miluje knížky, umí se podepsat tiskacími písmeny, kreslit moc neumí(sám říká, že nekreslí, ale čmárá, asi mu to říkají učitelky ve školce). Zato rád lepí, stříhá, vyrábí...Zkoušeli jsme už kolo, ale nechce se mu moc šlapat a nebaví ho to, takže to asi odložíme na jaro. S chozením je to lepší, v létě jsme s ním bez problémů ušli osm km na horách. Miluje vodu, ale bojí se potápět, plave sám s rukávkama. S čím teda hodně zlobí, je jídlo, nechce ochutnávat nové věci, z oběda si vždy vezme tři lžičky a už odchází od stolu, musím to pak do něj rvát já (a občas už na to nemám nervy...). Taky je dost drobný, má cca 15 kg a 103 cm.

ahoj :€s€: taky máme čtyřletáka... akorát nastupoval do školky teď v září-musím uznat,že zatím bez problémů,doufám,že mu to vydrží.Jinak co se týče toho co umí-no má to takové nevyrovnané... v kreslení je strašně pozadu-dokonce už mi to říkala i učitelka ve školce (aby se nezbláznili-měl namalovat zvoneček a udělal akorát takovou změt čar,nakonec,když jsme přišli domů a ukázala jsem,jak ho má namalovat,tak ho namaloval,takže možná by stačil jen trošku jiný přístup :00: ),prostě malování ho nebaví,sám to dělat nebude a když si s ním u toho sednu (a má náladu),tak vydrží max. 10 min. :( on všeobecně tyhle vyráběcí věci prostě nemusí :( stějně tak mu nejde skládání puzzle.Moc rád hraje hry typu člověče,pexesa,domina.Jinak děsně zbožňuje všechny ty úkoly typu co k čemu patří,co je větší/menší,jaký kousek obrázku chybí a tak.Ty pracovní sešity,to jsou jeho lásky,to bych mohla kupovat pořád :) Děsně ho baví počítání,zná čísla do dvaceti,počítá do patnácti,pomalu chce začít vysvětlovat sčítání a odčítání,tak začínáme zkoušet na prstech.Zná znaménko větší/menší,ví které číslo je větší.Ale třeba písmeně ho vůbec nezajímají :n: je moc šikovný na sport,jde mu a baví ho fotbal a plavání-pod vodou už přeplave možná pět metrů,skáče do hloubky,vody se teda vůbec nebojí.My máme naopak děsného aktivku,takže někdy je potřeba usměrnit a někdy mi jde fakt hlava kolem :00: ale s písmeny jsme na tom stejně,L mu jde teda dobře,R a Ř mu ještě nenaskočilo,zeptám se asi doktorky někdy v zimě,jestli už logopedie nebo ještě počkat do těch pěti let.já bych možná počkala,malej je červencovej,takže mu asi stejně budu chtít dát odklad a za ty dva roky by to určitě stihnul dopilovat :€s€:

irena1111
12.08.2012

Ahoj holky, do tohohle klubíku moc nepíšu, ale po delší době to zase zkusím. Vím, že srovnávat děti se nemají, ale i tak bych se chtěla zeptat co a jak zvládají vaše ratolesti.

Co už umí?

Ahoooj :) Petik je 2. 11. 09 Je hrozně líny. Je sice aktivní, poskakuje, energie na rozdávání. ale jak v čem. Na tom odrážedle, co vypadá jako kolo jezdí už skoro rok. ALE pouze z kopce a někdy po rovince, jinak okamžitě slyším "nosííít". Slovo nosííít slyším pořád, není schopný chodit na procházky, po pár minutách chce nosit, jinak si sedne na zem a sedí. Sedí i 15 minut. Jsem v tomhle tom bezradná. Jídlo jí lžičkou, občas vidličkou. Ale jen prvních pár soust, pak řekne "mamka". a když mu nedám, tak prostě nesní nic. V jídle vůbec strašně fifrá. Ráno vypije své milované kakao, a pak už nechce nic, někdy až do oběda. Oblíkání? tak to je katastrofa, není schopný si po nočníku natáhnout ani slipy, vždy se mu srolují a on řekne "neumím, mamka". Jsem ráznější typ, moc se s ním neštvu. ale nic platné, klidně bude 1O minut chodit s teplákama a slipama "na půl žerdi". Nám ho do školky nevzali, je tu hodně dětí. Ale jsem rozhodnutá mu od září udělat školkový režim, ať je na to stejně jako stejně staré děti a není pozadu. Musím ho trochu osamostatnit. Jinak má období, kdy provokuje a zlobí. ale dokáže být taky zlatý, je to každý den jinak. Krásně mluví, má hlášky, že by jeden padl :) Ale taky začal být vyčuraný, když něco nedovolím já, tak jde za taťkou, protože ví, že ten povolí. Mluví už od druhých nározek, ale mám strach s tou výslovností, dost to fláká, třeba sykavky. a já se nemůžu nikde dočíst, jestli to mám řešit už teď nebo později. A je to hrozný mazel, říká mi věty typu: maminko, děkuju, že jsi moje kamarádka :D nechápu, kde ty hlášky bere... A jinak miluje auta, nic jiného ho nezajímá, žádné puzzle, pexeso, nic duchaplného. Jen doma pořád stavím z krabic garáže a cesty. :) A jsme úplně bez plínek, jednou za 14 dní se v noci počůrá, ale prosí mě, abych mu už plínky nedávala. Myslím, že tvá malá cácorka je trochu šikovnější než náš lenoch :) mějte se, pa

Ahoj, syn je taky LP 09. Jíst umí sám, ale většinou u toho blbne, s jídlem si hraje, takže to pak většinou nevydržím a dokrmím ho. Když jí sám, sní toho jen tak třetinu, co by snědl, kdybych ho krmila. S nožem i vidličkou to umí hezky, ale je to spíš cvikem, nechávám ho jíst samotného už dlouho a hlavně s vidličkou a nožem ho to strašně baví (ale často je pořád po jídle na sprchu, protože dělá blbosti...). Oblíkání se snažím trénovat, ale často se přistihnu, že ho oblíkám proto, že to je pro mě jednodušší. Nicméně svlíknout se umí celý a oblíknout víceméně taky, když mu nachystám, jak to správně patří. Trenky si vždycky roluje přes zadek, takže je musím často spravovat. Ale je líný, takže má nachystanou kupičku a lítá kolem toho půl dne nahatý, než zasáhnu násilím. Jinak hezky mluví, akorát nemá úplně vytříbenou výslovnost, ale rozumí mu většinou i okolí (když si zvykne). Mluví ve větách, skloňuje, řekne co potřebuje. Začíná zpívat (jen pro sebe, ale už to má konečně melodii). Miluje knížky, umí zpměti spousty říkanek. Nočník byl problém, ale zvládl to v 2 letech a 4 měsích, ale na spaní má plínu pořád. Na odrážedle jezdí asi od 2,5 let, techniku zvládl během jednoho dne. Jinak je to ale vztekloun prvního stupně, neposlouchá mě, je tvrdohlavý...je dost těžké na něho najít nějakou páku. Na rozkazy a řvaní reaguje nedoslýchavostí:). Takže já mám často nervy nadranc, navíc je dost živý a vymýšlí strašné kraviny:)..takže furt musím být ve střehu. Ale je to fajn kluk. Myslím, že s tvojí holčičkou je vše v naprostém pořádku, je inteligentní, takže ví, že máma ve všem pomůže:)...to má syn taky a najednou neumí věci, které dřív dělal automaticky.

irena1111
28.02.2012

Ahoj holky, tak jsem před dvěma týdny musela zase začít brát AD, od října se toho u nás docela hodně změnilo, celou dobu to bylo dobré bez léků a najednou se to nějak sečetlo a ataky byly tady.

už jsem tady několikrát psala, že v odborné lékařské litaratuře tvrdí, že se úzkost, deprese apod. nedá úplně vyléčit, že se s ní vlastně člověk v malé míře rodí a záleží na tom, jaký život prožívá, co ho srazí na dno, jaké nemoci prožije apod., takže ideální je brát léky třeba v poloviční dávce napořád, je to letitá záležitost

Taky přeju, aby to bylo brzo ok. Někdy ty okolnosti kolem nejsou ideální, taky se mi to při horší situaci zhoršuje. ale bude líp, neboj. pa :a:

Já jsem nyní těhu a držím se jen tak tak,abych je nezačala brát.Mě hormonální změny nedělají vůbec dobře,tak snad budu po porodu zase normální.Fakt jsem protivná a depresivní,chudák můj chlap :? No věděl do čeho jde tak musí vydržet jako já ;)

ahojky,taky beru ad a to jsem těhu...bohužel,někdy to jinak nejde..člověk to tak musí příjmout a nesnažit se za každou cenu to vydžet bez nich.Přeju ti at je to co nejdříve o.k.!!!

irena1111
10.02.2012

Holky jsem ráda že nejsem sama i když teda nechápu jak si někdo může připadat tlustej se 70 kilama, to kdybych měla tak skáču radostí tři metry nad zem.
Ale napadla mě taková anketka.

Ahoj,tak ja jsem momentalne 4 m po porodu a v hubnouci fazi...Hubnu 4 tydny a mam dole 3 kg a -8 cm v pase...Jinak k otazkam..
1) Hybat se (opravdu si najit cinnost,kzera vas bude bavit a ne takovou,do ktere se budete nutit),mit to v hlave srovnany (myslim co se tyka hubnuti) a byt v pohode..Pak si muzete dat cokoladu bez pocitu viny a vite,ze urcite nepribetete...
2) Cokoladaaaaaa a syryyyy...se mi sbihaji sliny ted:-)

1) snažim se jíst menší porce, pokud možno ke všemu zeleninu a nepeču žádné sladkosti, abych je nejedla :///:
2) mojí neřestí jsou brambůrky a hranolky :( A málo piju :00:

souhalsim:))
a co delam pro to abych netloustla:(( snazims e nezrat toho kvanta a snazims e hybat:))ted tehule to moc nejde :s: ale mam nahore v 29tt jen 4kila tak snad to nejaky vysledek ma :s: :s:

a moje neres je syr!!!!!!!!!!!v jakykoli podobe a cim vic %tim lepsi a samoze i kvalitnejsi.....mnam to muzuuuu

No tak normálně mám těch 67 kilo, ale i tak bych chtěla mít míň. Ale pro udržení váhy musím fakt nežrat. Jídlo pravidelně mi nepomáhá, přibírám i po myšlence na něco k jídlu. Nejdůležitější je pít hodně vody a u mě teda skoro nesnídat, dát si oběd, něco malýho ke sváče a nevečeřet. A hlavně nejíst sladkosti. Ani na ně nemyslet :00: .
Největší neřest je právě čokoláda, jsem čokoholik :///:
I teď v těhu se snažím nežrat tolik, sice to neni nikdy lehký, tak ujedu, ale bojím se, abych nebyla po porodu větší než kočárek :D . I tak mám za celou dobu 14 kilo navíc. Ještě 7 tejdnů budu papat a pak teda radši i při kojení :)

irena1111
19.01.2012

Tak už je to víc než 6 měsíců co se nám povedlo zbavit se AE, měli jsme naštěstí jen lehčí formu ale i tak to bylo nepříjemné.

Ahojky jsme na tom skoro stejně, taky máme jen slabou formu a žádné omezení ve strvě. My jsme měli první výskyt začátkem prosince, ale po rychlém nasazení kvalitní a vhodné kosmetiky vše zažehnáno.
Tak přeje ať vám to dlouho vydrží, zatím pa Verča a Šimík !!!

irena1111
16.01.2012

Holky neříkejte mi, že jsem tady jediná baculka

Ahoj holky,
můžu se k vám přidat?
Jsem opravdu mega baculka. Před těhotenstvím jsem měla 96 kg a za těhulkování se mi podařilo nabrat děsných 30 kg. Celkem hodně jsem otékala, takže to bylo hodně vody. Dr mi při každé poradně vynadala že moc přibírám. Já jsem ale vůbec nejedla sladké ani tučné ani nezdravé. Bylo mi ze všeho špatně. Co jsem mohla bylo mléko na litry, vařené hovězí maso, mrkev a banány. Mám dvou měsíčního syna Honzíčka a nyní mám 110 kg. Jelikož nekojím, tak půjdou kila hodně pomalu dolů :€\€: :r:

Ahoj Irenko, tak i já se přidávám do tohoto klubíku...... :( Je mi ze mě doslova na blití a jsem z toho fakt nešťastná, ale můžu si za to sama.....cítím se jak v začarovaném kruhu a nevím jak z toho.....V době před holkama jsem měla cca 75 kg při výšce 178 cm....což bylo super......kde jsou ty časy.... :r: :r: :r: pak jsem se postupně vykrmila na 85 kg a poprvé otěhotněla....šla jsem rodit se 112 kg!!!!!! Po porodu mi hodně pomohl Adipex ( holky neukřižujte mě ), zhubla jsem během chvíle na 83 kg ani nevím jak.....Pak začly mé psychické problémy ( panická porucha ) a já přestala kouřit a jíst antidepresiva - během půl roku jsem přibrala 7 kg - to jsem měla 92 kg a podruhé otěhotněla.....Opět jsem šla rodit se 112 kg.....Teď jsem 4 měsíce po porodu a mám 104 kg...Tak ráda bych zhubla.....je to můj jediný životní sen...ale je to tak hrooooozně těžkééé...beru jídlo jako drogu.....nevím jak se k tomu dokopat.....navíc sport nikdy nebyl můj velký kamarád.....jsem nešťastná, ale vím, že si za to můžu sama....:-(((((((Má šílená váha se odráží i na sexuálním životě, který je na bodě nula.....:-(((Manžel byl dosud docela telorantní, ale už z něj cítím, že začíná být nervozní...Tak ráda bych obnovila sex, ale jsem tak šíleně zamindrákovaná, že to prostě nejde...:-(I manžel mi lehce naznačuje, že by si představoval trochu jinou postavu......takže to zkouším po milionté a ode dneška držím dietu........ :?

irena1111
30.01.2011

Holky jdu s dotazem. Před vánocema se malé (14M) udělal flek na ruce, dr diagnostikovala AE. Postupně se nám rozšířil pod kolena, na záda, na bříško a taky na zadeček.

to nebude z UM, protože když ho pije od narození, my máme atopický ekzém od půl roku asi a jedinou souvislost, kterou považuji za prokázanou je změna počasí a to ve smyslu ochlazení - tedy před Vánoci a teďka se to zhoršilo jelikož jsou suché mrazy, jak je tepleji, zlepší se ekzém, pokud by byl ekzém v závislosti na UM, určitě by se neprojevil takto pozdě. u hrozně moc atopiků se závislost na jídle nedá vůbec posoudit, u někoho je jasná, někdo celou dobu nepozná vyvolávací příčinu. my jsme také toto řešili, malý ale měl hned po narození večerní UM a pak od 3m taktéž večerní a tudíž jsem předpokládala, že z mléka to nemá, zkoušeli jsme hypoalergenní, ale absolutně jsme se nechytli, krevní testy jsem u takto malého dítěte odmítla a teď jíme jogurtíky, sýr, máslo - vše v pohodě, trošku problém je ovoce a tedy to počasí.

irena1111

In reply to by barbusacek

no me se to taky moc nezda, ale zrovna kdyz jsme to mliko a jogurty vysadili tak ekzem zacal mizet, ted se ale zase trochu objevil takze zejtra mlicko zase zkusime a uvidime, mozna to fakt dela i to pocasi, my jdeme v dubnu na kozni tak uvidime co na dr povi, ja bych klidne ty alerg. testy nechala udelat ale prej se delaj az od dvou let

In reply to by irena1111

bych to ještě ozkoušela, moc se mi to nezdá, že by to bylo z toho mléka, když ho tak dlouho pije a nic... no to ty kožní testy, ale jinak se dají dělat krevní testy - jenže ty testy nejsou 100%, mívají často falešné výsledky a - jsou lidé, kteří jsou alergičtí na kravskou bílkovinu - je jich hodně a celý život o tom neví, 90% z těch, o kterých se to ví se zjistí do 1 roku, alergie může být fakt na kde co a jedinou jistotu ti dá eliminační dieta - nejíst nic mléčného - ale u ekzému je to fakt problém, protože se zhoršuje i třeba tím počasím, nachlazením, jiný prací prášek, aviváž ... navíc, jsou lidé, kteří nesnáší mléko a přitom mohou klidně smetanu nebo jogurty - já jsem z toho vycházela, řekla jsem dr., že když udělají testy a budou pozitivní - že mi zakážou veškeré mléčné výrobky a to už ti nikdo neodpáře, máš to jako dg. na papíru a jedeš s tím prostě furt a já byla názoru, když měl malý půl roku, že ještě má absolutně nezralý imunitní systém a že prostě na testy je ještě čas... uvidíš, co ti řeknou na kožním, moje kamarádka kožařka mi říkala, že když ten ekzém bude špatnej i nadále, tak v těch dvou letech mi udělá testy. neříkám, že to nemůžete mít, to bych si ani netroufla tvrdit, ale já to dělala a dělám tak, že když si myslím, že se po něčem mohl zhoršit, tak to třeba měsíc nedám a pak to zkusím znovu a když je to zase horší, tak už to o něčem svědčí... takhle jsme to třeba měli s jablky, na které si myslím jsme alergičtí a bohužel se cpou skoro do všech výživ a v této roční době je jaksi čerstvé ovoce dost těžké sehnat...

irena1111

In reply to by barbusacek

no my jablicka a banany papame porad a zadnej problem, zeleninu taky mame porad stejnou a v pohode, takze jedinej alergen kterej me napada je fakt ta mlecna bilkovina jinak nevim z ceho bysme to mohli mit, aoe je pravda ze bych nerada male odebrala mlecne vyrobky protoze jsou pro ni hodne dulezite, ni zejtra zkusime bud jogurt nebo to UM a uvidime co to udela. Nastesti nemame ten ekzem nijak silnej, mame jen jeden flek na ruce a na brisku je to spis jak vyrazka nez ekzem

irena1111
29.11.2009

Zdravím všechny. Mám chvíli čas tak jsem se rozhodla napsat jak se nám vede pár týdnů po porodu císařem v celkové narkóze.

Skoro 4 týdny

ahojda,já měla taky takové pocity,ale ty zmizí,neboj :-) Jinak jsme od 3 týdne na UM a už je Maxovi 7 neděl a má se čile k světu..ať vám hezky roste :a:

irena1111
11.11.2009

Ahojky všem. Tak mám chvilku abych napsala, že plánovaný císařský řez proběhl a už jsem i s naším zlatíčkem doma.

Tak už jsme narozný a doma

Tak to gratuluji maminko máš moc krásné miminko .Tak ať se vám k světu daří a vše probíhá jak má a hodně zdravíčka

irena1111
30.10.2009

Zdravím všechny, tak dnes jsem ukončila 39. týden těhu a absolvovala jsem prohlídku. Doktor se nakonec rozhodl pro plánovanou sekci kvůli té mojí panické poruše.

vzpomínám si, že už jsi o tom kdysi psala. to je dobře, že je dr. rozumný a naplánoval císaře. a jaký způsob anestezie zvolíš je čistě na tobě, epidurál (spinál) je o něco šetrnější než celková, ale zase si myslim, že to může být i celkem psychický nápor na tu maminku. každopádně se moc těším na fotečky miminka a ať si první společné chvíle parádně užijete ;)

Neboj se zvládneš to. Cévka i klystýr nebolí je to trošku nepříjemné, ale nic to není. Já osobně jsem to čekala horší. Já měa rodit normálně tak jsem měla epidurál, ale nastaly komplikace a musela jsem na císař a dostala jsem celkovou anestezii. Vím, že kdybych šla znovu rodit radši bych lokální.

no já nevím, já bych se spíš bála toho CŘ než porodu :-), tak držím palce, ať vše dopadne na jedničku a rychle se poté zotavíš :k: Pa pa J

Ahoj Irčo tak to je supr když víš,že už v úterý budeš mít mimíska u sebe týýýýýjoooo to budem držet palečky a prosim tě o jaké panické poruše to mluvíš???Anestézii si můžeš vybrat,zda chceš spinální anestezii nebo celkovou a psát ti ,co tě čeká od ulehnutí do vyndání broučka ti nebudu je lepší být laik a nevědět,hlavně ať jste v pořádku a vše proběhne jak má,plánovane sekce jsou v pohodě uvidíš pááá

irena1111

In reply to by timinka těhulinka

Já se s panickou poruchou léčím už dlouho, je to psychické onemocnění a projevuje se tak, že když se dostanu do nějaké větší fyzické a nebo hlavně psychické zátěže tak mám problém s dýcháním a dusím se, něco jako když má astmatik záchvat jenže on to má od plic a já od nervů. Normálně na to beru léky ale v těhu jsem je vysadila kvůli mimískovi a jak se přiblížil porod začal se víc objeovat strach a ta panika takže jsem měla několik dnů kdy mi nebylo nejlíp, no a na základě toho se doktor rozhodl že ta sekce bude lepší, protože se nedá předpovědět co to se mnou udělá u porodu a je lepší dělat sekci plánovaně než akutně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky