Kolik utratíte za dítko za Vánoční dárky?

29.11.2012

:a: Kupujete nové věci,hračky nebo i přs internet použité či hrané?
A kolik obětujete za jedno dítko za Vánoční dárečky :///:
Mám syna 3,5roku :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak my máme zatím 2 děti (3 a 5) a třetí na cestě a letos jsme jim pořídili Siku traktory s vozem na ovládání každý cca 3.700,- Dále každý dostane kombajn Bruder 1.000,- + 600,- Tím pro nás dárky hasnou. Dostanou to, co si nejvíce přejí a vím, že budou spokojení. O zbytek se postarají prarodiče. Navíc ke konci roku doplácíme dětem do limitu na Lišku nemalou částku. Oblečení a boty jako dárek nepovažuji..to je samozřejmost, protože to potřebují.

jo ještě jsem zapomněla dodat,že ty dárky co jsem uvedla mě vyšly na 1500kč,a zapomněla jsem dodat že jsem jí ještě koupila sadu platových nůžek,ráda střihá,ořezávátko a barbie stojánek na pastelky, a to je už opravdu vše :s:

Doteď jsem dceři kupovala jen drahé a velké dárky( naivně jsem si myslela že čím větší dárek tím větší radost z toho bude mít),ale letos jsem se rozhodla že jí koupím několik menších dárku,které doopravdy využije a bude z toho mít radost,přišla jsem na to že jí udělá radost(jsou jí 3,5) tužka a papír :s: hrozně ráda kreslí a vybarvuje,tak jsem jí objednala několik omalovánek které obarví jak vodovkami tak pastelkami,knižky,dřevěné puzzle medvídek Pú a dřevěné puzzle hodiny,knižka Spongebob,deka Spongebob(její oblíbená postavička),pončo Minnie a povlečení,tohle bude ode mě vše.Naší jí určítě taky něco koupí,od strejdy taky něco dostane a víc ne třeba,děti se spokojí i s málem :a:

takže, já mám zatím jeden jediný dárek, to je vláčkodráha. Jinak jsem řekla tchánovcům, co by si malý přál, tak mi řekli, ať mu něco objednám, že to zaplatěji. Nakonec jsem koupila dřevěné garáže za 1200 :D nj, tak nějak jsem využila nabídky a já sama ušetřila a mohu tak koupit dražší Lego :) Pak to dělám tak, že cca 3 měs před Vánoci ukládám stránky do složky v PC, pak si sedneme s manžou, vyškrtáme věci, které si mezi tím rozmyslíme a usoudíme, že je to zbytečné a nakonec zůstaneme tak na max 5 věcech (finančně 2,5 max 3 tis). Ale u nás je problém spíše jiný a to jsou rodiče, tedy moji. Za ty roky jsme je navykli na dary a letos jsme to vše zredukovali, protože už mě to zkrátka nebaví i tak toho bude více jak dost.

no nas dostane vrtulnik, razitka, knizku, hlavni darek kolo, na to z velke casti prispeji moji rodice, tak nas to vyjde 1500 . ale ma vse, co si pral......
My jej darkama nezahrnujeme, hracky ma a snazime se byt porad venku,vylety a tak. urcite to neni o penezich

Ahoj,
zajímavé téma ;) Mrkla jsem se, co všechno malá dostane a jsme na 3500,- Kč. Dostane knížky, panenku, postýlku pro panenku, otočné křeslo do pokojíčku, dřevěné puzzle, dětský tablet, doktorský kufřík a nákupní košík :)
Na Vánoce jí chceme dodělat pokoj, takže to bude stát mnohem víc než dárky pod stromeček - tapety, malba, bordura, nová postel, úložný prostory na hračky, police :///: Ale zase to bude na pár let krásný :) Hračky kupuju nový, jen jsem teď sehnala pár knížek použitých v super stavu přes MMB :)
Ale hlavně, že se sejdeme u stromku zdraví a šťastní :€s€:

máme 2 děti, 2 a 3,5 roku staré. A stejně jako loni dostanou jeden společný za 400 + ještě kadžému koupíme po jednom něco malého do 100. Takže se vejdem do šesti stovek celkem.
TEn společný jsme koupili tady u nás v elektře, jde o 2 telefony propojené kabelem funkční, i za mého mládí to bývala oblíbená hračka a to ani nefungovali tyto fungují, doufám že budou mít radost, sice píší od 3 let, ale to píší pomalu i na chrastítkách, snad to hned nerozbijou :-).
:a:

In reply to by Dejmalka

Vy jste měli nefunkční telefony? Mě je 30 pryč a měli jsme propojený tel z pokojíku do kuchyně a byl plně funkční i zvonil :)
Jinak jsem o tomto dárku také uvažovala, ale děsila mě ta představa s kabelem, že se o něj zabiju dříve než si stačíme zvolat a nakonec to vyřešili tchánovci a koupili vysílačky :)

Dcera 2.5 roku.Hračky kupuju nové.Utratim okolo 4000-5000, ale jsou v tom i věci který bych koupila tak i tak.

U nás to jsou brusle za 600,házecí auta s tou flusačkou za celkově 900 (to si přeje moc,takže jsme museli :)),dres se jménem a číslem za 500,lepící mozaiky za 200 a nějakou knížku :) Takže celkově vlastně finančně za docela dost,ale zase kvantitativně to tolik nebude :) Mladšího letos ještě "ošidíme" nějakým chrastítkem a pár hloupostma,přeci jen dvouměsíční dítko takové nároky nemá,zvlášť,když ještě dědí po bráchovi :) Každopádně použitým věcem se vůbec nevyhýbám,ale letos to fakt nešlo-brusle nekoupím použité,ty auta jsou letošní novinka,takže to taky použité nekoupím,dres bude mít jeho jméno a číslo,co si přeje,takže to taky ne :) Ale oblečení kupuju téměř výhradně použité a spoustu hraček taky :)

Syn má na Vánoce skoro 2,5 roku. Dost si hraje doma s dřevěným vláčkem a dráhou za pár korun z Ikei, tak jsem včera v Tescu pořídila velkou dřevěnou dráhu i s figurkama, mostem atd. 100 dílů za 495,- Kč (po slevě), dřevěnou tabulku s rybičkama na magnet s udičkou a chytají se rybičky na ten magnet (přes internet ruční výroba za 195,- s poštovným), dva dřevěné vláčky vezoucí různé kostky na skládání (hrané, ale jako nové, vydrhnu je a za 250,- Kč s poštovným no neber to :s: a posledním dárkem je elektronická naučná kniha od firmy Pafaas za 300,- Kč vydražená i s poštovným v aukci (nová). Takže se vejdeme do 1.250,- Kč. NO a po Vánocích chci koupit novou autosedačku 15-36 kg, takže bude mít další "dárek" za 4.000,- Kč :00: Jinak nejsem zastáncem dárků proto, že jsou Vánoce, pokud by nic nepotřeboval a vyloženě bych nevěděla co koupit, tak by měl jen drobnost. Vloni mu byl rok a půl, rozum z toho neměl, nic nepotřeboval, tak dostal odrážedlo, které bych kupovala až v létě :a:

ale tak o peníze přece nejde, ale aby bylo pod stromečkem překvapení a krásnej svítící stromeček, koledy, prskavka, ježíšek, cukroví, bramborovej salát :s: ... a to všechno se dá pořídit za pár kaček. jako jedna věc,že chcem koupi holce lyže a tak to vychází na ty vánoce ale utrácet za blbiny fakt nehodlám. navíc nemám ráda nakupování..sem tvořivej člověk

Ahoj. Kupujeme nove v kamennych obchodech. Letos jsme si dali limit tisicovku na dite. Babicky a dedove za ne asi utratej vic, ale my na tom ted nejsme financne moc dobre. Mame dve deti - kluka 4 roky a holcicku necely 2 roky.

děti - čtyřletýho kluka a sedmiměsíční holčičku, za oba dva dohromady dáme přibližně 8000Kč, každý má dva hlavní dárky, jeden větší společný (kuchyňka), syn dostane ještě kopu knížek(je to knihomol), zboží do obchodu, ježka v kleci a celá rodina dohromady společenskou hru(ale to je taky hlavně pro syna).

my máme 3 děti a minimálně 10000 nás to každý rok vyjde,já jsem v tomhle blázen,chlap mi to taky říká :00:

In reply to by svetilko11

mě taky baví nakupovat ale nemá smysl kvůli jednomu dni se vyhodit z peněz. Děti si přejí tolik věcí až koulím očima. Mají napsaný seznam ale vysvětlila jsem jim, že ježíšek vybere jen některé věci. Že nezvládne přinést všechno. Berou to naprosto v pohodě. A hlavně pro ně bude štědrý den opravdu překvapením protože do poslední minutky nevědí co ze seznamu dostanou a co nedostanou. Nikdy nebyly zklamáni a to nikdy nedostaly vše co měly napsané.
Vždyť přeci vánocemi to nekončí. Něco dostanou k narozeninám, svátku :-)

Mno..já jsem to teda nepočítala, ale když si vybavim, co všechno máme, dá mi to dohromady něco okolo 8000.

Jééjda, tak to bych se měla nad sebou zamyslet. Kupujeme jen nové a tipuji, že jsme utratili min.5 tisíc (pro dcerku 2,5 roku). Koupili jsme dřevěný domeček - obchod, divadlo a škola (1400), velkou peřinu a povlečení s minnie, knížky, plyšovou minnie a mickey mouse, panenku,oblečení na panenku, křídla, maňásky,dřevěné kostky a ještě další maličkosti. Holky, já vím, že je to hodně, tak mě neukamenujte. Nebudete mi věřit, ale už mám nakoupeny i dárky k narozeninám, které má za půl roku. Asi by potřebovala sourozence, abychom ty penízky mohli rozdělit.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Souhlasím, i já to pozoruju stejně. Doma máme hraček jeden malý sud a stále dokola vytahuje syn jednu po druhé a s každou si vydrží hrát. Pak ji zase pár dnů nevytáhne hraje si s jinou a stále je opakuje. :a:

In reply to by eelfik

tak to bys měla :s: . Nejde o to že nato máte ale že si dítě zvykne na velké množství dárků. Jednou se může stát že nebudete schopni tolik dárků pořídit a pak to bude pro dítě dosti nepochopitelné.
Já si myslím, že je zbytečné kupovat tolik dárečků a hlavně je dobré kupovat dárky k aktuálnímu věku. Kamarádka dcerce taky dcerce dopřávala hodně dárků pod stromeček a nyní v jejích 6,5 letech neví co koupit. Už má vše, co by se jí líbilo :-(

In reply to by eelfik

tak jako pokud na to máte tak proč ne...umím si to taky představit nakupovat draze kdybyhc na to měla...můj švagr taky kupuje všem drashý dary protože prostě peníze neřeší dostala jsem od něj klec na činčily za 3000 což sem hoodně čuměla takže 5000 za dárky pro dítě je pro vás asi taky normální pokud máte hodně peněz mě by se to taky utrácelo mít víc peněz :s:

Já taky kupuju použité hračky. Většinou ty značkové, vydrží hodně a nové stojí randál. Tu vosičku máme doma taky a sklízí úspěch u obou dětí. Ani nevím, kolik jsem letos dala do dárků za děti cca do Kč 2000,- počítám.

kupuji použité, ale koupila jsem hru človíčku nezlob se (je mu 32 měsíců) a dohromady dárky stály asi 500 Kč. Víc kupovat asi nebudu, 1. dubna má narozky, tak dokoupím ostatní co mám v hlavě

ahoj, máme 2 děti 6,5 a 3,5 roku. U obou nás vyjde ježíšek shodně na 1000kč.
Markétka:
interaktivní panenka baby born, puzzle s prineznou Ariel, 2knížky s princeznama-takové ty sešitové a 1 knížku s pohádkama, lékařský kufřík
Ondra:
Lego Hero Factory 3ks, Lego Star wars, puzzle, knížky- encyklopedie

malá má 3 a čtvrt roku a letos za dárky na vánoce sme s přítelem pro ni obětovali 1600kč cca...jinak většinou do 1000kč nakupujem pro ní...a kupuju použité a nové..třeba lego sme kupila použité.

ahoj tak letos jsem pro celou rodinu koupila přes net. A ted děti, syn bude mít v lednu 4 rokya máme pro něj: autodráhu carrera - sectret mision, koloběžku, tabuli na křídy a bořku nezlob se - cca 3000kč a dcera měla v září rok a máme pro ni: mluvící telefon fisher price, 100ks balonků do bazénku, pexeso a zimní bunda, kterou už teda nosí dokupy cca 2000kč to asi tak bude :a:

Ahoj, máme 2 děti (necelé 3 roky a rok a čtvrt). Dostanou dohromady 4 hračky (nové, mám ráda dřevěné) a 4 knížky. Knížky vyšly asi na 800, hračky cca na 900. Kolik investuje zbytek rodiny, nevím.

my máme synka 2,5 roku a dcerku, které bude na vánoce půl roku. Pro malou žádné dárky pořizovat nebudeme, ještě z toho nemá rozum, chystáme jí na vánoce premiérovou ochutnávku "normální" stravy, těch miminkovských hraček má víc než dost po bráškovi a jednu maličkou panenku dostala hned k narození. Klukovi kupujeme hračky nové, přeci jen potřebujeme, aby vydržely ještě pro ségru :s: dost nakupujeme přes internet. Odhaduju, že letos nás přijde tak na 1000-1500

In reply to by ha.nka

:a: Tak to je fajn.To máš pravdu, když máš dvě děti tak většinou po prvním ti hodně hraček,oblečení zbude...
Ale někdy se to opravdu nevyplatí kupovat nové, když na netu je to o půlku levnější.
Teda mi to udělá větší radost,když za tu cenu můžu synovi koupit třeba dva dárečky.
Např. sjem koupila Fisher price "vosu" co učí říkanky.Za 350kč na entu a nová 649kč... :///: A je jako nová :)

In reply to by svetilko11

dokud jsou děti malé tak to jde. U těch starších už je to problém protože jsou většinou hračky opravdu opotřebované a taky dětí poznají že nejsou nové.
Taky jsem dětem kupovala hračky z druhé ruky. Markétka vloni dostala pod stromeček panenku ChouChou. Nová stojí 700kč a já jí sehnala použitou za 250kč i s poštovným. Panenku miluje a stále si sní hraje :-). Vloni jí bylo 2,5 roku na Vánoce a byla strašně moc šťastná a neřešila že panenka není v krabici. Letos už by to řešila protože ví, že v hračkárnách je ona panenka ve velké krabici :s:

In reply to by JaMiOn

popravdě mě ani nenapadlo hledat, kde by se daly koupit hračky použité, když vidím, jak vypadají hračky ohrané synkem, tak na hračky po jiných dětech nemám pomyšlení :///: nehledě na to, že u nás vede legovka a vláčkodráha a to jsou hračky, které se za sezónu neohrajou. Představa, že moje děti strkají do pusy něco, s čím si pět - deset let hrál někdo jiný, mi za těch pár ušetřených stokorun nestojí. To se raději uskrovním v útratách za sebe.

In reply to by ha.nka

mě by také dřív nenapdalo kupovat straší hračky, ale loni jsem náhodou 1 koupila - pejska od fisher price, plyšový, mluví, zpívá, líbil se mi už pár let, už když byl syn malý, ale 1000,- se mi zdálo dost, tak jsem náhodo koukla na aukro a tam ho paní prodávala asi za 400,- skoro nového, fakt vůbec nevypadal používaný, prý hračka jejich dítko nezaujala, tak to jsou pak výhodné nákupy, jinak něco ošuntělého bych také nekoupila ... zkus si něco vytipnout a kouknout, fakt se prodává i spousta nehraných hraček

In reply to by kattka61

:one: Přesně tak, také kupuji věci na aukro i nové i použité.
Myslím si, že když je u věci popis,tak hračka je bud zánovní nebo nová.Některé dítko něco dostane a leží to na poličce...Znám to...Takže proč ne, když ušetřím...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka