ankteta: slovní ,, perličky,, vašich dětí

09.08.2011

Ahoj maminky, ráda bych si přečetla vaše dizkuze se slovními říčkami, Vašich dětí. Dnes jsme totiž byli s moji dvouletou dcerou u rodičů, byla na hoře s mým bráchou,( hudebník a zkoušel něco zahrát ) za nedlouho Zuzanka přišla dolů a řekla mi - Mami, baterky nejdou, je to v prdeli. Musela jsem se začít smát, jak roztomile to znělo tou její řečí. To ji ani nemůžu dát na zadek. Jak reagujete Vy v takových situacích a co nejvtipnějšího vyznělo z úst vašich malých ,, andílků,, ?

jelikož se jeho apetit velikostně začíná blížit mému, rozhodla jsem se dát vale lenosti a zařadit do jídelníčku polévky. Jako první jsem dělala zeleninovou s nudlemi a játrovými knedlíčky. Aby se rychleji ohřála a dobře se synkovi jedla, naporcovala jsem ty knedlíčky na čtvrtiny. Podávám mu jeho porci se slovy "máme knedlíčkovou", on se podívá do talíře, zamračí se a prohlásí "čemu říkáš knedlíčky, ty kujóne bujóne!?!"

Mamí, mamí, pojď se mnou bojovat s drakem, volala na mě ta moje 4letá cácorka. Hele, až tady dobojuju s tím nádobím, tak můžeme jít na draka, jo? odpovídám jí já... Na to se malá zamyslela a aniž by se usmála povídá : "Mami,to je vtipný."

Můj 3,5letý syn byl s taťkou u kadeřnice...a rozpovídal se :s: : maminka je holčička a má dlouhý vlásky, tatínek je kluk a má krátký vlásky. Maminka ale nemá pindíka víš!

In reply to by Stanna

:s: moje 3,5letá dcera je poslední dobou v tomto, taky hrozný chytrolín :00: , člověk se diví, co z těch malých raubířů vypadne, a co jiného dělat než se smát( i když jsou v tu chvíli na pár pohlavek ) :€s€: :s:

O víkendu jsme koupili modelínu a Kačka po mně chtěla udělat žirafku, jako byla na krabičce. Já teda zrovna moc nadaná nejsem a to co jsem vytvořila mi přišlo jako dost dobrý umělecký dílo :s: a dcerka když viděla žirafku tak vážně pronesla:"Vlastním očím nemůžu uvěřit"

Ten můj chytrolín ... Ve školce dotaz : Který strom je důležitější, jehličnatý nebo listnatý? 'Oba jsou důležité pro naši planetu.'

'Mamí, co je to homosexuál?' To je kluk, co si chce vzít za manželku kluka a ne holku, říkám. 'Mami ale to je teplouš přece. '

Tak jsem se dneska ráno převlékala a moje téměř čtyřletá dcerka mi říká: "Mami, ty máš tak velký prsa... zakryj se je nohou". Povídám: "Elí, já si hned vezmu podprsenku". A ona na to: "Hm, to asi nepomůže... zakryj se je nohou" :s:

Taky se přidám - naše malá (3roky) poslední dobou nechce nic jíst - tuhle přišla a sama si řekla, že má chuť na krupicovou kaši - tak jsem jí celá nadšená rychle běžela udělat - slavnostně jsem jí dala na stůl - malá k ní čuchla a že prý už nechce - tak se ptám PROČ, KDYŽ SI O NÍ SAMA ŘEKLA? Zatvářila se strašně chytře, podepřela rukou bradu a pravila: "To než(ř)eš mami, já sem p(r)ostě asi nějaká divná" :00: :s: Sice jsem byla naštvaná, ale musela jsem se tomu stračně tlemit :s: :s: :s: :s:

Včera jsem malýho hubovala a povídám mu "Kdo to udělal" !!! A on povídá "To já ne to Taťka"...a bylo. :s: :s: :s:

ahoj holky, tak tohle sem musím napsat:
Markétka se oblíkala do noční košile. Nosí vždy kalhotky na spaní. Tak mi říká: maminko nemám kalhotky. Já jí odpovídám: jdi říct tatínkovi ať ti je ze skříně vyndá. Ona: tak jo.
Odejde a slyším z obýváku: tatínku, vyndej mi kalhotky, tatínku podívej buchtička je nahatá a musím jí obleknout :s: . Manžel tedy vyndal kalhotky a ona se oblékla. Hned nato nezapomněla poznamenat: děkuju, aspoň nebude mít buchtička rýmu jako má můj nos :s:

Včera jsem měla narozeniny.... Taťka vyzvedl malou ze školky, a šli pro mě do práce......a malá mezi dveřma pronesla : Mamííí, ta kytka je tajemství, říkal taťka! :s: :k: :h: }:)

In reply to by Barče

:s: :s: děti jsou prostě skvělé. My jsme zase holčičkám řekli že čekáme a budou mít sestřičku,ale že to víme jen my a nikomu to nebudeme říkat,aby měli prarodiče překvápko. No a ta mladší 4 roky říká dědovi "dědo maminka čeká sestřičku,bude to Adélka,ale nesmí se to říkat je to tajemství a víme to jen my" :s: :s: Takže je po překvápku :a:

Dcera (6) byla se školou na výletě ve svíčkárně- dostala padesát korun kapesného, přitáhla plnou tašku věcí, jednu po druhé je vyndavala a ukazovala mi je:"Tohle je na adventní věnec...tyhle dvě jsem dělala úplně sama... tohle je voňavá svíčka...tohle je sůl do koupele...tohle je na Vánoce a tahle svíčka je na Tvůj pohřeb."

:jawdrop:

Zkoušíme u našeho 3 a půl letého Kryštofa nový zbůsob, jak ho "donutit" něco udělat. Tak mu nastavujeme dobu na kuchyňský minutce a minulý týden, když jsem mu uklízela nějaký hračky, tak pronesl Chvátej, běží Ti čas...

"Táto, dej Krýšovi smrknout, slyšíš, jak mluví nosem?"
Kryštof pohotově: "Ne, pusou!"

Jednou jsem Kačce olízla prst od čokolády, slabá chvilka no. A včera se slečna hrabala v hlíně, přišla ke mně, strčila mi prsty od bůhvíčeho až pod nos a povídá: Na. Ale ten výraz, holky, jak já když hubuju psa :s:

Jdem po polní cestě, kde lidi venčej psy, tak tam musíme kličkovat mezi bobkama. Holky šly za mnou a slyším: tady je hovno, tady taky, tady zas, já viděla taky takový černý a mělo ocásek :s:

Včera jsme šly kolem půl páté ven, obouvám se a Elí říká: Mami, čekám venku a hlídám, aby nebyla tma. :s:

Naše Pavlínka 2,5 roku dostala takové ty umělohmotné zvířátka co stojí prostě domácí farmu kde jsou domácí zvířata od psa přes prase, krávu, ovci atd. No a ona za mnou přišla a ptala se, co to ta kravička má mezi nohama růžového a já jí říkám: "to je vemínko, tam má ta kravička mlíčko" a Pavlinka mě doplnila: "A kakao!" :€s€: :one:

kdy ty dostaneš aspoň trochu rozum? Až ho dostane i tatínek...:-D :-D málem jsem spadla ze židle.:-D

Dneska Gabriel (4roky) - bouchl mě (nechtěně) do holeně a říká - Mami nebreč, ty nejsi holka - a co je maminka když ne holka? - Maminka není holka, maminka je Lucinka !! :)
:€s€:

Terezka 4 roky
chtěla jsem po malé, aby udělala něco, do čeho se jí nechtělo. Hodila na mě děsný kukuč, tak jí povídám: "nekoukej na mě jak na vraha" a ona mi odpoví "já nejsem žádná Navraha"....

Až budu velká, budu maminka, děti v bříšku.
A kolik chceš mít dětí.
Pět, velká budu sama chodit k zubařce, děti v bříšku sebou.

Dnes v šatně školky......Běžel okolo nás malý Gabik (asi 3,5) a hrdě mi hlásil : "Heč, já mám novou maminku, taťka si dovedl...a taky mám nový tričko a punčocháčky.....dvoje.."

In reply to by Elukiv

Nevím,s náma tam nebyla, ale přišlo mi to až líto, jak suverénně (nebo jak to říct :? ) to řekl. jakoby se maminky měnily stejně jako trika a punčošky :O .

In reply to by Barče

Hlavně je smutný, že tatínek představí přítelkyni jako novou maminku. Maminka je přece jen jedna... :-( njn, doba je taková :-(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Minuly tyden jsme meli na vikend ohlasenou navstevu, takze ja v patek samozrejme vyzvedla malou ve skolce a pak jsem honem letela do obchodu nakoupit na sobotu (v planu jsem mela jeste uklidit, udelat zakusek, udelat veceri, ulozit malou a v 19,30 sedet u PC a pracovat) tak jsem malou porad nahanela a popohanela. A kdyz jsem ji uz snad po ste vyrikala at si pohne, tak se mala postavila mezi regaly v obchode dala ruce v bok a prohlasila tim sislakem : Mami nemuzu nemam motor v zadku :///: Jsem se malem slozila smichy, jako bych se videla, kdyz honi ona me a ja ji rikam, at me nehoni ze nemam motor v zadku :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Brouček! Lepší chlapa už v životě nenajdeš :h:

byli jsme dopoledne s dětmi na procházce, dcerka spokojeně chrupala v kočárku, synek (2,5 roku) se dožadoval houpání na houpačce. Kdykoli jsem ho rozhoupala, volal "zastav", kdykoli jsem zastavila, poroučel "houpej". Pak vysvitlo sluníčko a jak jsem před ním přimhouřila oči, donutilo mě to zívnout. Synek na mě kouká, proč zívám, tak mu povídám, že se mi chce strašně spát. Bez mrknutí oka ten malý lump prohlásil "to vydržíš, mami".

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

po bombonkách to přece hned přejde :-)

Tak já dneska nemám žádnou perličku své dcerky, ale od naší banky. Elince (3,5 roku) přišel poštou výpis z jejího dětského konta a k tomu byl připojen letáček: DO POHODLNÉ PENZE VÁM MOŽNÁ NEZBÝVÁ TOLIK ČASU, KOLIK MYSLÍTE.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

A naše děti snad ani do důchodu nepůjdou :00: Jestli se něco nestane.

od maxim Turbulenc,prý chce ty písničky od ježíška,letěla nahoru k babičce a říká jí "babi od ježíška chci tu Tublatanku,budu na to tancovat" :s: Babička nechápala c to v tý školce poslouchají :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s: kolikpak mu je? Jestli už mu bylo víc jak 15,tak bych si dávala pozor co najde pod stromečkem :s: :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s: Tak až si za devět,deset let řekne o ten samý dárek - taky mu chudáčkovi nic nenadělíte? :a: :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to je super :one: :s:

malá(5let) včera viděla teleshoping.. no a odpoledne, chtěla vytisknout obrázky na tiskárně a jelikož nám dochází barvy už to bylo světlejší.. Tak povídá tatkovi, že musíme koupit lepší tiskárnu a on říká..ale lepší tiskárna je moc drahá, tahle přece stačí.. malá na to: ale v televizi říkali, že když zavoláš ihned je to zdarma 8) no já vybuch smichu :s: :s: :s:

"Libi se ti prasatka? Jsou veliky a chlupaty, vid?"
"Jako tata,"povida malej.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to je vážně dobrý :s: :s: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky