lež o plodných/neplodných dnech

26.06.2011

Ahoj holky,
chodím se docela často, ale až teď jsem se zaregistrovala a hned mám na vás otázečku.. Je to ale trochu složitější a byla bych ráda, kdybyste mě nesoudily už z nadpisu diskuze..
Jde o to, že s manželem nepoužíváme jinou metodu, než plodné a neplodné dny podle stavu děl. čípku a hlenu.. Joo, na miminko už řeč padla několikrát, ale vždycky to skončilo tak, že "když to přijde "náhodou", tak budu rád, ale nechci do toho jít s plným vědomím, že se snažím stát otcem, na to se ještě prostě necejtim.." Další věc je, že můj muž patří k těm "dárečkům", kteří pořád nemají dost a věčně čekají na ideální podmínky pro všechno... Zkrátka už to takhle funguje nějakej ten pátek a tak jsem si říkala, zda aspoň jednou nezkusit zalhat o plodných dnech.. Jakože je ještě nemám, nebo spíš že už jsou za mnou...... Určitě mi rozumíte.. Co myslíte? Není to až moc šílený? Vždyť o prckovi taky mluví a občas se i prokecne, že tohle a tamto by taky koupil svýmu dítěti.......... Vrtá mi to hlavou čím dál víc, vždyť ale metoda plodných dní není až tak spolehlivá a nehoda by se mohla stát kdykoliv za tu dobu, co tohle praktikujeme, no ne? Víte, kdyby se to povedlo, myslím že by byl i rád, že nemusí rozhodovat o tom, kdy do toho praštíme, že jeho odpovědnost v tomhle směru opadá, že by to zkrátka přišlo "náhodou"..
Tak a perte to do mě..........................

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak za sebe ti povim, že už jsem pomalu začínala mít podobné nápady, my i praktikujeme tuhle metodu, s tím že před ovu přerušujeme a po ovu už ne.. ale předevčírem jsem rozpoutala doma diskuzi a výsledek mě udivil víc, než jsem si vůbec dovedla představit. Argumenty jsou silná zbraň, a když se na ně připravíš, nemá kam couvnout :) řekl mi, že si to představuje příští rok :) což je pro mě úžasná zpráva, protože zatím to bylo v nedohlednu :) je fakt, že pro mě to znamená 1.1.2012 :-D ale to jsem mu raději ani neřekla :-D ono to pak asi vyplyne samo, uvidíme :) nicméně MLUV MLUV MLUV, i přes jeho nechuť, přesně takhle jsem toho docílila já, vždycky nahodil svůj kyselý ksicht a bylo ticho, ale já do něho pořád hustila, aby mi řekl, čeho se tak bojí a proč, následně jsem ho ujistila, že to tak není atd atd atd.. musíš mu nadbíhat a šimrat ego ;) obavy rozptýlit a ujistit ho, že to zvládne ;) ono totiž pro mě nebylo v posledních dvou letech nic tak krásného, jako to vědomí, že sám od sebe chce..
závěr tedy je - jestli jím seš tak jistá, jdi do toho, ale jestli si chceš ještě navíc užít to teplo na srdíčku, že ti sám řekne, že už se na to cítí a bude se na to s tebou náležitě i těšit......... pak ho k tomu nech dozrát.. držím palce :k:

neznám ani tebe ani tvého manžela, tak ti ani nemůžu poradit, jestli mu máš "lhát", jistě jsou rodiny, kterým to takovou cestou klaplo, ale já bych to svým manželovi neudělala, obzvlášť teď, když vím, jaký zápřah to je, tahleta záležitost nazývaná mateřská dovolená

Pranýřovat Tě nebudu :-) . Naopak Tomu kvituji. Ty musíš svého partnera znát nejlíp a pakliže rodinu chce, ale je tam malé bezvýznamné "ale" , které by se smázlo ve chvíli, kdy by s tebou prožíval těhotenství....tak říkám jdi do toho!
U mě plodné dny fungovaly :-)
Budu ráda, když časem písneš, jak to dopadlo :a:

ahoj, možná máme v něčem podobné manžely - můj muž neustále zvažuje, zkoumá věci se všech stran několikrát, rozhoduje se, promýšlí, nechává to uležet a pak se na to zase kouká ze všechn stran atd... s dětmi to bylo podobný. ale řekli jsme si, že po svatbě tomu necháme volný průběh a manžel naštěstí sliby plní, tak jsme tomu nechali volný průběh. byl malinko v šoku, když jsem do dvou měsíců otěhotněla (od dr. mi bylo řečeno, že to asi bude trval dýl, jestli se vůbec povede).. byl rád, ale byl v šoku....no a druhé dítko, tak trošku jsem do něj tlačila já že už bychom mohli (chtěli jsme je věkem blízko k sobě) a pak když se rozhoupal byl v šoku podruhé, protože i druhé miminko nenechalo na sebe dlouho čekat... ale proč to píšu. dlouho jsem brala antikoncepci, ale vysadila jsem jí dřív než jsme se o děti "pokoušeli", měla jsem mockrát chuť si ten pozor nedát abych už byla konečně těhotná a uhrát to na náhodu. ale připadala bych si, že ho tím podvádím. myslím, že nám při rozhodování (nejenom o početí dítěte) právě pomáhá to, že spolu mluvíme, že ho při jeho nekonečným váhání zarazim a připomenu mu, že už se rozhoduje tak a tak dlouho a že stejně nikdy nic není 100% a že kdyby čekal až to bude 100% tak se nidky nedočká...
a vždyť i to že nebudete počítat plodné/neplodné dny vám 100% nezaručí, že teď hned otěhodníš

ahoj, chápu tě. Vůbec si nedovedu představit žít s chlapem, který se bojí závazku. On je prostě posera. Na jednu stranu by dítě chtěl ale na druhou stranu se bojí co bude až se dítě narodí. Už nebude mít takovou volnost, už bude mít starosti o dalšího člena rodiny. Je to na celý život. Je blbí že tvůj chlap na toto neni připraven.
To co chceš udělat si hodně promysli. Nakonec to může dopadnout tak, že chlap od tebe odejde. Prostě to nezvládne. Chlapy jsou v tomto trošku zvláštní a nepředvídatelní :-(. Netušim kolik ti je (nebo vám oběma). Zkus sním o tomto tématu ještě debatovat. Nikdy nebude 100% vhodná doba. Vždy se může něco pokazit. Ale to je prostě život. POkud nemáte nějaké extrémní dluhy a s penězma jste natom dobře, tak nač čekat. Ale musíte chtít oba-to je můj názor :-)

In reply to by JaMiOn

ahoj, děkuju děkuju děkuju :) zázemí máme, zajištění jsme, ale pořád slyším jak by byl rád, kdyby se ještě pořídilo tohle a taky tamto... :) dítěte a zodpovědnosti se určitě nebojí, tím jsem si víc než jistá, mám z něho spíš pocit, že to nechce rozhodnout sám.. je ale teda pravda, že v našem vztahu je to takhle od začátku a ať se jednalo o cokoliv, vždycky bylo třeba ho k tomu dovést za ručičku..

In reply to by peťkaa

pokud je to tak a důvodem je jeho nerozhodnost, tak bych do toho šla. Ty svého muže musíš znát nejlíp :-). Je možné, že příchodem dítěte "dospěje" a začne být více rozhodný a samostatný. Moc vám držim palečky :-)

In reply to by JaMiOn

ještě o tom budu hodně, HODNĚ přemejšlet, ale přiznám se, že se mi ta myšlenka docela líbí... no ale uvidím, třeba se k tomu v danou chvíli stejně vůbec neodvážím :) chtěla jsem jen znát váš názor :) děkuju

Ahoj ,naprosto ti rozumím,s takovým přístupem,abys taky nečekala věčně,než se vlastně tatínek rozhoupe,že už je ten pravý čas,ono chlapi můžou téměř vždy mít dítě,že...u nás je to s věkem složitější.Nechala bych tomu volný průběh..nemyslím si,že je to na chlapa habadůra...jakápak habadůra,když ví,jaké následky(:-)příjemné)může takový sex mít,že..kdyby byl tak strašně obezřetný a zodpovědný,určitě ví,jak se chránit...nelíbí se mi,když to pak někteří chlapi hážou na ženu,na vše musí být dva,že...takže tě chápu,jak spekuluješ co vlastně dělat,držím pěsti,aby se manžel trochu rozhoupal :-) a byli jste štastná rodinka

In reply to by gathy

já ho nikdy nijak netlačila, k týhle metodě jsme se postupně propracovali a dospěl k tomu sám za nějakej čas a podle mě tím i uzrál pro to, mít dítě, vždyť kdyby ho nechtěl, chrání se a nebo mi řekne ať se chráním já.... ale doba mýho užívání HA už pominula před rokem a půl..... od tý doby jsme pomalinku postupovali, až jsme došli do tohohle bodu.. a já přemejšlim co dál :) navíc - dost často se baví o bratranci, co má teď prcka, jak se mu nelíbí a nebo líbí výchova a co by dělal jinak... to je taky novinka posledního půl roku...

Presne jak pise maminka dole, ja taky otehotnela tyden po MS:) Takze na plodny/neplodny dny bych se urcite nespolihala. Lhat nemusis, nahody se stavaji i bez toho :D

Ahojda, tak to teda jdu do Tebe prát. Metoda plodných a neplodných dnů může fungovat, ale, jak asi každá víme, není stoprocentní. Takže "selhat" může. Na jednu stranu je to tak trochu podraz na chlapa, ale na druhou stranu Tě asi chápu v tom, že se může stát, že se Tvůj chlap nebude na dítě cítit nikdy a za pár let Tě může opustit a jít za mladší, když už se bude cítit a u Tebe už třeba bude na dítě pozdě. A třeba se na dítě necítí, protože neví, jaké to je a bude jednou litovat, že tak dlouho otálel, protože to i pro něj bude super pocit. Takže, suma sumárum, nechci Tě do toho činu nabádat, ale ani Tě neodsuzuju. Protože i on sám musí počítat s tím, že to jednou nevyjde a Ty budeš těhotná. A více méně mám pocit, že otcem být chce, jen to nechce být on, kdo bude zodpovědný za to, že opravdové snažení odpíská. Aby jsi mu to jako někdy nevyčítala. Takhle bude z obliga, kdyby něco.... Tak hodně štěstí při selhávání metody!

In reply to by Naděnka

myslím že jsi zatím jediná, která mě doopravdy pochopila.... co se lhaní týče, v životě by mě nenapadlo, že se mi v hlavě zrodí takovejhle (jak mi jedna maminka dole napsala) kardinální podraz, ale.... to se těžko vysvětluje, on děti mít chce.. ale chce bejt z obliga - jak jsi napsala.... mno a jak jinak to člověk má udělat, když se mě vždy zeptá, jestli dnes "může" a já pravdivě (pochopitelně!) buď řeknu "ano" anebo "raději ještě ne"..

ahoj no podle mě to není dobrý nápad. Aby se chlap nenaštval a nezůstala jsi sama, protože tohle je kardinální podraz. Za druhé nevím proč si na netu nevypočtete ovulku, kdyby jste skutečně chtěli tak je to nejlepší a ne podle hlenu atd.

In reply to by Arutha

protože moje MS není až tak pravidelná a ovulace mi chodí s cca dvoudenním rozdílem :) ale díky za názor... muž by se nenaštval a už vůbec by mě neopustil, dítě chce, jen se chce zbavit odpovědnosti ohledně plánování, jinak by tenhle způsob ochrany vůbec nepraktikoval ;) možná potřebuje jen víc času, možná doufá, že to přijde i tak samo bez onoho "plánování".. ale jak řikám, díky za názor :)

tak u mě tada plodné a neplodné dny rozhodně nefungují, jelikož jsem otěhotněla týden po MS a to jsou zaručeně neplodné :-) (mimčo je chtěné...) takže se spíš divím, že těhu ještě nejsi :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky