Deníček uživatele --Lucia--

19.02.2012

Ahojky,
jsem asi blázen, naší dcerce bude rok a já bych si přála druhé děťátko...
Rozum si ale mele svou, že je to moc náročné, časově, finančně, dvě děti dohromady...

srdce a rozum ...

ve svém věku máš na druhé (třetí, čtvrté ... :D ) dítko ještě spoustu času. Jestli plánujete víc než jedináčka, tak ta finanční náročnost bude více méně stejná, ať si druhé pořídíte hned anebo třeba za dva roky. Mít dětičky takhle blízko je náročné spíš na tu péči, přeci jen tří-čtyřleté dítko už mamince trochu pomůže a část dne tráví ve školce, takže máš na to mladší víc času. Na druhou stranu, když přežiješ ten první rok, dva, tak máš vystaráno, protože dítka takhle věkově blízká mají podobné zájmy a vyhrají si spolu lépe než když je mezi nimi třeba pět let rozdíl

Ahoj kočko,
trápí mě něco podobného.
Jsem ve třeťáku na střední škole, mám stálého přítele (je o 15 let starší) a ačkoliv mi všichni neustále "cpou", že musím dostudovat, poté nástavbu a práce... atd., tak já bych moc chtěla miminko.
Jsem zvyklá na děti, protože jsem z devíti vnoučat a jako nejstarší jsem je vždy všechny hlídala. A teď už jsou velcí, já poměrně taky a moc mi to chybí.
Ale na druhou stranu vím, že vážně musím dostudovat, min. maturitu, pak bych chtěla VŠ nebo VOŠ, chvíli pracovat, cestovat a až pak by bylo rozumné si pořídit děťátko.

A teď se zmítám v tom, co bych chtěla, co cítím, že je přirozené a mezi tím, co se ode mě očekává a co bych měla. :?

Takže myslím, že Ti v podstatě rozumím. :///:

In reply to by boule12

No tak to si budeme rozumět. Já maturovala s Natálkou pod srdíčkem, byla jsem už cca týden těhu když jsem skládala zkoušku dospělosti na zdravce.
VŠ nebo VOŠ jsem chtěla také, hlavně moje babička si na tom dost zakládala abych měla vzdělání, vše mi platila a pak jsem ji trošku vyvedla z míry. Teď je ale moc šťastná,já taky ale počítá s tím, že od září půjdu na VŠ, sice dálkově, ale přece. A já váhám. Za prvé se mi do školy už vůbec nechce, s přítelem se o tob často bavíme, a přijde mi líto abych nechávala Natálku u babiček, i když by rády hlídaly... Bude stát hodně nervů, času a sil a já nechci přicházet o to, jak Naty začne mluvit a dělat jiné pokroky :( Tak takové teď řeším dilema :-)
Navíc jsem byla v porodnici za spolužačkou které se narodilo druhé miminko (!!!), mají rok a půl holčičku a eď k tomu chlapečka. Je moc šťastná, ani maturitu ještě nemá, to ji čeká v květnu protože měla fakt smůlu, poprvé ji nepustili kvůlu těhu, podruhé kvůli svatbě (měla neplatnou občanku)...
No a když jsem ji viděla a jejího synka, tak mě to ujistilo, že bych chtěla pro Natálku sourozence.

Je jasný, že to není moc přesvědčivý,když řekneš že na ně nejsou peníze, ale tolik, kolik bych jich chtěla mít, jich mít nikdy nebudu, druhé miminko podědí skoro vše po prvním... No jo, tak třeba se povede, HA neberu, měla jsem dlouho po porodu problémy s krvácením/špiněním a rozházené hormony, teď už mám druhou pravou MS, kondom moc nepoužíváme, když ono se přítelovi moc nechce s čepičkou :D Takže když to přijde, proč ne.
Jen aby, po porodu jsem měla prvně INJ SAYANU a pak INJ DEPOPROVERU a po tý je pak tělo "zasviněno" dloooouho...

Každopádně bych s tebou ráda občas vyměnila pár písmenek, jestli chceš, zanech mi ve zprávě kontakt na tebe, mail, FCB profil nebo ták :-)
Papa

In reply to by --Lucia--

Ahoj Luci,
to jsi mě potěšila. Já jsem taky na zdrávce :///: .

Nevím, jak to mám příteli říct. Ví, že chci jednou děti, ale neví, že už to na mě leze teď. :s:
Jeho rodiče by chtěli vnoučata, protože majuí dva syny (33 a 35) a oba se k tomu nijak nemají a dneska prohlásil, že "za*ukat si a mít potomka umí každej", ale on, že nechce pak počítat peníze, co mu může pořídt a co ne. A že ho chce přivést do vlastního domečku.
Zní to zodpovědně a jsme ráda, že takový je, ale když si vezmu, že než se postaví takovej domek a ten můj ho chce ještě k tomu stavět sám, tak si leda po přechodu půjčím děti od svých mladších sourozenců. :s: :r:

A mně to těhu vážně nějak chytlo a tak když ležím, hladím si bříško, i když vím, že tam mám leda včerejší oběd. :s:

A když mu to takhle na plnou pusu řeknu, až příjde v noci z práce, tak si dovedu představit ten jeho pohled.. Zaťuká mi na čelo a soucitně prohlásí "To bude dobrýýýý..." :s: a bude se tvářit neúčastněně. I když já vím, že má co dělat, aby se nesesunul k podlaze..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, no mě je dost na psychiku už ta naše dračice :D Přítel moc nepomáhá, je dost unavenej z práce, o víkendu se rád věnuje autu, nebo jiným věcem než chování a přebalování. To ale nechci říct, že se nestará vůbec to ne. Občas mě nechá dýl spát a kouká s malou na pohádky, ale že by řekl ať mu ji obleču že s ní půjde ven, to ne. Spíš spolu blbnou doma :-) Asi na to moc není,on si rozumí už s těmi většími dětmi, nějak si asi s batolátkama nerozumí či co :/

03.01.2012

:?
Ahojte děvčata,

Ahoj, holky mám od sebe 14 měsíců. 'Momentálně ve věku 15 a 14 let. Jo dračice si vyhrají...stačily chvilky nepozornosti....
Zuzo, co děláš? "Umývám Kyšinku"- šmrdlala jí obličej hubkou na nádobí, tou hrubou stranou a "Kyšinka" ani nemukla
Odpověd na stejnou otázku - " Klmím Kyšinku" - a následně jsem miminku malíčkem vytahovala z pusy kolečka párků, dropsy a další více či méně chutné věci :-).
Základní pravidlo zní - ticho je vždy podezřelé

In reply to by Bontík

AHOJKY,
tak to máme stejný věkový rozdíl...taky mám holčičky od sebe o 14 měsíců...neplánovaně...dnes jsou starší 2 roky 2 měsíce, mladší byl rok...díky Ti za základní pravidlo :a:
a ještě otázečka, pěkně prosím, kdy, v jakém věku holčiček to bylo pro Tebe nejnáročnější období...díky

In reply to by monimako

Ahoj, nejde říct jaké období je nejnáročnější......to je tak nějak pořád střídavě oblačno a jasno. Dřív se hádaly za pomocí názvů zvířecí říše, ted nespisovné anatomické + zvířecí říše. Když byly malé a řešily mezi sebou nějaké problémy tak se kopaly, kousaly se, plivaly po sobě,....... Krámy taky stojí za to, mají je 14 dní od sebe, takže bud je některá protivná že má ovulaci, nebo krámuje. Před rokem se pohádaly tak, že nejstarší ve vzteku rukou vysklila sklo ve dveřích......pořezané zápěstí a předloktí. Akce záchranka a nemocnice......Napadá mě další pravidla - Pro duševní pohodu a klid nemá cenu reagovat dokud neteče krev......

In reply to by Bontík

no ale krize nastává v okamžiku, kdy zjistí, že svoje síly můžou spojit....dneska se ti naši prcci (skoro 4 a skoro 2 roky) domluvili na psa a důkladně ho zasypávali pískem...ten bambula se ani nepohl a ještě jim držel :00:

Ahoj,já mám prcky 16 měsíců a náhodou mě ten první rok přišel docela pohoda :D Za to tedka,hádky a mlátičky denně,furt řvou,hěhaj,mlátěj se :D Když byl malej mimino kde sem ho položila tam sem ho našla a ted je musím oba nahánět!A když je mám oba oblíkat ted mikiny,bundy,punčochy,děs běs,oblíkám je půl hodiny :00: Ale zase sou samostatnější takže si občas ospočinu kyž sou s někým na dvůr třeba :one:

05.08.2011

Ahoj maminky,
chci se prvně poradit s vámi, než vystrašená poletím k Dr. zase :D

Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)
Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)
Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)
Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)
Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)
Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)
Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)
Reakce po očkování + fotky naší Natálky :-)

bud v klidu,cim je dite vetsi/starsi tim min pribyva,cim vice se hybe tim min pribere takze si s tim nelamej hlavu,
ta nozkicka je z ockovani a je to bezne,bud rada ze ji to neboli,a podrazdena je taky asi z toho ockovani.
jinak mala je kouzelna,takove kradne velke tmave kukadla,je strasne podobna tatinkovi :c:
:a:

In reply to by martina2105

Ahoj, jj děkujeme :-) No ona je celá po něm, o on je z toho hotovej :D
Aspoň že si můžu být jistá že je moje, když se mi nepodobá :D
Kukadla by se jí měla ještě zbarvit, oba jsme zeleno-hnědo-ocí :-)
A díky za reakci :-)
:papa:

In reply to by --Lucia--

jj to verim chlapum tohle hooodne lichoti,kor kdyz je takovy hezky sympatak ;) ne ze mu to reknes,vyskocilo by mu ego :s:
to jo,urcite je tvoje :h:
nemusi :) ja mam zelenohnede a manza sedomodre a malej ma zatim takove strasne tmave modrohnede a nevypada ze by se mu to jeste melo zmenit

no to je krásná holčička,v tom dětským kočárku je rozkošná :) náš malej přibíral kilo měsíčně a za tento měsíc přibral necelé půl kilo. Už začal míň jíst. No,ale pokud je malá klidná,nic ji netrápí,tak je to snad v pořádku. Ale je moc krásná,dali jste si záležet :)

02.05.2011

Ahoj holky.
Musím se do tohoto klubíku chtě nechtě také přidat. Doufám že vydržím a budu se sebou spokojená :-)

Ahoj , koukám že jsme na tom uplně stejně s kily ..... taky jsem měla 63 kg při porodu 84 kg a ted mám 68 -69 kg. A už mi to vůbec nejde dolu ....

In reply to by Ajmee

Ahoj, tak jápořád kojím, mám už 64-65kg, na cvičení prdím, při kojení mi to nedělalo dobře, do cvičení se pustím až nebudu kojit... S postavou bych už byla jakž takž spokojená, jen by to chtělozpevnit mišelinku na bříšku :D
No ale dneska se mi zdálo, že jsem těhu! :D Tak snad to byl jen zlý sen :D

26.04.2011

ahoj holky.
Chci se zeptat, dělala jste některá obyčejnou svatbu? Samozřejmě bych chtěla neobyčejnou, sto lidí, nádherný svoje šty a tak...

Ahoj holky :-)
Tak já děkuju všem za odpovědi. Třeba se mi budou hodit. s přítelem jsme jakž takž domluvený, že se vezmeme až se jeho matka vrátí z USA (prej se vrátí do podzimu). Ale moje babička povídá, že mě musí požádat o ruku na koleni s prstýnkem s bílým kamínkem ať mám prej pěknou památku :D Že prej mu na ten prstýnek klidně pujčí :D No tak nevím jestli si mě teda vezme :D Navíc peněz moc není, ale tak snad by se něco dalo dohromady, kdyby jsme to chtělli spáchat příští léto... Malá by už capkala :-)
Jinak moje babička je hotová cukrářka, ta je přes dorty, cukroví zákusky a buchty jak blázen. Takže to bychom měli zadarmo. Kadeřnici mám kamarádku a šaty bych si třeba půjčila. Nejdražší budou asi prstýnky jak koukám. když teda nepočítám hostinu :-) ale fajn by bylo mít třeba někde grilovačku s prasetem místo oběda a tak...

No myslím, že na přemýšlení mám času dost. :-) snad se ale dočkám...
Tak papa holky a fakt díííky :-)

:papa:

Tak nás(teda rodiče z obouch stran-půl na půl) svatební hostina stála 32000kč a samotné přípravy nás vyšli na 30000kč=62000kč celkem.Dooost jsme ušetřili na dortech,které pekla tchýně a kolem ty cukrovinky také i smojí mamkou.Jo a muziku platili také rodiče půl na půl.Měli jsme dohromady 40lidí. :a:

To je jako s výbavičkou pro miminko, dá se pořídit za 2000 Kč nebo také ta 30tis. Nás svatba stála asi 60tis. a byla to krásná klasická svatba. Nejvíc ušetřit se dá na fotografovi, kamera či prstýnkách.
Oběd drahý není, nás celodenní jídlo od obědu, přes večerní raut včetně sladkého stál pro 35 lidí 20tis. Ovšem fotograf nás stál 6500 Kč. kameru jsme naštěstí měli v rodině, ale klasický kameraman třeba také několik tisíc. Na prstýnky doporučuji posbírat zlato po rodině (staré prsteny, natrhlé řetízky atd) tím pádem platíte pouze práci, my platili za oba 3tis. máme kombinace bílé-žluté zlato a já s jedním diamantem - podle prodavačky by stáli 18tis. kdybychom neměli materiál.
Co se týče nevěsty - půjčovné šatů 3500-7000 Kč, ale dají se koupit šaty na netu krásné třeba za 2tisíce. Ostatní doplňky také něco stojí jako bižuterie, závoj nebo třeba svatební střevíčky, ženichovi, pokud má oblek svůj, bych nový nekupovala, jen stačí nová svatební košile, nějaké hezoučká ladící s kravatou k Tvé kytici. Také nějaká výzdoba jako organzy, kamínky, svíčky (nám to dělala restaurace, já jen dodala jmenovky, dárečky atd.) Pak také kytice, záleží na provedenía cenách v daném květinářství ale nás tsáli asi 2tis. všechny včetně dvou ozdob na stůl. Dále kapela - zkusit v rodině nebo od někoho.
Určitě se to nasbírá a určitě jsem na něco zapoměla, ovšem vdáváme se většinou jednou za život, peněz také nemáme, ale chtěla jsem mít krásnou svatbu a vzpomínat. Přesto jsem ušetřila na spouste věcí, ale přesto se to vyšplhalo na vysokou částku...ale nelituji, nějak jsme to kombinovali s pomocí rodičů ...

Ahoj tak já se vdávala asi před 14 dny. 3aty jsem si koupila přes aukro.cz za 2500,- musela jsem si je nechat upravo za 500,- ženich oblek v Polsku necelé 2000,- Boty a doplnky asi 2000,- kadeřnice kamarádka, líčení 500,-
na obřadě bylo spoustu lidí na oběd jsme měly rodinu 40 lidí na luxusním hotelu vyšlo to asi na 11000,- kolem 15 hodiny jsme odjely na velkou chatu (7000,-) na víkend kde nás čekali kamarádi a známi celkem nás tam bylo asi 60lidí. takže super hudba kamarád koláčky řešila maminka takže to netuším, prstýnky 7000,- oba dva oznámení to nelevnější necelé 2000,- celkem svatba vyšla na 55,- tisíc ale komplet. A jelikož jsem dělala v restauraci svatby tak vím že musíš počítat 1000,- na osobu s obědem a večeří víc ne. Hodně štstí přeju

Ahoj. Má se počítat 1500 kč na osobu (máš v tom hostinu, šaty, prstýnky, oznámení, výslužku, boty a kadeřníka). Nám to tak vyšlo 1500 na osobu měla jsem na svatbě 29 lidí a vyšlo nás to +- na těch 43 500. Ale je to tak když nechceš žádný velký luxus.

21.04.2011

Ahoj maminy,
jak se vám všem daří?

Ahoj, je mi líto jak se trápíš. Nevím jak ti poradit. Jestli si četla mé trápení, tak víš, jak to mám těžké já, manžel se chce rozvést kvůli milence. Pravda je, že co se narodila malá vnesla mi tolik světla do života, že všechno ostatní je tak nějak nedůležité. Tak držím pěsti ať to vstřebáš. Já jsem člověk, který se nebojí o svém trápení mluvit tak razím za 14 dní k psychoušovi a uvidím. Pa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

přesně tak, to malé štěstíčko ničím nenahradíš
uklizeno,navařeno, vše ťip ťop-myslíš, že to někdo ocení?

27.03.2011

Ahoj holky, obracím se na vás s dotazem ohledně kojení.

Holky, děkuju za rady a názory. Dneska v noci to bylo lepší. Napapala se v 8večer a vstávala až o půlnoci. Potom až o půl 4 a nakonec se přihlásila v 6 a v 8 znova. Teď spinká... Mám prcka jednoho, snažím se odpočívat a spát i když spí ona. Minulý i předminulý týden jsem lítala po úřadech, vyřizovat všechny papíry, teď už ale naštěstí máme klid... Chodíme každý den ven, buď na 3 hodinky v kuse nebo na dvakrát dopoledne a odpoledne a v kočárku mi spí také celou dobu.

Zřejmě tedy máte pravdu. Přítelova bába vždy přijede a akorát stresuje, jsem z ní úplně hotová baba jedna! Je tu se mnou nasáčkovaná celej den (přítel je celej den v práci), baba u mě sedí i když kojím a když se malá přihlásí dřív jak za 3 hodiny, tak už mele kecy jak mám slabé mléko... A když jí člověk něco řekne tak div nemá slzy v očích jak to myslí dobře.... :-/ Grrr

Přítel taky včera povídá, jestli nemá jetkoupit mlíko a jsem ráda že nejel, budu prostě malou přikládat dle jejího liba :-) Hlavně že přibývá, už se jí krásně rýsujou papulky a faldíčky :-)
Takže NON STRESS a to i když si připadám jak dojnice teda :D

Holky děkuju, zvedly jste mi náladu a určitě to jen tak nevzdáme! :h:

In reply to by --Lucia--

Přesně tak :one: Bába tomu nerozumí, ser nani. Já to taky poslouchala takovýhle keci a taky mě to hrozně štvalo. věřím, až budu mít druhé, tak už nebudou dělat chytré ;) A celý den bych se s ní asi zbláznila, to bych jí nějak slušně naznačila, že chci mít taky svůj klídeček ;)

no myslim ze odstrikat si 30 ml je docela dost dost maminek je rado za 10-20 ml a navic odsavacka je absolutne jina stimulace bradavek nez detska pusinka :-)))) koj co nejvice (ale zase nejdrive za 1,5 h) aby nebolelo brisko....hodnej pij minimalne 3 l,kup si caj pro kojici mamky (2 salky dene) meltu nebo gravimilk...jestli mas jen jednoho prcka zkus jeden dva dny jen peliskovat a tulit se..to taky pomaha z vlastni zkusenosti......zkus i dal odstrikavat.........slabe mlicko neni je malo mleka ale ne slabe....tohle bude rustovy spurtik 3,6 tydenn a vetsinou 3 a 6 mesic vsechny mam za sebou :-)........a pokud ti v noci spi ty 3 hodky malo mlecka nemas :-)))...uvidis ze za par dni to prejde,mala si jen potrebuje upravit tvoji laktaci,pomocí poptávky se upravuje i nabidka :-))))

Ahoj Lucí, slabé mléko neexistuje, to je blaf ;) Já taky nikdy neodstříkala do odsávačky. Prostě mi to nějak nešlo. Neboj se ničeho a koj koj pořád. Jen tim pořádně laktaci rozběhneš. Pokud ti vydrží v noci tak by to mělo být v pohodě. Dětičky mají taky různé růstové vsprutíky, kdy mají větší hlad. Já už si ted nepamatuju, kdy to bylo, ale na www.kojeni.net najdeš vše co potřebuješ vědět popř. se i poptat :-) Jo a dobrý jsou taky homeopatika na podporu kojení. Ted už nevím, jak se jmenují, ale já po nic vždycky měla pocit, že je zase mlíčko víc. V lékarně určitě poradí.
Držim palce ať kojíte co nejdéle :€s€:

13.03.2011

Ahoj holky!
Tak to máme za sebou! Devět měsíců neúprosného čekání se nám vyplatilo!
Minulou neděli se nám narodila dcerka Natálka :h:

Máme maličkou Natálku!
Máme maličkou Natálku!
Máme maličkou Natálku!
Máme maličkou Natálku!
Máme maličkou Natálku!
Máme maličkou Natálku!
Máme maličkou Natálku!

Ještě jednou veliká gratulace, malá je nádherný uzlíček a jak jsi to všechno pěkně popsala, mě už se chce zase brečet, termín mám ode dneška za 8 dní, tak bych si taky přála, aby to bylo rychlé. fotečky máte krásné, užívej si miminka :a:

Ahojky Moc gratuluji k Natalce je prekrasna :girl: vsimla jsem si fotecky z porodnice, je to porodnice v Trebici ze?? A myslim ze na stejnem pokoji a dopokce i postely, jsem lezela ja s nasi Sabinkou, pred 14.mesici :///: to je nahodicka.. a odkud jste holky??

05.03.2011

Ahoj maminky :-)

Ahojky tak jak jsi dopadla??Povedlo se miminko navnadit ven?? ;-) My jsme stále 2v1, máme po termínu... To čekání je děsný :-((

hlavne to s tim uklizenim nejak neprehanejte k porodu potrebujete vsechny svaly co na tele jsou.At tam nejdete uplne vyflusany. pekne pijanko. :a: tak pa

:///: No to jste si teda makli holcicky.To cekani je strasny uplne s vama citim a vzpominam jaky to bylo,mam doma 6ti tydeniho prcka.Ono kdyz se tem prdolkam ven nechce tak muzeme delat "divy rajty",ale je to marny.Presne takhle jsem vyvadela ja.Me tada pomohl caj z maliniku.Ten me vyvolal kontrakce.Tak to zkuste.Drzim palecky.Uz to klepe na dvere :cc): :a:

téééda ty jsi dobráá,.....já to měla původně naplánované podobně,ale okna za mne umyl manža a s úklidem mi taky pomohl,sexík plánuju už půl roku,ale prej nebudeme přece prcka šťouchat,takže to taky nic a o koktejlu jsem ještě nic neslyšela ani nečetla! :O tak jsem aspoň navařila a pouklízela kuchyň,dala si horkou sprchu a půjdu ležet bo manža je na noční,takže ze sexíku zase nic nebude....achjooo,já snad porodím až tak v květnu nebo co!!! :00: tak držím pěstičky ať to teda k něčemu bylo a měla jsi co nejdřív bobátko u sebe....a když ne,tak se z toho koktejlu aspoň pořádně po....š!! :C]]: :one:

05.03.2011

Ahoj holky :-)

Držím moc palečky,ať je to tedy brzy,ale prosím Tě,s těma okny to nepřeháněj,ať nemá mrňousek zbytečně omotanou pupeční šnůru kolem krku....znám už takhle víc případů...jinak hodně štěstí,ať je :e): brzy ve Tvém náručí....

Tak si dej ten úklidový maraton, jdi s mužem na procházku a on ať přispěje k porodu :*O*: ,.,a může zachvilku oslavovat,.,
A kdyby nic, příští týden je zase sobota :D

Ahoj,koukam ze ti nasi chlapi jsou uplne stejni,mi mame teda termin az za necele 3tydny ale po dnesni noci mam plan jako ty. Tak preju at vam to dneska jeste vyjde,a doufame ze popripade budou zpravicky.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky