Přidat komentář

To je jako s výbavičkou pro miminko, dá se pořídit za 2000 Kč nebo také ta 30tis. Nás svatba stála asi 60tis. a byla to krásná klasická svatba. Nejvíc ušetřit se dá na fotografovi, kamera či prstýnkách.
Oběd drahý není, nás celodenní jídlo od obědu, přes večerní raut včetně sladkého stál pro 35 lidí 20tis. Ovšem fotograf nás stál 6500 Kč. kameru jsme naštěstí měli v rodině, ale klasický kameraman třeba také několik tisíc. Na prstýnky doporučuji posbírat zlato po rodině (staré prsteny, natrhlé řetízky atd) tím pádem platíte pouze práci, my platili za oba 3tis. máme kombinace bílé-žluté zlato a já s jedním diamantem - podle prodavačky by stáli 18tis. kdybychom neměli materiál.
Co se týče nevěsty - půjčovné šatů 3500-7000 Kč, ale dají se koupit šaty na netu krásné třeba za 2tisíce. Ostatní doplňky také něco stojí jako bižuterie, závoj nebo třeba svatební střevíčky, ženichovi, pokud má oblek svůj, bych nový nekupovala, jen stačí nová svatební košile, nějaké hezoučká ladící s kravatou k Tvé kytici. Také nějaká výzdoba jako organzy, kamínky, svíčky (nám to dělala restaurace, já jen dodala jmenovky, dárečky atd.) Pak také kytice, záleží na provedenía cenách v daném květinářství ale nás tsáli asi 2tis. všechny včetně dvou ozdob na stůl. Dále kapela - zkusit v rodině nebo od někoho.
Určitě se to nasbírá a určitě jsem na něco zapoměla, ovšem vdáváme se většinou jednou za život, peněz také nemáme, ale chtěla jsem mít krásnou svatbu a vzpomínat. Přesto jsem ušetřila na spouste věcí, ale přesto se to vyšplhalo na vysokou částku...ale nelituji, nějak jsme to kombinovali s pomocí rodičů ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky