Deníček uživatele kkss

18.07.2014

Holky, kolik tekutin vám vypijou půl roční dítka?

Ahoj, tak asi možná záleží, ve kterém období je mimču 6 měsíců, teď v těch vedrech budou mít větší žízeň, my měly 6 v březnu a to my pila max. 100-150ml, teď je nám 10 a vypije mi tak 300-500ml, střídám čaje a dětské šťávičky ředím. Záleží taky jestli kojíš nebo ne. Jak píšou maminy i v ovoci je tekutina apod.

In reply to by Eleanor

Cca mesic nekojim. Takže ma UM. Ted v lete mu bylo 6 mesicu.
Vim, ze nekteré maminky bojuji s nepitim, maly zase pije pekne a nema problem dat dopo 200ml a odpo 200ml. Zvlášť, kdyz jsou ty vedra.
Nevím, co mela za blby den, ale rekla, ze ho prelevam :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

řiď se selským rozumem - každý dítě potřebuje jiný množství tekutin a jídla.. Ségra byla jak průtokáč, chlomtala vodu ve dne v noci, brácha o ni ani nezakopl a pil jenom po jídle trochu čaje na zapití.. Lepší když ti pije, než naopak.. a co se jídla týče - moje 2,5 letá nesní k obědu ani dávku pro 6ti měsíční kojence.. takže asi tak :s:

15.07.2014

Maminky,
jak jste prožívali růst zoubků? Můj malý chlapeček měl včera půl roku a roste nám třetí zoubek. Prvně vyrostli spodní jedničky. To se celkem dalo přežít. Teď nám roste vrchní jednička a to je mazec, teda aspoň pro mě. Už druhý den má přes 38°C, ráno průjem a je chudáček ko a k tomu ještě ty vedra ...
Jak jste to měli/máte vy?

Všem děkuji za komentáře. Malému jsem srážela teplotu Nurofenem a snad už bude dneska dobrý. Ale chudáček byl tak ko, 3 dny přes 38 až k 39°C teplota a pořád spinkal.
Hezký den :€s€: :a:

tak my máme 10 měsíců a 8 zubů, o spodních dvou jsem nevěděla, vrchní jedničky byl masakr, to byl řev a teď jak leze jeden za druhým, tak je střídavě řev, šťourání v puse a podobně, už aby to bylo za náma. Dej Nurofen na noc klidně, nenech ho trápit.

Starší dcera ani o jednom nevěděla. Ta byla v pohodě, ani teploty nebyly. Za to ta mladší. Ta prožívala už ty dolní jedničky. Ale teďka za 3 týdny ji vyrostlo 5 zubů, 6. se dere a to byly masakry. Horečky. Taky přes 38 - 39, průjmy, řev, protivná, nejedla. Jen chtěla mlíko. No hrůza. Taky mi za tu dobu skoro nic nepřibrala. Už teď se bojím stoliček, ty jsou prý nejhorší :-p

Nechci tě strašit, ale ty první bývají celkem v pohodě. Horší většinou bývají špičáky a stoličky. Malá to zvládala celkem v pohodě, ale i tak si pamatuju, že jsem byla ráda, když byl chvíli klid. Jediné špičáky byly s teplotou, průjmem a opruzeninama. Ale nic hrozného. Nedávnou jí lezli poslední stoličky (pětky) a o těch jsme teda ani nevěděli. Nevím jestli tak nebolí nebo už to jako větší zvládla líp.

Ahoj, u dcery pohoda, ale ted u maleho peklo. Teploty, prujmy, opruzeni... des a hruza. Uz jich ma 7 a tlaci se 8my a je zase protivny :-( .

09.05.2014

Ahoj holky,

ahoj, nezbývá než si počkat. 1. těhu test by se mohl prokázat za 14 dnů od romantického večera :00: a raději bych po dalším týdnu udělala ještě jeden, pro jistotu. Jinak ja sama jsem počatá ještě v šestinedělí :00:

jestli do teď nemáš MS,tk by to musela být jooo velká náhoda-ne,že by se to nikdy nestalo,ale vem si,že bys musela chytit úplně první ovulku a to je pravděpodobnost fakt malá.Takže se hoď do klidu,zapiš di datum styku a tak za měsíc si zkus udělat test,to už by bylo jasno.A samozřejmě si zařiď antikoncepci,myslím,že takhle brzké těhotenství by ti fakt neprospělo,ani zdravotně,ani psychicky ;)

Ahoj, zkus se na to podívat z jiného úhlu pohledu-stát se to může, ale nemusí. Může se to přihodit "náhodou", ale ta 2kg a nevolnosti, tak to jsou spíše příznaky tvé sugesce.
Jinak k těhotenství-z toho jiného úhlu pohledu-nebraň se zcela tomu. Víš, někdy je lepší mít děti blízko u sebe (kamarádce se to stalo taky), než jako já čekat rok a půl a pořád nic. Pak bych to raději už i urychlila o ten rok zpět, ale už to zpátky nevezmu.

A to už jsi měla menzes pravidelně? Třeba nebudeš v tom, každopádně se to dá zvládnout, kamarádka otěhotněla, když prckovi bylo 8 měsíců. A výhoda je v tom, že si spolu vyhrají a máma má klid, ale začátky jsou masakry no. Můj starší brácha a ségra mají mezi sebou 17 měsíců :-) a taky to mamka zvládla. A taky na fotkách všude spolu, byli si prostě blízko :-).
Takže kdybys byla těhotná, tak to nakonec bude ještě krásný a parádní. Ve všem se musí najít to dobrý. A když těhotná nebudeš, tak antikoncepce by byla vhod, když nechceš tak brzy otěhotnět. je to stejně všechno jenom náhoda. Ale náhoda je blbec :-)

24.04.2014

Ahoj holky,
ač s těžkým srdcem se mi to píše, ale i náš vztah postihla hodně velká krize :r: . Máme 3,5 měsíční dítko a celé nám to obrátilo naruby a ani jeden z nás s tím nějak nedokážeme nic udělat, což je to nejhorší.
Malý je úžasný, moc hodný a šikovný chlapeček, oba jsme moc rádi, že ho máme.

Všem vám moc děkuji za vaše komentáře a zkušenosti!
Musím říct, že vztah před těhotenství a během těhotenství byl v pořádku, samozřejmě každý se občas pohádá, ale normálně jsme fungovali. Byl i u porodu malého a byl úžasný, proto nechápu, co se to vlastně všechno stalo.
S tím autem to je těžké. Já měla svoje, ještě dřív, než jsme spolu začali žít, jenže jsem měla nehodu a auto na odpis a druhé jsem si nekupovala, jelikož kupoval on, tak jsem to nějak extra neřešila a nechtělo se mi živit zbytečně dvě auta. Ale asi to byla chyba, protože on je s tím autem úplně postižený :n: . Je mi jasné, že nemůžu projet majlant měsíčně, ale 1x za týden nikoho neubyde, abych si vzala auto a jela k našim nebo ke kamarádce. V tomhle budu muset prostě být tvrdší.
Ano, máme společné bydlení - ale taky problém, který je nedořešený a trápí mě. Byt se kupoval v době, kdy jsem měla nějak 3 měsíce před porodem, byt nebyl v OV, ale družstevka - takže předhypo a hypo šla na něj, jelikož to bylo pro nás nejjednodušší a tudíž převod družstevních práv je na něj (vždy lze převést pouze na 1 osobu) a teď se mu byt převedl do OV a taky na něj. Měli jsme dohodu, že mi po převodu do OV pomocí darovací smlouvy "daruje" půlku bytu. Jenže, aby mi mohl "darovat" půlku, museli bychom být manželé - což jemu nějak není po chuti (a já bych zase chtěla být normální rodina i s papírem, jsem v tomhle proste konzerva) a nebo by museli 3 sousedé dosvědčit, že žijeme ve společné domácnosti, což jemu zase přijde ponižující - takže suma sumárum, společní bydlení, kt jsme si vybudovali si chce nechat jen pro sebe! Jinak to totiž funguje u nás tak, že přítel platí "nájem" a hypokétku a já z mateřské kompletní chod domácnosti, elektřinu, intertnet a sama sobě telefon a 90% věcí malému. Takže penězově to vychází víceméně stejně, s TÍM ROZDÍLEM, že on si své peníze spoří a ukládá do bytu a já jeho ze svých peněz živím a když se něco stane, tak nemám nic. A podotýkám, že jsem KOMPLET vybavila byt, od nábytku, přes dekoraci, nádobí ...prostě úplně všechno! Tak jsem mu řekla, ať si byt nechá, ale ať mi dává půlku peněz na jídlo, ty peníze jsem si zase chtěla spořit a schovat na "horší" časy zase já. Tohle témě zatím ještě nemáme dořešené, nechám tomu ještě nějaký čas.
Na téma "tchýně" bychom mohli psát každá svou story, jak tak čtu ve vašich kometářích. A proto si říkám, že musím všechno stopnout dřív, než bude pozdě. Já jsem hodně tolerantní a nekonfliktní člověk, byla jsem slušně vychovaná a s každým se slušně bavím. Ale jakmile začne někdo mé slušnosti zneužívat a přeteče můj pohár trpělivosti, tak se neznám, navíc jsem beran a do ničeho si kecat nenechám.
Takže to u nás vyvrcholilo obrovskou hádkou, kdy jsem zavolala mé mamka - která je mimochodem dětská zdravotní sestra s více než 25-ti letou praxí od novorozenců po puboše (přesto její názory a rady ohledně malému nebere) - ať pro mě pošle taťku a jedu k nim, než si milostpán uvědomí co udělal a jak se zachoval.
Když to ve stručnosti shrnu, ať dělám co dělám, mám plné zuby jeho matky/moje tchýně, která je neskutečná bordelářka a řekla jsem, že do té doby, než vše skousnu, malého neuvidí a že mě to nezajímá. Tím, co mi řekl a jak se zachoval, mi hodně ublížil a trápí mě to a upřímně nevím, co bude dál. Vztah držet za každou cenu nebudu, taková zase nejsem. A aby moje dítě vyrůstalo v nefungující rodině taky nemá význam. Akorát by tím byl poznamenaný. Zastávám názor, že člověka s kt rodinu založím si vyberu sama, ale dítě kt se mi narodí ne, a proto bych měla dělat vše proto, aby bylo spokojené a šťastné!
Člověk krátce po porodu je jiný, citlivý a všechno se ho dotýká a bere osobně, možná proto taky na vše tak reaguji, ale nemůžu za to, nejsem dokonalá a ani dokonalá být nechci.
Teď se to všechno uklidnilo, utichlo, ale nevím, na jak dlouho a co bude dál. Ale jedno vím jistě, abych ochránila malého, jsem ochotna udělat cokoli na světě!
Všem, které řešíte podobné či jiné problémy, přeji pevné nervy a ať vše dopadne tak, jak je to pro všechny nejlepší!

In reply to by kkss

Něco mi to připomíná.. S býv. manželem jsme koupili domek a opravili. Já tam dřela jak černá, dala do toho svoje peníze, kupovali jsme ho za svobodna a každý byl ve smlouvě 50% kupujícím. Tak to bylo v poho, ale když ho to popadlo, tak se oháněl tím, že já se válím doma (byla jsem na (tenkrát)mateřské necelé 3 roky, šla do práce na dva roky, a při druhém dítku zase necelé tři roky, a přitom jsem si vždy přivydělávala) a že on platí inkaso apod. Já celou mateřskou a celý příjem dala do nákupů za jídlo a potřeby pro děti, ale v konečném důsledku on vykřikoval, jak vlastně barák by měl být jeho, protože on platí půjčky... Tak jsem řekla, že souhlasím, že on platil náklady na barák, já vychovala děti. on bude mít barák, já děti. To mu došlo, že by mohlo být zle. Každopádně ještě chvíli to trvalo, než jsem odešla, bylo toho víc. Barák mu dnes padá na hlavu a z dětí ho navštěvuje pouze starší syn. Jestli mu to za tu hamižnost stálo...?
(a vracela bych se pouze do svého bytu - ne do "jeho", kde vás nechá milostivě bydlet, když mu budeš dělat služku, nakupovat a živit ho... Přeju hodně štěstí! )

In reply to by kkss

přesně tak,zatím tomu nechej nějaký průběh,na kterém se dohodnete-aby to vyhovovalo tobě i jemu-prostě se domluvte tak,že některé dny se bude věnovat vám a jiné může mít volné,s tím,ale že ty si taky můžeš jít někam na chvíli s kmarádkou,zacvičit a podobně.Takhle by mu to možná mohlo vyhovovat víc.Narození dítěte je velká změna pro oba,ty jseš pod hormonama a on zase vidí změnu tebe (která je jasná přirozená pro tebe,ale ne pro něj,který ty hormony nemá) a navíc má nejspíš pocit,že je prostě utažený na doživotí :s: Auto bych taky vyřešila tak,že prostě jednou dvkrát za týden si budeš moci někam zajet a byt bych zatím taky neřešila.Nechte to aspoň těch půl roku,rok po porodu,ono se to nejspíš srovná,jestli byl předtím normální.Prostě má jen strach,jako většina chlapů,jen to dává najevo blbým způsobem.Po tom půl roce,roce už budeš vědět,jestli takový opravdu je a nebo to byla fakt jen krize s narozemním.S tchýní neporadím,ale určitě nastavit hranice hned co a jak nebo vám to přeroste přes hlavu a uděláte s tím prd :( pokuď mu vadí,co ti radí tvoje mamka,tak ho taky zbytečně neprovokuj a ať ti to radí,jen ne před ním :€s€: to je jednoduché pravidlo,které funguje.On má nejspíš pocit,že tvoje máma ti radit může a jeho ne,proto má takový negativistický postoj-pochopitelně,protože hodně málo dětí se dokáže vyrovnat s tím,že jeho rodiče jsou nepoužitelní nebo horší než rodiče toho druhého.Taky tchyni zbytečně nekritizuj-jestli je bordelářka,je to její věc,vlž se pouze do toho,co se týká vaší rodiny a malého-jako pes,vosy,vožení po hřbitově a podobně.Ušetříš si spousty nervů,stresů a hádek :€s€: vztah je prostě o kompromisech obou a ne jen jeho nebo tvých-ať se to tady líbí nebo nelíbí,i ty budeš muset v něčem ustoupit.Nechápu,proč by chlap taky nemohl mít nějaký den pro sebe,však to musí být děsné přijít z práce,doma se na něj vrhne manželka,která celý den je jen s miminem,takže nevybitá,navíc chce,ať se hned a nejlépe do večera věnuje dítěti a jí... a pokuď to tak není,není spokojená.Komrpomisy jsou nejspíš něco,co u vás chybí oboustranně a bude dobré na tom začít pracovat-jen podotknu,že se vždy lépe začíná od sebe ;) když uvidí dobrou vůli,tak se nejspíš taky přidá ;)

mužu ti říct že jsme na tom uplně stejně, teda s tím rozdílem, že muj chlap štastný s náma je. Ale to jeho matkou jako by jsi psala té od mého chlapa. Uplně tě chápu, a řeknu ti udělej si sní pořádek za včas. Já to nechala být, pořád jsem to v sobě, dusila a je to asi měsíc zpátky jsem jí to všechno řekla, od té doby spolu nemluvíme, a já mám klid. Malého ji nedávám, páč někomu kdo mě po celá vsi uraží ho dávat nebudu. A ještě jsem chtěla říct, buď ráda že ji máš aspoň od sebe 6km, od nás bydlí cca 300m a to je teprve utrpení, to vždycky když jsem někam šla tam mě šla skontrolovat, jak dlouho tam jsem s kým tam jsem. Prostě uplně napalici. Pořád mě moralizovala kvuli malýho že ho mám víc oblíkat akdesi cosi. Prostě typický kecy blbejch tchýni. Budu ti držet palce ať to nějak zvládnete.

Ach jo,je to hrozný, ale ono je všude něco. .jen se mi nelíbí, že ho nebaví drncání s kočárkem, ale hospoda ano. A taky s tím autem, nechápu chlapy, kterých se musí ženská doprošovat o auto. Ale na druhou stranu, když jsme bydleli s manželem u mojich rodičů a jeho byli od nás 7km, tak to taky bylo všelijaké. On byl pod jejich vlivem a já -i když to nerada přiznávám- pod vlivem těch mojich. A to byly věčné hádky o to, kdo z nich je lepší a kdo horší. A taky se nám všichni do všeho pletli. Nakonec jsme se odstěhovali a vídáme se s nima tak jednou za dva měsíce a to nám asi zachránilo vztah. Rodina poblíž je fajn, ale ne když se Vám do všeho plete a navíc se jim daří ovlivňovat i Váš vztah. Každopádně přeji, aby tohle období přešlo a bylo to už jenom pěkný :-).

10.03.2014

Lednacci, jak se mate?
Nam uz to táhne na 2.mesic, který "oslavime" ted v pátek. Je neskutecne, jak ten čas leti a Tomášek mi roste pred očima. Jeste nedávno to bylo male miminko a ted je to poradny chlap.
V 6-ti týdnech jsme meli témeř 6kg a vyrostli jsme na 58,5cm. Stále plne kojime, i kdyz to byl ze zacatku trochu boj. Paseme koniky a pekne držíme hlavičku.

2 mesice témeř za námi
2 mesice témeř za námi
2 mesice témeř za námi
2 mesice témeř za námi
2 mesice témeř za námi
2 mesice témeř za námi
27.02.2014

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, kdy se vám po porodu vrátila menstruace?

Po prvním porodu mi přišla, myslím 3. nebo 4. měsíc, co jsem přestala kojit.
Po druhým porodu jsem se dlouho čistila, nějakých 8-9 týdnů, a první MS přišla za 3 měsíce po porodu. Kojím stále a ms mám už každý měsíc od té doby.

15.02.2014

Zeny, poraďte...
Malemu je mesic a furt to svou malou kebulkou točí na pravou stranu v postýlce.
Co s tím? Vždy, kdyz ho nasmerují na druhou, najdu ho pak zase opačně.

ahojky,je to tzv. predilekce,má to hodně dětiček.Samo by se to mělo upravit do třetího měsíce,jinak opravdu počítej se cvičením.Ale můžeš pro to udělat hodně-sama to npravovat nemá smysl,protože dítě si to stejně upraví samo zase.Důležité je,aby se aktivně samo snažilo otáčet hlavu na druhou stranu-takže-otoč postýlku tak,aby na ní světlo dopadalo z druhé strany,stejně tak košík nebo ohrádku,kde je přes den.Zásadně s dítětem manipuluj,mluv na něj,mazli se sním z té horší strany,aby mělo potřebu tu hlavičku točit za tebou.Přes den nos v poloze na tygříka,tak,aby koukal na tu neoblíbenou stranu.No a nezapomínej na bříško,tam taky stimuluj,ukazuj a lákej na tu druhou stranu.Obě mé děti měli predilekci-jedno už v porodnici (on byl KP a ti na to trpí),druhé mou neznalostí a obě jsme takto "rozcvičili" do tří měsíců,takže jsme nakonec nikam nemuseli :one:

Je dobre otocit postylku, nebo jeho, aby se treba nedival za svetlem k oknu apod, dej ho trochu jako na bok, mel by pul dne lezet na jednu a pul dne na druhou
Pokud to nepujde, daji se koupit takove polohovaci valecky, ktere ho udrzi v zadouci poloze, aby si tu hlavicku neslezel.

Je dobre otocit postylku, nebo jeho, aby se treba nedival za svetlem k oknu apod,
Pokud to nepujde, daji se koupit takove polohovaci valecky, aby si tu hlavicku neslezel.

In reply to by Berenikaa..

jí střídat polohování na bok a vždy podložit polštářem?Já to tak dělala od narození u malé.Kvůli ublinkávání byla pořád na bocích,pak i na zádičkách,ale ve zvýšené poloze.Dokonce jsem takto polohovala i v noci,vždy po kojení.A myslím,že to nebylo vůbec špatné.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky