A je to :o)

04.06.2013

Holky, už sem skoro nepřijdu, občas jen mrknu, ale jen chci napsat, že se máme dobře, jsme zdraví a že už to máme za sebou :s: Doufám, že jste všechny se svými dětmi a rodinami v pořádku, zdraví a spokojení :) :k: :a:

In reply to by marcy

Marcelko, děkujemeeee. Kytku jsem našla na netu, zamilovala jsem se, poprosila místní květinářku, jestli by mi udělala přesně takovou a ona mi přesně takovou udělala - byla jsem nadšenááá :///: Jak se máte? Co Jiřík a Adélka (snad jsem se nespletla ve jménu :00: )? A co bydlení? Chystáte se stavět nebo už jste v procesu? Písni, jestli budeš mít čas ;) Zdravím oba šmudlíky :a:

Májo, já jsem tu také po dlouhé době, ale moc mě potěšilo, jakou hezkou zprávu tu od Tebe vidím - moc vám to slušelo a přeji jen to nejlepší do dalších již oficiálně společných let :)
Co kluci, jak ten den dali? Užila sis to?

In reply to by Slunko

Ahoj Katko :) Děkujeme za pochvalu a za přání ;) Klucí byli celý den úplně v pohodě, věak byl pořád někdo, kdo se o ně staral - babičky, tety atd. :s: Byl to hezký den, akorát to hrozně rychle uteklo - neúměrně k tomu času, který stojí všechny ty přípravy :s: Navíc jsme to před osmou zabalili kvůli dětem - o to víc to bylo rychlé ;)
Katko, jak se máte? Co Petík? A jak je v práci? Zvládáte to všechno dohromady? Půjde Péťa v září do školky? Budu ráda, když napíšeš ;) Posílám Petříkovi pusu na čelíčko ;) :a:

In reply to by Majae

Máme se dobře, děkuju za optání. Tedy relativně. Jsem 4 měsíce v práci. 4 měsíce bydlíme u babičky. A už se nesmírně těšíme zpět do našeho bytečku. Dostali jsme totiž školku (třikrát hurá juchů a jupí), takže asi od srpna už budeme přestěhovaní a budeme vozit Petíka, by si pomalu zvykal na ranní režim a nástup do školky pak nebyl moc velký šok. Na konci srpna máme 2 týdny dovču, takže to rychle uteče. Petíkovi trvalo 2 měsíce než si zvykl. Počůrával se, vztekal se, vyžadoval více pozornosti. Do toho měl manžel psychické problémy (přepracování, únava atd.), do toho moje práce, nové bydlení. Zkrátka jsme byli všichni dost mimo, ale teď je už klídek. Jen minulý týden se to trochu vyhrotilo když jsme museli řešit zablešený byt babičky. Petík měl asi 30 štípanců po celém těle, protože si nejvíc hraje na koberci. Takže jsme celý byt dvakrát vystříkali a pořád luxujeme a je to na ústupu. Fuj, blechy už nikdy více. Jinak je ale Petík úžasný. Za poslední měsíce odvedl obrovský kus práce. Obstojně mluví, padají z něho úžasné rozumy, je na něm vidět, že se ve světě už vyzná, spoustu věcí si už dokáže spojit, sám vymyslet. Je neskutečně vnímavý. Přijdu z práce a on hned jestli si dám kafíčko, že s babičkou upekli dobrý koláč. Umí být ale také pěkně tvrdohlavý a manipulativní. Večer před spaním nám odmítá dát pusu, tak odejdeme a jen co zavřeme dveře, řve, že chce dát pusinku, přijdeme za ním, on zase že nechce a takhle by se to dalo opakovat stále. Takže jsem to zatrhla, buď dá pusu hned nebo se tam už nevracím. Bohužel tam řve, ale jiné řešení není, nebudeme otročit. Věřím, že od září se zase vrátíme do svých kolejí. Teď je ale léto a to se snažíme užívat jak jen to jde :).
Pojedete někam na svatební cestu Maruško? Jak se jinak máte?

In reply to by Slunko

Je, tak to vám moc přeju, ať už jste zpátky ve svým ;) Že vám vyšla školka :one: U nás to problém letos (i loni) vůbec nebyl - protože otevřeli (loni) jednu třídu navíc. Letos dokonce brali nejmladšího prcka starého tak, že v září mu bude teprve 2 a 4 měsíce. Ale třeba bráchovi v Jihlavě nevzali holčičku, které byly před třemi dny tři roky! Ti povím, že to teda jednoduché nemáte - Petíkovi trvalo, než se s tím popral a manža... achjo. Tak snad se to všechno vylepší, až budete pěkně doma ve svém hnízdečku. A jak se Tobě daří v práci? Baví? Já mám pocit, že jsem furt v jednom kole (v březnu jsem si k narozkám koupila brusle a byla jsem na nich jednou, nějak to nejsem schopná časově dát), ale až budu v práci, to teprve asi nastane chaos :00: (Před pár dny jsem kývla na výpomoc tady na základce - budu tam chodit 3x týdně na 3 hodiny, babička s dědou pohlídají, tak jsem na to taky zvědavá...)
No, prosím Tě, s těmi blechami - babička má pejska nebo jak se tam dostali? Chudák pokousaný Petík... Jsou to fakt rozumbradi, perly z nich padají, je s nimi sranda. I když Kubík je teda pěkný paličák (no, vidím se v něm jistojistě :s: a k tomu je beran!) a mrzí mě, že Ondráškovi nic plechýho neudělá, musím je furt sledovat. Na druhou stranu Ondík už začíná pištět sotva se k němu Kubík přiblíží, takže ne vždy je moje okřikování oprávněný. Ale znáš to - "Cos mu udělal?" - "Nic." A teď kde je pravda :s:
Na svatební cestu určitě nikam nepojedeme. Necháme si to až na příští rok - spíš teda nějakou dovolenou než svatební cestu :///: Ondráškovi je sice rok, ale bylo by to s ním dost těžký. Nechodí, ale v kočárku nějak extra dlouho taky nevydrží, někdy mi přijde, že se mu nelíbí nic - ani nosit, ani lézt, ani ležet, ani hrát si. Jo, vlastně jedno je nejoblíbenější činnost na světě - JÍDLO :s: Takže když ho nic nebaví, šup mu kousek rohlíku a je spokojený.
Co vy? Pojedete někam na dovolenou?

In reply to by Majae

Maru, baví. Jen mě někdy štvou ty nárazovky, že jsem Petíka viděla jen chvíli a pak zase do jedné v noci pracovala, a takto celý týden. Ale ted mám zase volněji a další třesk se chystá na září a říjen, tak jsem na to zvědavá. Ale kdyby se objevilo něco v Hořicích, abych nemusela dojíždět, tak to snad i vezmu vzhledem k tomu, že budeme chodit do té školky. Uvidíme, jak se to vyvine :).
Bezva, že máš možnost učit. To je úžasný, protože budeš v pracovním prostředí, vypneš na chvíli hlavu od kluků a ráda se k nim budeš vracet. Třeba bude trvat než si na nový režim a zapojení mozku zvyknete, ale pak to půjde hladce a nebudeš chtít skončit :). Co budeš učit a jak staré děti?
Jojo, v tom baráku jsou psy a kočky, takže se to pěkně roztahalo a rozmnožilo.
Myslím, že to nejhorší máte za sebou. Ondra už bude chodit a to už si spolu kluci lépe vyhrají a ty hodíš nohy nahoru a budeš pít kafíčko :).
A ty brusle určitě zkus využít. Třeba si naplánovat hodinu v týdnu dopředu s hlídáním, protože takhle se najde vždycky NĚCO, co ti v to zabrání :). Já teď běhám 4x týdně, ale Petík už je velký, takže s ním se to plánuje lépe. Stačí se domluvit s manželem, on se mu tu hodinu věnuje, pak nastoupím já a zase on si jde něco zařídit a tak...
No na dovču se chystáme. Láká nás Kalábrie, jižní Itálie. Ale manžel mění plány ze dne na den, takže kdoví, kde nakonec skončíme. Tento víkend chceme pro příbuzné děti (asi 6) udělat takový mini tábor v lese, s indiánskou tematikou, tak jsem na to zvědavá :). Snad se nám podaří i nějaký prodloužený víkend třeba v Českém ráji nebo jinde v Čechách, uvidíme. Nechávám to otevřený, jinak bych se z toho picla jak to Petr vždycky změní :)

In reply to by Slunko

Katí, já Ti někdy nadávám, jak jsem furt jenom s dětma a jak je to pořád dokola a jak mě to ubíjí a jak jen uklízím a starám se o ně (vč. chlapa), ale na druhou stranu si vůbec neumím představit, že do toho ještě budu chodit do práce :00: Ty děláš nějaké projekty nebo granty nebo tak něco, viď? Nebo mě mate paměť? Nárazovky musí být náročný a umím si představit, že je Ti pak líto, že s Petíkem nemáš možnost strávit víc času :( A školku jsem moc zvědavá, nastane naprosto nová etapa našeho společného života, neumím si to nějak představit. Vlastně je člověku někdy líto, že to tak utíká a že ten prcek bude už jenom dál a dál, ale na druhou stranu a nechci se vůbec rouhat, větší prcci jsou mi stejně tak nějak blíž. Aspoň když už začnou chodit a dá se s nimi nějak dorozumět. Ondrášek je (stejně jako byl Kubíček) taky takový uřvánek, takže je to někdy v tomhle ohledu náročný (nechodí, ale v kočáře dlouho nevydrží, ještě ani sám nesedí!!! - musím pořešit s rehabkou, v kočáru ho dávám aspoň do polosedu, ale nějak zvlášť ho to tam nebaví, plazit po zemi se venku taky moc dlouho nechce a co pak s ním, furt tahat se nedá... doma si tak různě šmejdí, ale taky ne pořád - jo, jediný, co fakt zabírá, je jídlo - je absolutní žrout :s: ale přece mu nemůžu dávat jídlo pořád a pořád :s: ). A tak mě "baví" takový ty průpovídky "jé, vy jedete s muzikou" nebo když tady tuhle byl od sestřenky manžel něco dělat od dřeva a prcek brečel (ne nijak významně, bývá hůř) a po chvilce mi říká z legrace "sociálku na Tebe" a já na to "Tvoje děti asi nebrečely, viď?" (mají dva kluky 7 a 4) a on na to "vlastně ne". Takže kdo nezažil, nepochopí. Ale to Ty sama víš, viď? Asi kdybych měla zlaté miminko, co málo brečí a je hodňoučké, rozplívala bych se nad kočárky mnohem víc :s:
S tou školou jsem opravdu moc zvědavá - budu učit angličtinu 6., 7. a 9. třídu. Nepředpokládám, že by mě to mělo nějak zvlášť zatěžovat, co se týká příprav - alespoň v to doufám, maturanti vyžadují přece jen trochu víc práce ;) A finanční motivace mě vcelku opustila, když mi řekli, že to bude tak 110Kč hrubýho - tak to beru spíš tak, že kdyby mě nevzali zpátky na gympl (kde mi stále opakují, že se mnou opravdu počítají), tak si tady vybuduju nějakou "pozici". A že zaměstnám mozek. Jinak chci ale ještě nějaké soukr. hodiny odpoledne, tak uvidíme, jak to bude vůbec vycházet časově a s hlídáním. Protože to budu muset zaměstnat chlapa, když dopo budou hlídat naši. S tímhle mě vytáčí, protože ho nikdy samotnýho nenapadne, že by si je vzal. A já nejsem ten typ, abych se o něco prosila...
Babičky jsou moc fajn, hlídají, jenže já jsem tak pitomá, že když už kluky nemám na krku, tak radši uklízím nebo dělám nějakou další obvykle ne příliš oblbenou činnost, která je nutná :( Jsi dobrá, že chodíš běhat, musíš mít dobrou fyzičku ;) A ještě cvičíš (podle té Jilian nebo jak se jmenuje)?
A co manžel? Kutí teď něco? Dělal taky nějaké veterány, viď? Ta dovolená u vás - to asi není válení se u moře, viď? ;)

In reply to by Majae

Podle Jillian už necvičím, protože 4x týdně cvičím, o víkendu dáváme většinou ještě kolo a snažím se 1x týdně si zaplavat. Ted v létě se mi doma před DVD fakt cvičit ani nechce, i když pro celé tělo je to určitě nejlepší - během zatěžuji jen dolní část těla.
Manžel se veteránů zbavuje, protože na ně nemá čas a dost hoto psychicky drtilo, tak radši začal věci, ze kterých koukala práce rozprodávat. Je to tak lepší, jinak by se zbláznil. Ta dovča kdoví jak dopadne. Ted máme týden dovolenou a včera jsme se rozhodli, že poejdeme na vodu (jizeru od Malé Skály). jen my tři, tak se těším. On je na takovýhle momentální a rychlé nápady, ale že já pak musím spacák pro Petíka shánět cestou, ho už moc nezajímá :). Takže já radši dovolenou předem neplánuju, protože už se tolikrát stalo, že to na poslední chvíli změnil, že bych z toho byla úplně smutná kdyby padla :). Nějak to dopadne :). Tak tady ted sedím a přemýšlím, co ještě budeme potřebovat do lodi. Budeme kempovat den nebo dva jen s věcmi, co budou v lodi, takže musím brát jen to nejnutnější, budeme pěkně naložení i tak. Stačí stan, spacáky, karimatky a základní oblečení co zaberou :). A nějaké jídlo na svačiny, protože cestou nic není :). Ale má být hezky a to mě uklidnuje :)

In reply to by Slunko

Kačko, to jsi učiněný sportovec :one: Super, že to dáváš (časově i fyzicky) ;)
Co voda? Už jste byli? Počasí super! Takhle být pěkně akční a vymýšlet rychlovky je fajn, ale s dětmi si to teda představit vůbec neumím :n: To jsi dobrá :)
Mějte se moc krásně!!! :a:

In reply to by Majae

Voda vyšla úžasně. Jeli jsme Jizeru na jeden den a je znát, že Petík je ještě na vodu trochu malý. Nejradši je když může někde běhat, takže sedět v lodi ho moc nebavilo a večer už byl docela protivka (šťouchat klackem do vody ho brzy přestalo bavit) :). Tak jsme to utípli a radši šli následující den do skal, kde se dosytosti vyřádil. Jako seznámení s lodí super, ale ještě má čas na vodáctví jako takové :). Dalo to na tři dny v Českém Ráji a pak jsme ještě jezdili na kolách a chodili se koupat. No zkrátka krásný týden, po dlouhé době jsme byli všichni pokupě a v klidu, užívali jsme si to...
a ted jsem zase v práci a to je realita :)

Nádherné fotky, moc Vám to všem sluší :one: Přejeme Vám do manželství jen samá pozitiva :€s€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky