Deníček uživatele Ivka

16.08.2009

Ahojky červíci, tak konečně dávám pár fotek naší princezničky, ještě z porodnice :c: :h: :h:

Naše vysněná princezna
Naše vysněná princezna
Naše vysněná princezna

In reply to by Jaňulík 1

:s: víš, že vůbec nevím, jak se porodník jmenoval? :s: , já tam ležela dva dny předem, nelíbila se jim plodovka a malý ozvy, tak mi dělali testy a jelikož už jsem měla po termínu, vyvolali mi ho, ale už v noci před vyvoláním jsem začala mít slabé kontrakce, takže po tabletě ráno to byl fofr a masakr. Za 3hodky to bylo za mnou, takže ač bolestivější, rychlejší. Trochu potrhaná, ale mohla jsem hned druhý den sedět. Jelikož byl můj třetí, mohu srovnávat-klidně zopáknout :///: , ale to už nehrozí. A jak ty??

27.02.2009

Nemůžu tomu uvěřit, ale čekáme holčičku!!! Já i manža máme z předchozích manž.

Ahoj Ivu,
to je úžasná zpráva! Vím jak moc sis holčičku přála! Moc a moc gratulujeme! :qu: :qu: :qu: :qu: :qu: :qu: Snad se o ní tolik brášků bude řádně starat a ochraňovat ji :one:

In reply to by Ivka

Náš Martínek bude taky mazánek. Míra už má dva synovce, takže z jeho strany to bude dobré, ale pro mojí mamku to bude první vnouče a já mám dvě mladší sestry, které se normálně zbláznily :s: Zprávu o mém těhotenství obrečely všechny tři i s mamkou, pak se začaly hrnout do nakupování všeho možného, v tom je mamka krotila, ale teď už nakupují všechny. No a plánují, jak budou Martínka rozmazlovat a učit ho samé blbosti a tak.. Takže taky budu za krkavčí matku, to je jasný. Chci z něj udělat pořádného chlapa a ne mít nějakého rozmazleného uřvance... :P

In reply to by Betat

jj, jsem alergická na hysterický výstupy v obchodě, když dítě něco chce... :spid: . Ani jeden s mých synátorů nebyl, tak musím hlídat, aby ani ta naše princezna, ikdyž to bude těžší :s: . Je krásný, když se na mimíska těší tolik lidí, bud ráda :one:

14.02.2009

tak mě totálně skolila chřpajzna....teplota, teče mi z nosu, nemůžu ležet, protože mi bolí celý člověk, děs...tak od včerejší čajíčkuju,a čekám zda to přejde, chjo...

In reply to by white_tie (neověřeno)

:k: jj, ležela jsemcelý den, ale dnes už musím trochu fungovat, ml.syn má narozky a odpo přijedou od ex..tak mu to tu musím trochu připravit. Ale čajíčkuju, tak to snad bude ok...Hlavně at tě to už mine :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

JJ, ty 2-3 dny jsou nejhorší, včera jsem ležela celý den, zítra to už snad bude lepší, jen mám hrůzu, aby to nechytily děti a neublížilo to mrnouskovi. Tak ať tě to mine. :k:

11.01.2009

:k: Moc bych chtěla poprosit hlavně maminky, jaké máte zkušenosti s kočárkama.

no, určitě je důležitý si nejdřív promyslet, co od toho kočáru vlastně chceš - 3 nebo 4 kolku, trojkombinaci, nebo jenom hlubokou vanu a pak si koupit sporťák, zvažuješ i víc dětí a nechceš pokaždý kupovat jiný kočár? zainvestuj a kup si nějaký dražší, chceš, aby na podvozek šla nasadit i autosedačka (oceníš, pokud jezdíš autem na nákupy, úřady a tak), chceš, aby měly kolečka aertaci? (já je mám a nemůžu si to vynachválit) no a pak samozřejmě taky záýleží na tom, kolik chceš investovat. jinak kdysi dělala docela podrobnou studii :s: sharane - koukni se jí do blogu, jistě to najdeš, je to ale hodně staré, cca rok zpátky.
jinak já jsem si pořídila bébecar stylo AT - má 4 kolečka, přední s aertací, má to hlubokou korbu, která je prostorná a bez problémů se mi tam vejde dítě i s fusakem a dekou (hodně kočárků dneska dělá bohužel malý korbičky) v tý korbě se dá dítě ale i skoro posadit - zádová část se dá zvednout (mám půlročního syna a když nespí a chce se "koukat" tak je to prima), jinak až povyroste, tak nasadím sportovní verzi.... jediný, co mi trochu vadí, tak je malej "košík" pod kočárkem, prostornější bych uričtě využila (nejsem řidič a nákupy a ostatní věci okolo řešim s kočárem, takže ze strany nákupů jsem celkem vytížená). bébecar patří mezi ty dražší kočáry, ale zase prý vydrží na víc dětí. mám ho zatím půl roku, takže nemůžu pořádně posoudit, ale jezdíme celkem terénem a kočár šlape jedna báseň, akorát jednou jsem si ho nechala vyčistit, když mi ko podvozu zapadl kamínek a nefungovala mi aertace...ale servis kočáru mám zdarma. jinak když se koukneš na www.bebecar.cz (nebo com už nevim) tak teď mají slevy loňské kolekce a můžeš jej tedy pořídit za menší peníz.
loni se mi to taky tak zadařilo a podvozek, hlobokou korbu, sportovní korbu, tašku jsem pořídila za necelých 9 tis. pak jsemsi na aukru koupila za 2 tis autosedačku stejný značky a myslim, že jsem ušetřila ;)

In reply to by Tesa

ahojky, moc děkuji za rozebrání :///: . Ještě nemám úplně jasno, co přesně chci, ale raději 4kolku, naf.kolečka, je to mé poslední dítě }:) , té aretace koleček se docela bojím :? , máme kombika, takže velikost složení ani váha není to rozhodující, nu nevím, ještě mám hafo času se rozhodnout...

Ahojky Ivi ja se podelim o svoji zkusenost s nasim kocarkem...my mame model z podzimni kolekce kocarku Tako,konkretne Natalii.Chteli sme kocar:1.velky a prostorny-splnuje(klasicka verze ma "ulozny prostor pro mimi"80cm velky,my mame navic prodlouzenou verzi-85cm...)
2.rozhodne ctyrkolku s velkyma kolama-u nas je docela teren a ted kdyz je kupa snehu tak si nedokazu predstavit tlacit kocar s malymi kolecky po neupravenych chodnikach..
3.libivy-coz pro me je-i kdyz to neni to takove ted moderni vajicko.
4.ne prilis drahy-prave na zimu jsem si rikala,ze asi chudak dostane zabrat-i s autosedackou jsem ho poridili v akci za 7000kc.
tento kocarek vlastni prehazovaci,nastavitelnou rukojet a samozrejme se da slozit na sportaka...
Jezdime s nim 2 mesice a zatim si ho nemuzu vynachvalit...www.darababy.cz/zbozi/tako-natalia snad ten odkaz pojede
:///: :a:

05.01.2009

Když už je tu mimísek v bříšku, tak i jeho starší bratři :c:

Tééééda, to jsou už velcí chlapáci. Tak bezkonkurenčně máš teď nárok na tu malou princeznu a ti dva ji budou hezky ochraňovat :one:

05.01.2009

Tak máme za sebou další kontrolu :\x: , za 4 týdny jsme krásně vyrostli - od zadečku k hlavičce máme 5,16cm.

Ahoj, příjemná náhoda, taky jsme dneska byli na utz, taky máme 12 tt. Vylezli jsme z ordinace a nemohli ani promluvit, jen jsme s Tomem na sebe tak zírali a usmívali se jako blázni. Jo a fotku nemám žádnou, v tý euforii jsem si zapomněla říct, nějak jsem vlastně nevěděla že mám hlásit hned na začátku, aby Dr. zachytila nějakou hezkou.. Myslela jsem, že tam existuje něco jako paměť, smůla no. Ale neva, ten zážitek se stejně nedá ani popsat.. Poletim z práce přes ty tuny sněhu na obláčku :))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to já ještě vůbec nikde nebyla...co bych tam také dělala, bez průkazky...To čekání na výsledky je nejhorší, ale ta úlevy, když je vše ok, viď...

Ahoj Ivko!
Moc ti gratuluji k prosperujícímu a dovádějícímu mimi!!! :\x: :qu: :\x: :qu: :\x:
Taky bych chtěla mimíse vidět, naposled jsem ho viděla 16.12. :-( a příště du snad za měsíc...Snad je mimi OK...
Člověka to super uklidní - tak na 14 dní :-)

In reply to by PEvík

Určitě je ok, já vím, jak se bojíš, já tam dnes měla hrůzu jít a je vše ok, až jsem byla překvapena, jak tam řádí... Jen by mě fakt zajímalo, dle čeho si nás doktoři zvou, když každá chodíme v jiné tt...myslela jsem, že by to mělo být zhruba stejně. Já ani nemám ještě termín porodu, protože dle MS to nelze počíta, jsem o 3-4tt méně, protože jsem MS měla hrooozně nepravidelnou. A už chci průkazku :///: , tak se snad konečně dočkám příště. A´T ti to co nejrychleji uteče do další kontroly :one:

03.01.2009

Apgar skore-co to znamená, prosím??

Apgar skóre
PorodV prvních minutách po narození je každý novorozenec velmi pečlivě sledován a jeho první reakce po narození jsou zaznamenávány pomocí tzv. Apgar skóre (podle MUDr. Virginie Apgar).

Hodnoceno je dýchání, akce srdeční, svalové napětí, barva kůže, reakce na podráždění a to v 1., 5. a 10. minutě (popřípadě i později) po narození.

Stupnice hodnocení u jednotlivých parametrů je od 0 ? 2 bodů. Součet všech parametrů pak 0 ? 10 bodů. Výše Apgar skóre ukazuje na životaschopnost miminka, na nutnost lékařsky zasáhnout, či zda je dítě bez známek života (zde je Apgar 0)

Sledovaný parametr
0 bodů 1 bod 2 body

Dýchání
žádné povrchní a nepravidelné křik a pravidelné

Srdeční akce

žádná
pod 100 tepů/min. nad 100 tepů/min

Svalové napětí
chabé snížené aktivní pohyby

Barva kůže
bledá namodralá

růžová
Reakce na podráždění nosní sliznice žádná slabá grimasa kýchání a čilé pohyby

Hodnota Apgar skóre

Hodnota Apgar skóre
stav

10-8 bodů
normální novorozenec

7-4 body
nutná krátkodobá lékařská pomoc

3-2 body
nutný nástup léčby

0 bodů
dítě je mrtvé

V první minutě si málokteré miminko vyslouží desítku. Většinou za to může tzv. akrocyanóza, tedy přechodné namodralé zabarvení kůže a někdy i mírně snížené svalové napětí.

Krátkodobá lékařská pomoc spočívá třeba ve krátkodobé inhalací vzduchu obohaceného kyslíkem.

Pokud však Apgar skóre i přes zahájenou resuscitaci zůstává stále nízké i v páté minutě a později i v deváté minutě je stav dítěte ohrožen v důsledku nedostatečného okysličení krve a poškození mozkových buněk.

Takové dítě pak potřebuje minimálně po první dva roky života pečlivé sledování, aby se včas podchytilo opožďování ve vývoji. Ten lze do určité míry rehabilitací pozitivně ovlivnit.

V naprosté většině případů je však počítání zakončeno devítkou a po několika minutách desítkou

03.01.2009

mám ještě habakuk času, ale rozmýšlím se nad Strakonicemi a Plzní-mám to stejně daleko, je tu některá maminka, co rodila v St?? Spokojenost???

Ahojky,
já rodila ve Strakonicích v říjnu. Porodní asistentky byly skvělý, báječný přístup, fakt ženský na svým místě. Mladá doktorka u porodu si úplně jistá nebyla, ale já věřila těm asistentkám. No a pak na oddělení - mladý sestřičky fajn, ale některý starší nic moc, říkají to i ostatní kolem mě. Já jsem pracovala v nemocnici na chíře jako sestra, řekly si to mezi sebou, takže přístup v pohodě. Příště bych taky chtěla rodit tam.

In reply to by Ivka

Já měla u porodu Kuřinovou. I na oddělení chodily jen mladý doktorky, jak gynekoložky, tak dětský. Byly v pohodě, my ale neměly žádnej problém, tak nevím, kdyby se něco dělo. Ale i moje kamarádky, co tam rodily, byly vcelku spokojený.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka