Já to snad nepřežiju!!

22.01.2012

Ahoj maminky, prosím uklidněte mě, nebo se vážně asi utrápím nebo ubrečím. Bohužel od 1.3. se musím vrátit do práce, chlapečkovi budou tři až v červenci, takže jsem se zatím uklidňovala tím, že ještě spolu budeme skoro až do září.... Jenže teď musí od 1.2. do školky, aby si za ten měsíc zvyknul. Píšu zbvyknul, ale strašně se toho děsím. Nikdy jsme nebyli bez sebe, nechce moc být ani s tátou, musí mě pořád mít v místnosti... Hrozně se bojím, že tam bude pořád plakat, bude nešťastný a to já nechci. Připadám si jako matka, která ho odložila a už s ním nechce být. Ale já bych s ním byla třeba do pěti, kdyby to naše finanční situace dovolila. Strašně ho miluji a neumím si představit být bez něho. Nejhorší je, že ráno bude muset vstávat s tátou, protože já už budu v práci, abysme ho vůbec stíhali vyzvednout.... Zkoušíme to ráno, aby s ním vstal, ale hned mě volá a pláče, trhá mi to srdce... Holky, jak jste to zvládali? A za jak dlouho si prckové zvykli na školku? Mám ho tam dát nejdříve třeba týden na dopoledne a pak už celý den???? Poraďte prosím, když na to myslím, je mi pořád úzko a brečím a tak strašně se to blíží....

ahoj já pravacuji od Barčiných 18ti měsícu a je to bomba. už dělam víc jak rok.Barborka je naučena na lidi, prootže do školky ještě nechodí tak se střídame jak to jde, tatínek babička děda i sousedka, a pro mně je to takove odreagovani že nejsem jen doma.
myslím že maly si zvykne, ale asi je špatně to že není zvykly ani na tátu že je tak vazany na tebe

ahoj, určitě to oba zvládnete. Tvůj chlapeček si bude muset zvyknout. Nebude jediný. Je škoda že je zvyklí jen na tebe a ani s tátou neni v pohodě. To bys měla změnit. Je pak jasné, že když bude kluk fixovaný jen na tebe, že bude tvou nepřítomnost zvládat hůře. Měla by jsi sním začít chodit do dětských heren, kde si sedneš ke stolu a necháš ho ať si hraje sám a nebo s dětma.
Buď ráda že můžeš do práce nastoupit. Já potřebuju dělat na zkrácený ůvazek a bohužel o mě v práci nestojí. Já bych tak strašně ráda pracovala. Markétce budou 3 v červnu a v září jsem měla do práce nastoupit. Místo toho budu nyní žádat o neplacené volno do 4let a budu doufat, že během tohoto mého neplaceného volna se objeví nějaké místo. Budu hledat i v místě bydliště. Je to nepříjemný pocit že zaměstnavatel o mne nestojí jen proto, protože potřebuju mít úvazek kratší o 5hodin týdně :-(.
Hlavně nebuď zdrcená před dítětem. SPíš se ho snaž na školku připravit aby se těšil a aby ve školce viděl super místo. Ty se seber. Nedáváš ho tam přece za trest, ale z toho důvodu aby si hrál se stejně starýma dětma a poznal nové věci. Budou chodit do divadla,bude se učit básničky a budou mít vánoční besídku. Je to opravdu super když vidíš, jaké tvé dítě dělá pokroky :-)

Ahojky ja bych se toho tak moc nebala.Ja jsem nastoupila do prace kdyz bylo malemu 15 mesicu zhruba,a zvladl to krasne.Jen jsem se musela doma vic otacet a jak jsem dojela ve dve z prace tak jsem se mu snazila vice venovat.Ja jsem mela strasnou depku ze jdu do prace kdyz je tak malicky,porad jsem nad tim premyslela,ale bohuzel to neslo jinak,pritel byl v te dobe uz 4 mesice na neschopence,takze ubytek penez sel znat,tak jsem musela do prace ja.Zvykla jsem si tak po tydnu.Maly bude ve skolce urice stastny,mezi detma a s tolika hrackama,ze mu ten den rychle utece,neboj,to se zvladne :one:

chce to zvykat postupně, my začali chodit na plesy, aby si zvykli na babi a dědu /malému je 10 měsíců a je to ok/, čím dříve si zvyknou, tím lépe
do školky je ideální mezi 3-4 lety, jinak mi to přijde brzy

vůbec se toho neboj. všechny děti si zvykli zvykne si i tvůj péťa. jen bych ho pro začátek nechávala jen na to dopoledne. hlavně se s ním nesmíš loučit jako by jste se už nikdy neměli vidět a nesmíš mu dát najevo svoji lítost, že ho tam necháš. a chce mu to vše pořádně vysvětlit, že je to moc fajn, že tam bude spousta dětí a hraček a že si pro něj příjdeš odpoledne a půjdete spolu domů. musíš být hodně pozitivní a on to tak určitě taky brzy pochopí. hlavně mu to vše řekni dopředu a jak tam budete tak už žádný velký loučení. jen pa a pusu a přijdu odpo. držím pěstičky ať to oba zvládáte na 1.

Ahoj, můj malý je skoro stejně starý a taky je na mě dost závislý.kamarádka má ještě o něco mladší dítě, které se všeho bojí a zkouší ho dávat jednou týdně do školky a jemu se tam moc líbí, ani nechce odejít. uvidíš, že bude moc nadšený ze školky a hlavně z dětí. Peťánek můj, jak vidí školku na procházce, tak se k nim přidá a volá na mě "mámo, pryč", normálně mě vyhazuje a chce jít s nimi. A zrovna on, závislák, který je všude jen se mnou a dokonce, i když je doma manžel, tak mu nesmí dát najíst, oblíct ho, prostě nic. Ale jak je mezi dětmi, zapomene na vše, vyhodí mě z místnosti a běda, jak tam příjdu ho odvést domů. Bude to dobré, neboooj :) :a:

Ahojky, to mě mrzí, že je na tobě malej tak závislej. Ale na druhou stránku, potká tam další děti, bude si s nima hrát jinak než doma, získá spoustu zkušeností, hodně se toho naučí a za chvilku se tam určitě bude těšit. Neboj, že bude plakat celej den, od toho tam jsou učitelky, aby si s ním poradily. Nevím, jak je dobrý nechávat tam dítě ze začátku, nás to taky teprve čeká, holkám budou v květnu čtyři roky, budu teď znova na mateřský, ale chci je tam dát, aby si zvykly na kolektiv a taky poznaly něco jinýho než doma. Musí to pro ně bejt jednotvárný pořád dokola. Snad taky nebudou vyvádět, protože si s ostatníma dětma nechtěj hrát. Na tvým místě bych se nebála, jak to malej zvládne, spíš to vypadá, že to nezvládneš ty :) . Možná se bojíš zbytečně a ještě budeš ráda. A děti děti potřebujou ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka