Hemangiom

15.05.2011

Ahojky maminky a těhulky,
chtěla jsemse zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s hemangionem? Mám doma týdenního synka, který ho má na nožičce, tak by mě zajímalo co bude následovat. Naše dr. říkala, že nás pošle na kožní za nějakou dobu, že by s náma stejně nic teď nedělali, tak se chci zeptat jak vaše dr. postupovali? Díky moc za každou připomínku.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Hlavně to nepodceňujte. Samozřejmě je něco jiného flíček centimetr na centimetr, a něco jiného je veliká bobtnající a krvácející boule, jako jsem měla já. Když už mě moje geniální pediatrička poslala do motola, bylo v podstatě pozdě, musela jsem na ozařování, protože hrozilo, že přijdu o oko. Doteď mám obrovskou jizvu. Jestli se vám něco nezdá na přístupu pediatra, obraťte se na kožní, případně na ten Motol. Držím palce. Papa

my máme také od narození, ale na čelíčku a dost vystouplý,cca 2 cmx1cm. Loni v září-Anetce bylo 11 měsíců jsem se rozhodla pro leisrové kůry, ty jsme absolvovali 3 hemangiom ztrácí na barvě, ale vzhledem k tomu, že byl dost hluboký, tak počítám, že nás tam ještě jednou uvidí. Ono na nožičce bych to asi neřešila a nechala zmizet, ale na čelíčku je to nebezpečné a jednou už nám to teklo do vnitř-to byl impuls, že jsem začla pátraat a nečekala, jestli někdy sám zmizí:) Nás neposlala dr. ani na to kožní, takže jsem si pátrala na vlastní pěst a také tak jednala a jsem za to ráda!

Děkuju všem za komentáře. Malej to má přes celou nožičku až k nártu, ale vystouplé to není - jenom ploché a červené. Tak uvidíme co to bude dělat časem.

In reply to by brandik

Možná, co bych ti ještě poradila, je, vyžádat si sono jater, jelikož pokud se oběví hem. na těle, tak může být i na játrech. Nám ho dělali v souvislosti s kolikami, kterými Anetka trpěla.

In reply to by Makak

ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli hem. opravdu souvisí s kolikami? Protože náš malej na ně trpí od narození, v roce trochu lepší a teď ve dvou letech s tím pořád bojujeme. V noci se neustále budí kvůli bolení břicha, někdy 2x za noc, někdy i 5x a vím, že je to bolením bříška.

je nám 13 měsíců a máme ho o dost světlejší a i mírně splasknul ale pořád jde moc vidět naštěstí už si lidi v okolí zvykly.tímhle tempem to vypadá že do tří let zmizí

ahoj tak moji male se to objevilo v 1měsíci života a taky jsem se lekla hned jsem se ptala doktorky a říkala že do 3let by to mnělo zmizet.mala bude mít za 14dní rok a ma to zatím pořad,taky mně to štve že to ma na čele na blbém místě.vubec se mně nezda že by to bledlo.taky doufam že se jí to brzo vytratí.

Ahojky,
náš Ládík ho má na zádech cca 0,5 x1cm velký, trošku vystouplý a hodně červený. Teď mu budou dva a od narození se vůbec nezměnil. Dr. říkala, že by měl zmizet kolem tří let, pokud ne,tak nás pošle na kožní a tam se uvidí, co s tím. :)

Ahoj my ho máme na čele veliký a vystouplí.psala jsem do motola meila a posílala foto a odepsalami doktorka která se tomu věnuje,vysvětlila mi co to je a že zmizí že se s ním nic dělat nebude a jestli ho máte na nožičce tak to bude asi jako u nás do tří nejpozději do dsvanácti let vymizí bezestopy.snad jsem trochuporadila

Naše Lucka ho měla na stehně asi 8 x 4 cm, trochu vystouplý, tak kolem 0,5 cm na výšku... nedělali s ním nic, postupně to bledlo a kolem třech let zmizel úplně, jen nějakou dobu byl vidět na tom místě jakoby světlejší kousek, ale dnes ve dvaceti letech to už nejde ani poznat... takže jestli ho nemá v obličeji nebo nějaký moc vystouplý, že by to vadilo, tak bych to asi taky nechala být...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka