Anketka pro Ledňáčky

07.06.2009

Ahoj holky,

tak mě napadla malá anketka, ať se líp poznáme.

1.Za jak dlouho se vám podařilo otěhotnět?

2. Jak prožíváte první trimestr? Máte nějaké zdravotní problémy nebo omezení?

3. A co těhu příznaky? Nevolnosti, chutě,únava, prsa atd.

4. Zobete nějaké vitamíny a mažete už proti strijím?

5. Chodíte do práce nebo jste na rizikovém?

6. Co na mimčo váš manžel nebo přítel? Jak jste mu to oznámily?

7. Chcete :girl: nebo :cc): a už máte nějaká jména?

Tak já začnu :ww:

1. Trvalo nám to šílených 18 měsíců
2. Musím zaklepat, zatím žádné problémy nemám
3. Ranní nevolnosti mám zásadně až odpoledne :s: ,ale nezvracím, bolí mě prsa a jsem dost unavená, ale řekla bych že už je to lepší. Hrozně mi chutná mléko, ovoce a rajčata , to bych se utloukla, no a pak spíš jídlo výraznější chuti.
4.Calibrum Babyplan,Acidofolan a mažu se krémem Anticel
5.Zatím chodim do práce, doma budu od července
6. Přítel samozdřejmě nadšen po těch měsících dřiny a nervů :s: , zjistil to tak, že přišel domu a našel mě jak sedim na posteli s testem v ruce a řvu :§)
7. Je mi to uplně jedno, jména nějaká padla,ale zatím jsme se moc neschodli, bude to boj. Mě se líbí Sebastián, Tadeáš, Šimon, Matěj,Denis, Laura, Emma,Julinka, Viktorka

Tak šup, odpovědi sem. Jsem v práci, tak ať se nenudim :qu:

Ahojky, taky napíšu pár řádků :-)
1. asi 4 měsíce snažení
2.-3. občas mi bývá nevolno a je jedno jestli je ráno nebo noc :-), zvracela jsem celkem asi 5x a vždycky z rána když jsem měla prázdný žaludek, prsa mám citlivé ale doufám že se mi už nezvětší, protože už tak jsou dost velké :-)
4. beru GS Mamavit a mažu se od včerejška olejíčkem od Hipp
5. jakmile jsem to zjistila tak jsem šla na nemocenskou
6. přítel je štastný, moc se těšíme
7. je nám to vlastně jedno, hlavně ať je v pořádku a jména pro kluka zatím Davídek a pro holku Karolínka a nebo Jituška, ale ještě je dost času pořádně jsem nad tím nepřemýšleli

1. Téměř po 18 měsících
2. Nechci to zakřiknout (takže 3x klepnutí o zuby), ale vše je v pořádku. Jen obavy z komlikací po přečtení některých článků z diskuzí.
3. Únava, malé nevolnosti, ale bez zvracení. Nechuť k sexu (protože lehnu a hned spím). Chutě na jídla typu br.knedlíky,uzené, zelí, špenát, bramboráky a mléčné výrobky. Což je dost velká změna, protože normálně taková jídla vůbec nejím.
4. Mamavit a olejíček Antistri (nebo tak nějak)
5. Od července chci být doma
6. Přítel byl šťasný, protože jeho bývalá žena, se kterou byl 20 let děti nechtěla a on po nich moc toužil.
7. Chtěli bychom radši holčičku. Přítel by chtěl Kristinku, ale tak se jmenuji i já a stejné jméno nechci. Takže Ella, Ellen..

1.Přibližně rok.

2.Hrozně. Stres na nejvyšší úrovni. Řešení existenčních otázek, slabé krvácení, strach z potratu atd.

3. Únava a chutě jsou v poho jen nemám chut na nic nezdravého. Nevolnosti ráno rozdejchávám co to jde. prsa bolí.

4. Vitamíny od Centrum a léky Duphaston a nějakou kyselinu listovou.

5. Nepracuju.

6. Je štastný. Momentálně neštastný. Táto je to tady.

7. Jedno jestli holka nebo kluk - po těch komplikacích co ted doprovázejí naše těhhotenství je to poslední na co myslím. Pro kluka jméno Pepa. Holka je víc návrhů, ale ted o tom ještě nedokážu přemýšlet.

1. Jelikoz tohle je nas druhy potomek, tak uz vime 'jak na to', takze jsme nemrhali casem ani energii a povedlo se nam to doslova na prvni pokus. Musim rict, ze to byly nase druhe libanky. :|-|: I doktor z toho byl trochu paf. :n:
2. S Bertikem jsem byla je priserne unavena, ted mam navic otekle kotniky, ruce, jsem samy exem a strasne me roste bricho. :jawdrop:
3. Non-stop je me blbe a mam hlad ale ne chut. Kdyz vidim i to nejoblibenejsi jidlo je me zle. Humus, ale pry je to znamka silneho tehu. :sick:
4. Nic, stie mam od minule, vytahany pupek taky a vitaminy neberu, setrim na plastiku :s: :s: navic predavkovani vitaminy je mnohem nebezpecnejsi nez je nebrat. Prumerne vitaminy obsahuji 2x - 3x vic vitaminu, nez je lidske telo schopne vstrebat. Vice nez 12mg vitaminu E denne prokazatelne zpusobuje u dospelych potomku srdecni potize. :( :h:
5. Ja jsem doma uz od 20. tydne predchoziho tehu. Malemu je 14 mesicu, takze mam prace dost, i kdyz extra finance by se hodily. :///:
6. Koupila jsem si nejnovejsi test Clearblue digital s urcenim nejen tehotenstvi ale i v kterem tydnu se tehotna nachazi a vysel naprosto presne. Ma i vicko, takze jsem ho manzelovi supla do bundy, nez jel na jednani a pak mi jen prisla sms, jestli pry chci aby ho vyhodily z prace :!k:
7. Holka bude Karla, kluk Filip, jmena jsme vybrali predem stejne jako u Bertika. Zadne extra argumenty. Mazel vybral nekolik variant pro kluka, jak nekolik pro holku a pak jsme se shodli na tech nejprijatelnejsich. Nechame si rict pohlavi, takze brzo se nam vyber jeste zuzi. :e):

1.po revizi byla nejaka pauza,apk se podarilo na treti pokus.
2.Problemy zadny
3.Nevolnosti nic,obcas zaludek na vode.Prsa boli cim dal vic.
4.Calibrum,Acidum Folicum
5.Zatim jo,mozna pujdu na neschopenku
6.Vedel,kdy mam plodny dny,kdy MS,tak zadny prekvapko
7.To je jeste daleko,je to jedno,dulezity je zdravi

1. Povedlo se na třetí pokus :qu:
2. Zdravotní problémy, ani omezení nemám.
3. Bolí mě prsa a zvětšili se po obvodu zatím cca o 3 až 4 cm. Unavená jsem docela dost, ale tenhle týden mám pocit že
se to začíná zlepšovat (dnes jsem 10+1). Nevolnosti mám cca od 6 týdne, nezvracím (naštěstí, z toho jsme měla před těhu největší strach, protože jsem hubená), ale je mi špatně celý den, nejhorší je to večer. Jím skoro všechno co dřív, i brambůrky a podobný blbinky, zkrátka všechno na co mám chuť, protože je mi stejně špatně ať to sním nebo ne, tak si říkám že si to aspoň užiju :s: Chutě mám pořád stejný jako před těhu, jen mám teď víc chuť na syrový ovoce, hlavně nektarinky a jahody ;)
4. GS Mamavit, včera na kontrole mi sestřička doporučovala femibion, tak to asi vyzkouším. Mažu se neutrálním (jsem teď citlivá na vůně) masážním olejíčkem od Original ATOK - prsa a bříško.
5. Chodím do práce, ale jen 3x týdně na 6 hodin, jsem na vysoké, takže naštěstí nemusím pracovat na plný úvazek.
6. Manžel měl velkou radost, přišel z práce, jeko vždycky mě šel obejmout a dát pusu :h: a říká že jsem jeho zlatíčko no a já jsem odpověděla - My jsme tvoje zlatíčka ......
7. Jako všichni chcem hlavně zdravé mimi, ale trošku víc holčičku :)

1. kdy se nám to podařilo ani nevím, sotva jsem vysadila hormonálku, tak sjem zapadla, a to jsme si dávali pozor (asi špatně :!k: )měla jsem dříve s těhotenstvím po hormonálce šptané zkušenosti...
2. žádné omezení zatím nemám, bohudík
3. ráno mi špatně nebývá, ale od prvopočátku je mi zle jen se na jídlo podívám nejvice z masa a veškerých salámů, asi ze mně bude nakonec vetarián :s: , ale nezvracím akdyž mě to přejde tak se nacpu broskvema, těm ted neodolám, snědla bych jich tuny, jinak prsa mi natekaji jako melouny, takže nic příjemného, a také mně strašně začla bolet záda, tak doufám že se to vše upraví
4.vitamínky papkám calibrum a na strie kašlu větší než po holkách mít nemůžu...
5. jsem doma na matřské s maldší dcerunkou
6.manžel mě vezl k lékaři takže to věděl hned, doktor nás nejdříve vyplašil dvojčaty to mu nešlo neříct, nakonec z toho byl syndrom mizejícího dvojčete, jak nám po 14 dnech oznámil spadl nám velký kámen ze srdce jelikož to by byl mazec mít 4 děti...tak budou tři uff, tak jak jsem si vždy přála... :s:
7. holčička bude na 90% Ulla a klučík no nevím možná Lukasz nabo Tobias ...zatím nevím

Ahojky,
1. tak nám se to povedlo hned poté, co jsme se pro mimi rozhodli :-)
2. omezení nemám, chodím do práce a funguju normál i doma :-)
3. nemám ranní nevolnosti, ale začíná mi být špatně až opoledne a jsem šíleně unavená :-(, chutě mám šílené na sladké (a to jsem před těhu nemusela nic sladkého, spíš jsem baštila oříšky, brambůrky a tak, což teď nemůžu ani cítit), prsa mne bolela zezačátku dost, teď už mírně, spíš jen cítím jak se zvětšují-konečně :-))
4. baštím GS MAMAVIT, ale přijde mi, že mi po něm není ok, tak zkusím změnit...PORADÍTE nejlepší, klidně dražší??
5. chodím do práce, na mateřskou chci jít co nejdéle
6. přítel je samozřejmě pyšný, obzvlášť na to, že je tak plodný a povedlo se to hned první měsíc snažení, JEŠITA :-), na // jsme čekali spolu...přála bych vám vidět jeho výraz, když se ta druhá začala objevovat :-)
7. je nám to celkem jedno, máme holčičku i kluka..možná, že tajně touží po holčičce, ale to si jen myslím :-), jména máme ke každému dvě..ještě budeme asi dost bojovat-Anička X Verunka, Pepíno X Albert, tak uvídíme kdo vyhraje :-)

ahojte holky, tak se přídávám :j)
snažili jsme se roky a roky..Už ani nevím, jak dlouho..Prošla jsem si veškerým vyšetřením..profukování vejcovodů..atd.Všechno v pořádku.
Poslední možnost bylo umělé oplodnění. Pořídili jsme si zatím aspoň pejska a tak jsem na to přestala myslet /jo, psychika dělá své/, otěhotněla jsem přirozeně, ale přišla jsem o to v 6 tt..Nyní jsem podruhé těhotná, jsem v 10 tt..a ze srdce doufám, že to tentokrát vyjde..Termín mám 11.1.2010.
Špatně mi je pořád, hlavně se mi točí hlava /nízký tlak/ a jsem unavená.
Prsa a břicho ? Jako kdybych byla před porodem :(
Vitaminy a krémy proti striím zatím nepoužívám, ale začnu po přečtení vašich příspěvků. Jen nevím pořádně co používat :\/:
Do práce zatím chodím, ale jsem jen na část.úvazek, tak to jde.Jinak pracuji doma.
Manžel je šťasný, jen na těch jménech se nemůžeme dohodnout:
Já: Honzík nebo Anna, manžel Adam nebo Lucie :)
A nakonec: Holky vydržím všechno, jen ať to tentokrát vyjde.
Hezký večer :a:

In reply to by DominiQQue

Ahojda DominiQQue, tak já nejsem přímo z Brna, ale z vesničky kousíček od něj na jih. Do Brna jezdím každý den, do práce. Je fajn že jsi z Brna, aspoň na to nebudu sama:-). S tou výpovědí ti moc neporadím, ale zkus si dát dotaz do diskuze. Určitě se najde někdo kdo má stejnou nebo podobnou zkušenost. Podle mě:Nevím jestli je moudrý vedení říkat proč chceš stáhnout výpověď, na druhou stranu, až to zjistí a to bude za chvíli, můžou se tvářit nelibě, ale pokud sou rozumní a máte dobrý vztahy, tak by ti mohli vyjít vstříc ne? Ale určo se ještě s někým poraď. Nevím přesně co stojí v zákoníku práce, ikdyž si mě ťeď nahlodala a asi se do něj juknu, a jestli tomu porozumím, tak ti ještě napíšu:-). jo a co máš za práci? já jsem kancelářská ovce:-)

In reply to by matahari

Ahoooj!!! Tak já ze sebe dělám v práci debila, sedím totiž v pokladně v bille. Děs. Já hlavně nevím, jestli mi to vůbec k něčemu bude, když tam zůstanu. a trvalo jsem tam zaměstnaná až od ledna, takže když v tom červenci po té výpovědi odejdu, budu mít odděláno jenom půl roku a něco. No, ale pokud ji stáhnu ( a oni to přijmou:-D ), tak už stejně ten rok nestihnu odpracovat a nárok na mateřskou stejně mít nebudu. To leda, že by se tam počítala aji ta brigáda a na to se nemám koho zeptat. V práci by to možná účetní věděla, ale zeptat se jí, tak je všechno venku.
No a odkud teda jsi?
Papa

In reply to by DominiQQue

ahojky, jen doplňuji, jestli to tu ještě nebylo.Těch 270 dní musí být nemocensky pojištěn v posledních dvou letech před nástupem na mateřskou.
Započítává se pracovní poměry z kterých je odváděno soc.pojištění jako hl.prac. poměr, DPČ..
Jak už bylo řečeno z DPP se neodvádí soc., proto se ani do doby nezapočítává.
přeji hezký den

In reply to by DominiQQue

Ahojda, tak já nadhodila dotaz známé mzdové účetní a ona mi napsala, že:
Pokud by jsi zůstala v organizaci, tak bys zřejmě těch 270 dní před nástupem na mateřskou splnila a měla nárok.Brigáda-Pokud bylo odváděno pojištění, tak se tam ta doba počítá, takže záleží jakou brigádu a na jakou smlouvu jsi dělala a jak dlouho. A když nesplníš 270 kalendářních dní, budeš brát ode dne porodu rodičák.
Tak víc asi neporadím. Ale pokud ti to nevyjde dohromady s tou brigádou, tak bych se zkusila domluvit se zaměstnavatelem, pokud není úplnej hajzlík tak si tě ještě chvíli nechá, stejně by musle hledat náhradu... ale to je jen můj názor. Tak dej vědět jak jsi dopadla.

In reply to by matahari

Ahoooj!!!!
Díky hrozně moc, že jsi se mi na to poptala, jsi moc hodná!!! Zatím to vypadá tak, že se to v práci stejně proflákne, tak uvidím, jestli mě nechají tu výpověď stáhnout. A když ne, tak třeba stihnu ještě něco splašit. Co jsem se tak poptavala, tak by se ta brigáda měla počítat, ale zase nevím, jak to budou počítat, když to byla dohoda o provedení práce na 150 hodin ročně, a pak to už byla dohoda o pracovní činnosti, tak to by se snadu ž počítat mělo. Ale na to se zeptám asi na sociálce, až tam budu mít cestu. Každopádně díííky moc za snahu a za radu!!! Mějte se s miminkem krásně!!!

In reply to by DominiQQue

Ahojky, tak toto náhodou vím, dohoda o provedení práce - tam se soc. neodvádí, tudíž by se to asi nezapočítávalo podle toho co mi ta známá řekla no a dohoda o provedení činnosti - tak tam už se soc.poj. odvádí, takže by to neměl být problém.

In reply to by DominiQQue

tak jsem si četla tvůj dotaz a docela jsem se lekla,, to jako když nemám odpracovaný jeden rok tak nedostanu vůbec žádnou mateřskou?? Ale rodičovskou pak snad už jo ne?? Až něco zjistíš, prosím dej mi věďět..

1. Nesnažili jsme se, právě naopak. Já mám koupený celý balení HA, ale protože jsem nezodpovědná a k doktorovi jsem se objednala pozdě - tedy až potom, co mi došlo poslední plato - řekla jsem si, že je začnu brát, až s další MS. No a ta už nepřisla... Ale je to supr, hrozně se těším!!!
2. Naštěstí mi zatím nic neschází, jsem v pohodě, ale několikrát denně zažívám bolesti v podbříšku podobný těm, co chodí před MS, akorát o něco silnější. Ale na to vždycky pomůže na chvilku si sednout na zachod, ikdyž tam nic neudělám, max. trochu učůrnu :-D.
3. Asi jsem nějaká obrácená, ale trochu blbě mi bývá spíš navečer. Prsa mám o něco citlivější než před MS, ale jinak jsou normální. A chutě taky žádný zvláštní nemám, takže zatím nic moc.
4. Nee, ještě jsem nic nestihla pořídit. Počkám, co mi doporučí doktor na první prohlídce.
5. S prací to mám takový složitější. Ke konci května jsem podala výpověď. Jsem na výpovědní 2-měsíční lhůtě. Teď nevím, co s tím mám dělat. Kdesi jsem četla, že abych měla nárok na materskou, musím mít odpracovanejch 270 dní. Takže asi kalendářní rok. No a to já nemám. Kyby se počítala aji brigáda, tak by to byl rok až někdy v září-říjnu, kdyby ne, tak dokonce až v lednu. To bych určitě nestihla. Tak nevím, jestli se mám pokusit tu výpověď stáhnout a jestli jo, tak jestli mám vedení říct, že to chci kvůli tomu, že jsem těhu.
6. Tak my jsme se o tom bavili už tak týden před tím zjištěním, že by to tam mohlo být a když jsem si včera dělala ten test, Bořa seděl vedle mě a držel mě za ruku.
7. Tak, kdybych si fakticky mohla vybrat, aniž by to nějak ohrozilo zdraví mýho miminka, tak bych asi chtěla o trošičku víc chlapečka. Jména ještě pořádně nevíme, ale pro chlapečka zatím vede jméno Marek a pro holčičku by to mohla být Barborka nebo Kristýnka.

Všechny vás moooc zdravím a přeju krásný těhu a zdravý děťátka!!!

1.Tak nám se zadařilo po 7 měsících, už jsem myslela že se ani nepovede, ikdyž vím že to není zas tak dlouhá doba.
2.Taky klepu, zatím ok, jen sem tam se mi ozvou střeva-léčím se na dráždivý tračník, tak jsem zvědavá jak to v těhotenství budu zvládat-17.jdu na utz tráv.trubice, tak snad bude vše ok
3.Příznaky: sem tam nevolno, ale nezvracím, jinak se cítím pořád tak nějak jinak, pořád mám hlad a málo co ho opravdu zažene, pak je mi většinou težko, pořád čůrám, sem tam se mi motá hlava a jsem permanentně unavená. Chutě jsem měla na kyselý, ale to mě přešlo, teď sem spíš vybíravá a na nic nemám chuť, co zabírá je pořádný hlavní chod jako např.ptáčky s rýží, taky polívka, pečivo s rajčaty a jabka, tak to fakt můžu. Nemusím sladký-čokoláda, banány, jen koláčky ty můžu:-) Jo a prsa mám citlivější, ale plnější, ale větší zatím nee
4.Akorát jsem dobrala kyselinu listovou takže zítra musím naklusat do lékárny, dál mám pregnium-dal mi dr. malý reklamní balení, tak to asi od zítra začnu brát, jinak prý není potřeba, jím docela dost a to prej mimi stačí, nicméně si asi něco stejně koupím a budu ob den brát.
5.Chodím do práce, raději bych ted odpočívala doma, páč to vstávání brzy mi nedělá dobře-o vík. mi nikdy špatně není, ale asi budu pracovat jak budu moct pokud teda budu potřebná, jo krize je všude
6.Test jsem si dělala po jednodenním spoždění, vůbec jsem nečekala že to konečně vyjde, nevěřila jsem tomu, ale když tam byla slabounká čárka, měla jsem pocit že to musí být chybnej test. Šla jsem vedle za manželem a ptala chtěl ajsem vědět jeho názor, no byl šťastnej a ujistil mě že to taky vidí. Mimi si přál dřív než já, takže jsme oba happy!
7.Chceme radši kluka, ale to se nemůžem shodnout na jméně, mě se líbí Matyáš, manžel chce Vaška. Holka je asi jasná: Ema. Ale vlastně to je jedno, hlavně když bude dítko zdravý, to si přejem nejvíc.

1. Tak nam se zadarilo hned prvni mesic snazeni.
2. Pri kontrole mi Dr. nasel hematom, ale diky Bohu jsem zatim kvuli tomu nemela zadne problemy. Tak doufejme, ze ted pri dalsi kontrole uz tam nebude, ze se proste vstrebal.
3. Ja jsem mela tehu priznaky snad od prvni chvile, pet dni pred MS mne zacaly svedit a bolet bradavky a bylo mi tak nejak soufl, takze jsem valila do lekarny a ono opravdu. Jinak jak uz jsem psala pribiram rapidnim zpusobem, coz mne desi, na uplnem zacatku - jeste snazeni jsem mela 62kg na 174cm, prestala jsem kourit, takze mi to skocilo na 65kg no a ted mam 68kg, nastesti ted to jde pozvolna. Vzhledem k tomu, ze jsem byvala kdysi silna a brisko i kdyz jsem pak byla hubenour jsem mela povolene, tak ted mi roste pupik jako o zavod takze uz ted v desatem tydnu nosim jen nektere kalhoty a do tech uz mam problem se vlest, nastesi mi vsechno jde do bricha a prsou z jednicek mam velmi kvalitni dvojky :\x:
No a ted od devateho tydne mi byva docela hodne spatne.
4. Brala jsem ze zacatku kazdy den Femibion a Baby plan, ale ted jen sem tam, no a teprve vcera jsem si koupila kremy a olejicky.
Smudla tam ma diky tomu co jsem psala mista dost :s:
5. Soukrome podnikam, ale ted na to hodne prdim, v praci dost ridim autem, coz ted diky nevolnostem nejde a taky se hodne stresuji, tak zavru koncem tohoto mesice kancl a konecne je budu moci vsechny poslat do haje zeleneho. Doufejme ze pritel dostane praci v daleke cizine a ja odletim s nim.
6. No me nezbylo nic jineho nez mu to zavolat, protoze hodne cestuje, zrovna byl v Turecku a sli do restaurace, tak jsem se ho ptala jestli uz to vi, ze jde slavit, no docela ho to zaskocilo, ze se nam to povedlo tak rychle, protoze tak pred 3 lety jsme se snazili pul roku a nic. Ale pochopitelne je moc stastny, absolutne vsem to hned rozkecal nedal se zastavit a ted dokonce sam nakupuje malemu obleceni - proste blazinek :s:
7. zdravi nade vse, ale docela rada bych tatinkovu princeznu. Jmena, vzhledem k tomu, ze je tata Anglican tak pro kluka zatim mame jen Olliver,
pro holku Natally Adelaide jako jedno jmeno. Tak uvidime, ja vybrala Natally a tatinek Adelaide a vzhledem k tomu, ze si oba trvame na svem, tak bude mit chudak holka dve.

Omlouvam se, ze jsem se tak rozepsala, nechci Vas nudit, jeste jsem se chtela zeptat Prazand, moc lidi tady neznam, tak bych rada kamaradku.

In reply to by Baratko1

Ahojky pekne jsem rada ze nejsem sama kdo ma hematom... jen tedy blahopreji ze nezlobi urco na dalsi kontrole bude ok, jinak se hlasim ale jsem z Prahy zapad :one:

In reply to by Baratko1

tak to je pekne, tam tu lekarnu vykoupil take pritel kuli tehu testum :!k: no bohuzel nevim jak to bude, jsem na rizikove v tuto chvily nemam ani zadne vychazky takze asi takle a doporucen absolutni klidovy rezim lezeni v posteli, u mimiska mam hematom a dost casto spinim, takze prevazne lezim a chudak pritel obskakuje, ale pevne doufam, ze se to da dokupy a snad by neco slo nerada bych sedela na zadku cele tehu doma :( i diz tedy do prace se mi take zrovna dvakrat nechce kdyz si vezmu kolik stresu tam je :(

1.nám se zadařilo po 4 měsících
2.zatím bez problémů
3.nevolnosti jsem mívala celý den,ale už jsou naštěstí pryč,zvracela jsem 4 rána po sobě a pak dobrý,jsem pořád unavená a hladová,takže většinu času se válím a něčím se cpu :-),bolí mě prsa
4.neumím polykat tabletky,taxi kupuju nápoj pro těhule od Hippu a cpu se hodně ovocem a zeleninou,mažu se olejíčkem od DM
5.před pár měsíci jsem dostala výpověď,taxem na pracáku
6.když dorazil domů,taxem mu řekla ať si sedne a ukázala mu test,ujistil se že to opravdu znamená že jsem těhotná a měl velkou radost :-)
7.v první ředě chceme jako každý rodiče zdraví mimi,oba bysme chtěli spíš holčičku,ale radost udělá i malý rošťák :-),jméno pro holčičku Anika,klučičí vybraný nemáme,to asi vyberem až budem vědět :-)

Takže mé odpověďi:
1) Mě se podařilo otěhotnět během 1. měsíce
2) Zatím nemám žádné problémky
3) Příznaky: tak to jsem strašně unavená, takže pořád spím :-) jinak mě bolí žaludek, ale zatím ještě nevolnosti nemám, jen takové pocity, ale nikdy z toho nic není a co se týká chuťí, tak co jsem těhotná tak jsem si oblíbila polívky a maso, to jsou dvě věci, které jsem předtím přímo nesnášela a co jsem před tím milovala, tak byla čokoláda a meloun a ty teď pro změnu nemůžu ani vidět :-)
4) Vitamínky mám - Femibion
5) Právě jsem dokončila školu, takže o prázdninách mám v plánu nějakou brigádku a pak budu nejspíš doma
6) Můj přítel mi řekl, že se ještě ve svých 22 letech necítí být otcem a rozešel se semnou,takže jsem sama, ale říkala jsem, než takového darebáka, který nás opustil, tak to radši budu sama a časem najdu mimču daleko lepšího taťku, než je jeho biologický!
7) Tak je mi to vcelku jedno, hlavně, aby to bylo zdravé..nechám se překvapit :-) a co se týká jmen tak se mi líbí - Natálka, Honzík, Tobiáš a nebo André, tak uvidíme..

1. "trvalo" nám to 2 měsíce
2. zatím bez problémků :)
3. příznaky - prsa, nevolnosti, únava, chutě ani moc ne
4. baštím Babyplan a Folicin plus, střídám to obden a přítel mi maže pupík a prsa olivovým olejem :one:
5. jsem doma, nepracuju (bohužel :( )
6. příteli jsem ukázala těhu test a byl z toho naprosto odvařenej :c:
7. je nám jedno, co to bude ;) jména máme: Valentýna/Vanda (pořád váháme) a pro kluka Radovan :cc):

No nevím, jestli budem prosinčátko nebo ledňáček, termín vychází 31/12/09 nebo 1/1/10, každopádně:
1. HA jsem vysadila v září 08 a v dubnu se zadařilo :one:

2. - 3. problémy žádné nemám, nevolnost mě netrápí, chutě taky nemám, bříško ani prsa nebolí, vlastně se vůbec necítím těhotně, teda krom únavy

4. Vitamíny neberu, jen ze začátku listovku, jím dost ovoce a zeleniny, jsem na ně ulítlá (i před těhu)

5. Do práce budu chodit až do konce, pokud nebude problém. Stejně jsem buď v kanclu u kompu nebo sedím v autě

6. Rodině jsem to ještě neřekla, přítel si to vydedukoval sám, když mi na pálení čarodek koupil dvě lahve vína a já mu řekla, že pít nebudu

7. Je mi jedno, co to bude, hlavně že to bude zdravé (přítel by raději kluka). Zatím jsme se shodli na Jakub/Ondřej/Adam a Barbora/Tereza/Adéla, mě se ještě líbí Matyáš/Matouš, Tadeáš/Tobiáš, Šimon a Anna/Aneta, Agátka/Agneska, Leontýnka, Justýnka, Johanka, Ema a Amálka, přítel ještě prosazuje Karolínku nebo Kristínku, takže máme z čeho vybírat :!k:

Ahojky Nunu, prima napad :one: tedy coze dneska sedis v praci? :jawdrop:

1. no nám se to povedlo hned napoprvé, popravde necekali jsme to, ale o tom vic jsme stasny, ze se takle hnedka zadarilo vzhledem k mym zdrvaotnim problemum co mam

2. tak ohledne zdravotnich probemku, bala jsem se ze budu mit komplikace s kloubama se kteryma se lecim, ale to zatim ne tuk tuk, zjistila jsem to tyden rped dovcou tak jsem se tesila, ze hned jak se vratim, ze naklusu k lekari, ale co cert nechtel, hned po par dnech jsme jeli smer nemocnice kdy jsem zacla spinit tehu rovnou potvrdili, ale take potvrdili hematom, takze mam pomerne veselo jiz 4 krat jsem byla akutne u lekare kdy jsem zacla spinit, ale je vse v poradku a mimisek roste :one:

3. nevolnosti jak kdy nekdy mi je jen na blinkani pocit, ale nekdy to ven proste jde, proto asi ztrata -3kg, prsa me tedy take boli a vyrosly o cislo, takze budu muset urychlene nekde koupit nejakou podrsenku, o unave ani nemluvim jsem rada, ze jsem doma a mohu si kdykoliv lehnout

4. beru kyselinu listovou, gs mamavit a pro jistotu uz jsem se zacla mazat kremikem na strie od DM drogerie, tka snad bude k necemu

5. vzhlede k problemum jaky se u me vyskytly jsem momentalne na rizikovem tehu, ani si nedokazu predstavit jezdit do rpace a sedet tak 8 hodin kdyz vezmu v potaz jak je mi kolikrat zle :n:

6. no mi jsme to zjistili dosti zajimavym zpusobem, moc jsem neverila, ze by se mohlo zadarit, ale bolely me dost prsa a bylo mi tak nejak jinak pritel si ze me stale utahoval, ze jsem tehu no a v den kdy jsem mela dostat MS mi bylo fakt zle takze jsem si chtela vzit leky, jenze mi to nedalo o kdyby a tak jsem zkusila testik no a hle slaboulinkata carecka se objevila, normalne jsem myslela, ze jsem si ji vsugerovala, davala jsem testik aj na tehu a tady holky to jen potvrdily :\x: takze pritel sedel semnou v kuchyni kdyz jsme cekaly co testik ukaze, nejdrive mel tedy trosku obavy, ale ted je nadseny a na prcka se opravdu moc tesi

7. tak radci bych holciku a i pritel, ale tak hlavni je aby bylo miminko zdrave, takze by se dalo rict, ze nam to je ejdno, jmena vybrana nemame....

In reply to by žabičkax

jojo,jsem domluvená že mi to od července napíše. Ono mi nic jinýho ani nezbývá, v práci rušili místa, i to moje a nabídli mi něco jinýho a nebo odstupný. Tak jsem dala výpověď k poslednímu červnu,dostanu 5 platů, tak bude aspoň na výbavičku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka