Deníček uživatele sarlot

19.03.2009

Ahojky, mám dotázek, ráda bych se zeptala zda na normální pokoj v porodnici za mnou mohou chodit návštěvy a nebo musím jít za nimi na chodbu ?

Ahoj sarlot, u nás teď postavili úplně nové oddělení porodnice a návštěvy jso povolené jen na "návštěvní hale", což je místnost spojující pokoje...Pellullinka

v každé porodnici je to jinak. já jsem byla dokonce v takové, kde jsme musely chodit za návštěvou na chodbu :\/:

Tam kde jsem rodila já, tak mohly návštěvy i na normální pokoj. Každý z těch tří dnů, co jsem tam byla (poslední-čtvrtý nepočítám, protože jsem šla dopolko domů) za mnou bylo hned několik lidí a OK.
To asi záleží na pravidlech tý či oný nemocnice.

ahoj! tak pokud neprislo najednou spousty lidi, ale treba jen tak jeden, dva, tak jsme mohli po domluve s ostatnima maminkama na pokoji (ale byly tam obcas desny sestry, takze se mi stalo, ze mi jedna vynadala,ze tam nekoho vodim, taxem ji to vratila s tim, ze jina sestra rikala, ze po domluve s mamcama muzu a ze tem to nevadi! takze manza zustal :-) jen na kojeni vzdycky veskerou navstevu vykazaly z pokoje) Nicmene stejne, abych maminky moc nerusila, chodili jsme spise do navstevni mistnosti (jidleni mistnost). Rodila jsem v Motole.

Ahoj,
v každé porodnici to je jinak. Tam, kde jsem rodila já, návštěvy na pokoje nesměly, ale byla tam vyhrazená návštěvní místnost. Návštěvy mohly chodit jen na nadstandard.
Pa :a:

19.03.2009

Ahojky, holky, tak jsem včera byla na velkém ultrazvuku a bohužel je prý princezna menší, odpovídá max. 31. týdnu, tj.

ahojky zkušenosti s tímto mám. Jsem 33. týden, ale doktoři říkají, že Samík je malý. Má 1500g takže to prý odpovídá na 2 - 4 týdny později. Příští týden jdu na další ultrazvuk, ale podle mě to bude to samé. Nevidím v tom zas takový problém, buď holt budu pupek nosit o měsíc déle než jsem si myslela a nebo budu mít lehčí porod. Ale doktoři z toho tragédii nedělali. Tak snad je vše ok.

ahoji moje princezna byla mensi o 3 tydny (ale plodovky sem mela akorat) a zjistili to ve 31tt a je pravda ze sem pak chodila kazdy tyden na doppler test - jestli ma dostatek zivin a tak a vse bylo oki takze proste to byl jen prcek i kdyz se narodila ve 36tt tak mela 44 cm a 2370g ale ted je to 13ti mesicni slecna co vse dohnala s prehledem :D jinak taky byla KP a sla cisarem ale co radsi jizvu a zdrave ditko :D tak se neboj :)

Ahojky, zkusenost sice nemam, ale my ve 31tt odpovidali o necele 2 tydny min a ted ve ct pujdeme na premereni a prave se taky bojim aby si nas tam nenechali:-(
Tak drzim palecky!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

děkuju za podporu, taky doufám, že to bude v pořádku a že je moje doktorka jen příliš opatrná :-)

12.03.2009

Ahojky holky, potřebuji dokoupit mimo jiné ještě nějakou kosmetiku pro mimi, ale nevím co vše je třeba, zatím mám bepanten i rybilku a líh na pupíček.

pojd k nam do klubu Dubnatek,co????Ja kupovala take Bubchen a z toho,mydlo,olejicek,koupel,mlicko,krem na opruzeniny-je pry vyborny a pak lih na pupicek,Bepanthen,a to je myslimv vse.Mas terminek v DUBNU? :e):

Ahoj od Budchenu mam krem do mraziveho a vetrneho pocasi a velmi si ho chvalim jinak ze zacatku jsem maleho koupala jen v ciste vode a pak ho mazala olejickem od Hippu a po mesici jsem zacala koupat denne a obden pouzivam myci emulzi od Seba Medu a to je luxus. Miminko to velmi dobre snasi. je to sice drazsi, ale kupuji jen v lekarne.

12.03.2009

Ahojky, ráda bych se zeptala těch co už rodily i těch co to teprve čeká zda si ssebou do porodnice braly vlastní košily, či zda používaly erární.

děkuju za odpovědi, do kurzu nechodím a tak z tohoto zdroje se zřejmě nic nedozvím :-(
já jen, že doma spím v tričkách a jestli si tedy mám do porodnice koupit spešl košily, ale považuji to spíše za vyhozené peníze protože takovou velikost už pak nevyužiji, leda při druhém mimi ....

to by ti meli rict na predporodnim kurzu v porodnici kde budes chtit rodit. Nam rikali ze nam kosile daji, ale pro jistotu si mame vzit i svoje, kdyby nahodou neco. Pry pradelna byva docela nespolehliva, tak abychom tam nepobihaly ve spinavych a tak :))) Kazdopadne kdyz si s sebou nejakou vezmes tak tim urcite nic nezkazis :)

ahoj po porodu jsem dva dny hodne krvacela a velice se potila takze jsem se prevlikala i 3x denne takze doporucuji erarni, ale pak si klidne vem svou pokud se tak budes citit lepe. To je jen na tobe :a:

26.12.2008

Ahojky všichni, ráda bych se Vás zeptala v jakém týdnu začaly cítit pohyby mimíska i vaši mužíčci, můj už se nemůže dočkat a pořád se mě na to ptá :-)

Ahojky, jsem ve stejném týdnu a pohyby cítím taky zatím jen já.. včera si dal přítel ucho na bříško a prý asi možná snad něco cítil, ale myslím, že budou mít chlapi ještě tolik příležitostí..

Ahoj, můj přítel to pořádně cítil až ke konci, kdy už se to nedalo ani přehlédnout. Vždycky když jsem ho totiž zavolala, že se malý hýbe a dal mi ruku na břicho, tak malý přestal :)

In reply to by sarlot

Ahoj, já první pohyby pocítila v 17.tt - to jsem seděla doma a pracovala na PC a říkala jsem si, co se děje, pořád nějaké bublání v břiše a za 14dní to už cítil i mnažel. Nyní končíme 21.tt a je to už i vizuelně vidět - břicho se mi samo hýbe :-).

23.12.2008

Ahojky holky, zítra se ke štědrovečerní večeři chystám udělat rybí polévku a ještě jsem ji nikdy nedělala, neporadíte mi některá nějaký osvědčený recept ?

Tak úplně stejnou polévku dělá moje maminka a je výborná :-) , mňam mňam ... Jěště tam přidává osmahnutý rohlík

Ahojky, já také budu zítra dělat poprvé polévku.. Mám recept od babičky, tak ti ho napíšu..
Dáme do hrnce vařit rybí maso a trochu osolíme. Do pánve na máslo dáme nastrouhanou zeleninu (pul cibulky, celer, mrkev, kapustu a pokuď más může být i troška květáku) osmaž do růžova. Když je maso uvařené přelij přes sítko do zeleniny ( do hrnce ve kterým budeš mít to polévku si dej tu zeleniu) nech povařit, přidej trochu pepře a nakonec udělej jíšku ( trochu másla a lžíci hladké mouky nech zpěnit a dej do polévky. Nakonec přide petrželku.
Snad jsem ti trošku pomohla. Jsem zvědavá na svůj zítřejší výtvor. Každopádně tuhle polévku dělá moje babička a je fakt výborná. I.

22.12.2008

Ahojky, tak dnes jsem byla v poradně a termín dle PP mám 27.4.08. a dle PM 2.5.08. je to někdo s podobným termínem ?

In reply to by marie.kost

Ahojky,
to bude tím, že blog, na který jsi reagovala byl z 22.12., kdy autorka byla v 21tt a ty reaguješ 8. ledna, tzn. o téměř o 3 týdny později :-)

tak moc gratuluji k holčičce, já mam sice termín začátkem dubna ale v sekci dubnátek je nás spousta, tak se tam za námi jukni

taky ti sarlotko přeji krásné přožití svátků,já mám podle termín podle PM 26.4.08 a podle UZ 5.5.08 a taky čekám holčinu :girl: tak ať nám to už uteče:)

21.12.2008

Ahojky, moc by mě zajímalo kolik kg jste měly navíc v 21. týdnu, já jsem začínala na 53 kg.

Ahojky, no jsem na tom podobně.. jsem ve 22tt a mám nahoře 8 kg, takže taky čekám, že budu v 9.měsíci jak slon, ale co už, hlavně, že budou naše mimča zdravý a podle mě to pak půjde rychle dolů ;)

Začínala jsem na 52kg, v 19t jsem měla 56 a ve 23t 57kg. No a teď končím se 68kg. Moc tu váhu neřeš a hlavně si užívej těhu. Po prvním mimču to prý jde dolu samo :-). Přeji hezké svátky a pohodové těhotenství.

ahoj, já začínala na 60kg a teď mám ve 23. týdnu 65. Myslím , že zatím je to ok. Jenom mám docela náběh na tloušťku takže jsem čekala že přiberu více už od začátku.

Ahoj ja ted zacala 21tt a nahore mam 5kg... ale taky nevim kde to je...neni to videt....ale prijdu si desne tezka, me asi nohy za chvili neunesou:-D

09.12.2008

Ahojky,
potřebovalo bych od vás poradit, protože jsem zmatená z toho jak vlastně mají vypadat pohyby mimíska-naší princezny :-)

mno ja sem ted taky v 19tt a uz tyden premyslim jestli to co citim sou pohyby nebo ne...ale podle toho co ti rekla dr. si mi celkem pomohla, asi to bude ono...citim to teda i normalne kdyz trebna sedim takovy tukanecky, stouchanecky:-)
V patek jdu k dr tak to aspon muzu rict najisto:)

Ahoj, u prvního jsem cítila pohyby začátkem 19. týdne, teď v 17. týdnu jsem začala cítit pohyby (takové ty silnější) tento víkend. Je to takové vlnění v podbříšku, když si lehneš, budeš chvilku v klidu a položíš si ruku na břicho, tak je to možné ucítit. Občas je to i jakoby tlak zevnitř ven v určitém místě podbříšku, to když se mimi opře určitou částí tělíčka o děložní stěnu. Podle toho, jak to popisuješ by to mohlo být ono. Nicméně u dcery jsem měla termín porodu dle pohybů 25.4. a dle PM 15.5. a nakonec se narodila 5.5. Holt si to děťátko rozhodne samo bez ohledu na termíny :///: A teď v nové průkazce vůbec nemám kolonku pro termín dle pohybů, ale pouze dle PM a UZ.

Ahojky.Já sem mimi začala cítit tak po 20tt.Jak bych to jednoduše popsala.....Jako když ti mimi prdí do bříška :s: :a: Jen počkej,však ono to příjde a někdy budeš ráda,když ti budoucí taťka položí ruku na pupu a mimi se zklidní :a:

občas cítím takový jako by ťukání a to jsem už na konci 21. týdne. Dneska se mě sestřička v poradně ptala, jestli už cítím pohyby, tak jsem jí to tak nějak zmaten popsala a říkala, že to je ono, že je to zatím jenom slaboučké, že na pořádné kopance si budu muset počkat. A to zítra začínám dvacátý druhý týden těhotenství. A pohyby jsem začala cítit až tak minulý týden a to jsem si nebyla jistá, jestli je to ono. Takže já myslím, že bude všechno v pohodě.

04.12.2008

Ahojky holky, někde jsem tady před časem našla tabulka kde se uvádělo v kterém měsíci těhotenství zrovna jsem a to jak na 10 lunárních měsíců, tak i na 9 kalendářních měsíců a m

Ahojky najed si na lévé straně na těhotenství a někde dole je tabulky týdnů tak na to klikni a jsi tam.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky