Deníček uživatele Dejnička

18.10.2010

Holky, nevíte některá o dobrém fotoateliéru v Praze? Chtěla bych dát manželovi k Vánocům nějakou povedenou fotku naší Kačky v retro stylu. Ty se mi moc líbí. Díky, Máca

08.08.2010

Hurá hurá, tak na co jsem se celý rok těšila, je tady :qu: Když to ale přišlo, tak jsem se neubránila slzám (ale spustil to tatínek, který mi dal zcela nečekaně kytičku za to, že jse

1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
1. narozeniny
27.06.2010

Ahojte tety, tak se s Vámi loučím.

Ahojky,
to je mi moc líto :r: . Držím palečky, ať se napodruhé zadaří a pod stromečkem jsou // čárky na testíku :) .
Držím palečky a drž se.

taky je mi to moc líto. Ale neber to jako nějaký konec - on se ten brouček při příští příležitosti do bříška zase vrtátí - a určitě s lepší výbavou, než měl teď! :kytka: :kytka: :kytka:

Ahojky, jejda co to čtu :|€|: nedávno jsi nám do zářijek psala tu radostnou událost a ted tohle! Moc mě to mrzí, drž se přesně jak píšeš máš doma Kačenku která ti nedovolí smutnit. Určitě brzy bude dobře, když máš doma to malé zlatíčko které tě moc podrží :h: :girl: :a:

Drž se kočko! Je mě to moc líto, když příjde o mimi maminka, která si ho tolik přeje... Určitě se Vám zadaří a příští rok už budeš chovat!
Terez, Kristian a Lucián

08.06.2010

Ahojte tety zářijový, už jsem tady dávno nebyla, a tak to dnes napravím. Mám pár novinek. Kačenka dnes slaví 10-měsíčniny, měří 73cm a váží 8,5kilo.

Kačka 10-měsíčniny a ... //
Kačka 10-měsíčniny a ... //
Kačka 10-měsíčniny a ... //
Kačka 10-měsíčniny a ... //
Kačka 10-měsíčniny a ... //
Kačka 10-měsíčniny a ... //
Kačka 10-měsíčniny a ... //
Kačka 10-měsíčniny a ... //

Teda Ahojkýý, Dejničku máme taky tady :€): je to zvláštní, ale opravdu to není tak dlouho co jsem si na tebe vzpoměla tak ani ne 14.dní :ww: Ráda vás vidím holky, krásně rostete :girl: :qu: Malá už je velké kočka :€): a ty očička :girl: Super fotečky :qu: Tééda a GRATULUJEME :€O: :h: doufám, že se nám budeš chlubit s dalším bříškem :°: mějte se krásně :a:

In reply to by emmily6

To je moc hezký, že si na mě také někdo vzpomene, i když už je to opravdu dávno, co jsem sem něco napsala :\x: Bříško mám pocit, že už leze a nebo že by maminka byla ... :hu: :pig: No jo, jsem holt rozežraná. Když jsem kojila, tak jsem čokolády neřešila, ale teď to najednou je znát :) Mějte se také moc moc hezky :a:

krásná a šikovná holčička! :one: Gratuluji k dalšímu těhu! :h: :k: Myslím, že se to zvládnout dá a aspoň bude míť Kačka sourozence blízko k sobě. My jsme s bráchou o 13 měsíců a moc dobře si spolu rozumíme, máme skvělý zážitky z dětství. Já bych klidně šla do dalšího miminka taky teď, bohužel ale nemáme vyřešenéi bydlení.

In reply to by alcerka

Ahojky, no to mi přítel také říká, že když budou blízko k sobě, tak že si budou spolu hezky hrát. Ale si nějak nedokážu představit, jak si bude spolu hrát klučíček s holčičkou. Ty se spíš pořád mlátí, ne? :s: No, tak uvidím jak to nakonec bude. Moc děkuji za gratulaci :) Pá :a:

03.02.2010

Ahojte kočky, tak máme za sebou 6-ti měsíční kontrolu a už jsem dnes i ronila slzy :r: To, že malá málo přibrala jsem pochopila, je jí už 6 měsíců a tak jí moje mlíčko už nestač

ty ještě žiješ? Měla jsem radost, když jsem našla tvůj blog, ale hned jsem se taky vylekala... ale neboj holka, to bude OK :one: uvidíš... Malá je prostě drobná, moje je taky drobná, počítám, že taky tak nějak kolem 40cm může mít, kdyby teĎ nespala, tak ji schválně přeměřím. Podle mě vás tam posílá jen tak pro jistotu, však vidíš co ti holky píšou, že jejich mají taky tak nějak a žádný dr se nad tím nepozastavuje.... A malá se ti nepřetáčí jako na bříško a nebo ani na bok?

hahá, co ti doktoři ale chtějí. my máme 44cm a jdeme na neuro, že jí máme moc velikou! neboj se. ségra měla mít supermalou hlavičku už na utz řikali, že to bude průser, že hned po porodu budou dělat zákroky a ejhle. je jí 16 a je to normální holka. neboj se.

Ahoj, já mám taky Kačenku a v 6 měsících měla obvod hlavičky 40,5 cm, a Dr. teda vůbec nic neříkal, jen si pro sebe utrousil,, hmm,, jinak nic. A že by měla malá mikrocefalii, to určitě ne. Je moc šikovná. Může mít menší hlavičku protože máte třeba vy geneticky menší hlavy. Určitě to bude v pořádku. Pa držím palečky

Tady jsem našla nějaká moudra http://www.ojrech.cz/lesny/kompendium/foh.htm

01.12.2009

Ahojte tety, už jsem zoufalá :-( Kačka v noci spí, ale přes den nenaspí ani minutu :-( Kojím jí zhruba po 2,5-3 hodinách, ale po kojení vždcky zase brečí a brečí.

Ahojky, já myslím, že asi nebrečí hlady, když ti v noci bez problémů spí. Možná neví, co dělat, tak brečí, neumí se zabavit. já bych asi zkusila babyvak nebo šátek a nosit, sice z toho bolí záda, ale lze se učesat, poklidit, najíst... Má s tebou kontakt a jak s ní chodíš, tak jí to uhoupe....

Ahoj,
chápu, že jsi unavená. Já psychicky těžce nesu, když malá řve. To jsem úplně jak na trní, a to jsem si myslela, že si časem zvyknu a ono to nejde.
S tím Nutrilonem bych počkala až na kontrolní převážení. Přestat kojit by byla škola.
Napadlo mě, zda by jsi nechtěla vyzkoušet šátek. Mohla by jsi ji nosit a přitom něco trochu poudělat. Třeba by se to malé líbilo.
Držím palce
J.

mi maly taky prez den skoro nespi,vyzaduje abych si s nim hrala a vykladala,
nevim kolik mas doma stupnu,my mame asi tak 24 a na spani ma tak 18
a strasne rad usina na brisku,ale to bych neryskla bez pipaku(nany)
a nebo skus dat trosinku cajiku nebo vody
a um bych zatim urcite nedavala,radsi zkus prilozit casteji a uvidis
mozna ma ten sprutik
drzim palecky at je to ok
:a:

In reply to by martina2105

Ahoj Marti, no my máme v bytě zhruba 23 stupnů a na spaní v ložnici máme 22 (to jen kvůli malé, aby jí nebyla zima). Na bříšku to nemá ráda, ječí a vzteká se. Možná kdybych to na ní zkoušela už od narození, ale ona už má skoro 4 měsíce.
Teď jsem jí dala z prsou asi po hodině a půl a ona mi okamžitě vytuhla a spí doteď. Byla tak unavená tím řevem, že jí ani nevadí kravál tady v pokoji :00:

22.10.2009

Ahojte holky, tak po zhruba dvouměsíčním používání kočáru od Chicco - Sada Trio S3 jsem hrozně naštvaná. Zhruba po měsíci začal kočár neuvěřitelně vzrat.

Ahojík jééé já ho mám taky a jsem teda spokojená,takže běž reklamovat šup šup.Museli jste proste chytit blbej kus.Jinak mě jednu dobu vrzalo kolečko taky,ale bylo to kvůli písku,přítel mi je vyfoukal a pak to už bylo ok tak hodně štěstí :a:

určitě jít reklamovat. Snad ti reklamaci uznají. Držim palce. Tento kočárek je více méně z umělé hmoty,že? no i tak ho zkus promazat-kolečka a záhyby kočárku. Snad to pomůže. Jinak na kolečku může být cokoliv nabaleno-suchá tráva,hlína-zkus kolečko doma vysprchovat-jestli jde odšroubovat...
Já kočárek promazávala 3x do roka. Myslím si že je to potřeba-hlavně v zimě kdy začne mrznout-umělá hmota pak děsně vrže. Já mám naštěstí kočárek s minimem umělé hmoty takže mě vržou jen kolečka a ty jednoduše promáznu :a:

In reply to by JaMiOn

No, zkusit to můžeme. Uvidím, co mi řeknou v tom servisu, nejdřív tam zkusím zavolat. Nějak mě nenapadlo, že když promažu umělou hmotu, tak že by to mohlo přestat vrzat. S umělou hmotou holt nemám zkušenosti :)

šla bych to reklamovat....kupovala jsi to v kamenném obchodě? a nezajišťují servis kočárků? u nás to gřeba tak funguje, takže na běžnou údržbu jim tam vozim vozítko...ale je blbý, že když to trvá delší dobu, jsi bez kočáru (tedy jestli nepůjčují náhradí, ale tomu moc nevěřím)

06.10.2009

Ahojte tety, tak Vám taky posílám pár foteček naší Kačenky. Ve čtvrtek jí bude už 8 týdnů. Je strašně moc hodná, je to naše zlatíčko.

Naše Kačka
Naše Kačka
Naše Kačka
Naše Kačka

Krasne fotecky :!k: Jak uz se krasne smeje, kouzelne :c: ...uz se tesim, jak se nase mala zacne smat...zitra uz mame mesic :qu: pa ...jo a mame stejny oblecek/pyzamko jako vy na fotce :s:

26.09.2009

Ahojte tety, máme velký problém a já jsem skoro na zhroucení :r: Kačenka má dnes 7 týdnů a před týdnem se jí objevili na obličeji maličké pupínky.

no,ja uz ma teda syna co ma 3roky,ale jako vcera vzpominam,ze jsme resili stejny problem ve stejnem veku jako a vase holcicka a taky me to stejna jako tebe trapilo.Nejprve se mu to objevilo na tvari,potom rukach,nohach a taky jsme to porad resili s Dr.Stejne jako ty jsem kojila a ja asi do jeho 7mes.,pak me sam uz postupne odmital.Dr.nam tehdy rekla,ze porad mazat Lenienskou do nekonecna,ze ta mista musi bt stale od masticek,ale stejne to nepomahalo ani nahodou a malej to mel casto porad na ruznych mistech a pak nam take dala tu masticku s kortykoidy a jak jsme to misto tim natreli,tak to brzy z toho mista zmizelo a na tom miste to bylo ok,ale nerada jsem to pouzivala a opravdu jen vyjimecne ve chvili,kdy uz t bylo velmi zle,ale chci ti jen rici,ze jak malej rostl vic a vic a byl starsi cim dal vic,tak se to zacalo uplne samo zlepsovat a dnes mu jsou 3roky a po ekzemu ni pamatka a co mam kamosky co to taky zazily,tk mi rikali to same.Prej se to rado vraci,ze to je geneticke,tak uvidime,ale zatim dobry..

Ahojky, tak mi jsme začali s ekzémem jako vy. Na tvářičkách a pak všude. Kolik vám je? My to máme od 5 týdnů a taky nevím, že by to malý měl po mém jídle. Já jsem se vyhýbala ostrým potravinám jako džusy a citrusy a ryby- ty jsou prý škodlivé. Jinak jsem žádnou dietu nedržela. Nestresuj se tím, ať nepřijdeš o mlíčko. Jez normálně co vám vyhovuje a zkus vypozorovat, po čem to má malá horší. My se mažeme každý den jem masťovým základem z lékárny, když máme ty ložiska tak to mažeme Fudicinem a já tajně jsem mazala trošininku kortikodiovou co mám já. A koupeme se v hermalu. Neboj se toho, ekzém má mnoho dětí. Bojujte, mažte a zkoušejte co vám vyhovuje. Odkud jsi? My chodíme k moc dobré a hodné paní dr. v Kolíně a musím říct, že mi krom malých flíčků sem tam a občas máme pokoj.
Promiň za román, ale dyštak písni.
Zdravíme a přejeme úspěch

In reply to by lucinecek

Ahojky, my máme dnes 7 týdnů. Jsem z Prahy, chodím na dermatologickou kliniku v Čimicích. Teď se to po těch antibiotikách a kortikoidech zlepšilo (jak jinak), ale děsím se toho, až to po týdnu vysadíme. Chudinka i špatně spí, je hrozně neklidná. Má na ručičkách ty rukavičky, aby si ty ouška a tvářičky nerozdrapala. Vím, jak jí to hrozně moc svědí. Doufám, že jí to z toho obličeje zmizí, jinak mě bude proklínat, že po mě zdědila to nejhorší :) Dám na Tvoji radu a budu jíst zase "skoro" všechno. Hlavně musím být v pohodě, abych kojila co nejdéle. To prý taky pomáhá. Už aby měla malá tři měsíce, aspoň by trochu polevili ty prdíky.
Moc děkuji za tipy na mastičky a koupání. Ahojky, Dejničk a Kačenka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka