Jak naučit na nočnk ...

08.08.2012

Ahoj mam doma 19 měsíční Holčičku , na nočník si sice sedne ale brečí hrozně :( nevim proč ...občas ji sundam plínu a je bez ni celej den , když ji řeknu jdem čurat tak že jo ale nevyčůrá se :? Poradte mi , i tak to máme s Dudlíkem přes den ji ho seberu a nedam jak jde spat tak ho musí mit jinak neusne , jednou ho hodila do koše a šla a vzala druhej :( taky jsme ustřihli špičku a nepomohlo to ... :( :( Maminky co mam dělat :(

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já mám tříletou holčičku a zhruba od roka a půl jsem jí zkoušela dávat na nočník. Vůbec jí to nebavilo, čůrala do kalhotek a klidně udělala loužičku i na zem. Byla jsem z toho také špatná, ale nechala jsem to v klidu a ona sama ve dvou letech a 3 měsících přinesla nočník a vyčůrala se. Používala ho asi 2 měsíce a pak, zase úplně sama od sebe, začala používat klasické WC :-) Takže neboj, chce to opravdu čas a ty dětičky si fakt na všechno přijdou samy :-)
S dudlíkem to u nás bylo úplně perfektní, až jsem tomu nemohla uvěřit - malé byly přesně dva roky a dudlíka už nechtěla jen na spaní, ale pomalu by ho tahala celý den. Štvalo mě to, a tak jsem vymyslela akci - jednoho dne dopoledne se nám dudlík ztratil (ne doopravdy, já ho schovala)a ne a ne ho najít. Malá šla spát s tím, že až se probudí, budeme pokračovat v hledání. Usnula a po probuzení jsme chvíly hledaly, ale nenašly :-) Malá usoudila, že si ho asi odneslo nějaké malé miminko a dudlíka už od té doby nechtěla :-D

nočník nehroť je malinká a pokuď na něm řve,tak ho schovej a zkus třeba za měsíc... však ono to půjde,ale pro obě lépe,.když na to nebudeš tlačit,každé dítě je zralé jinak.No a dudlík?Pokuď jí ho opravdu nechceš dát,tak prostě nesmíš-a ne že jeden hodíš do koše a necháš jí najít si druhý.Prostě všechny zlikvidovat,jeden dát spolu třeba ptáčkům,aby si ho odnesli,hodně taky funguje jí za to něco pořídit-třeba nějakou novou hračku na spinkání a podobně.A prostě pak vydržet,den dva si pořve a pak bude usínat už normálně... My jsme rušili nočníé dudlík skoro ve 2,5 letech,kdy ho malej odevzdal čertovi dobrovolně a ani si na něj nevzpoměl :)

Ahojky mam holcicku 20mes. nocnik vubec neresim, protoze si na nej jen sedne a za vterinu jde pryc......hlasi mr curat, ale je vzdy uz pocurana, chce chodit na zachod na prkynko sedi tam treba pul hodky, ale rozhodne tam nic neudela.....mozek na to jeste neni vyzraly......nejvic chce curat ve stoje, protoze to vidi u brasky, ale stejne by se nevycurala a ja ji tak ani nedavam vzdyt je to holka....no k nocniku teprve dojdete, ted je to asi zbytecne... Syn zacal take az po 2 roce. A dudlik jsem ji proste vzala asi pred 2mesici a nedala, byla asi tyden nervozni, ale po tydnu ji to preslo, trikala jsem ji, ze je pro miminka a ze je velka holcicka,....byla zlata, ale synkovi dudlika vzit v 18. mes neslo, celkem bez problemu to slo ve 2letech

Děti mám tři, nikdy jsem žádné na nočník nevysazovala, prostě jsem počkala, až se mi zdály dost zralé a pak bylo odplenkování záležitostí dvou dnů. Nejstarší ve 24 měsících, další dva kolem 27 měsíce. Nikdy se mi žádné nepočůrávalo, ani v noci.

Ušetřím sobě i dítěteti spoustu nervů a času, který bychom museli trávit u/na nočníku, na kterým moje děti prostě sedět nechtějí a nevydrží. :a:

Dcerka má 2 roky a 8 měsíců a bez plenky přes den je cca od 20 měsíců, ale nočník jí bavil a samozřejmě to bylo o tom, že jsem ji posazovala.
Být na tvém místě, tak na malou netlačím a počkám třeba měsíc dva a pak zkusím nočník znovu. Zkoušela bych ji posazovat třeba před a po spinkání a pak ji nechat v plence. Nasadit tomu nějakou pravidelnost.
Dudlíka jsme odbourali až kolem 2. narozenin. Od léta jsem ji připravovala, že se tetě narodí miminko a až se na něj půjdeme podívat, tak mu dá dudlíčky, protože dudlíčky jsou pro miminka. Dcerka je narozená 1. prosince a kolem Mikuláše jsme se byli na maličkého podívat. Dcerky dudlíky jsme dali do pytlíčku (měla asi 4) a ona je sama dala malému do kolíbky. Teta je rychle vzala a odnesla a od té doby jsme bez dudlíka. Zkus ji připravovat na nějakou určitou událost, třeba na Mikuláše nebo na Ježíška, že když dostane dárky pod stromečkem, tak zase ona musí dát dudlíčky, protože dárečky dostávají jen velké holky :-) Nám se ta dlouhodobá příprava vyplatila.

a to celej den nečurá???? nebo čeká na to až dostane zase plínku????
hele, v 19měsících není důvod něco lámat přes koleno. já osobně patřím mezi ty, co děti nočníkem netrápí a moc neopruzují, ale co tak sleduju po okolí, tak spousta dětí kolem toho 20m nočník odmítá - a je jedno, jestli v roce seděly na nočníku celý šťastný a sem tam to náhodou vyšlo a vyčuraly se zrovna, když na tom nočníku byly, nebo s nočníkem neměly žádný zkušenosti.
aby se dítka naučily čurat do nočníku (myslím tím, že pochopí o co jde - uvědomí si co se to s jejim tělem děje a co je potřeba udělat proto, aby potřebu vykonaly tak jak se očekává) tak k tomu musí dozrát. ještě vydrž a nechej plíny. jestli na nočníku řve, tak jí ho nenuť - otravujete se obě dvě. a zkus to třeba za měsíc, dva...však uvidíš.
naše dcerka se mi zdála taková vnímavá a taky jsem jí zkusila nechat v 19m bez plen a po třech dnech jsem to vzdala - sice věděla, že čurá, pěkně mi to nahlásila, ale až po tom, co přišla s počuranejma teplákama - to přece nemělo smysl. počkala jsem do jejích dvou let a šlo to ráz na ráz - s minimálníma nehodama, bez řevu atp.

s dudlíkem neporadím, naše děti nedudlaly. nicméně, jestli chceš odnaučovat dudlíku, tak bych to nedělala ve stejný čas jako učení na nočník - oddělila bych to od sebe - ať toho na ní není moc ;)

Ahoj, tak dudlik určitě vyhodit, resp. dát třeba ptáčkům, miminku apod., než si zkazí zoubky. Nevím, já nejsem zastáncem v takovém věku mít dudlíka, takže ač by plakala, je to pro její dobro, pár dní bude možná fňukat, ale zapomene. Na nočník je asi brzy. Pokud plače, tak ji nenutit, buď bude chtít, nebo ne, jednou to určitě přijde, na to má ještě čas.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka