Dominiček 10.5.2012 ve 21:48 - porod + fotečka

15.06.2012

http://www.mojetehotenstvi.cz/dominik-105

Tak tohle je náš druhý miláček :h:

Už je to měsíc a půl co je tu s námi a tak popíšu náš porod

Celý den jsem měla lehké bolesti, ale úplně jiné než u dcery, takže jsem to jaksi neřešila, ale pak mi to začalo být divné, tak jsem měřila :) a naměřila jsem co 10 min., ale to mi přšlo jako dlouhá doba. U dcery jsem do porodky vyrazila až když byly stahy po 2-5ti minutách, ale cesta byla jen 20 minut, teď bydlím dál. tak jsem radši zavolala přítelovi a mamce (mamka hlídala dceru), s tím ať nepospíchaj :-) no přítel začal panikařit a byl tu vcukuletu a nervózně tu přešlapoval, kdeže je ta moje mamka :-))
Do Motola jsme dojeli kolem 16:30 a kontrakce stále jen po 10ti minutách, tak jsem se bála, že ten den ani neporodim.
Dr. mi řekla, že na porod nevypadám, tak jsem jí řekla, že ale v pátek jsou zácpy a že sem nemusim dojet a ona, že je možné, že bychom jeli ještě v noci.
... Pak mě teda prohlídla a říkala, že super, že jsem otevřená na 4 a že rodím bez kontrakcí. Pak mne poslali na hekárnu s tím, že tomu pomohou...tak jsem dostala do zadku oxytocin... a stále se nic moc nedělo, trošku začala sílit bolest, ale nijak se neurychlovaly pauzy mezi stahama.
Pak nás vzali na sál na monitor, tam jsem ležela snad hodinu, pak mne pustili zase do sprchy a pak hup zpět na sál na monitor. Tam nás nechali a já začínala trpět :-(
Došlo to tak daleko, že jsem teda požádala o epidurál, to mi řekli, že ne, že jsou kontrakce nepravidelně dlouhé a že by mohli porod zastavit. V tu dobu jsem byla na 5-6. A vyřešili to tak, že mi daj další oxytocin a pak popř. nějakej oblbovák do žíly abych prý ty bolesti tolik neprožívala.
No - žádnej oblbovák mi nedali, když už jsem začala kňučet (jakobych brečela bez slz), tak zase přiběhla sestra, že se teda na mne jukne a zjistila, že fakt už rodim, že mám už jen kousek branky či co. Jenže já už pak měla ty kontrakce snad tří minutový, takže jsem to těžko vydýchávala a když mi řekli, že se jde tlačit, tak už nebyly síly :-( Nadechla jsem se 1x, tlačila a pak jsem nedokázala toto okamžitě zopakovat, přestože kontra stále trvala.
No a pak mi řekli, že malej už prostě musí ven, že už se mu tam nelíbí - klesal mu tep. Takže mi sestra zaryla loket do břicha, což mi vůbec nevadilo a tlačila jsem tak, jak jsem na to ani neměla.
No a malej vyklouzl naštěstí v pořádku. Jen měl na hlavě hematom, který se z části vstřebal a zbytek mu 14 dní na to vytáhli.
Svým způsobem to rychlé bylo za 5,5h a z toho 2h kontra po 10ti min., ale holky... fakt mne to bolelo stokrát tolik co s dcerou :-(

In reply to by Monika Císařovská

Ahojky, hele já rodila dceru bez epi 2 a 3/4h když nepočítám lehké ms bolesti od rána, tam jsem se ani neodvážila si říct o epidurál, byla jsem otevřeá na 6 při příjmu a nyní na 4, ale museli to urychlit oxytocinem, pže kontra byly po 10ti min a to bych tam byla fakt ještě dneska.
Chápu, že tobě ho dát i museli, nemohou někoho nechat 35h v bolestech :00: to by snad žádná nepřežila bez epidurálu. Já už takhle tam umírala :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, moc děkuju :k: No kdosi mi psal, že se asi šlechtil :s: (rodila jsem 2 dny po termínu)
No ten režim tak nějak, zatím nevím jak to udělám až někdy nebude 1x přítel doma přes noc s uspáváním dětiček. A určo na to jednou dojde.
Malá ho stále pusinkuje, ale taky ho plácne po hlavě, dnes dokonce vytáhla holuba z nosu a hodila mu to do vlasů :O nebo ho schválně budí a hned asi 3. den co jsme byli doma mu krátce po sobě 3x přetáhla pěřinku přes hlavu.
Takže někdy je to mazec :s:
A co u vás? Jak to šlape?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, děkuju :k: No za týden jakobych o tom nevěděla :) a po 1. porodu jsem si hned na sále řekla, že do toho půjdu ještě jednou :s: Ten byl víc v pohodě, přijímali mě v 16h otevřenou na 6 prstů a v 18:40 byla malá na světě :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka