Anketa

24.05.2012

Holky, docela by mě zajímalo, kdo z vás by byl pro zavedení uniformy do škol a školek??? Pokud jste pro napište proč, to samé v opačném případě, Teď jdu s malou ven, ale až se vrátím ráda si počtu a napíší, proč jsem pro zavedení uniforem já, takže za mě ANO!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky ,tak já pro uniformy nejsem.Miluji oreginalitu at je jaká koliv.Myslím tim ,když člověk se obléká třeba umělecky tak v něco věří a něco ze sebe dává.Milovala jsem sekáče kde byl jeden kousek a věděla jsem že v panský nepotkám 3 stejný obleky.Tak jak se děti chovají ve škole a jsou nadřazený to je o výchově.Každý máme svoje hodnoty a myslím si že oblečení to nezmění.Sama mám 5 dětí.Já mám nakoupeno pro sebe ze sekáče a menším dětem kupuji taky.Jsou tam krásné kousky a hlavně vydrží.A starší kupuji když jsou akce ve značkovém obchodě nebo k narozeninám a na vánoce.Pro mě je důležité dětem od mala vštěpovat jejich já,včem jsou vyjímečný,chválit ,ale dát jim určitá pravidla.Chce to i čas aby uzrály jejich názory a poznali skutečné hodnoty.Je to jen o nás o lidech,každý nemusí padnout každýmu do oka.A jestli je s rodiny kde neni moc peněz neznamená že je něco mín.Tady ti děti který nemají vše tak jsou líp připravený do života protože vědí do chtějí.Ale neni to pravidlo je to jen o výchově a hodnotách v rodině a uniformy nic nevyřeší ;)

Holky, já vám děkuji, za moc pěknou diskuzi, je jasné že ne všechny máme stejný názor, ale většina, by v uniformách viděla jen pozitiva, určitě, uniforma neodstraní veškeré problémy mezi dětmi, ale možná by některým dětem i rodičům usnadnila život, ještě jsem si vzpomněla na své dětství, kdy jsme nosili pionýrskou košili a šátek, rozeznaly se jiskřičky od pionýru a já byla hrdá, že mám o hvězdu víc, možná by děti také byly víc hrdé, na své školy, těšily se až postoupí do vyššího stupně, nebo jiné školy a budou mít jejích znak na šatech, kdoví, ať už je to jakkoli tak jen pevně doufám, že se jednou ty vztahy mezi lidmi a dětmi přece jen zlepší a bude nám jedno co máme na sobě v čem jezdíme, jak bydlíme, hlavně, že budeme spokojení, protože i když jsou v našem světě peníze důležité, tak jím někteří z nás přeci jen přikládají větší význam, než by si zasloužily :? a jelikož venku momentálně svítí sluníčko, tak vám všem přeji krásný a pohodový víkend. :€s€:

jsem pro,odpadl by mi výběr oblečení :s: uniformy se mi líbí,že by se setřeli sociální rozdíly-no nevím,spíše ne,ale jak tu holky psaly,někdy je síla v čem"slečny" chodí do školy..Takže tak :a:

In reply to by rejsek

hm to je mozna pravda,ze by toho hned vyuzili,to uz je ceska natura.skoda,ze si berou priklad ze zapadu jen co se zvedani cen tyka...jinak tady nekupujes vubec zadnou vybavu do skoly,vsechno maji ve skole a co si pamatuju,tak kdyz jsem nastoupila do zs,tak jsem dostavali aspon sesity,ted uz se nedostava nic,je to silene drahy.si neumim predstavit vypravovat do skoly tri deti ://: :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já si ještě pamatuju,jak jsem dostala vynadáno po rodičovské schůzce,kde nás učitelka práskla,že jsme si ve třídě rozpustily vlasy :w: Že jestli to tak půjde dál,tak budem šilhat :00: No od té doby jedině culíky,copy a pod.,velká revoluce byla nechat si narůst ofinku :///:
Jinak si myslím,že uniformy nic neřeší,to musí rodiče a modlím se,aby se vrátila doba,kdy jsme se fakt báli,s čím naši přijdou z rodičáku a měli jsme respekt z učitelů.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky si vzpomínám jak učitelka na základce poslala holku aby si umyla obličej, protože byla namalovaná (akorát už nevim v kolikátý třídě :s: )

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

videa nejdou zobrazit. Uživatel je vymazal :-).
Jinak souhlasím s tím, že některé holčičky vypadaj jak kurvičky. Nechápu že je v takovém oblékání rodiče (hlavně matky) podporují...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a vidělas jak se dneska ty holky do školy oblíkají... byť na základku na druhém stupni????

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ono je všechno o výchově, ale malo kdo dneska dětem určuje mantinely..

Tak za mě uniformy ne... Není to tak moc dlouho co jsem vylezla ze školy a co si vzpomínám, tak bylo každýmu ukradený jestli má druhej na sobě značkový nový věci, nebo obnošený věci od vietnamců. Ale co lidem (dětem) jedno nebylo, bylo když člověk smrděl nebo byl špinavej. A v tu chvíli bylo úplně vedlejší jestli smrdí člověk v novejch hadrech nebo v něčem ze sekáče. A takovej člověk bude smrdět i v uniformě. Nehledě na spokojenost těch dětí, když se chtěj holky fintit a místo toho musí navlékat uniformu? Asi pak maminkám stačí koupit dvoje tepláky na doma a jednu halenku s džínama na víkend a o oblečení je vystaráno... Osobně bych dítě do školky nebo školy kde se nosí uniforma nedala. Jak jsem říkala výše - nepamatuju se, že by se ve škole někdo někomu smál za to, co má druhej na sobě, pokud nesmrděl na sto honů a to už je vizitka maminek kterou odnáší jejich dítko... Vzhledem k tomu, že když jsem diskuzi letmo prohlédla a většina maminek je pro uniformy, tak očekávám že se do mě pustíte, ale i tak si stojím za svým... ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no já chodila v uniformě v práci ještě ve 30 letech a vůbec mi to nevadilo :) stejně tak i tohle je o výchově a o tom,na co je dítě zvyklé... prostě škola je řád,poslouchání autorit,tak nevidím problém v tom,proč by jim měly uniformy tolik vadit :) a sociální rozdíly ukryjí celkem šikovně (já si dodnes pamatuju,jak se mi jako dítěti smály,protože jsem chodila oblíkaná tak,jak jsem chodila :( máma na nás byla sama a rozhodně neměla na nějaké značkové nebo nové oblečení... a ono se ti to řekne,že je vychováš tak,že jim to vadit nebude,ale posměch vadí každému 14 letému dítěti a rozhodně si nemyslím,že v tu chvíli ho to nějak extra posiluje... Já měla sebevědomí na bodu nula dost dlouho :()

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

takže je to vlastně o zvyku?Jako,že by si děti nezvykly?Já myslím,že chodit v uniformě od první třídy,braly by to jako samozřejmou součást výuky :) a přesně tak,nedělaly by si ze školy modní molo,kde se každý předhání,kdo má dražší mikinu nebo kalhoty :00: navíc by se tomu dal určitý řád,ne že by jeden chodil v riflích a druhý v šusťákách :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

samozřejmě by muselo být na výběr mezi sukní či kalhotami,pro kluky kalhoty kratší na teplé dny... ale já v tom fakt nevidím takový problém-ano posmívali se mi kvůli oblečení,které jsem nosila a myslím,že je rozdíl i v tom,když jednou ročně koupíš dítěti nového mobila a je rozdíl,když mu každý měsíc musíš koupit značkovou mikinu... Ano,jasně,dá se pořídit oblečení za hubičku,kolikrát i značkové,celkem zachovalé,ale co vím já,tak puberťákům hned tak něco nevoní :( navíc uniforma řeší částečně i opotřebování věcí,určitě tričko,které si vezme na sebe na dvě hodiny odpoledne vydrží víc než tričko,ve kterém sedí celý den ve škole a pak v něm jde ještě ven...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ježíšmarjá,to zase určitě :) ale prostě jsou rodiny,kde je standart jiný než v rodinách jinde :) já byla ráda za to,že mám bráchu,ale bohužel nás táta kopnul do zadku a tak na vyskakování nebylo... my jsme zase pořídili barák s tím,že děti budou spokojenější v baráčku se zahradou než někde v paneláku v malém bytě,ale zase prostě bude dlouhá léta hypotéka a děti se budou muset smířit s tím,že třeba nebudou mít to samé,co děti z toho paneláku,kde žádná hypotéka není... standart určitě,jenže bohužel dneska mají děti trošku zkreslený názor na to,co je standart (teda určitě ne jen dnes,už za nás to bylo znát),takže si myslím,že uniformy zas až takové zlo nejsou a ulehčilo by to nám i dětem ten školní věk aspoň o trošku :) ale je celkem zajímavé,kam až se dá v diskuzi dostat od školních uniforem :///: :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jééé,to by bylo taky krásné :) mě na chatě vadí to,že se tam musíš vždycky sbalit a pak se zase sbalit,když se jede zpět :) my chatu měli,určitou část mého dětství a vím,jak děsně mě otravovali hlavně ty pátky,kdy se tam jezdilo,odpoledne hektické,zabalit,uvařit a jet :) mě to děsně lezlo na nervy :) ale pak zase bylo super,když naši vypadli na chatu a já měla doma pokoj :) samozřejmě drahně už jako puberťačka :s: :s:

In reply to by Linda.S

V dnešní době se člověk může obléct velice pěkně a velice levně. Bože kdo kdy řekl, že pěkné oblečení je jen to drahé?! Pokud někdo nemá vyšitou značku přes celou bundu, tak nemám nejmenší páru kolik to oblečení stálo.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky mě překvapuje, že v dnešní době je tolik maminek (snad skoro všechny) pro něco tak omezujícího jako jsou uniformy.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak třeba v tom, že už můj téměř tříletý syn si rád vybere tričko s motorkou, zedřený kecky, mikču s autíčkem... A já bych mu musela říct "né miláčku, nemůžeš si vzít tohle oblečení co máš rád a líbí se ti, protože ti musím kvůli smazávání sociálních rozdílů obléct tuhle naškrobenou košili a hnědé kalhoty s pukem... A nezapomeň si nandat vlaječku na hlavu až půjdeš ze školy abych tě poznala.".

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Podle mě je to tak, že pokud má dítě nízké sebevědomí, tak mu ani uniforma nepomůže. Předpokládám, že v ní nebude chodit po škole, o víkendu, apod., takže určitá pravděpodobnost, že potká spolužáky v normálním oblečení je celkem slušná a tam už ty sociální rozdíly vidět nebudou? Jinak svému dítěti nedovolím všechno, bylo to jen nastínění situace, ale už bych si mohla zvyknout jak se tu chytá za každé slovo...

In reply to by klerietka

No samozřejmě. Přesně tohle jsem se tím snažila říct. Ve škole je určitě veliké riziko toho, že se zašpiníš od krve, někdo tě poblije, můžeš začít hořet, potřebuješ uplatňovat autoritu jakožto strážce zákona a HLAVNĚ si stejně jako voják z povolání můžeš dobrovolně vybrat, že do té školy chceš chodit, tudíž souhlasíš s nošením uniformy a navíc se potřebuješ často krýt v zákopu když sedíš v lavici... Zajímalo by mě proč jdeš tak krvelačně po tom, aby byla naše roztomilá dítka oblíkaná jedno jako druhé (a ano, podle mě značně omezená výběrem oblečení)?

In reply to by Petaaa

já po tom krvelačně nejdu, jen si myslím že na takovém druhém stupni základní školy, nebo na střední by to vůbec nebylo na škodu. Rodiče totiž většinou kašlou na to jak se holky oblékají a opravdu chodí do školy polonahé. Ve školce si myslím že by to bylo nesmyslné.

In reply to by Petaaa

hazu kamenem :s: ne delam si srandu na tvem prispevku neco je. ja uz mam delsi dobu kdy jsem vylezla ze skoly a jak na zakladce tak na stredni tak na vs jsem nikdy nezazila buzeraci za znackovy ci neznackovy obleceni. myslim ze ten problem vznikl pozdeji a je na zakladnich skolach vetsi nez dale na strednich ci ucilistich, ale na tvem prispevku neco je ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně tak. a V tu chvíli ti je ukradený jestli má hadry od předního návrháře, uniformu nebo ze sekáče, ale už na ní koukáš skrz prsty. A tak to bylo i ve škole... Nehledě na to, že uniforma (podle mě) žádný sociální rozdíly nesmaže. Ty děti se poznaj velice rychle a taky velice rychle zjistí, že tohohle táta jezdí audinou a tohohle autobusem. A že tenhle má mobil "za desítku" a tenhle žádnej nemá. A že tamta bydlí v obrovský vile a tamta v azylovým domě....... A je naprosto jedno, že na sobě mají stejný oblečení.

do školky mi přijde celkem jedno, v čem dítko chodí. Stejně se tam každou chvíli umaže nebo polije, takže se musí převlíkat a na to mu myslím nějaké "obyčejné" hadříky úplně stačí. Ve školách bych ale byla pro uniformy. Přijde mi to docela praktický, protože není potřeba pořád řešit, co dát dítku na sebe a že jsem totéž oblékala včera a budu to oblékat i zítra. A hlavně děti mezi sebou nebudou pořád řešit, které z nich má tu správnou značku oblečení ...

Ahoj, ja ziju v Italii a tady jsou povinne uniformy, uz i ve skolce... me se to moc nelibi, jelikoz mam opravdu spoustu krasnych oblecku pro malou a takhle to vubec nevyuzije, takze me to pak mrzi... navic zrovna tady u nas sikana fakt neni, je kazdymu jedno jak je kdo obleceny, takze bych tu uniformu nejradsi vubec nedavala...

Ahojky,tak ve školce asi ne,to nevím,kolik by jich bylo vůbec potřeba,aby se to stihlo prát :) Ale ve škole jsem jednoznačně pro!!Jednak děti chodí slušně a pohodlně oblékané a jednak si nezávidí jiné,přispívá to ke zmenšení sociálních rozdílů,což je jedině dobře!!

Ahoj,taky bych byla pro. Vidím v tom spíše výhody,než nevýhody. Všichni řešili,kdo má co na sobě a podle toho soudili člověka.

In reply to by Janulka Kubik

Já jen k té svobodě dodám, pracovala, jsem celkem u 3 firem, kde jsme měli uniformu a nikdo neřešil nějakou svobodu a to mi za chvíli bude 40, naopak, bylo to supr, hodně jsme ušetřili a o to víc si mohli pořizovat kvalitní a značkové oblečení pro vlastní potřebu :s:

In reply to by Janulka Kubik

Svoboda projevu a oblečení??? V dnešní době kdy holky do 7třídy neli nižší chodí v mini šatičkách s výsřihem??? V dnešní době kdy školáci sprostě nadávají svým učitelům a ti je nesmí nijak potrestat jelikož jde okamžitě o obtěžování dětí??? Právě že je důležité dětem stanovit zase mantinely, mnoho rodičů své děti nezvládá a ve škole jsou na ně krátcí, protože za vším se hledá žaloba! Když jsem byla na střední což je nějakých 7 let a nějaká holka přišla spoře oděná tak se okamžitě volalo domů. tady chodí na základku holky které jsou zmalované, sukně končí sotva pod zadkem, a výstřih je pomalu k pupku. Tohle by se třeba uniformami změnilo.

In reply to by klerietka

plne souhlasim a spoustu rodicu za nedostatsky svych deti vini ucitele,ale je potreba hledat chybu hlavne v sobe.co si dneska decka muzou dovolit nechapu i ten mobil do skoly.at si ho teda nosi,kdyz je to pro nektery rodice nezbytne nutny,ale i hned pri vstupu do tridy,odevzdat uciteli a at jim je daji na konce vyucovani.co si ma co spratek psat v hodine sms?

In reply to by Linda.S

No to co si dnes ty děcka dovolí je neuvěřitelné, ve třídě mé sestry zařval učitel na děcka, které nešlo zpacifikovat a oni zavolali policajty že je ohrožuje na životě. nebo když je chtěla učitelka vyvolat tak ji řekli, mě teda zkoušet nebudeš, až budu chtít tak ti řeknu. No co tohle je ... svoboda projevu??? Vůbec těm učitelům ty dnešní děti nezávidím. Chtělo by to tvrdší režim, větší mantinely a hlavně rodiče by si měli uvědomit, že je to vesměs jejich chyba a podle toho taky jednat a taky hodně dělají zákony!
za každou facku se volá linka bezpečí, rodiče sami pomalu nemůžou dítěti plesknout. a pak pak jim to přeroste přes hlavu děcka jsou nezvladatelné, nemají žádne povinnosti, zásady, pravidla ani chování ve společnosti. Co z nich potom vyroste?

In reply to by klerietka

ja bych povolila nejaky tresty mimo poznamek to na ne neplati,treba nejakou pracu po vyucovani no a co?ja to vidim tady,kamaradka perfetkni zenska ma tri deti,ti dva klui 8 a 10 jsou uz ted namysleni az hruza a neposlechnou,ja je vodim do skoly,porad jim rikam,ze pred sinici na me budou proste cekat,vcera je malem srazilo a auto a oni se ti jen vysmejou do ksichtu,pak ma dceru 14,no to je dilo.nechodi do skoly nebo chodi pozde porad dopisi ze skoly,uz ji dala i na jinou skolu,pac si to slecna vydupala a nezmenilo se nic,kdyz jde ven nebere si zasadne mobil a zasadne nechodi na domluvenej cas.jsem se ji ptala,jak ji treba tresta a ona,ze ji zakaze internet,ale slecna udela takovou scenu,ze ho pak radsi povoli.rano je slecna od 6 zavrena v koupelne a kluci musi chodit curat ven,pac do koupelny se proste nikdo nedostane,vychazi po sedme,coz uz je docela pozde.no ja bych dala spratkovi aby me urcovala,co muzu a co ne!ted prisel dopis ze skoly,ze neco nepodepisuje,co ji slecna nepredlozila,tak se ptam,jestli ji prohlizi tasku nebo kouka,co se uci,pry ne ona ma vsechno vpokoji,kam ji neleze,pac ona uz je prece velka a nemuze ji omezovat.ja vim,ze 14 je uz dost,ale za prve,kdyz vidim,ze decko ma vsechno v pazi,musim zakrocit a za druhe,porad za ni zodpovida ona,ono to pak i ve skole vypada,ze nemas o ni zajem.no a taky slecna se rozhledla,ze v 16 svoje studium ukonci a mozna pozdeji se vrati.takze asi tak,ja jsem asi hnusna matka,ale nedovolila bych to!a co teprve ucitele,kdyz si neporadi ani rodic?co na takovy decka plati?urcite je tam chyba hlavne ve vychove,ale ucitele jsou fakt chudaci.ja bych ucit nemohla asi bych to zliskala hned prvni den a vyhodili by me :s:

In reply to by Linda.S

Já si myslím že fyziocké tresty by byly na nic, ale jak říkáš nějaká práce, vymyslet tresty které, by zabraly, no já doufám že se takového jednání teda nedočkám, už od teď (3roky) má malý mantinely a nějakému kraválu neustoupím, prostě ne tak ne. jako vyjdu mu vstříct, děláme kompromisy, nebo sednem domluvíme se co za co, ale aby mi děcko řvalo histericky že něco chce... to neexistuje. Znám několik mamin co radši rychle hele tak tu máš čokoládku jenom prosímtě neplakej - co z takového dítěte pak vyroste? , já ho pošlu do pokoje a až se uklidní až příjde, a pokud mi dělá sceny třeba v obchodě tak mu řeknu že jestli to chce tak až příště pokud bude hodný, ale teď za ten kravál určitě ne, a jdu. on samozdřejmě za mnou, třeba si ještě pobrečí a pak mi řekne, tak já budu hodny, utře slzy a začne se usmívat. není to že bych na něj byla moc tvrdá, hodně si s ním vyhraji, blbneme, taky mu hodně dopřeji, ale určitě ne ve chvíli, kdy dělá scény on.

In reply to by klerietka

no tak to delam taky,jak se zacne vzteka jedna nebo druha,odchazim a nechcu je,pac zlobi.ony se pak uklidni,zacnou pusinkovat,ze uz budou hodny a syn ma 9 a vzdycky se proste snazim nejak domluvit s nim,kdyz to nejde,pac ma svoje vystrelky pubertu si ani snad neumim predstavit :s: proste zakaz televize,pocitac,jdi do pokoje,muzes vyjit az se budes chovat normalne,ale dostane i na prdel,ldyz prekroci hranice,ja vim,ze je velkej uz,ale nekdy to proste nejde.jsem byla prave u te kamaradky a ona dala patrikovi mymu chipsy,no mela posledni dva balicky.takovou scenu jsem jeste nevidela,co udelal ten 8mi letej,ze chce svuj balicek nebude jist s brachou.on se zacal histericky vztekat,valet po zemi,to delal asi pul hodiny,rvat na vsechny,rikam at si vezme ty patrikovi ma doma,to uz taky nechtel byli otevreny,to bylo fakt neco!ja su asi fakt pedant,za to chovani by dostal po prdeli a sel do pokoje hotovo.ja jsem takovy sceny nezazila ani u mych holek a to jsou podstatne mladsi.fakt ji lituju az pridou do puberty i ti dva...

In reply to by Linda.S

jo to bych asi trnula údivem, já si pamatuji jak jsme dostali kinder vajíčko a to bylo něco naprosto luxusního.... a úplně jsme byli zavděčeni na rok do předu, dneska mají děti vše a neumí si ničeho vážit, ať se jedná o hračky nebo o pamlsky.

In reply to by klerietka

to je presny,ja tam sedela s otevrenou pusou a chvili trvalo,nez jsem se vzpamatovala :s: si pamatuju,jak jsem fostala barbie,zadna od matel,ale od vietnamce hodne levna,jsem z ni byla hotova.porad jsem ji nosila sebou :s: dneska nevis,co koupit,abys aspon trochu to decko potesilo,je to skoda.deti jsou hodne ochuzeni.my jsme meli fantazii,zadny pocitace mobily a vzdycky vymysleli nejakou hru na cely den.vetsinou samozrejme princezny a carodejnice nebo jsme hrali bojivku s klukama.dneska se ty deti sami proste nezabavi...

In reply to by Linda.S

jojo, kdyby nebyl maly marod tak tu taky nesedím :-D a jsme venku, ale nechápu maminy které učí 2leté děti na počitači přiřazovat barvy a tak, já to teda dělala v pokojíku s kostkami, od mala sedět u pc... neuznávám. manžel mu chtěl dát televizi do pokoje a to má 3 roky. to jsem zavrhla hned ze startu, a až bude velký tak na počítač bude mít vyhrazený čas, ať si může udělat věci do školy ale žádne celodenní vysedávání u PC

In reply to by klerietka

U nás to chtěla udělat babička s tou televizí.... :-D Ale nebude tam nikdy mít ani PC... jsou věci, které podle mě do pokoje nepatří a mají je užívat jen pod dozorem rodičů... i když je mi jasné, že mě za to bude nenávidět až bude větší :s: :s: :s:

In reply to by Linda.S

a navic v televizi mas od rana do vecera pohadky,uz ani nevi na co se divat,my meli studio kamarad o vikendu kacery a bugs bunny a byli jsme hrozne nateseni na to.jooo a jeste vega jsem zapomnela :s: maji vseho moc.

In reply to by Linda.S

no ty ndešní pohádky to je hnus... to ani nebudu komentovat, ještě že jsou dvd. a můžu mu pustit co chci. Jinak posledně jsem měla zaplou telku a vařila jsem v kuchyni, v tom maly záchvat smíchu, ja přišla do obyváku, maly na mě Mamí oni dělají kravinky, a normálně během odpoledne sex v televizi ale takový že šlo vidět všecko! Nebo střílečky jedna za druhou, co se těm dětem pak vště¨puje do hlavy, dneska pohádky žče se bijou na vzájem všichni dokupy a jsou vraždíci roboti a hele ona je to POHÁDKA. pak že se ty děcka tak chovají.

In reply to by klerietka

to jo teda,ja kdyz obcas mrknu na vecernicek,to uz ani moc nedelam,tak si rikam,ze lidi uz snad neumi kreslit nebo co,kolikrat sama nevim,co to ma byt za zvire nebo co to vlastne,holky se me vzdycky ptaji co to je,no ja fakt nevim :s: televizi se vubec bojis zapnout pred deckama,kdyz nevis,co je to za film...

Takže, já bych byla pro, protože by se omezila šikana, děti by si byly ve škole rovné, i když by určitě nevymizela úplně, tak by aspoň nebyly tolik vidět ekonomické rozdíly,mezi dětmi, pro mě z praktických důvodu také super, nemusela bych dceři kupovat tolik hader, jak tady píší některé maminky, že by to byly pro ně zase jen náklady, nemusely by přece kupovat uniformy nové, ale po starších dětech, ano, je to omezení, ale to by dnešním dětem jen prospělo, i když si finančně nemohu stěžovat, tak nemám potřebu dávat přes své děti najevo, na co mám a na co ne.

In reply to by petra.nn

Nejdřív píšeš, že by to setřelo ekonomické rozdíly a potom, že můžeš koupit uniformu nošenou. A myslíš, že to nebude poznat? Která je nová a která je nošená? Podle mě to žádný rozdíly neodstraní, protože to že má někdo víc peněz není vidět jen na oblečení...

In reply to by vieruse

Už jak jsem byla v Anglii, tak se mi to moc líbilo a když vidím, kolik mě stojí Sabi a navíc si toho oblečení neváží tak by to vyřešilo mnohé, neustále díra ne kalhotách boty ani nemluvím a pořád si sěžuje, že je jak socka :? dnes jsme měli s holkami takovou debatu a narazily jsme na toto téma a tak jsem si řekla, zajímavá anketka

In reply to by petra.nn

tak treba tady jsou uniformy,co bude koupis primo ve skole nebo normalne zalevno v obchode,coz se v pohode vlezu do asi 15 liber.nakupuju synovi hlavne svetry,ty se nici nejvic.koupim jednou za cas ten skolni,coz stoji 11 liber,jinak to neresim.na kalhotech ani kosili neni videt,jestli je levnejsi nebo ne a ostatni rodice to neresi taky.takze do skoly ma uniformu,pak pride domu ma nejaky teplaky a jinak ma par obleceni kdyz nekam jdeme,ale moc toho nema,pac to proste nevynosi...

In reply to by Linda.S

No vidíš a tím pádem, potom můžeš kupovat kvalitnější a nemusíš šetři, třeba na botách a tak to by potom i děti ze sociálně slabších rodin mohly mít to, co si teď nemohou dovolit, protože se ve škole oblečení fakt ničí :?

In reply to by petra.nn

presne,boty kupuju kvalitni a nemusim si nad dalsima vecama lamat hlavu,maximalne ty slipi a ponozky ze :s: ja tim,ze je tu uniforma urcite usetrim spoustu penez za obleceni.nemusi vymyslet,co si da dneska,co zitra a ze to uz nosi dlouho,potrebuje neco novyho...ale neverim,ze by se to v cesku nekdy zavedlo...

já jsem ve školách rozhodně pro uniformy, má to něco do sebe, vidím spíše výhody než nevýhody, ale v ČR tedy nehrozí, že by se někdy zavedly celoplošně, takže je to jen teoretická úvaha :) Výhody: souhlasím s tím, že by se snížila šikana kvůli oblečení, myslím, že by tím ušetřili rodiče dost peněz a navíc by jim odpadly dohady s puberťákama, v jakém oblečení není vhodně chodit do školy.

ahoj, tak ve školkách uniformy nejsou potřeba. Beztak děti chodí hlavně v teplákách :-). Ve školách bych byla pro. Mě se uniformy líbí. Neviděla bych v tom jen zmírnění šikany ale je to i zjednodušení pro rodiče. Nemusí v srpnu obměńovat dětem šatník. Koupí uniformy a mají s oblečením vystaráno.

Myslím, že v době kyberšikany je vcelku šumák, co má kdo na sobě. Takže uniformy z důvodu potlačení šikany ne. A i jinak ne. Uniformy jsou tradiční záležitost. Nevybavuji si žádnou českou prestižní školu, u které bych si dovedla povinnost nošení uniforem představit.

další blbost a vytahování peněz z kapes jejich rodičů
už teď stačí, kolik se platí za sešity a pomůcky na základku....

ahojky,ve školce bych to neřešila,dětičky jsou malé a je jim fuk co mají na sobě,ale do škol,zejména na druhý stupen a střední bych je klidně dala,protože ti smradi si pak nenadávají do socek a že ten nebo oný nemá značkové hadry ap. toť můj názor;) :a:

irena1111

Za mě určitě NE. Přijde mi to jako buzerace aby mi někdo diktoval co mám obléct svému dítěti na sebe.

Ahoj, proč ne! Já jsem jsem pro - jednak si nebudou ničit pěkné oblečení, ale hlavně se smáznou sociální rozdíly a ubude šikana. K tomu bych dala přísný zákaz mobilů a jiných "hraček" ve škole a myslím, že by si spousta učitelů oddychla. ;)

In reply to by Evik...

no s těmi mobily je to trošku složitější,myslím,že řadě rodičů to usnadní kontrolování dítka,přeci jen,když jde samo v deseti-jedenácti do školy třeba busem,budu rýda,když mi pokaždé napíše,že je ve škole... To samé odpoledne,ujede autobus,dítě napíše,že přijede tím další a já se nemusím půl hodiny nebo hodinu stresovat,co že se vlastně stalo...

In reply to by Evik...

taky bych byla pro,tady se do skoly nesmi nosit ani sperky.to se mi libi.no urcite by nevymizelo uplne to ze nekdo je bohatsi nekdo chudsi,ale ubylo by toho a deti by se nemuseli stresovat,ze spoluzka ma zas novy veci.myslim,ze tohle je videt hlavne u holek,kluci to podle me az tak neresimezi sebou,ale zas ta co chodi pekne ohakla mu u kluku vzdycky vetsi uspech a byva vseobecne oblinejsi aspon tak to bylo za me,treba je to ted lepsi,kazda se chceme citit pekne :)

za me do skolek nevidim duvod deti tam nastesti jeste moc rozumu z toho co je moderni co kolik stoji nemaji pokud jim to rodice nevtlucou do hlavy a do skol rozhodne ANO ale na druhou stranu uniforma teda obleceni by bylo vyresene a deti se budou sikanovat podle toho jaky kdo ma batoh a jake auto maji rodice a kam kdo jezdi na dovolenou :00: atd. nechci se nikoho dotknout, ale podle meho nazoru deti ktere jine deti sikanuji za to jak jsou oblecene ci jake maji jejich rodice finance jsou v urcite mire spatne vychovane

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka