Holky pomoc, akutní - zánět prsu při kojení

31.03.2012

Holky prosím pomoc. Mám 2týdenního chlapečka a dostala jsem zánět do prsu. Mám horečku a prso fakt bolí. Dávám tvarohové zábaly a moc to zatím nepomáhá. Navíc přicházím o mléko i když kojím pokaždé z obou prsů. Dá se s tím ještě dělat něco jiného? V pondělí popeláším k doktorce, myslíte že na to dostanu ATB. A co mléko, nechci o něj přijít. Doteť bylo mléka víc než dost, tak nemám ani lahvičky a ani žádné UM.Poraďte kdo máte zkušenost. Rozkojili jste se znova?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já prsa vždy nahřála a masírovala hned v začátcích(rozmasírovat bouličky)ve sprše a tam jsem je i odstříkávala, potom jsem si dávala zábaly z tvarohu, který jsem si nechávala zmrazit v mrazáku - přiložila jsem na prsa a a trochu stáhla. při každé takové komplikaci jsem trošinku dokrmovala miminko UM a o mléko jsem nepřišla, ani mě malý za UM nevyměnil - kojila jsem 2,5 roku. problémy byly cca do 3 měsíců po porodu, pak se to vše celkem zklidnilo.

Ahoj, já jsem teda zatím snažilka, ale sbírám info za včasu....Když je zánět v prsu a jak jedna mamča píše, vymačkávala žlutozelený fůůůj, a přesto z toho prsu kojila.....tak to fůůůůj dostalo mimčo rovnou do pupku....není to tak? No jestli jo, tak to si asi muselo mimčo šmáknout, ne....Asi bych volila odsávajdu než to narvat do prcka. Nebo je to jinak?

In reply to by Veru5

Veru, díky a prosím tě není za co děkovat, však víš, jak jsme si psaly, že ATB hned brát není našim zvykem a není to řešení a že se to prostě dá zvládnout, pokud to zachytíme včas, jen to prostě bolí :( A jsou to rady, které mi daly mé známé, shodou okolností dělají ve zdravotnictví a také Kitiii, takže to není z mé hlavy, jen posílám dál!!!!!

In reply to by petra.nn

Óooo, ale je :///: :k: no, nicméně doufám, že už to nikdy nezažiju, ted jak máme po druhém spurtu, tak mi začala zase trochu prsa tvrdnout, tak už jsem věděla, co to je a odsála po kojení ještě skoro 100, tak mám alespon další zásobičku v mrazáku :///: No a Kitiii je hodnous, o tom žádná, všem hezky poradí, mně také při spurtíku, takže díky i jí :one: :qu:

Doktorky to často akorát zastaví, viz. zkušenost mé kamarádky... Zkus urychleně sehnat laktační poradkyni!!!! v okolí!

Myslím, že zánět prsní žlázky, je docela častá záležitost a myslím, že se dá krásně zvládnout bez ATB, i když to je velká bolest, takže jak píše Veru a KITIII Před kojo teplá sprchá, nebo vana a vymačkat, já také nemám odsávačku a mačkala jsem i přes opravdu ukrutnou bolest a potom kojila a kojila a také ten tvaroh je supr věc, já ho sice neměla, ale doporučuje se!!! Do 24 hoď jsem byla ok i přes to, že jsem měla před tím 40 horečky!!!! Jinak bylo to levé prso a s tím mám problémy celé kojení, prostě malé miň chutná a tak si teď dávám pozor, aby z něho pila dostatečně a zánět se neopakoval!!!!

To me mrzi,ze mas zanet.Ja to zazila a neni o co stat.Ja mela mlika dost,ale chytla jsem taky zanet jako prase a uz jsem videla cerne jak to bolelo a byl to fakt hnus,takze chapu :( Ja taky davala porad ten studeny tvaroh a do toho mi manzel prsa masiroval hodne silne,aby to slo ven a pak jsem se snazila odstrikavat co to jde,aby se to uvolnilo.Zvladla jsem to bez ATB,ale myslim,ze uz to na ATB bylo a tim masirovanim a bojem jsem to zvladla,ale uz nikdy vic.Musela jsem odstrikavat i ditku,protoze jakykoliv dotek me priserne bolel.Prsa jsem mela tehdy velka jako nikdy a tvrda jako kamen od zanetu,takze jedine ze sveho zkusensoti vim,ze stale hodne silne masirovat a ten zanet vymackat a musi ven.Odpoved na to,ze prichazis o mleko bohuzel neznam,nevim :(

Holky, díky za rady. Budu se jich držet a snad to bude brzo dobrý. Jinak na tu pohotovost jsme raději jeli, protože už jsem měla přes 39 teplotu a doma 2 děti, které mě potřebjou. Dostala jsem ATB a snad brzo zaberou. :a:

Ahoj, před cca měsícem jsem měla také zánět v prsu, bolely mě klouby, celé tělo, měla jsem přes 39..nakonec mi pomohlo vlézt si do horké sprchy a pak ten zánět vymačkat, tlačila jsem i přes tu šílenou bolest hodně, až na kost (poradila mi to kamarádka). a vymačkala jsem ten zánět, teklo mi zelenožluté mm, no fuuuj..takhle jsem to dělala několikrát během 2 hodin a dávala tvaroh.zábaly a i z toho prsa hodně pít. Nakonec jsem se obešla i bez ATB - jakmile byl zánět pryč, tak se mi ulevilo, horečka klesala a bolesti kloubů odeznívaly. druhý den mi bylo lépe a ten další jsem byla už uplně v pořádku. Pořád plně kojím, ale z toho prsa už mu tolik nešmakuje. Tak držím palce, at to zvládnete :)

to mi přijde, že máš špatnou techniku kojení - koukni na www.kojeni.net - zkontroluj si techniku kojení (nebo lépe - zavolej laktační poradkyni, jestli by ti to nepřijela co nejdřív zkontrolovat) - před kojením prsa nahřej a postižené místo pořádně rozmasíruj! i přes bolest... koj tak, že bradička dítěte bude směřovat k místu zánětu, po kojení odsaj veškeré zbytky mléka za důkladného masírování zatvrdlin a pak na půl hodiny chladivý tvaroh, můžeš vystřídat s alkoholovými zábaly...
prsa během kojení několikrát prostřídej - alespoň 6x! tím by měla být laktace dostatečně stimulována - myslím, že o mléko nepřicházíš, ale je možné, že otok brání průtoku mléka...

no být Tebou zašla bych do porodnice na pohotovost. Já tam letěla s nalitýma prsama, když mi zastavovali laktaci a zapomněli mi dát domů léky. Do pondělí by to nevydrželo.

odsávat,odsávat,odsávat a pro ATB hned,do pondělí to nevydrží :( a na postižené místo dávej vychlazený tvaroh,ten to krásně vytáhne... A kojit vždy první z postiženého prsu,bradička dítěte musí směřovat k postiženému místu... na horečku Paralen,Ibalgin ještě nesmíš!!

Ahoj :a: já měla to samé a taky ve stejné době jako ty. Neboj není to taková hrůza. Dr ti dá atb se kterýma můžeš normálně kojit a budeš v poho. Teď můžeš na horečky klidně vzít paralen a klidně ho střídat i s ibalginem po 4řech hodinách. Pokud ustoupí tak stačí jen paralen nebo ibalgin po 6ti hodinách(co ti víc zabírá). Klidně maž na pohotovost at si v klidu a at se to podchytí co nejdřív. Hlavně pokud nechceš ztratit mlíko tak pořád koj!!!vím že to dost bolí ale musíš kojit, ono to taky pomáhá na ten zánět jinak se ti tam to mlíko bude držet a bude to ještě horší. Taky mi jedna dr na pohotovosti řekla že mám dávat studené obklady nebo sprchu a druhá dr zase že teplé takže to ti neporadím ale já dávala studené pač mi to přišlo lepší a vždycky se mi potom nachvilku trochu ulevilo. Doufám že jsem ti poradila. Tak se drž!!!A pak napiš jak to dopadlo :a: :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka