máme doma pořádného lakomca

24.01.2012

ahojky holky, tak si du postěžovat a zároveň si du pro radu. naše malá má 2,5 roku a je to s ní šílené. byla to dycky taková hodná, rozumná holčička, která si sem tam něco vymyslela a stačilo jí pohrozit a byla zase hodná, ale teď je to katastrofa!!! je příšerně lakomá a to i tak moc, že ani mě nic nepůjčí. všechno je jenom její!!! žádné vysvětlování po dobrém i zlém nezabírají a ty její lakomé stavy jsou někdy fakt katastrofální. nevím, jestli je to tím, že su těhotná a nemám teď sílu se jí tak věnovat nebo je to jenom období? a k tomu je neustále ufňukaná, náladová, unuděná ... co s tím? je to normální? přejde to? je to ta první puberta? ...

Kliknutím vložíte smajlíky:

dcera 2roky má teď taky takové období.. o jídlo se podělí ale jinak je to hrozný. byla teď nemocná tak tu žádné děti nebyly, ale jsem zvědavá jak to bude vypadat teď v dětském centru.. :00: jinak si např. přivlastnila deky co máme v obýváku- dávala jsem jí je ještě na koberec když byla nemocná, od té doby se s nima nikdo nemůže přikrejt, to samý s polštářkama. když si manžel půjčí deku tak hysterák,ale jako fakt řádnej.. jinak byla vždycky velmi hodná ani to období vzrodu zatím nebylo nijak hrozné.. no snažím se vysvětlovat- např když je něo moje řeknu jí to, ale zárověň jí to půjčím a vyslětluju že jsem se sní podělila a že potom mi zase půjčí něco ona. doma teď neslyším nic jinýho než to její to je MOJE.. občas me mi ale už podaří přesvědčit aby mi něco půjčila tak doufám. že jí to co nejdřív přejde.

tak snad to brzo přejde, pač je mě to i dost líto, protože od sebe odhání tímto děti atd. no asi si ještě užijeme ... děkuju vám!!!

In reply to by ver_unka

Danielka přijde k dítěti a strčí do něho. chce aby ji honilo, chce běhat :00: takže když je to dítě trochu starší, což ej kupodivu většinou a jsem u toho, tak to hned vysvětluju, ona si chce s tebou hrát, chce aby jsi ji honil, podívej jak se na tebe usmívá. A končí to dobře,tedy běháním a hlasitým smíchem, výskotem ale kolikrát schytala taky strkanec až si kecla na zadek a nic, stejně to dělá.

In reply to by Dejmalka

naša malá je zase až moooc přítulná a tak se hrozně na ty děti věší a pak je až škrtí. ale z toho je hned taková protivná, lakomá. vysvětlujeme co to jde, ale ty děti mají stejně svoji hlavu, ale už se to lepší.

Ahojky,tak to si úplně pamatuju,že tohle období měla i naše malá,ted ji jsou 2 roky a 9 měsíců a v pohodě,má to za sebou už dýl,ono to nějak dlouho trvat nebude,neboj.Taky na všechno říkala moje,nechtěla půjčit, všechno chtěla dělat sama,já měla pocit,že mě vůbec nepotřebuje,ale jak se děti vyvíjí,je to zřejmě normální,tak se tím netrap,to přejde a zase bude dobře :-) Já jsem taky těhotná,ale malou to asi nějak neovlivňuje,chová se ke mě normálně,jako před tím,než jsem otěhotněla:-) takže nevím,ale nemyslím si,že by těhptenství na to mělo vliv,že se tak chová,fakt je to jen období:-) tak hodně síly!!!

je to období, náš malej to má od 24 měsíců, teď má 27 měsíců a trvá to stále. O nějakou hračku se podělí, ale oblíbenou nedá z ruky

ahoj, no jasně že je to normální :-). Já mám doma něco podobného. Lakomost už jí teda přešla. ALe náladovost a fňukání se jí stále drží. Ono je nejlepší toto přecházet. Snažit se s dítětem komunikovat jako kdyby nefňukalo.
První puberta je až v 5 letech. Mám 5,5 letýho kluka doma a musim říct že je to dost často síla :00:

je to normální, danielka taky říká moje, bere mladšímu Ládovi hračky,naučila jsem ji, že když mu chce vzít s čím si hraje, musí mu dát jinou hračku aby neplakal. Ale není lakomec, jak má rohlík, dá i jemu, v krámě řekne koupit banán ládovi.
čím víc to budeš "okecávat" či dokonce trestat, tím urputnější, zavtrzelejší bude. Drobnější přestupky spíš přehlídnout, ptát se s čím si má hrát maminka, a když ti podá nějakou jinou hračku poděkovat a usmát se :-) A když je fakt zlá tak lepší je říci něco v tom smyslu, když si nemůžu hrát s tebou , tak si tu hraj sama a odejít.

asi je v pubertě nebo tuší konkurenci. chápu, že pro rodiče, kteří měli hodné děti je to šok :D my od roku vysvětlujeme, motivujeme, zakazujeme, atd. na mimčo se asi těší, ale pořád jí říkám jaké budou změny a jak jí budeme mít stále rádi, atd. s tím lakomstvím to máme podobné, moje, moje, nesedej, neber mi to, atd. každý večer někdo říká příběh, většinou naučný. dneska jsem v příběhu nechala krtka smutného plakat doma, protože pejskovi, a ostatním už lezl na nervy jak nechtěl nic půjčit, tka ho poslali domů, žádný happy and. malá byla totálně vyvalená. příběh dokončila sama a moc nás tím překvapila, že krtek jim věci začal půjčovat. uvidíme, jestli si z toho něco vezme :)

to bude takový období....u synka to nebylo tak vidět, ale dcerka (21m) to poslední dobou furt slyšim moje moje moje....a když už teda něco z ruky vydá, tak s tím mrší o zem. zkus to nějak přeží, ono se to zase zlepší

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka