Jak naučit čůrat chlapečka venku prosím o radu

22.10.2011

Prosím o rady malej chodí doma na nočník ale venku prostě nechce a neřekne si. Bude nám 2,5 roku a sem fakt zoufalá nevim co dělat.
Poraďte prosím.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, jsme na tom podobne.Malymu je 25 mesicu, 2 mesice je bez plinky, doma cura do nocniku, no a venku taky, pac neni ochoten curat jinam nez na nocnicek :€z€: Ve stoje uz vubec ne, vubec nevi, co po nem chci, takze se nevycura. Vsude sebou tahame nocnik, aby se venku nepocural a to i kdyz jdeme treba do lesa, do parku, prose kamkoliv. Jo a venku si taky nerika, musim ho posazovat preventivne aspon jednou za 30-40 minut.

In reply to by JuditkaZ

Pokud si neříká, je možné, že ještě k tomu nedozrál. Náš kluk do 28 měsíců vůbec nechápal, co po něm chceme. Zpočátku i nočník dost bojkotoval. Jednou se vyčůral třeba po dvou hodinách, někdy třeba třikrát po 20minutách. Takže se v podstatě vyčůral jen když jsem JÁ vystihla okamžik, že by asi chtěl čůrat. Nechtěla jsem ho ani sebe stresovat, i když jsem samozřejmě chtěla, aby byl co nejdřív bez plen. Pak nastal zlom a on byl opravdu ze dne na den bez plíny a chodí úplně sám, ani se ho nemusím ptát, jestli chce čůrat. Ptám se jen, když odcházíme ven nebo když dlouho venku nečůrá a máme třeba jet metrem nebo jít na větší nákup. Je ale fakt, že každé dítě je jiné.

a co zkusit natrenovat to nejdrive doma ve stoje?ja to tak udelala.Nocnik jsme uklidili a rekla jsem,ze ted uz bude chodit curat,jako velky kluk.U zachodu ma stupinek na ten vyleze,zvedne si prkynko a krasne se vycura.Na kakani take chodi na velky zachod.Dam tam redukci a v pohode.Na nocnik uz vubec nechodi.Tak to zkus takto doma.Bude ve stoje koukat,jak to cura do zachodu do te vody a pak mu to pujde i venku.Pa

No právě on to ještě nechápe a neřekne si. A to máme jít zachvíli do školky mě snad omejou fakt už nevim jak mu to vysvětlit.

my jsme začali čůrat do kanálů a to ho děsně bavilo :) nejdříve chtěl čůrat jen na holčičku,protože nemohl pochopit,že může čůrat i vestoje,ale potom si to nechal vysvětlit a začal čůrat normálně :)

Mladší sestru jsem vlastně "naučila" já. Já čůrala a mamka jí vysvětlovala, jak krásně ten potůček teče a že to může taky zkusit. A koukali jsme se na jeho tok... Tak to zkusila a pak se tím ještě dlouho bavila a ukazovala...

In reply to by willyska

ani nějaký starší kamarád, bratranec...případně děda, strejda? U nás to syn "vzal" nejlépe od chlapečka o dva roky staršího, prostě "parťák", kterému dělalo dobře, že něco umí a může to někomu ukázat a naučit. Je mu teď 31 měsíců a sice vestoje venku čůrá, ale jak je teď nabalený, tak si pindíka moc nedrží, takže stejně asistuju...

In reply to by willyska

No, je to složitější, protože mu to prostě nemůžeš ukázat ;) a ani na hřišti nebývá nikdo z kluků, kteří by zrovna potřebovali čůrat? Já vím, je to hloupé okukovat cizí kluky, ale jen mu to třeba na dálku ukázat, že takhle čůrají kluci. Jak jsem psala výše, pokud neví obecně, co po něm chceš, ještě k tomu nedozrál. Každému to trvá jinak dlouho a můžeš vysvětlovat horem, dolem, ukazovat, komentovat, vyhrožovat, ale stejně to neuspíšíš. On musí začít umět ovládat svěrač a uvědomovat si, že potřebuje čůrat a tady je každá rada drahá. Hlavně ho nenuť, může k tomu získat odpor a "postaví si hlavu". Klukovi je teď 31 měsíců a doma chodí čůrat zatím jen na nočník (tedy vsedě), venku čůrá vestoje, ale taky se to moc nedaří. Svlékne se, rozkročí nohy, ale většinou si stejně trochu počůrá botu nebo nohavici. Ono je fajn radit čůrat do kanálu a na kytičky, ale když to právě u nikoho neviděl, nemůže ani rozumět tomu, co po něm chceš a proč by to měla být legrace. Alespoň u nás to právě nepomáhalo, až když viděl toho klučíka a ještě to komentoval slovy "koukej na ten proud" a čůral na vše možné. Třeba to ale zabere, na každého platí něoc jiného a je fajn, že tu píšou holky své zkušenosti, co u nich zabralo.

nas taky nechtel az jednou to prislo samo. a kdyz jsme to hlidala ja ze jsem ho pak vysvlikla a postavila ke stromku tak rval ze en ze se mu nechce.. dokazal to zadrzet. Zabralo curani na kyticky, kaminky, listecky a pod. Ted se bavime curanim a trefovanim na kanal.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka