Mimísek a výdaje

02.06.2011

Ahoj holky, přemýšlela jsem na kolik tak cca vyjde miminko měsíčně... budu ráda za každou odpověď a uveďte věk vašeho zlatíčka, díky :)

Úplně přesně netuším, ale do roku to bylo tak 3000 měsíčně se vším - kojila jsem, takže bez UM. Od roku asi 2000 měsíčně, možná méně, a od té doby, co je malá bez plen, tak je to zase o něco méně. Většinou jí za to, co teď ušetřím na plenkách, koupím nějaké hadříky. :-)

Ahojda. Plínky 800,-, jsme od 1. měsíce na Bebě 1500,- (6 balení), laktobacílky 140,-, Nutriton 360,- (2 balení), takže to dělá 2800. A to nepočítám kosmetiku, oblečky. Malý jde na 5. měsíc.

ahoj u nás do roka prakticky nic - kojila jsem, plíny látkové, oblečky ze sekáče pár hraček řekla bych za ten rok tak 2000,- (to co jsem nakoupila před porodem nepočítám:)) 1-2 roky tak 200,- za měsíc sušenky, léky, bonbony + jednou za čtvrt roku hadříky tak za 400,- a balík plínek v akci 500,- + hlídání když jsem byla v práci 2000,-/měsíc, od dvou let 500,- každý měsíc za školku + 200,- nějaký hadřík + sladkosti. Normální jídlo nepočítám, jí to co my a UM jsem nikdy nekupovala, kojila jsem do 25 měsíců - pak rovnou kravské mléko.
- takže nic moc co:)) nové oblečení nekupuju, bylo by mi to líto,, když by se pak v tom vyválela na zahradě, takhle je mi to celkem fuk i když je to na vyhození, hraček máme minimum a radši utrácím za kvalitní potraviny.

In reply to by potfurka

Teprve se chystáme na mimíska, tak se tak optávám, abych měla trošku přehled. Mám ale v hlavě srovnáno, že pro začátek nebudu kupovat balíky oblečení,páč to ten mimísek nestihne ani unosit... a myslím, že babičky budou taky dost kupovat :)

In reply to by Teryzka

na.,začátek.vážně.moc.hader.nepotřebuješ...měla.jsem.jen.pár,malá.ani.moc.neblinkala,takže.prala.jsem.tak.jednou.za.10dní.
..spíš.víc.hader.budeš.potřebovat.tak.od.toho.roka,to.budeš.prát.skoro.furt.a.zašívat...
já.peru.ted.2x.týdně,tak.jsem.ráda.za.hodně.oblečení,páč.hned.první.den.co.má.na.sobě,to.hned.zašpiní.a.jde.to.do.pračky... :)

Ahoj, tak s věkem se výdaje budou měnit, že? Když už jsem nekojila a byli jsme jen na UM, tak to bylo cca 2000 kč měsíčně i s plenkami. Teď je nám rok, tak kupujeme jiné UM a plenek už tolik taky nezděláme, tak počítám cca 1200 kč. Oblečky a hračky kupuji nárazově. A klasické jídlo nepočítám. Ten trošek co spapá, to je jak nic.

AHoj, tak našemu prckovi je 22 měsíců a vyjde nás tak na 2000 měs. když kupujeme boty tak je to ještě o zhuba 1000 víc. Je to tak odhadem, nikdy jsem to nepočítala přesně ;)

maly ma 21m a mesicne vyjde asi 1200kc(to je 800kc mleko a asi 400kc plinky) + asi 1000kc za jogurty,maslo,mleko,tuk na vareni a peceni,a dalsi spejsl veci,mam alergika a atopika-normalne by si to nekupovala
kojila sem do 10m a to nas maly stal jen plinky takze asi 400kc
obleceni nepocitam,to stoji tak 0-200kc mes jak kdy v dobrem bazaru se daji nakoupit uzasne veci opravdu za par kacek hlavne bez postovneho ;)
a jidlo taky ne jelikoz by mi prislo silene pocitat 1brambor nebo kousicek masa
:a:

In reply to by martina2105

Tak to jsem raději nikdy moc nepočítala.. ale máme 21m chlapečka a typla bych to tak na 2500-3000kč/měs. Plenky cca 500-600kč, Sunar 3 cca 500kč, konzervičky (skoro vůbec nechce jíst domácí stravu a tak sní týdne tak 2-3 když už není zbytí..), jogurtíky, ovoce... dětské sušenky, čaje, sem tam léky cca 600-800kč, oblečení a botičky když rozpočítám tak 800kč (a to kupuji tak polovinu oblečení z bazárku, ale tady mám rozhodně rezervy a vím, že by se dalo ušetřit..jen kdyby ty oblečky nebyly tak krásné :-)).. sem tam hračka, vstup do ZOO a pod.. no, rozhodně to není málo :-)

malé.je.21měsíců.a.za.měsíc.za.ní.utratím.tak.kolem.1500-2000...podle.toho.zda.kupuju.i.oblečení.nebo.boty,nebo.hračky..

Za poslední tři měsíce, co si vedu účetnictví, to je takhle (je nám 14 měsíců):
březen - slavil rok, takže jsme kupovali dárky a novou autosedačku, přilbu na kolo, certifikované boty, a také plavčo na 14 hodin plus jídlo - bylo to 8900 Kč :(
duben - 1200 Kč
květen - 1400 Kč
Oblečení kupuji na mimibazaru za pár kaček a hračky taktéž, ale velice zřídka, takže to v každém měsíci orpavdu není, jen tak jednou za 3 měsíce maximálně. Další náklady zatím nemáme... Stále ale kojím, takže UM nekupuji. Plínky mám látkové, takže kupuji jednorázové jen jednou za dlouhý čas (na cesty apod.)

nám dva roky... teď už nemáme pleny, tak jen za jídlo počítám tak 2500- 3000tis i s oblečením, hračkama, mlskama...průměrně nevím přesně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka