1+1 s 2 dětma,jít do většího?

17.03.2011

Hezký večer(spíš noc no:-)takže bydlíme s 2 dětma a psem v nájmu 1+1,velká kuchyn i pokoj,časem sme to dovedli celkem k dokonalosti,stále šoupeme nábytek,takže ted je to tak,že v kuchyni máme s manželem postel"šuplík",přes den je to jako gauč,no a děti mají spolu velký pokoj,bohužel mrnavá předsín,takže veškerý skříně mají taky děti v pokoji,před skříněma věčně šušák,žehlicí prkno atd.Sme v přízemí,za domem dvoreček,pěkná klidná lokalita,smlouva vždy na rok s možností prodloužení.Ted máme nabídku na 2+1 taky nájem vždy na rok,finančně to vyjde stejně,ale je to 4.patro bez výtahu a centrum města bez zeleně,zase velké pokoje i velká předsín,tak ted nevím,pořád sem nadávala,že chci větší byt,jak mi vyčítá manžel..a ted se mi z našeho bytečku nějak nechce no..a musím se rozhodnout co nejdřív,díky za názor

Kliknutím vložíte smajlíky:

madla:holky děkuju moc, :k: obě prdelky dnes teplota,tak pročítám až ted..No já vyrostla s 4 sestrama v panelákovym 2+1 a nikdy sem v tom neviděla problém ;) měli sme ale velkou předsín s velkýma skříněma.Mě ted poslední dobou fakt už "hrabe",určitě to není jen malým prostorem,ale částečně taky,jak sem psala,stále něco odšupuju a přemistuju :bulva: ,navíc manža chodí do práce i na 4ráno(tramvaják)a já zas noční pták,vše se odráží na všem :€\€: :help: asi to spíš vemem..pa a dobrou :°°//:

Ahoj,my bydlime v 1+1, 36m2, pro nekoho nemozne..jenze to jde dost tezko resit,kdyz nejsou penize ze... mame syna 26mesicu a ted cekame druhe. Mistnosti jsou propojene,takze deti nemaji moznost mit ani pokojice.. ono by to ani neslo,kuchyn je tak prtava,ze uz se tam nic nevejde! to vy to mate jeste zlaty! musis sama vedet, zda do toho jit nebo ne,ja bych ve vasem pripade jeste pockala ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

madla:ahoj ,no dokud byl jen Vojtí,tak 1+1 uplně v poho ;) ted s Leni je to nějak hoodně znát,hlavně ten uložnej prostor :€\€: navíc skřín pro malou,mám 2 sušáky(jak jí peru zvlášt v lovelce..)a chlapi sou děsný prasata,tak jeden sušák nestačil..takže před skříněma vždy alespon jeden sušák,s 1 děckem by mě odsud nikdo nedostal :n: ale nesmíme tu nic navrtávat(myslím nějaké skřínky ke stropu a tak víš..)doted sme větší nechtěli kůli tomu,že větší pronájem byl vždy dražší,a už to máme dost těsně,ale tento vyjde finančně uplně stejně :///: , tak už sem rozhodlá,že to vemem..díky,pa,hezký víkend!

ahoj, tak já bych počkala na lepší přiležitost. když jste v tomhle malém bytě vydrželi do teď, tak ještě rok vydržíte,ne? Do 4.patra bez výtahu bych nešla. Asi jsem zhejčkaná, ale myslim si že když nikam extrémě nespěcháte, tak proč jít hned do onoho bytu. My bydlíme ve 2kk (38m2) 4 lidi a bydlet budeme. Byt máme na hypotéku. Nejdříve jí budeme mít splacenou za 6 let-pokud budeme schopni spořit a vkládat při změně fixace penízky. Pokud to nepůjde, tak máme hypo do 56 let :00: . Děti maj pro sebe 15m pokojík. Já s manželem spíme v obýváku. Nemáme sedačku ale postel, která slouží i jako sedačka. Máme kuchyňský kout, do kterého se nám nevejde stůl a tak máme stůl v obýváku. Chodbičku máme maličkatou. Prostor mezi kuchyní a chodbičkou nám odděluje skříň až do stropu. V posteli, Ondrové posteli máme úložné prostory. Takže byt nemáme plný skříní. Děti maj komodu se 4 šuplíkama-tam maj oba oblečení a my máme jednu malou skříň v obýváku :-). Zatim nám tohle bydlení vyhovuje. Uvidíme do budoucna.

In reply to by JaMiOn

Ty čtyři patra bez výtahu jsou prkotina... jediný problém v tom vidím, když má člověk třeba nohu v gypsu... ale jinak se to dá v pohodě vyjít i s malými dětmi... pravda, bydlet v přízemí nebo prvním patře má taky své výhody, ale kdybych se třeba já měla rozhodovat, jestli v přízemí v maličkém bytě, nebo ve čtvrtém patře ve větším, šla bych do většího...
Jsem z vesnice a měli jsme krásný velký dům, velké místnosti, kuchyň větší, než mám nyní obývák a tak mi ty panelékové byty pořád připadají jako králíkárny, kde se nedá pořádně nadechnout... proto se už nemůžu dočkat, až se přestěhujeme do nového bytu... už jen z toho důvodu, že mě neskutečně štvou ty omezené prostory, nedostatek úložného prostoru, nemít kam dát pořádné skříně, nutnost skladovat věci všude tak, že když chceš vytáhnout jednu věc, musíš přeskládat dalších pět a podobně... samozřejmě, prvních pár let jsem byla ráda, že máme byt, jaký máme (2+1 38 m2), jak děti rostly, tak to bylo šílené a po patnácti letech v něm jsem byla zralá na blázinec... kromě toho, že jsme měli spaní v obýváku, kvůli čemuž jsem měla pak dost velké problémy s nespavostí... samostatná ložnice to vyřešila jednou pro vždy... ale to jsou věci, které se projeví spíš až po více letech, zezačátku je všechno jinak a člověk se uskrovní... ale ani to se nedá dělat pořád... prostě jednou to pak vypluje na povrch... ;)
Jo, a nejhorší pocit jsem měla z toho, že čtyři lidi (dva dospělí a dvě pubertální děti) mají jednu jedinou trojdílnou skříň, do které se muselo vejít všechno oblečení... takže když jsem vyprala všechno špinavé prádlo, vyžehlila a složila ho, tak nebylo kam dát... a nebo to bylo ve skříni tak namačkané a stejně to tam nevešlo všechno... a víc nábytku se nám do pokoje nevešel, protože ten byt byl mimo jiné i děsně blbě řešený... hrůza... ještě dnes, když si na to vzpomenu, mám osypky.. ;)

In reply to by JaMiOn

:jawdrop: no tohle si neumim predstavit. My mame byt 110 m2, z garaze to mam domu taky 4 patra bez vytahu. A da se to, syna jsem naucila chodit do schodu okamzite, jak zacal chodit, dceru zatim nosim (9,5 mesice a 11 kg). Ale co uz. Pri prvnim synovi jsem teda nadavala, ze ten byt nenavidim, ze chci nekam do prizemi nebo at mi namontuje kladku :s: :s: :s: Ted uz to moc neresim, za par mesicu bude chodit do schodu i dcera, tak to snad bude za nami. :a:

In reply to by Principessa

Taky si to neumím přestavit... já prostě potřebuju kolem sebe prostor, teď sice bydlíme v paneláku, nic moc velkém, ale proti tomu, kde jsem žila předtím, je to obrovský byt... hlavně, že děti mají svůj pokoj... ale fakt už se nemůžu dočkat, až se přestěhujem do starého cihlového bytu, taky nějak těch 120 m2 a ještě chceme z půdy udělat další dva pokoje, aby měly všechny děti svůj pokoj a my ložnici... a bude to jen dvě patra, i když moje tělo by spíš ocenilo nějaký ten pohyb navíc, než o dvoje schody méně :s: :s: :s:

In reply to by Blue Jane

jo když jsou jiné možnosti, proč ne. Já mít možnost jít do většího bytu, tak jdu. Možnost nemáme a tak musíme být spokojeni s tím, co máme. Naštěstí jsme nenáročný lidé. Děti taky trpět nebudou....

In reply to by Principessa

nojono. Někdo má holt štěstí že má možnost mít velký byt. Tuto možnost jmse neměli a nemáme. Jinak já pocházim z baráku a musim říct, že k velkym prostorům mám odpor. Každé patro v baráku mělo 120m2 :00: . Taky jsme měli plno schodů, velkou zahradu, balkón. Každé bydlení má svoje :-).
Je jasné že si člověk zvykne na vše. Ale když je možnost výběru a nikam se nespěchá, tak si myslim že je lepší vybýrat dále a neunáhlovat se :a:

In reply to by Blue Jane

tj, na to jsme meli taky stesti, jsme tu 8 najemniku (barak je 3patrovy). A v prizemi mame takovou "babicku", ke ktere syn chodi na pulhodky-hodku kazdy vecer, nekdy tam jde i na obed nebo veceri, maji moje deti hrozne radi (taky to jsou jedine male deti v celem baraku), coz je super :one:

máme taky 1+1 a dvě malé děti. dokud nezačnou chodit do školy víc místa nepotřebujeme.
Kolegyně z práce říkala ( mají malé 2+1), že tak dlouho vymýšleli jak udělat dětský pokoj, že než to vymysleli, jsou kluci z domu....

Ahojky, jděte do většího :) já bydlela 25 let ve třetím patře bez výtahu, nejdřív s rodiči, potom i s dítětem a dá se to :D Jinak fakt tě obdivuji, že jste 4 v 1+1, to bych asi psychicky nezvládla. Tak držím pěsti, ať se rozhodnete správně :a:

Určitě běžte do většího... my jsme byli ve 2+1 se dvěma dětma a ten byt byl pro čtyři lidi neskutečně malý... dokud byly děti maličké, tak to ještě jakž takž šlo, ale dnes už si neumím představit, že bych tam měla zae bydlet...

tak my máme 2+1 já,přítel,syn a pes a je pro nás ten byt malý takže uvažujem že koupíme větší...minimálně 3+1určitě bych neváhala a přestěhovala se ikdyž s dvěma dětma bych spíše brala 3+1

ja bych taky sla do vetsiho, mne by v 1+1 asi piclo, ale nemyslim to spatne. Pokud to je v centru, zas neznamena, ze tam neni s detma kam zajit nebo ze tam nekde neni nejaky park... nevim teda, co to je za mesto, ale vetsinou parky byvaji vsude... Urcite bych do vetsiho sla. :one:

Ahoj, tak my jsme s 2 dětma ve 2+1 velké místnosti a jdeme do 3+1 velké místnosti. Já být Tebou tak to beru...děti rostou....potřebují víc avíc prostoru....mám 10letou školačku...puberta, kamarádky u nás nemůžou spát, protože by neměli kde. Pro malé děti malý byt nevadí, ale děti rostou hodně rychle ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka