spurt na roce?

21.04.2010

zdravíčko,
jak Danielce odbyl rok, narostl třetí zoubek, tak začla jíst s chutí vše. Ale somruje i mezi jídly a dřív. Takže jí spíš 6x denně plus dvě až tři kojení přes noc, a hromadu křupek a 2X půl rohlíku mezi jídly. Sní toho víc než já zacelý den.
za poslední tři týdny přbrala víc než za předchozí 2 měsíce. A je to na ní i vidět. jak byla spíš hubenější tak se začíná zakulacovat.
1.dubna měla 7920g (70 cm) hodinu po obědě a včera jsme si ji zvážili doma před koupáním a měla 8,4 kg.
mám jí změnit jídelníček? Dělám hodně bešamelovou omáčku s těstovinami a masem, i sladké jí dopřeju včera měla třeba buchtičky s pudingem k večeři. Nebo mám být v klidu, že podvědomě se zásobuje aby měla co vyběhávat? Nesolím, vigantol ještě kapeme (narodila se o 2 měsíce dřív tak to máme posunuté).
Díky za názory :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky včéra o tom zrovna dávali pořad Sama doma, jak máme naučit dítko správně papkat, určoťo bych asi nedávala nic sladkýho na noc, maximálně do 3 hodin odpoledne, jestli se chceš vyspat, a jestli ti papá všecko tak to máš nenáročnou kočandu :-). A jestli máš strach, tak bych třeba nahradila křupky sušenými jablíčky jestli máš možnost si je udělat. Je to taky hroznej mor :-)

nebudu to moc řešit, já teda sušenky ani piškoty nedávám, jen ty kukuřičné křupky a ten rohlík. ted teda ten rohlík nahradím jablíčkem, s ostatní zeleninou a ovocem ještě chvilku počkám protože si myslím, že je to v tuhle roční dobu ještě moc chemické dávat jí to nepřevařené.
at má radši zásoby, když si vemu když mi na 10 měsících během jediného dne zvracení zhubla 200g...
Mějte se hezky :a:

Ahoj, souhlasím s holkama. Malý mi jí taky prakticky celý den, ale já mu dávám do ruky jabko, banán, zobe hrozny, pomeranč, rajčata...piškoty s sebou beru třeba na návštěvu, kdyby vytrapoval, tak abych měla mls na zalepení pusinky :-). Jinak sladký ještě ani neměl a má 19 měsíců :-)...je to sice boj to uhlídat, protože každej má tendenci cpát malýmu děcku čokoládičky, bonbónečky a lízátka, jsem trošchu za hysterku, ale já jsem na sebe hrdá.

Ahoj tak já jsem asi divná,ale malý rohlíky v roce nejedl - jen takové ty sušenky dětské (co jsou pro malé děti) nebo kousek piškotku,ale to fakt po skrovnu a to až po narozeninách, první sladké jídlo nebo sladkost vůbec byla u nás narozeninový dort v 1 roce, který teda si užil :-))
Spíš jsem dávala ovoce a zeleninu na kousíčky, jedli jsme prakticky taky pořád :-)),ale ¨kousek jablíčka, meruňku do ručky, papriku, banán, květák nebo brokolici spařenou atd., jogurt atd jako svačinku, obědy nesolené a nekořeněné - vždycky třetinu masa, třetinu zeleniny a třetinu přílohy (brambor,rýže...)

mě malej jí od roka jak prokopnutej, ted je mu 17 měsíců a od toho roka jí prakticky nepřetržitě celej den, kromě svačin, obědu, večeře a snídaně má ještě další svačiny, svůj oběd, pak ještě kus mýho oběda, jeho porce mu nestačila... já to neřešim, on je dost hubenej, o jídlo si řekne a tak mu dam. když už jíst nechce, tak to nechá. ted o víkendu u nás byl Krýšovo strejda a ten nechápal kolik toho sní, když ho viděl jak se láduje, tak nevěřil :€Ss€: dokonce jí i veliký sousta, jak mu dam menší, má furt otevřenou pusu a čeká až mu tam dam víc :€Ss€:

já myslím, že pokud má do 10kg na roce, tak má váhu ideální...
spíš bych ale utla ty mlsy mezi jídly - radši 6 pořádných jídel u stolu než takový ty sušenčičky v kočárku a u hraní - s tím nesouhlasím...
a ty rohlíky - no určitě je z výživového hlediska lepší ji nakrájet jablíčko, pomeranč, meloun, okurku apod. než bílé pečivo...

In reply to by Kytiii

ahoj Kytii,tak teď nevím jak to mám chápat,takže podle Tebe,když má dítě v roce víc jak 10kg tak je tlusté?Můj chlapeček měl na 10měsících 12,80kg,papá moc pěkně to je pravda,ale krom pár křupek občas dětské sušenky,občas loupák, jí jen pravidelně a zdravě,ještě podotýkám,že do půl roku byl jen kojený a to měl necelých devět kilo,spíš bych se řídila porodní váhou miminka ,která má být v roce trojnásobná od porodní...

In reply to by mína007

moje Eliška je taky nedonošená, o měsíc dřív, porodní váha 2,6kg a teď na 11měsících má 11kg, přibírá co měsíc to kilo tak na roce bude mít asi něco mezi 11-12
a to ji dávám vše podle doktorky
snídaně mlíčko od maminky + pečivo( dám ji rohlík do ruky nebo namazanej chlebík lučinkou,ale jen trochu když má k tomu mlíčko)
svačinka jogurt activia
obídek masozeleninový příkrm někdy jen zeleninovobramborový + mlíčko od maminky
svačinka ovoce
2.svačinka mlíčko
večere to co zbylo od obídku nebo jogurt activia s trochou rohlíčku
než jdeme spát tak kojení a v noci jendou kojení

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka