Ahojky všem

22.05.2009

:h: Prosím, máte někdo zkušenosti s Leidenskou mutací? Nebo s jinou poruchou srážlivosti krve?

Čauky, já mám taky Leidena,heterozygot. :s: Vím to už dlouho, flebotrombózu jsem měla 2x.
Potrat jsem neměla naštěstí žádný. Od 10.týdne si píchám Clexanne začala jsem na 0,4 a teď už máme 0,8ml. Do břicha jsem si píchala při těch trombózách, ale teď při těhu mi to přijde divný, tak střídám stehna, nebo přítel ruce. Myslela jsem, že ho nedonutím,ale dal se ukecat! Nohy bolí víc než ruce... :r:

In reply to by leeeny

Já si teda píchám klasicky do břicha, i mi to doporučila hematoložka, že to na těhu nijak vliv nemá ta lokalizace a že z břicha se to lépe vstřebává, až kdybych měla břicho plné modřinek (což už bohužel mám a tak mě každý vpich už dost bolí a svíjím se pak), tak mám jt do vnitřní strany stehen - to se bojím že musí bolet ještě víc, je to tam takové citlivé.. tak se snažím břicho jako víc z boku až k bokům tu oblast, taky je tam špeku hodně kam píchat :) Navedlas mě že musím na kontrolu antiXa, beru dal 0.4 (stačilo mi to i při váze 90kg), ale mám ted 8kg navíc a měla bych se zkontrolovat, jestli mi to ještě stačí nebo musíme přidat. Na Fraxiparine mám alergii, tak musím Clexane - má ale bolavější jehly mi přijde, Fraxík mě tehdy kdysi nebolel. Taky mám ty dvě trombozy za sebou, bleeeh..

In reply to by Kašíkus

Já se nechávám píchat do stehen je to pro mě pohodlnější a hlavně mám tam víc "masa". Obdivuji každého kdo najde odvahu a sám sebe píchá, já jsem to hodila na nastávajícího tatínka. Já při váze 67kg mám 0,3 fraxiku, a až budu mít 70kg tak mi předepíšou 0,4, na další kontrolu jdu 15.6.

In reply to by sulinka2

Tak jestli tě píchá (to je ale blbý téma :P ) tatínek, tak fakt doporučuju ty ruce! Kamkoli od ramene k loktu, tam to bolí nejméně!
Jinat, chodím každý měsíc na kontrolu D-dimerů a pořád jsou vyšší a vyšší :( , proto taková dávka!
Jako zdravotnici mi jehly opravdu nevadí, i HCG jsem si nabírala sama... :!k:

In reply to by sulinka2

Tak já už jdu zítra :) mně právě stačí málo heparinu i při velké hmotnosti, zezačátku mi dali dle váhy, ale to se mi hned udělal v děloze hematom a pořád jsem krvácela, už jsem odmítala si píchat, dokud se to nesrazí tam dole a přestanu tím ohrožovat miminko, Pak se to začalo zlepšovat a můžu jen 0.4, tak uvidíme co řekne dr. zítra.

Mam protrombinovou, neni tak casta jako Leiden, ale o to je horsi, uz mam za sebou 2 trombozy (mela jsem je uz v 23 letech, nekurak, nebrala jsem HA), v prubehu celeho tehu si picham taky heparinek, a musim jeste pak do konce sestinedeli. Jesteze se mi na to prislo vcas pri tech trombozach a ne az treba formou potratu - srazeni krve v pupecniku, placente, atd.
Leiden je dost casta mutace, ne tolik jako MTHFR (ta zas ale uz se dnes neradi k skodlivym mutacim, sama hematolozka mi to rikala, ze se uz vyrazuje z trombofilnich mutaci - staci jen bastit listovku vic), ale prevenci ti nemusi nijak vadit - heparin v rizikovych situacich (tehu, dlouhy let, dlouha jizda autem - nohy dolu), jinak hodne pit a casto davat nohy nahoru, hybat se - cvicit lytka.

Leidenská je blbá, koagulace se musí hlídat celý život. Já mám jen MT... (blabla - nepamatuji se) heterozygot a to je OK, to má 1/3 populace a ani o tom neví. Dobře, že Ti na to přišli, škoda jen, že až teď.
Jinak já měla po porodu jen 5 dní Flexheparin do bříška, nebolí to.

In reply to by smilla

Na hematologii, jsem byla tam mi dělali ty testy, pak mi poslala domů papír s výsledkem a s doporučením píchání toho heparinu, ted jsem začla docházet do poradny s Rizikovým těhotenstvím a když volal na hematologii doktor tam mu tam řekli, že mě nepotřebujou vidět. Tak teď čekám, ale doktor vypadá docela zodpovědně, tak uvidím.

In reply to by evel

já jsem si začla píchat Fraxiparin až ted ve 30 týdnu, a budu pokračovat týden po porodu, možná si mě nechaj i v porodnici těsně před porodem. Ale co bych neudělala pro svého andílka.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka