Testy na cukrovku v těhotenství?

19.03.2009

Ahoj holky,v pátek jdu na testy na cukrovku. Nikdy jsem na tom nebyla,jak se to provádí? A platili jste za to? Díky ;-)

Já jsem byla na glykemické křivce včera a zvládla jsem to celkem dobře.Je dobrý,že dneska odebírají krev už jenom dvakrát.Přišla jsem tam vzali mi krev dali vypít roztok(Bylo to jako rozpuštěný moučkový cukr ve vodě,cca500ml) a šla jsem čekat do čekárny.Je pravda,že mi velkou rychlostí klesl tlak,ale dostala jsem trochu studené vody a bylo mi fajn.Nejhorší je to čekání.Doporučuju si sebou vzít někoho nebo alespoň něco na zajištění zábavy.Je to příjemnější a hlavně nepřemýšlíte nad tím jestli je Vám špatně nebo ne.A po 2hodinách mi vzali krev a pak hurá na nějaký gáblík.Domů jsem dorazila úplně vyčerpaná a prospala celý den,ale myslím si,že nás čekají daleko horší věci než nějaký testík na cukrovku! (-:

Ahoj, já jsem byla v Baťovce na testech, takže ty tam půjdeš určitě taky Luci ;) den před musíš povečeřet do 7hodin a od půlnoci nic nepít, pak tam dojdeš s ranní močí, sestřička ti vezme krev a dá ti vypít tu sladkou srajdu (není to tak hrozné, já jsem to pila mo malých doušcích a dalo se to)..pak musíš 2hod jen sedět, nikam nechodit ani na záchod..po 2 hod. půjdeš dát moč a znovu ti vezmou krev, pak už můžeš jíst a pít cokoliv..výsledky jsou za 2hod..buď tam můžeš čekat a nebo se pak vrátit..a to je celé..nic se neplatí, teda pokud by ti vyšli výsledky pozitivně, tak se platí klasika 30kč poplatek, jinak nic... :a:

In reply to by rena88

Ale tak nic moc právě. Zase bílkovina v moči,vyšší cholesterol,i když nevím z čeho,protože vůbec nepřibírám. Jinak tlak mi stabilizovali,ale taky dávkou 3x1 tableta. Doktor mi při propouštění řekl,že se to bude zhoršovat,že budeme zvyšovat dávky, že je to prostě v těhu normální. Ať počítám s tím,že si určitě do konce těhotenství ještě poležím,protože ten tlak je stabilizovaný jen na chvíli. Ten dopegyt totiž není moc silný a navíc rostoucím těhotenstvím se tlak zvyšuje i za pomocí léků. Takže je možné,že budu asi rodit dřív. Jen by mimču píchli kortikoidy na dozrání plic. A co ty? Jak se daří? Ještě jsem se chtěla zeptat není ten dr. Maule ve středních letech. Možná tak 40-50 s brýlemi a prošedivělými vlasy?

In reply to by Lakai.ka

Ahoj, no hlavně, že se s tím tvým problémém dá něco dělat Luci, ale máš toho teda dost..tak snad to dotáhneš co nejdál..tlak se může ještě ustálit a třeba to nebude tak hrozný...a měla jsi i třeba zdravotní problémy před těhotenstvím? Teda kromě astma, které jsem tady někde zahlídla, že máš..jj dr Maule, je přesně ten jak popisuješ..asi má něco kolem 50, ale vypadá dobře..slyšela jsi o něm něco, nebo ses s ním někde setkala? On dělá zástupce přimáře v porodnici...jinak já zatím vše v pohodě..v podstatě ani nevím, že jsem těhotná..tak jsem ráda, že můžu normálně fungovat a pracovat...výbavička se mi už pěkně kupí..a ty s ní moc neotálej..raději...

In reply to by rena88

No tak to byl asi on. Neviděla jsem na jmenovku. Byl v mojí vizity a řešil se mnou ten tlak. A sympaťák to teda je. ;-) Před těhu jsem žádný problém neměla. Výbavičku už musím taky začít víc řešit,ale teď když mám klidový režim,tak je to horší. Někdy v dubnu bude srázek ve zlíně,tak se musíš přidat.

Děkuju moc,tak snad to zvládneme. ;-) i když já jsem teda na lačno vždycky zelená,když nic nesnídám.

Ahoj, záleží kam jdeš. Docela se postup liší. Jediné co je stejné že musíš bejt na lačno-většinou vše začíná mezi půl sedmou a sedmou a trvá to tak do desíti-celou dobu nesmíš jíst ani pít. Já jsem byla před týdnem v Praze v Butovicích a docela mě to zkolilo. Přišla jsem a odevzdala sestřičce doporučení na odběr a předložila jsem kartičku pojištěnce. Zachvilku si mě zavolali a odebrali krev (klasicky z ruky). Na půl hodinky jsem si šla sednout a pak nás (byly jsem tem 4 těhule) pozvali znovu a položili před nás půl litrové plastové kelímky s děsivě sladkym čajem. Měli jsme na vypití 5 minut. No nejdříve chuť celkem šla ale pak mi začal tvrdnou jazkyk,pálit krt.. :sick: . Potom 2 hodiny čekání a znovu odběr krve a hurá domu. Bohužel výsledky ještě nevim. Už od úterý volám na gyndu a pořád výsledky nedorazili... nic se neplatí-to by se mi udělalo ještě více mdlo :-)

ahojky, tak me test nastesti minul mam BMI do 25 a vek do 25 bez cukrovky v rodine, tak na nej nemusim, extremne nepribiram, tak neni pry duvod me a mimi tim trapit.Ji nak je to pry zdarma, rano na lacno prijdes k lekarce, vezme ti krev a ted nevim, snad i moc, da ti vypit preslazenej napoj, pak neesmis 2 hodky curat jist, ani pit a vezme ti krev po2. Snad jsem to pochopila u mudr dobre. Nesmi se to vyzvracet, jinak se na to musi jindy znovu. Tak snad jsem napsala vse. Mej se a cauky :a:

Ahoj,přijdeš do laboratoře,nebo kam tě dr.poslal,vezmou Ti krev pak dají vypít cca 0,5 l sladké vody-nic hrozného a asi za hodinku až dvě jdeš na krev znovu,je dobré den před tím nejíst nic sladkého.Vyšetření e neplatí,a nic to není.měj se hezky

Ahoj, neplatila jsem nic.Na lačno přijdeš do ordinace a tam tě píchnou do prstu a dají ti vypít přeslazenou a překyselenou vodu a pak 2 hodiny čekáš a znovu tě píchnou do prstu.A to je všechno. Zatím se měj krásně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka