Deníček uživatele baruuu

17.10.2011

Maminky ,kdo máte nějakou zkušenost, uklidněte mě prosím..moje dcera (27m)včera večer začala po koupeli z ničeho nic lehce krvácet z pochvy.Nejdříve hnědý výtok a pak krev..večer než

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tvoje reakce je úplně normální, bylo by spíš divné, kdybys to brala s klidem..jsou to naši miláčkové a nechceme, aby trpěli.. Když mi Tadýska odváželi na operační sál a on celej nadšenej ve svém půlroce mával ručičkama, protože viděl světla na chodbě a pak ve výtahu, kudy ho odváželi, tak jsem se zhroutila, dostala jsem takovej ten záchvat breku, kdy člověk vzlyká nahlas, až se kucká..musela jsem jít do sprchy, abych nerušila ostatní maminky s mimískama a bulela tam snad nejvíc v životě dobrých 20min..tohle jsou těžká období, ale zase se na malou podívají a pomohou jí, pokud má nějaký problém. Ještě bych ti chtěla napsat, že pro tebe to bude horší, než pro malou, uvidíš..Moc ti držím palce, abyste to obě zvládly a pak dej vědět, jak jste dopadly! :) :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

myslim ze by si byla divna kdyby si nebrecela,2dny ve spitalu jen tak?kvuli tem par hodinam????my ani pred "veklou" operaci nebyli tak dlouho
moc drzim palecky at je vse v poradku

04.08.2011

Ahojky snažilky, těhulky a maminky.... co takhle uspořádat nějaký ten srazík?? Koukala, jsem že už tu dlouho nic nebylo...

02.06.2010

Milé maminky, chtěla bych jet letos s malou někam k moři 26.6. ji bude rok. Poraďte mi nějaké fajn místečko. Chtěla bych čisté moře ,pokud možno tak písečné pláže.

Ahoj Bramboříku,doufám,že se na mě nezlobíš???
Asi mi trošku z toho vedra ujely nervy a prostě jsem čekala,ale to už jsme si vysvětlili viď? jsem pak zapoměla Peťule popřát vše nej..nej..k narozeninám,takže aspoň takhle dodatečně :cc): a jaká byla oslavička??trošku tu ještě bloudím,ale jsem ráda,že jsem tě tu konečně objevila.
Známá letěla s devíti měsíční holčičkou a prej všechno v pohodě,ty dvě hod.prý nádherně prospala a dovolená na Kypru prý úplně super;-)
Budu ráda,když se ozveš pac a pusu

Řešila jsem to samé a po dlouhém hledání, váhání a uvažování vyhrála Itálie - Bibione :-). Jeli jsme autem, jen já, mamka, prcek v jednom autě a kamarádka se svou mamkou a synkem ve druhém (taťky jsme nechaly doma, ty vyvezeme až v létě :C]]: ).Vrátili jsme se před týdnem, malému je 9 měsíců, cestu zvládl naprosto báječně, jeli jsme přes noc, cesta trvala 8 hodin, kluci celou prospali a Bibione nás absolutně nadchlo :-). Pro děti luxusní, senzační, báječné...Opravdu vřele doporučuji, dříve bych tam asi nejela, zvolili jsme to kvůli vzdálenosti (jen 600km) a opravdu jsme nelitovali. Nádherné písčité pláže, všude prolézačky, luna park, ve všech restauracích hned nosili jídelní židličky, všude byli na kluky hrozně milí a příjemní, fakt super...Nikdy bych nevěřila, že toto řeknu, ale Bibione na dovču s dětma mohu jen a jen doporučit :qu: :qu: :qu:

ahoj, my jsme leteli a nemenila bych, bala jsem se toho letu dost, ale jen proto, ze trval pres 4 hodiny, ale mala to zvladla krasne, pres hodinu spala a zbytek jsme ji museli bavit, to je jasny. :) letela jsem s ni uz celkem 4x (v sobotu ji bude rok) a vzdycky se to zvladlo krasne. autem jsme jeli 2x pres cely den z Belgie do cech a zpet, ale to byla mensi, ted v lete pojedeme pres noc, je to 900km, takze priblizne stejne jako z Cech do Chorvatska. autobusem bych urcite nejezdila! to se zblaznite, nevyspite se ani jedna a nejspis ani vasi spolucestujici, tedy pokud nemas extreme klidne dite, ktere usne vzdy a za vsech okolnosti ;)

Ahojky, já bych teda byla taky spíš pro to letadlo nebo auto. Letadlem je to asi nejrychlejší, pokud není nějaký problém, ale když se bojíš, tak asi nic. Autem si zase zastavíš kde chceš, máš mimčo v autosedačce a sebou si vezmeš co chceš. Busem si to teda vůbec neumím s takovým malým prckem představit... ani nevím jestli by ti tam povolili autosedačku. A představ si, že by ti malá začala brečet :^O^: , myslím, že spolucestující by ti moc děkovali:-). A asi bych volila Itálii.. tam jsou písčité pláže, takže je to určitě lepší pro tak malé děti než oblázkové nebo kamenité pláže. Hodně štěstí při výběru :a:

ahoj Baru, my letos jedeme s Eliškou do Bulharksa.
Poletíme letadlem, je to až v srpnu to jí bude 15měsíců, teď je jí 12,5m. Už myslím, že by to mohla vydržet tu cestu, je to hodinka autem pak hodina čekání na letišti, dvě hodiny v letadle a zase hodina autem takže celkem pět hodin,ale zase v pohodě a s pauzama, takže si myslím to bude v pohodě.
hodinku je zvyklá cestovat v autě, občas jede i dýl s náma tak snad to zvládneme,
Kam pak by si chtěla jet ty? Máš nějakou představu?

08.05.2010

Ahoj holky, dáváte už svým červíčkům nějaké jiné mléčné výrobky než je bílý jogurt?? Myslím tím, jestli jim dáváte třeba už pribiňáky, ovocné jogurty, smetanu, sýry atd.

My dáváme klasicky bolý jogurt, někdy s přesnídávkou. Malý to chutná, tak proč ne. Smetanu zatím nedávám, páč jsme pořád dost oplácáný, tvaroh raději až později, ale ničemu se nebráním, když jde jen o ochutnávku na přilepšenou :) Pečivo máme spíš na hraní, tak to zatím nemažu. Když není zbytí, dám malý klidně ovocný jogurt, dala bych klidně i termix nebo pribiňáka, ale to nepatří ke standardní vábavě naší ledničky. Nedávno jsem ji načapala, jak nadšeně dojíždí kelímek od kostíků, co holka nechala na stole :smich: a nenechala si to vzít, jak moc jí to chutnalo! Jo a obyč polotučný mlíko už jsme taky několikrát měli - v krupicový kaši. Taky začínám přidávat tvrdý sýr do obídků a malý to moc chutná.

Prckovi bude v pondělí 11 měsíců a dáváme hlavně bílý jogurt, občas na prostřídání ovocný (Hollandii, jihočeský) tak 2x týdně. Jednou měl Kostíky svačinku (protože doma nic jinýho nebylo) a 2x lipánka, když byl nemocný a nechtěl nic jinýho jíst. CCa 1x týdně má lučinu nebo žervé, asi 2x jsem dala do jídla tvrdý sýr a dneska měl prvně pudink z kravského mléka - tak uvidím co to s ním udělá.

aha tak koukám, že jsme asi pozadu, dáváme si jogurty spíše jen bílé a Lučinu na pečivo ochutnala až před 3 dny v 10měsících :$$:

Ahojky,nám je devět měsíců a kromě bílého jogurtu a mléčných kaší jsem zkoušela Lučinu.Jen na těstoviny,chleba mi nekouše,takže pečivo ještě nedávám.Z tvrdého sýru si udělal v puse jednu velkou rozteklou kouli,takže ten taky ještě nedáváme :) Smetana je pro ně moc tučná,tvaroh dám až po roce nejdříve a v ovocných jogurtech mi přijde zbytečně moc cukru.takže zatím asi vydržíme takto :) :a:

já dávám tvarohy, jogurty i pribiňáky, sýry jsem zatím nezkoušela. Ptala jsem se na to doktorky a řekla mi, že od 10m může vše kromě mléka teda mluvím o těch mléčných výrobcích. A dok. mi nedoporučovala nic light a s nižšším obsahem tuku, takže kupuju jen ty lepší jogurty a tvarohy, pribiňáky, lipánci jsou zbytečně moc tučný tak je dávám málo. Ale jinak má každej den na dopo sváču bílej jogurt s čerstvým ovocem a na odpo sváču ovocnej nebo ten tvaroh. Nejvíc kupuju jogurty jahodový, meruňkový, borůvkový, malinový, lesní ovoce a vanilka. peťa a kačka

05.04.2010

Ahojky ,
tak už jsem se konečně dostala k seznámku. Doufám,že se v tom vyznáte?? Je to podle abecedy.

Já mám aktualizaci, trochu jsme se za ty dva roky rozrostli;)
Kladno-Kročehlavy/Ei.lin,----/32/Benedikt 3r2m (22.8.08) a Samuel 10m (20.12.2010)

17.02.2010

Ahojky holky, tak nevím co se s tou moji malou cácorkou děje, ale poslední tři dny mi nechce moc papkat... vše co se týče příkrmů i mlíčka.

Naše malá zoubky taky nese statečně, ale když se klubala 1. horní jednička, tak nechtěla flašku a blbě jedla i příkrmy. Flaška ji evidentně tlačila a lžička jí asi taky nebyla moc příjemná. Trvalo to asi jen 3 dny. Zkus mlíčko dívat lžičkou, jestli to pude líp, tak by to mohlo být tím zubem.
Anebo to dělá i rýma, s ucpaným nosem se blbě jí.

In reply to by vood

Rýmu nemá. Ráda bych ji to dala lžičkou nebo stříkačkou jenže ona tu pusu neotevře. Když ji dám prso nebo flašku, tak má rtíky pevně u sebe a prostě tu pusinu neotevře. Odvrací hlavičku a nechce.

21.10.2009

Ahoj holky, prosím vás, Petrušce se asi před třemi dny začaly dělat po celém tělíčku, kromě obličejíčku, takové narůžovělé velmi suché fleky.

ahojky malá to měla taky a ted je v pohodě byli jsme u lékařky měla jsem strach jestli nemá lupénku protože já jí mám a ta nam řekla že jí nemáme koupat každy den ale obden a dala nám mast a olej mandlový na koupání po týdnu to bylo v pořádku .Zajdi k lékařce a uvidíš ;)

20.10.2009

Ahojky maminky, zítra jdu s Peťulkou na nastřelení naušniček.Bojím,bojím!! Vy co už to máte se svými slečnami za sebou, jak to snášely??Děkuju moc

červíci 09 - naušničky!

my náušničky nemáme. teda máme, dostali jsme jedny ke křtinám, ale propíchnout ouška necháme až později. nemyslím si že by to bylo tak důležité, navíc v uchu je spousta citlivých míst a navíc, když ten lalůček je ještě tak malý tak to musí být kumšt se přádně trefit aby to mimčo nepoznamenalo na celý život. moje ségra nosí kvůli dírek v uších brýle. já sem dírky měla, ale začla sem nosit stejně náušnice až ted v 26 letech. tak at to malou moc nebolí. papa Zuzik

Ahoj, my jsme byli min týden v úterý viz: http://www.mojetehotenstvi.cz/uz-mame-nau-nicky-hura
ale na píchání. Jedno ouško krvácelo, druhé ne, a to co jí krvácelo teď troško hnisalo, ale už to má zaschlý a myslím, že jí to vůbec nebolelo, naušničky jsem každý den protáčela a ouško čistila lihem a beruška nic neříkala:-)) Ale to samotný píchání bylo pro mě dost hrozný. Při příštím dítěti tam pošlu jen manžu:-)

In reply to by Jajda007

S dcerou jsem byla na nastřelení a naprosto v pohodě,píchání na ušním jsem nevolila,je to krvavé a bolí to. Nastřelení téměř necítila a žádné komlpikace nebyly,tak ať to tu tvou berušku nebolí. :!k: Monina

In reply to by Monina

Ahojky Moni a v kolika jsi dala malou na nastřelení já o tom uvažuji už dlouho a na propíchnutí ji právě kvůli bolesti dávat nechci?! :+^*: Páčko Martiii :a:

20.10.2009

Ahojky maminy, asi jsem padlá na hlavu či co, ale musím se s vámi podělit o zážitek co se mi včera stal. Volá mi kamarádka, že před chvilkou mluvila tel. se svým kolegou z práce.

No Baru tak to je mazec! To jako chudák dítě. A že jim na to Dr. nic neřekne :jawdrop: Jako Ela nemá ani 6kg a je o 2 dny starší. Myslím, že prcek bude mít problém s obezitou.

No, ten je docela hustej. Určitě to pro malý miminka není nic dobrého. Malý byl nemocný, dr. řekla, že mám dávat ještě nějaký čajíky, když má teplotu (jinak taky kojíme a v době nemoci nám chybělo 10 dní do 4.měsíce) Malej čajíky nechtěl, vodička je blé, tak jsem mu chtěla v lékarně koupit nějakou tu šťávičku od 4. měsíce, když už mu pomalu byli. Ale lékarnice mi to rozmluvila, že mu to dávat nemám, že se tím hrozně zatěžuje žaludek, ledviny a celé tělo, že ještě na to jejich metabolismus není připravený. A i pak by to ředila vodou, aspoň do 6.měsíce. Takže fakt harazduje, že malý zapleská tělíčko a zadělá jí na problémy na celý život

tak ja mám 3 děti s odstupem 5 let.Nejstarší je 11 a jsem docela zmatená. Holka před těmi 11 lety ve 4 měsících měla podle dr. začít právě, ovoce zelenina, jogurky,přesnídávky,termix dávala jsem ochuceny tvaroh co se do dneška prodává.Na konci 4 měsíce mi jedla i vývarové polevky,brambory atd. V půl roce jedla snad už úplně vše. Druhá holka to same...sice tam byly menší změny odstup 5 let, jiná Mudr. No a co čtu dneska po dalších 5 letech tak chudák malý. Nevím rozhoduju se buď to pujdu stejnou cestou nebo s touhle divnou (zdravou) dobou. Mojim dětem z toho nic nebylo a jsou zdravi,žádné alergie ani nemocné nebývají. Málý má 2,5 měs. a už taky zkusil na špičku lžičky,mrkvičku,bramburky,přesnídávku. Dokonce mu teta smočila rtíky v pudinkovém krému. Já to nejspíš asi hrotit nebudu.Švagrová dodržovala co se dalo už od těhu až po výživu a má doma alergiky,astmatiky,věčně jsou ti kluci nemocní a po nemocnicích. Takže asi tak.

In reply to by Ivka

je to děs co?... teď jsem si dokonce vzpomněla že ta nejstarší pila od 3m na večer odvar z ovesných vloček s UM a pak od od 4-5m krupici z kravského mléka,což jak čtu se dneska vůbec nemá dávat do 1 roku. Tak babo raď že? A to podotýkám (pro ostatní) vše pod dohledem Mudr. jj jiná doba jíné mravy

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky