recepty na levný oběd | Moje těhotenství.cz

recepty na levný oběd

Obrázek uživatele Dejmalka

přidejte recept na jídlo s co nejmenšími finančními náklady.

Zapečená cuketa se sýrem - letní lehké jídlo pro čtyři osoby

1 velká nebo asi 4 malé cukety. Ideálně zadarmo ze zahrádky v létě max 20kč
4, 5 rajčat - v létě cena max 10kč
1 vejce max 3kč
cca 4,5dcl mlíka max 7kč
15dkg obyč tvrdého sýra max 30kč
Příloha vařené brambory max 15kč
cena jedné porce 22Kč (plus troška oleje, koření, voda a energie)

musíme mít zapékací pekáček s poklicí (nebo dva do sebe padnoucí) jedno jestli smaltové či skleněné... (ten standartní rozměr malého smaltového pekáče či podobné).
Dno pekáče polijeme trochou oleje,poklademe na kolečka nakrájenou cuketu (u velké jen půlměsíčky, velké pecky vykrájíme a zahodíme). tuto vrstvu posolíme. na cuketu dáme kolečka rajčat, popepříme, na rajčata dáme plátky sýra. takto vrstvíme dle hloubky pekáčku.poslední vrstva je cuketa, dojde li nám zrovna tato ingredience nevadí Smile není nutností.
do odměřovací misky vyklepneme vajíčko, zalijeme mlíkem do do objemu 0,5l, osolíme, opepříme, popř. přidáme další oblíbené koření jako do fr. brambor. rozmícháme a směsí zalijeme cuketu.
Pečeme přibližně 45min na 220 stupnů pod pokličkou.
jíme teplé s vařenými brambory, nebo vychladlé jen tak jako koláč v parných létech. k večeři moc nedoporučuju, odvodnuje, budete běhat jako po melounu.
Pápá

Obrázek uživatele Alfa

tak já taky přihodím jeden tu nic recept...mrkev, celer, brambory na plátky, cibule, rozmarýn, klobásu, sůl, olej, vše hodíme na pečící papír na plech asi na 25 min ..
a na konec postrouháme nivou....a klidně si tam můžete přihodit i něco jinýho...

nebo brambory nastrouháme přímo na pánev na tefalku....sůl pepř majoránka..a na to tavenák..nebo česnekovou pomazánku sýrovou...

Obrázek uživatele Karluša

já jsem ještě viděla jednu variantu. Uvaří se v mlíce krupička, ale musím dohledat ty poměry, musí být hodně husta, do toho pak vajíčko, nastrouhaný sýr. dělají se kuličky, obalí ve strouhance a osmaží. Výborný taky jako dplnění salát, kdo nemusí maso.

Obrázek uživatele omites

Náš dnešní oběd:
brokolicová polévka - brokolici uvařit s masoxem, rozmixovat tyčovým mixérem, podle chuti přidat zakysanou smetanu. (taky to ráda dělám z růžičkové kapusty nebo hrášku)
maso: plátky vepřového osolot, opepřit, osmahnout na oleji (já to dělám nasucho), naskládat do pekáčku, nasypat najemno nakrájenou cibuli a zalét smetanou na vaření. Zapékala jsem to na 180, horkovzduch asi půl hodiny. Nakonec jsem to posypala najemno nastrouhaným sýrem.
Jako přílohu jsem udělala šťouchané brambory - brambory vařené ve slupce, trochu mléka, máslo, bylinky ze zahrádky (koriandr, pažitka, petrželka).
A chlapovi to moc chutnalo, ještě nám zbylo i na zítra.

Obrázek uživatele mirriss

Ahoj, tak my milujeme zapékané brambory tzv. šup se vším do pekáče a za hodinku hotovo Smile Takže si umyju brambory a i se šlupkou nakrájím na plátky. Pokladu na dno pekáčku třeba 3 vrstvy, průběžně osolím, okořením, na to hromadu cibule na kolečka, na to buď maso (kuře, králík) - dražší varianta nebo nějaký sýr (mozarella, niva) - levnější varianta, na to čerstvá rajčata nakrájená na kolečka a nahoru zase třeba 3 vrstvy brambor. Celé můžeme (nemusíme, ale je to lepší) zalít malým kelímkem šlehačky nebo smetany na vaření. Je to mńamka. Koření používám podle nálady - buď bylinkové am. brambory, nebo jen sůl a pepř, nebo kari, atd... Je to rychlé, jednoduché a moooc dobroučké! Smile

Obrázek uživatele Kryšpína

Aojky,tak já se taky přidávám.
Dělám zapečené brambory(asi tak kilo) tak, že je oškrábu, překrojím na půlku a dám vařit do osolené vody. Mezitím si osmažím na pánvi cibuli(místo oleje použiju tuk z konzervy), na kterou až zesklovatí přidám vepřovou konzervu, trochu opepřím a přidám 2-3stroušky prolisovaného česneku,mírně zapráším moukou a projdu varem.Odstavím a sliju si uvařené brambory. Do vymazané remosky prolisuju půlku brambor přes takové to kolečko, co se používá na salát a naliju na to masovou směs, prolisuju zbytek brambor, zaliju rozšlehaným vejcem a posypu buď sýrem nebo bylinkama nebo grilovacím kořením, podle chuti a zapeču. Je to levné ikdyž na to koupím kvalitnější vepřovku.
A ještě mě napadl jeden recept pro změnu z hovězí konzervy. Taky osmažím v širokém hrnci nakrájenou cibuli na kterou hodím hovězí konzervu a do na to nasypu čtyři větší nadrobno nastrouhané mrkve, dusím až je mrkev měkká, dochutím vegetou a podávám s bramborem.

Obrázek uživatele Dejmalka

dělám ze syrových, zalévám vyjíčko rozšlehané v mlíce a v tom se pod pokličkou dodělá, ale msíto konzervy nakrájím točenák myslím že t ocenově vyjde skoro stejně.

Obrázek uživatele Awishek

Ješte dělám plátek sýra, plátek šunky, obalím to jako smažák a brambory k tomu. A ťápou to všichni chlapi. Nebo buřtguláš, ale to asi znáte všechny, že...

Obrázek uživatele sonla

Nejlepší je, co dům dal :s:
1.Levný rizoto-vepřová konzerva, jakákoliv směs zeleniny (samozřejmě i mražené), rýže a koření dle chuti
2.Těstoviny s tuňákem-těstoviny, tuňák v oleji, zelenina a opět jakákoliv zelenina
3.Vepřové na hořčici-vepř.maso osmahnout na oleji s cibulkou, přidat hořčici, zalít vývarem, podusit, zahustit a dochutit naprosto dle chuti.
4.Maso na kari-kuřecí nebo vepřové osmahnout, přidat kari, zalít vývarem, , zahustit (klidně smetanou) a přidat kukuřici.

Super nápad, tohle ode mě je jen rychlovka, určitě si ještě vzpomenu, ale hlavně děkuju za inspiraci od ostatních Smile

Obrázek uživatele umpopo

Nejlevnější dělám asi pečený brambory. Brambory na plech na osminky, hromadu česneku,bylinky co jsou po ruce,slaninu. Akorát ten česnek se větrá z bytu i druhej den.
A nejlevnější recept naší prababičky jsou "Obhlíďance" tj. obhlídnu se kolem, kde nic tu nic, tak jdu dělat něco jinýho.

Obrázek uživatele Awishek

:qu: no ty obhlíďance nemají chybu, neutratíš, nepřibereš....přijdeš na jiný myšlenky :qu:

Obrázek uživatele sonla

Hahaha :s: :s: :s: Prababička je gurmán :s: :s: :s: , ale je to jeden z nejčastějších receptů u nás :///:

Obrázek uživatele umpopo

no gurmán teda byla, jednou jsme jí ve špajzu našli 50 let starou marmeládu, byl z toho teda megasilnej rybízovej sulc. Jo za války se dělalo poctivě Smile

Obrázek uživatele sonla

To jste snědli nebo prodali jako starožitnost? Biggrin :s:

Obrázek uživatele Karluša

a další - Šunka(celý kolečka, ale tence krájený) , niva. Noa klasický těstíčko. Do každýho kolečka dáme kousek nivy, spíchneme párátkem obalíme v těstíčku a usmažíme. Super k tomu brambory. a hlavně je to hrozně sytý.

Obrázek uživatele omites

já tak dávám do dvou koleček junioru (dá se použít i vysočina) tvarůžek, zajistit párátkem, obalit v těstíčku a usmažit. K tomu brambory. A olizuje se i manžel, který jinak nemůže tvarůžky ani vidět.

Obrázek uživatele Karluša

No, tak já se taky připojím.
Veka
Sýr-nastouhat,
vajíčka
salám(šunka, točenej, dle chuti

Salám nakrájíme na hodně malilinky kostičky nebo nahrubo nastrouháme, sýr nastouhat najemno. zamíchat do toho vajíčka(záleží na množství sýra a salámu, směs by měla být hustší)

Na pánvičce(na oleji nebo nasucho-ja dělávám nasucho) opečeme plátky veky, než se dopečou, dáme směs a otočíme a pečeme z druhý strany

Obrázek uživatele monika37

jo to je luxusní a laciný, to děláme taky :s:

Obrázek uživatele Karluša

jj, jsme dělávali s našima, když se někam jelo, tak si je děláme taky na výlet.

Obrázek uživatele monika37

Hrníčkový smažák- hrnek malinko vymažeme olejem vysypeme strouhankou, na dno dáme nastouhaný sýr, pak nastouhaný salám, je jedno jestli šunku nebo junior, navrstvíme do poloviny hrnku, pak do toho rozklepneme vejce, a opět vrstvíme sýrem a salámem až po okraj, pak dáme do trouby a necháme to tam asi tak 15-20 minut a k tomu brambory

Obrázek uživatele Valca31

jj to znam a doporucuju:-) je to mnamka a zadny patlani s obalovanim syra Jednička

Obrázek uživatele yvka

Hmm.to může být dobré.

Obrázek uživatele monika37

no sou tam samí dobrý věci, jak že je to super a dobrý a hlavně jednoduchý a za par korun

Obrázek uživatele Karluša

jé, to jsem viděla, ale dělaný do pekáče a nakonec se ta vrchní vrstva strouhanky polije máslem.

Obrázek uživatele monika37

v tom hrnku je to akorát porce pro každýho a jen se to vyklepne teda když se to povede, tak to vypadá i hezky :s:

Obrázek uživatele Karluša

to jo, to je fajn. je fakt, že když to je na ten plech,tak to asi pak teče hodně ven, když se to pak krájí.
No já jsem to viděla v jednom časáku, co si občas koupím(Žena a kuchyně,Podfuky v kuchyni)

Stránky

Hledám

Dobrý den, hledám maminku která otěhotněla a dítě si nemůže ponechat a chtěla by dítě předat do dobrých rukou. Po dobu...

Holka nebo kluk

Dobry den, 

prisla jsem zde s dotazem ohledne presnosti pohlavi miminka.Do 21 tt me vsichni doktori ujistivali, ze je to holcicka...

Doprovod u porodu

Dobrý den,  mám na Vás dotaz, co je dobré vědět pro doprovázející osobu u ...

Screening v 36

Zdravím,je mi 36,mám 17 a 11 holky a 2x už jsem potratila.Naposledy loni.V 10tt přestalo být srdíčko a ve 12tt jsem částečně sama...

konizace - problémy

Tak jsem holky podstoupila tu konizace, asi jako kazda jsem se vnitrne obavala, ale ze to bue takoveto peklo to jsem fakt necekala....

Taj se jdeme pochlubit, jak máme šikovnýho tatínka. Vyrobil Nelince domeček i se skluzavkou, tak je malá nadšená...

ahoj tak jsem byla ve středu na infekčním kůli toxu, nic moc mi tam neřekli jen že z těch výsledků není moc moudrý , tak mi odebrali znova krev a dali antibiotika a za 14 dní jedeme znova. Snad budeme vědět víc.

Ahokjy všechny, nejdřív malá omluva - hrozně moc dlouho jsem tu nebyla. A navíc jsem přišla žádat o radu. Jsem v 10tt a už pěknou řádku dní trpím nevolnostmi, netuším, kdo to pojmenoval ranní nevolnost, protože, ve dnech, kdy ráno nezvracím, tak je špatně celý den.

Tak jsme od středy zase doma z nemocnice :\x: :\x:
Malá "zaostává" o dva týdny, což už není tak kritická hranice a všechna ostatní vyšetření byla v pořádku, takže už nebyl důvod, abych tam nadále zacláněla :€p€:

Ahojte, asi vám tahle odpověď příjde divná ale já včera koupila Bílé zelí, chci dělat o víkendu zelí s bramborem a masem no a jsem celkem nejistá protože jsem v jiném obchodě viděla Hlávkové zelí a to mi nepřišlo takové zelené, bylo víc dožluta a bylo hodně tvrdé. To co jsem kupovala má listy podobné salátu tak nevím jestli nemám ještě skočit do obchodu a koupit hlávkové.

AHoj holky,

Ahojky tak mě napadlo se zeptat co už umí vaši prckové v roce žvatlat :s: Pavlinka bude mít 27.6 rok a zatím jen žvatlá takové to lala papa baba říká hlavně táta ale máma vůbec :€z€: :s: některé děti prej už umí říc mamí že volají to Pájina vůbec :$$: tak se ptám jestli na tom jsme pozadu nebo normálně ikdyž si s ní povídám tak třeba jen opakuje jen to táta lala :|P: já si pamatuju že Denísek

Holky psala mi ,,chalupka¨ že jela ve dvě do porodky,měla bolesti po 5 minutách,ale na monitoru nic,ale prý se něco chystá a asi dneska porodí,tak si ji tam nechali,tak na ni myslete

Krásný den Pápá Tak mi máme s Vanesskou vstup do 41tt podle ultrazvuku už 42tt mazec ! :O Jak vidím tak se to tady krásně rozrodilo opět to je paráda a na mě skoro nic nejde ! Ach jo !! Druhý termín máme v neděli 20. tak jsem zvědavá a doufám že Vanesska půjde teda v termínku !