Jak připravujete rizeto + co budete tenhle týden vařit??

29.11.2010

Ahojky holky,
to je hrůza pořád vymýšlet něco k obědu :00: Tak snad mě nějak inspirujete :)
Zajímá mě to rizeto z toho důvodu, že mám moc ráda rýži a nejčastěji dělám rizeto s mletým masem a lečema je to ňamka, ale chtěla bych zkusit něco jiného ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Uvařím rýži ,a do většího hrnce osmahnu cibulku a třeba chřiby ,dám do toho konzervu to je jedno jestli vepřové maso nebo hovězí .vypnu ,a do toho hrnce přidám uvařenou rýži ,a v malém kastrůlku uvařím ještě mraženou zeleninu hrášek ,mrkev ,kukuřice.v míchám to do toho velkého hrnce s rýží a konzervou když se mi to zdá suché tak jestli máš uvařenou polévku vývar, hodím do toho 1naběračku vývaru to je ještě lepší ,no a na konec nastrouhám sýr nebo vmíchám sýr tavený .

Já si jeden den připravím vývar a maso nebo oberu náký maso od kosti(většinou vepřové),nebo pikantní klobásu..a druhý den to nahážu do hrnce..osmahnu cibulku, mrkvičku,papriku, hrášek, osmahnu rýži...zaleju vývarem a dám to do ida hrnce..a za 10 min je hotovo...nakonec dochutím kečupem heinz..posypu sýrem..Stejně tak i dělám paellu + ještě rajčata a koření na paellu..k tomu dávám pečené kuře...občas improvizuju,když není zájem o rizeto...tak s tímhle to snědí vždycky..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tady někdo kouká hodně na Polreicha co?..Jeho slova..zalít kečupem a kydnout na to kupu sýra není žádné kuchařské umění..ale v tomhle případě je to fakt dobrý...mě je fuk co dělají italové..nám to tak chutná..a to normálně kečup nedávám do ničeho..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to je jasný parmezán je parmezán...to pak nemusíš dávat kečupa ;)
Náhodou je dobrý i čočce..dělám po orientálku.. :€): :€): ..A když jsme u toho, tak z jaký rýže to rizoto děláš? Ono co vím se na to má dávat jeden druh rýže...a už si ten název nepamatuju...Jinak italkou kuchyni taky miluju..hlavně kvalitní suroviny.. :metal:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ale ono tady 90% holek nedělá pravý rizoto, já taky ne, každý dle své chuti, já to tedy s kečupem taky nemusím, nedávno jsem si ho dala v restauraci a taky bylo s kečupem :jawdrop: což jsem se fakt divila. Pravý rizoto tu jedl opravdu jen málokdo a já můžu říct že já nikdy, ona ta rýže s kuřetem a zeleninou je spíš taková česká variace, ale já se na to pravý chystám, abych věděla, o co přicházím :)

tak já mám nejradši po mé babičce. Osmahne se cibulka, celer, mrkev - k tomu se přidá rýže.
Kuře se uvaří do poloměka. Potom se na dno zapékací misky dá to maso z kuřete (já obírám, moje babička dávala celý) - nasype se na to ta směs se zeleninou a rýži. Zaleje se to tím vývarem co se v tom vařilo kuře - a musí to být zalité - 2 - 3 prsty nad tu rýži. Potom to dáš péct do trouby. ... Je to fakt mňamka - ta rýže voní od té zeleniny a jak se to dělá v tom vývaru tak to má skvělou chuť.
Většinou se mi všechen vývar vyvaří a rýže je akorát. :-)

ahoj, tak já dělám buď z vepřové konzervy-když ho potřebuju mít rychle. Jinak často ho dělám z kuřecího masa (vařeného) a nebo uzeného kuřecího masa.

Holky děkuji vám za nápady :) Na konec jsem orestovala cibulku, na ní jsem přidala maraženou zeleninku, lžičku červené papriky a potom rýži, vše jsem uvařila do měka a vypadá to dobře ;) Takže jsem si vzala vlastně inspiraci od vás všech :)

Ahojky tak já si udělam základ,cibulku na to vepřové maso,podliju a nechám dusit,přidávám mraženou zeleninu(většinou čínskou směs protože němám ráda hrášek apod) a taky žampiony.Když je to hotový tak do toho nasypu uvařenou rýži a zamíchám.Jo a moje mamka dává jako koření trochu kari,je to taky dobrý.Manžel rizoto nejí takže mě to celkem mrzí já ho totiž miluju,ale abych se dělala se dvěma jídly...to jen občas.

Ahoj, já miluju takový to pravý italský patlavý rizoto, třeba se šafránem a kuřecím masem, ale bohužel na něj musím chodit do pizzerie, protože ho neumím (jenom vím, že se to nějak vaří v bílém víně, ale nikdy jsem se do něj nepustila). Jinak u nás bude asi zase segedín. Máme třílitrovku domácího zelí, který je potřeb sníst, tak bude už poněkolikátý, máme ho rádi a navíc je to strašně rychlý. Jinak v sobotu jsme dělali palačinkovou party a taky se chystám na bramborové placky, ty jíme s povidly.

ja uvarim ryzi,osmahnu cibulku,dam na ni kousky masa(je jedno jakeho),mrazenou zel-vetsinou kukurice,hrasek,... zasypu trochou sladke cervene papriky a pak to vmicham do uvarene ryze.nemam rada bile ryzoto a ta paprika to krasne obarvi a ochuti

Já dělám z kuřete nebo z krůty, nakrajím si maso na minikousíčky, ty orestuji na cibulce, přidám nějakou zeleninku, rýži podliju vývarem nebo vodou a dusím do měkka, pak do toho jen vmíchám nastrouhaný sýr a je to taková rychlá mňamka :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

My to prave Italske rizoto, jak je popsane vyse delame taky, jenze na to clovek musi mit cas u toho stat a pomalu nechavat ryzi dusit v tom vyvaru.
To pecene mam moc rada, protoze to prdnu do hrnce a pak mam hodinu klid na malou. A znam spoustu chlapu, kteri rizoto nejedli od dob skolnich jidelen, protoze ho meli spojene s nacervenalou lepivou hmotou nejasneho puvodu - a po tom pecenem zmenili nazor a prestali se branit i jinym druhum rizota....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to mas vezne stesti. Nam ho dela kamaradka vegetarianka :-). Ale i ja ho obcas udelam - i jako prilohu k telecim nozickam. Mnam.
No dneska bude dusena ruzickova kapusta na kari.... :-D

Pro me degradace rizota znamena smichat konzervu masa uvarenou ryzi.... to jsem delala snad nekde pod stanem. Ale nekdo to tak ma rad a tak at si da :-). Jeste ze nam vsem nechutna to stejne, to by taky byla hruza.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja si myslim, ze kdyz je hlad, tak se sni vsechno :-).
U nas byli nedavno kamaradi (on nemec, ona z malajsie) a meli jsme bramborovou kasi a on se me pak ptal, jestli ta kase byla z brambor, ze chutna jinak, nez ji zna on. Tak jsem mu musela napsat recept, jak se to dela :-D

Jinak mezi moje nejvetsi prohresky patri asi to, ze pravidelne dojidam zbytky bramborove kase s horou kecupu a majonezy. :-)

tak tvou variantu vubec neznam , ja delam z kureciho masa, jen si osmahnu cibulku, na to dam pak maso samo okorenim , orestuju a do toho hodim jednu plechovku mexicke zeleninky bonduel je tam kukurice , paprika, hrasek pak to prihodim do hotove ryze a nastrouham na to syr jiank nevim z jakeho kraje si ale u vas se rika rizeto??? ja tomu rikam rizoto...

In reply to by hipouseksousek

tak my tomu taky normalne říkáme rizeto :-) rizoto takhle obcas zaslechnu.ale je to takovy divny:-)

jinak ja delam rizeto tak, ze spěním cibulku a česnek, dam na to na kostky nakrajene kureci prsa, posypu kari, sul, pepr, osmahnu,přidám bílé víno, rýži(samozrejme kulatozrnou), zaleju vývarem , pridám šafrán a varim dokud se ryze nudela, nakonec troška smetany a parmezánu.. mnamka !!!

Na zpěněné cibuli opražím vetsi hrnek ryze (nejlip parboiled). Zaliju dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidám pytlik mrazene zeleniy (350 g mrkev, hrasek, kukurice), pokud mam tak susene nebo cerstve houby, sůl a vegetu a dám do vyhřáté trouby (asi 180 C). Po hodině je upečeno.

Rizoto je sypké a moc dobré. A pokud nekdo bez masa nevydrží, koupím 1/4 grilovaného kuřete a přidám ho nakrájené na kousky spolu se zeleninou.

no vidíš to neznám,a to mletá uděláš na pánvi pak do toho dáš lečo a rýži????,já dělám rizoto s kuřecím masem a k tomu nebo i do toho kunovjanku

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky