jak děláte rybí polévku??

21.12.2011

Ahoj holky prosím vás letos budu dělat poprvé rybí polévku máte nějaký tip, na které by si pochutnala celá rodina. Mám z toho strach nikdy jsem to nedělala můžete sem hodit i nějaký odkaz děkuji moc :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj. Tak my ji delame odjakziva takto:
Udelam si vyvar s hlav a ploutvi k tomu pridam celou cibuli,cely pepr,nove koreni a masox. Necham to varit cca hodku.
Do druhyho kastrolu dam maslo a nakrajenou korenovou zeleninu a necham restovat na masle. Pak precedim vyvar na zeleninu. Dam dalsi masox a podle chuti sul a pepr.
Pak postupne pridavam jikry a mlici,necham to chvilku povarit.
A na konec udelam z masla a polohrube mouky zasmasku,ne moc hustou. A pridam ji do polivky,necham provarit a je to hotove. :a:

dekuji moc holky za ochotu neco si vyberu :))) nene ja ji nebudu delat na stedry den to mame hribovku klasika:) rybi delam dneska, protoze jsme vcera zabijeli kapra :a: :a: :a:

Muj muz tvrdi, ze rybi polivku neji a protoze ta moje mu chutna, tak rika, ze neni rybi.... :-)

Uvarim si hlavu a ploutve a pater z kapra (vykostuju ho, takze tam dam proste vsechny odrezky). Kdyz chci vic masa (delala jsem to ted tak pro malou), tak pridam proste i jeden rizek. Koreni davam bobkac, pepr a nove koreni. Pak jeste jednu mrkev, petrzel, cibuli i se slupkou a kus celeru. Kdyz je uvareno, polivku preleju pres cedak kvuli kostem a oberu maso.

Na masle si osmazim na tenke nudlicky nakrajenou mrkev, petrzel a celer (cerstve, ne ty varene). Zaprasim to hrubou krupici, kterou taky narychlo osmahnu. Zaleju vyvarem, provarim do mekka a pridam maso. Na taliri zdobim petrzelkou a oprazenyma houskama.

Ta polivka je trochu nasladla od zeleniny na masle a zatim kazdemu chutnala :-)

pokud jsi ji ještě nedělala asi bych to na štěedrý večer nezkoušela naostro - to můžeš třeba přes rok. Osobně ji teda nemám ráda, doma jsme od mala dělali houbovou, ale manžel houbovou nerad tak děláme hrachovou a jsme spokojení všichni

My děláme už mnoho let tuto, a musím říct, že si všichni přidávají. (Asi je to trochu jednodušší verze té co píše Slunko.)
Rybí hlavu, ocas, ploutve (co zbyde) vařit asi v 1,5l vody s polévkovou zeleninou (mrkev, petržel, celer), jednou cibulí, 3 kul. pepře a solí. Vařím asi 20min (raději pod tlakem), potom vývar přecedím. Udělám si světlou jíšku, zavařím, přidám nakrájené vnitřnosti (pozor na žluč) a ještě pět minut povařím. Obvykle ji dělám den předem, krásně se rozleží a podávám s opečenou houskou.

Mám výnikající recept Miloše Štěpničky (fakt odborník), je to teda recept rozepsaný asi na 4 stránkách, ale ve zkratce asi takto (dnes jsem ji dovařila):

do vývaru dáme vše, co z kapra zbylo, kromě vnitřností. Určitě tam strč i hlavy, ty dávají hodně. Vnitřnosti (jikry nebo mlíčí) uvař zvlášt v hodně osolené vodě s trochou octa, ale jen 5 minut a pak je jen přidej do hotové polévky. Zbytky kapra dej do studené vody, přidej kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel a celou cibuli), pár kuliček pepře a nového koření a osol a dej vařit. Min. půl odiny vař, ale když budeš vařit déle, bude vývar silnější, hlava by se měla pěkně rozpadat. Zvlášť si nakrájej kořenovou zeleninu na kostičky a na másle je na pánvi orestuj, aby pěkně zabarvila máslo a pak přidej gumovou stěrkou do polévky i s tím máslem. Na té samé pánvi pak v rozpuštěné lžíci másla zamíchej lžíci mouky a udělej světlou jíšku, kterou pak také přidej do polévky. Přidej uvařené vnitřnosti, přidej na špičku nože muškátového oříšku a je to :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka