domácí pekárna - co dělám blbě, že se mi ten chleba neupeče?? | Moje těhotenství.cz

domácí pekárna - co dělám blbě, že se mi ten chleba neupeče??

Obrázek uživatele marcy

Holky, neví někdo, čím to může být :? :? :? mám krátce pekárnu, pečlivě jsem odvážila vše dle receptu a dala základní program na bílý chléb a doprčič, už podruhé byla upečená jen kůrka a vevnitř blato! jsem tak naštvaná a nechápu, co dělám blbě. ten zákl.pečící program jede 3h 20 min...dává se tam sušené droždí.
PS: omluva za dotaz mimo

Obrázek uživatele kattka61

pročetla jsem diskuzi a taky je můj názor, že to může být tím, že dáváš víc vody, já když něco dělám podle receptu, tak dám vždycky míň vody než uvádějí, chleba teda byl zatím propečený pokaždé, ale někdy se stane, že se mi propadne, když dám vody míň je lepší ... na 500g mouky dávám většinou 300ml vody, někdy třeba lžíci přidám když se mi zdá, že se směs sype, ale nejlíp se mi povedem když je těsto husté, nádoba je úplně čistá nic se na ni nepelí, někdy jsem měla pocit, že se mi neupeče obdélník, ale koule, ale nakonec se to kupodivu vždyky hezky rozkyne do všech stran, 3 hod. 20 na 500g mouky musí stačit - samotné pečení mi u tohoto programu trvá 65 min a chleba je OK - až na to občasné propadnutí, ale to bude u mě asi droždím, s vodou už to víme co a jak

Obrázek uživatele marcy

Holky, tak co si o tom myslíte, schválně...jak jsem psala, zkoušela jsem různé recepty, ani ten jejich brožurovej nevyšel, já neštastná ---chlap se naštval a že to zkusí, vzal stejný recept jak já, dal méně vody a více mouky a jak se to míchalo, tak se mu tam udělala ta kula těsta, co se nelepila na stěny, to se mi nikdy nestalo...a chleba se mu upekl i vevnitř...prostě kozel zahradníkem...bylo to všechno tou vodou, že jí bylo asi na naši pekárnu více než je třeba, je to ale zvláštní.... každopádně jsem se tady od vás o tom dost naučila a moc děkuji. ted už při míchání přidávám mouku nebo co je potřeba a výsledek snad už bude dobrý. zkouším ted chleb s rozinkami a dala jsem mene mleka a více mouky a hle, taky se mi právě udělala ta nelepivá šiška, snad se to upeče....

Obrázek uživatele Janosefa

Tak super, asi jsi trefila nějakou "potvůrku rozmazlenou" a budeš si muset s recepty trochu pohrát. Já si už bez pekárny neumím pečení vůbec představit je to super pomocník. Dělám v ní hodně i těsta na knedlíky, kynutá těsta, marmeládu, sádlo atd. Tak ať se dál daří. Sluníčko Pápá

Obrázek uživatele Luci80.1

Taky máme Moulinex, ale tohle se nám ještě nestalo. Zavání to opravdu nějakou poruchou...

Obrázek uživatele marcy

a pekla jsi i podle těch jejich receptů a dávalas ty ingredience přesně dle receptu? já to včera přesně podle receptu zkusila a nic, blato vevnitř, chlap pak vzal ten stejný recept, dal méně vody a trochu více mouky a chleba na pohodu, jsme ho i jedli, akorát kůrku měl tužší, ale to se vychytá...fakt nechápu, je to divný, ale když dám méně vody, mělo by se snad už dařit

Obrázek uživatele jana a nela

Podle jejich receptů bych se moc neřídila ty jsou prý naprd. Jestli chceš napíšu ti jeden recept podle kterého peču já a vždycky se mi chléb upekl, akorát občas se mi stane že se mi malinko propadne, ale to jsem zatím nezjistila čím to je. Protože aby jsi měla pekárnu kde budeš dávat míň vody a nepropekl se ti chleba tak tam si myslím bude nějaká závada.

Obrázek uživatele Janosefa

Prý to propadnutí dělá moc droždí nebo vody. Pápá

Obrázek uživatele Janosefa

Tak dle mého názoru podle toho co píšeš to bude vadou pekárny. Směs na chleba z Lídlu jsem použila několikrát a i když jsem dala víc vody nebyl nikdy nedopečený. Stalo se mi že se mi chleba trochu propad ale upečený byl vždycky. Používám ale vždy program s propečenou kůrkou. Pápá Rozhodně je to velmi zvláštní.

Obrázek uživatele marcy

asi mám nějakou divnou pekárnu, že se do ní musí dávat méně vody, je to zvláštní, ale chlapovi se to s méně vody povedlo a upekl v pohodě propečený chléb... :?

Obrázek uživatele marcy

No je mi to taky divné, právě ještě zkouším jeden recept podle jejich brožurky, pak zkusím případně ještě odzkoušený, co mi tu mamina hodila a pak ještě kdyžtak jednou z toho lidlu, a jak nic nevyjde, tak jde mrcha na reklamaci :? Sad

Obrázek uživatele marcy

Dělala jsem tento chleba - vše přesně dle návodu http://bucifousek.webgarden.cz/chleby/super-chleba-z-dp.html

a bylo to upečené jen napovrchu, vevnitř mazlavé a byl takový propadlý. Podle chyb z brožury by to mohlo být tím, že je víc vody...pak jsem dělala ještě 2 chleby a výsledek stejný, i když jsem to dělala na jiné programy - bílý, francouzský i celozrnný. úplně horká je ta trouba až posl. 30 min asi.

ted ještě zkouším dělat bagetky podle jejich receptu a přesného návodu. jak ani toto nevyjde, tak už nevím a snad to fakt dám na reklamaci.

mám pekárnu http://www.alza.cz/moulinex-home-bread-baguette-ow502330-d161800.htm

Obrázek uživatele lucius.lucik

Koukala jsem na ten recept. Těžko soudit. Jsou tam jiná množství a jiné ingredience než používám. Pokud chceš ještě experimentovat, zkus můj recept (viz níže - místo semínek můžeš dát jednu lžičku kmína), dělám ho na 3 hodiny, na menší dávku chleba, na světlou kůrku a vyjde vždycky. Pokud ani to by nevyšlo, tak už je to jedině na reklamaci. Ten je ozkoušený.(malou velikost chleba mám 454 g a větší velikost 680 g, ale na to nepeču). Pokud je dobrý recept, nevidím problém proč by to nemělo vyjít, je to fakt pro blbce. Někde je asi chyba a v tobě to asi nebude.

Obrázek uživatele marcy

Díky, zkusím a uvidíme...:-) já tam mám nejmenší velikost 750g.

Obrázek uživatele Dominika Kom.

Zkus podle receptů na Dama.cz.
http://domacipekarny.dama.cz/

Obrázek uživatele Dominika Kom.

A jakou máš pekárnu?

Obrázek uživatele lucius.lucik

Ještě mě napadlo, jestli je to třeba cizí pekárna, že mohli splést v překládaném návodu čísla programů. Každý program má jiné doby kynutí, hnětení a pečení. Teď jsem koukala, že mám v tomto pořadí: 10min. hnětení, 20 kynutí, 15 hnětení, 25 kynutí, 45 kynutí, 65 pečení. Určitě tu poslední hodinu musí být teplota fakt vysoká, když na ní položíš zvrchu ruku, je dost teplá. A ty pečící programy na chleba bývají nastavené hned ze začátku (většinou) mezi prvními programy, kdybys třeba volila programy 5 nebo 7, bylo by to divné. Je jasný, že to buď peče na malou teplotu, nebo krátkou dobu. Tam bude asi problém, proto je to nedopečené. Jinak fakt už nevím, ale vidím to tak, že chyba určitě nebude v tobě. Pápá

Obrázek uživatele marcy

Díky za komentíky, já si fakt už připadám jak blboun Koulení očima ... první 3 programy jsou tam na bagety a pak 4,5,6 jsou na chleba. Je divný, že i když jsem dávala ten chleba dopéct na 2x10 min, tak se to nezlepšilo a to byl ten z koupené směsi z lidlu, kam se přidá jen voda, to už jsem myslela, že úspěch musí být zaručen...bohužel...:-(

Obrázek uživatele SmallK

Ahojda, teď mě napadlo, dáváš ty suroviny opravdu správně po sobě? Nejdříve tekuté a pak sypké a nakonec sušené kvasnice? U pekáren jsou prý lepší sušené. Nebo neotvíráš tu pekárnu za provozu? Jo a je jedno zda ta mouka je bio kvalita, žitná levná, drahá, polohrubá,..... každý chleba má druh mouky, takže stačí si přečíst recepty k pekárně dané a budeš mít dokonalý chleba. To ti zaručuji, já jsem strašnej antitalent a chleba jsem měla vynikající. Jo a jak jsi psala, že jsi četla co obsahuje chleba, nic proti, ale kdyby jsi věděla, co se přidává do těst, rohlíků, chlebů, koláčů nebo jak se pěstuje zelenina, v jakých podmínkách se dělají salámy, žila by jsi jen z vlastních výrobků. Tohle nemůžeš řešit.

Obrázek uživatele lucius.lucik

to se mi nezdá. Vždycky se mi to povedlo. Vždycky. A že jsem experimentovala hodně. Většinou používám recept tento: na dno naliju 300 ml vody, na to nasypu 500 g mouky (já dávám 300 hladké, 100 žitné a 100 chlebové - ale jde i jen z hladké), na to do jednoho rohu nasypu lžičku dýňových semínek, do druhého roku lžičku sezamových, do třetího rohu lžičku cukru, do posledního roku lžičku soli, do středu na mouku nasypu sušené droždí. Zapnu program na 3 hodiny (nejdřív se to zamíchá, pak to kyne asi 3x nebo 2x a pak to peče), zvolím menší množství chleba a kůrka světlá, protože i tak je dost propečená a křupavá Pápá Držím palce. jen mě napadlo, že buď to tam špatně vrstvíš do pekárny nebo máš špatný program. Ale určitě už jsi to zkoumala. Jiná varianta, která by ti to pokazila snad není.

Obrázek uživatele marcy

Já sem nlaa to asi blb, už jsem zkusila i jiný program a tu kupovanou směs na chleba, kam se přidá jen voda,a zase prostě chleba propadlej, byla jen kůrka a vevnitř se to lepilo...tak já už fakt nevím...jinak suroviny dávám ve správném pořadí, jak píšete...ještě jeden pokus a pokud to nevyjde, tak pekárna bude snad jen na míchání těsta, to by se snad nemělo nic pokazit...

Obrázek uživatele shawni_x

když to tak čtu tak to vypadá, že jsi vše udělala správně. zkus chleba normálně upíct a pokud bude ještě tekutej pak přidej další pečení (jesli máš i tenle program) připadá mi že by to mohlo být chybou pekárny že hůř peče, pokud jsi přesně dodržela návod na osvědčený recept a přesto se ti to opakovaně nepovedlo, došla bych pekárnu reklamovat. přece jí nebudeš mít jen na míchání těsta, zas tak levný spotřebič to není aby ti na něj doma padal prach..

Obrázek uživatele lucius.lucik

To máš asi pravdu, nebo bych pekárnu zkusila půjčit kamarádce, ať v ní udělá svůj chleba, jestli by se povedl. Je to fakt divný.

Obrázek uživatele Luci80.1

Myslím, že záleží na pořadí přidání ingrediencí, ikdyž se mi to samotné zdá divné, když se to tam dává všechno v jednu dobu. Ale zdůrazňují to tam. Máme k pekárně brožuru a je tam mj. i postup pečení - recept na obyč. chleba. Tak třeba zkus jestli to není tím... A podívej se do brožury, jestli tam třeba nemáš i informace o možných příčinách neupečení chleba. V té naší brožuře to je. Taková přehledná tabulka - popis co se s chlebem stalo a čím to mohlo být. Pápá

Obrázek uživatele Luci80.1

anebo zkontroluj ingredience - jestli je to třeba správné droždí, vhodná mouka atd.

Obrázek uživatele svetla82

jukni tu Smile také ji nemám dlouho, ale chleba byl vždy výborný a pokaždé zkouším nový http://domacipekarny.dama.cz/

Stránky

Červené pupinky

Dobrý den zjistila jsem že mám červené pupínky jsem těhotná tak se chci zeptat z čeho to může být děkuji

Hledám

Dobrý den, hledám maminku která otěhotněla a dítě si nemůže ponechat a chtěla by dítě předat do dobrých rukou. Po dobu...

Holka nebo kluk

Dobry den, 

prisla jsem zde s dotazem ohledne presnosti pohlavi miminka.Do 21 tt me vsichni doktori ujistivali, ze je to holcicka...

Doprovod u porodu

Dobrý den,  mám na Vás dotaz, co je dobré vědět pro doprovázející osobu u ...

Screening v 36

Zdravím,je mi 36,mám 17 a 11 holky a 2x už jsem potratila.Naposledy loni.V 10tt přestalo být srdíčko a ve 12tt jsem částečně sama...

Ahoj holky, včera večer jsem ležela u televize a asi zhruba co 10 min mi ztvrdlo břicho..Stalo se to asi 5X zasebou..Nevíte co to může být?:-( Jsem teprve 30+3tt...

maminky,mam takovy dotaz. nevite,kdy se projevi u ditete sexualni orientace? od malicka se mu libily holcici hracky,kocarky,panenky atd. myslela jsem, ze je to proto, ze je doma nema...pak se mu zacaly libit boty na podpatku,kabelky,na hlavu si dava celenky a tak, lide v okoli mi rikali, neres to, to je normalni, je malej.

Co máte dnes vy?? Inspiraci potřebuju:-)

Holky, já už si s sebou nevím rady. Už delší dobu se mi zdají opravdu hnusné sny. Všechny typu vraždy, čtvrcení těl a útěků. Ty sny jsou plné krve a když se vzbudím, tak už potom nespím, jak mi je z nich zle. Myslíte, že bych s tím měla někam zajít?

ahojky Holčiny tak už to vypadá že konečně do toho praštíme a budeme se brát Sluníčko Jsem tak natěšená ale zároven vystrašená ale vůbec nevím čeho se bojím.

Pápá chtela jsem se zeptat, jake vitaminy pouzivate, ktere proplaci RBP 213. moc dekeji Pápá

Ahoj holky,

Prosím,nevíte o nějakým dětským urologovi v tomto okolí?chtěli sme jen na Bulovku,ale telefonát se sestrou mi stačil a s malym tam teda rozhodně nepojedu :€{€: Děkuju moc,už hledám třetí den a nemůžu nic najít Sad

Holky jaky mate nazor na noseni deti v satku, mela jsem u prvniho klokanku a spokojena jsem moc nebyla, za jakou cenu se da poridit starsi kvalitni satek? :?