KOjení

18.12.2008

Ahojky.. jsem sice ještě těhotná, ale za pár týdnů už to nebude pravda :) chtěla jsem se zeptat jaký názor máte na kojení? teda spíše na jeho délku co se týče stáří vašeho dítěte. Někdo říká, že je dobrý kojit co nejdýl to jde, ale zase kojit 65ti letý či straší dítě je asi už moc nebo skončit v den jeho prvních narozenin s tím, že dál se kojit nebude , prootže je to zbytečný luxus?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky.... já nad tím právě taky přemýšlím.. možná do toho 1 roku kojit a pak třeba to odtříkavat a dávat z hrníčku, když by to šlo a já to mlíko měla.. uvidíme jak to všechno vůbec bude,, ještě není na světě a pěkně zlobí v bříšku a já doufám, že to už brzy přijde protože jsme unavená, ale každopádně chci co nejdýl dávát mlíko a třeba pak i z hrnku.

Můj syn má 7 a třičtvrtě měsíců a stále ho kojím, i když po ukončeném 6. měsíci jsme začali v poledne se zeleninkou a od ukončeného 7. měsíce dopoledne i ovocné přesnídávky. Mlíčko mám naštěstí kvalitní a tučné, protože Honzík do půl roku přibíral víc než dost (v 6,5 měsících už měl 9,46 kg - při narození 3,45 kg), tak chci rozhodně kojit aspoň do roku, protože z mateřského mlíčka si bere všechny důležité živiny, které umělé mlíčko nenahradí. A taky je kojení výhodné i po finanční stránce, za těch 6 měsíců plného kojení jsme ušetřili nemálo peněz, které bychom museli jinak dávat za umělou výživu. Takže pokud to půjde, doporučuji kojit minimálně půl roku, ale radši i déle, aspoň do 1 roku.

Ahoj, já kojit nebudu moct, jasně že je mi to líto, ale co se dá dělat. Nejvíc mě mrzí že miminko nedostane z mlíčka žádné obranné látky, ale v umělém mléce je jinak všechno co on potřebuje. Má to ale i pár výhod - já si můžu jíst a pít co budu chtít a nemusím se bát že to malému uškodí. Kdybych mohla, tak bych kojila pár měsíců dýl určitě ne.

Malá má 5 měsíců a 18dní...zatím plně kojím, zachviličku začneme se zeleninkou. Kojit bych chtěla nejdýl do 1 roku...ale uvidíme, třeba to bude jinak.
Moje sestra kojila svého syna do 2let a 3měsíců....vím, že je to každého věc, nikoho neodsuzuji, že kojí tak dlouho, ale její malý chtěl vyloženě napít jen když byl vzteklý(a pak večer na dobrou noc)....a to kdekoliv...a nedovedete si představit, jakým způsobem si to vydupával....teď mu budou téměř 3 roky a pořád strká sestře ruku za výstih...už je to nevhodné...ale je to hlavně její nedůsledností.
Myslím si, že pokud by bylo jen na ní, kojí ho snad až do puberty :s:
Moooc si to užívala...myslím, že na tom byla víc závislá než malý...

Tak já mám 12-ti denní holčičku a musím už bohužel dokrmovat. Malá totiž vůbec nepřibírala. Ale já jsem asi taková špatná mlíkárna. Je to už moje třetí dítě a první hplky byly taky málo kojené. První 6 týdnů a druhá 4. Ale musím říct, že jsou tedy zdravé (Ťuk,ťuk na dřevo).
Ale můj názor, kdybych neměla tyto problémy, chtěla bych určitě kojit půl roku.

Ahoj. Tak tady budu asi jediná, kdo už s kojením končí :\/: . Škubánkovi jsou tři měsíce a už nemám skoro žádný mlíko. Ale my s tím máme problémy už od začátku. Mlíka jsem holt neměla dost celou dobu, ale teď už prcek kromě mateřskýho dostával UM i 150 ml na jedno krmení a to už bohužel žádný kojení není. Takže jsme od včerejška na flašce a já si tu trochu, co tam ještě mám, párkrát za den odsaju, aby o ten zbytek nepřišel. Ale kdyby to šlo, tak bych kojila tak do toho roka. Třeba mi to u druhýho dítěte, jestli nějaký bude, vyjde.

kojím už 7 měsíců a doufám,že budu kojit ještě dlouho.chtěla bych kojit až do druhého mimča.krásně se po tom shazuje po těhotenství kila dolu.a ten vztah s malou je k nezapolacení.

Ahojky! No já bych chtěla s kojením v tom roce přestat, jestli to mlíčko tak douho bude!!!! Je to sice sobecký, ale už se těším na čočku, fazole, zelí, pivo......

In reply to by bobulkamodra

Opravdu to nebude dělat potíže s bříškem????? Máme teprv 2,5 měsíce, takže teď to nepřipadá v úvahu, ale chutě mám šíleny! Jedla jsi i tu čočku?? A bříško melé nebolelo??? Mám z toho lufta, ale jak napíšeš že je to v poho, tak se budu těšit na 4. měsíc!!! :s:

In reply to by Lucásek

Ahojky no miminko do těch 3 měsíců povyroste a mělo by vše lépe snášet.začínala jsem postupně taky mi některé potraviny dost chyběly.tak jsem si dala malou porci.a postupně jsem jedla po malých porcí vše.preventivně jsem malé natřela bříško něčí co ji pomůže s prdíky.a proběhlo to v pohodě.a ted už jím i zelnačku a malá jak roste tak ji to už nedělá žádné problémy.čočku mám taky ráda.

Já jsem obě dvě děti kojila asi 11 měsíců, tak doufám, že teď to bude to samé... přijde mi to tak akorát a můžu potvrdit, že ti dva první nebyli skoro vůbec nemocní, neznáme žádné rýmy, katary průdušek nebo angíny a chřipky... teda kromě neštovic snad ani nemarodili... a myslím si, že jsem k tomu určitě hodně přispěla kojením... aspoň se to tenkrát říkalo a já tomu věřila a věřím... ;) No tak uvidíme, jestli to tak skutečně funguje... :a:

Souhlasím s Ivculkou.Já mám doma 2,5 měsíční holčičku a chtěla bych ji kojit tak do půl roku a pak s příkrmama do roku déle ne.Podle mě je potom už těžké dítě odstavit, ale to je jen můj názor.

ahojky tak se pokusim vyjadrit vuj nazor.Ja mam na kojeni jen ten nejlepsi nazor.Je to nesmirne uzitecny pro miminko i pro mamku.Miminko ma v mliku vse nej,vitaminy,veskere ziviny v presnem mnozstvi.Kojene deti byvaji malo nemocne,nemivaji alergie atd.pro mamky je zase vyhoda v tom,ze kojeni je velkou prevenci rakoviny.Navic kojeni je vyhoda i z jinych hledisek.Mliko mas vzdy pri sobe,vzdycky ho mas spravne teply,nemusis vyvarovat flasky,prevarovat vodu,starat se o to zda mimco na umely strave dobre kadi,navic u umely stravy musis jeste tahat caj atd.Takze urcite POKUD TO JDE muzu kojeni jen doporucit.me to v porodnici moc neslo,nemohlo se mi natahnout mliko-ted musim mit v podprde slozenou plinu,abych za sebou nenechavala louzicky :s: navic si kojeni s malou skvele uzivam,je to moc hezkej pocit mit svy miminko u sebe prituleny-je to takova nase mazlici chvilka.Takze ja budu urcite kojit dokud to pude a budu mit mliko.V pripade ze bych vydrzela dyl a mimco uz bylo treba vetsi a sapalo by se mi vsude po prsu neni problem kojit treba jen jednou denne-vecer nebo odstrikavat a davat z flasky.jedina "nevyhoda"kterou v tom muze nekdo videt je to,ze matersky mliko je lehce stravitelny-mimca po nem kadi i nekolikrat denne a tudiz rychle vyhladnou.takze kojeny deti se az na maly vyjimky casteji budi na jidlo -coz muze nekomu hlavne v noci vadit-ja se zatim drzim a kojim cca po 3 hodinach vetsinou i v noci,ale co by clovek pro svy miminko nevydrzel. :a:

In reply to by Zaneta

Tak Gabča je plně kojená a kadíme tak jednou za dva až tři dny, sice to rozdělí tak do tří plenek za ten kadící den, ale potom zase pár dní nic, jen čůrá... ale první týdny to tak bylo, že kadila skoro při každém přebalení...a přes den možná kojíme častěji než by se dávalo umělé mléko, teda určitě častěji, ale v noci spí tak 9 - 10 hodin v kuse, takže tím to taky nebude... spíš je to od dítěte k dítěti... ale souhlasím s tím, že kojit co nejdéle to půjde... :)

In reply to by Zaneta

No tak to jo, to naše Gabča taky tak kadila a spala... ale od těch 5 týdnů začala v noci spávat 6 hodin v kuse a pak za týden, dva už spí od půl deváté tak do těch šesti, půl sedmé... v pěti týdnech to je v pořádku :cc): Nám teď jsou tři a půl měsíce :girl:

Já kojím teprve týden, ale chtěla bych tak do půl roku. Četla jsem, že díky mléku dostává mímísek i obranné látky a když se kojí hodně dlouho tak si je pak děťátko neumí dost dobře vyrobit samo. A kamarádky dcera byla dlouho kojená a teď ve školce chytí každou rýmu, která jde okolo. Tak uvidím až doputuji do toho půl roku. :a:

Tak já zatím plně kojim (malému jsou 3,5 měsíce) a chtěla bych kojit tak do půl roku. Vim, že někdo kojí klidně i 2 letý dítě, ale to já bych nechtěla, to už mi přijde ujetý, když to mimčo už chodí, mluví, má z toho tak nějak rozum...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky