Kontrola v nemocnici 40+1

14.04.2014

je za námi, holčičko moje. Tolik jsem se bála, to ty asi víš, viď. I náš tatínek to viděl, tak už od včera dělal co mohl, abych na to nemyslela a musím říct, že se mu dařilo moc dobře mě rozptýlit. Přijeli jsme na kontrolu brzy, ale už byla v ordinaci sestřička, tak nás vzala dřív na pásy. No já v něco takového vlastně doufala, protože jsem chtěla, aby šel tatínek s námi a abychom na to měli klid a čas. Což se povedlo parádně a tak jsme poslouchali tvé srdíčko, smáli se, jaká jsi lenošná, pomalu jsme oslavili náš první zaznamenaný stah a nakonec jsme vyplňovali jeden dlooooouhý dotazník. U toho jsme se hodně nasmáli, zvlášť u otázek na partnerskou spokojenost, ty tatínek vyplňoval automaticky za mě a dával si samé jedničky :s:. I sestřička z nás byla celá vysmátá, bylo to moc fajn a nakonec nás tam nechala ještě o něco dýl, když v čekárně nikdo nebyl a nám se odtud nechtělo :ww:. No a pak jsme čekali až dojde pan doktor a přišel přímo primář. Ani jsem se nestihla v kabince pořádně nachystat a už mě hnal na vyšetření a přitom se mě ptal, kdy chci rodit. A já, že sice samozřejmě co nejdřív, ale rozhodně až jak se to spustí samo, že nechci na vyvolání porodu. A dostalo se mi odpovědi, že proč by mě měl nutit, že když bude voda čirá, nemá důvod :). A pak do mě hrábnul a?? "No to si děláte srandu, ale tady je to tak nachystaný, že to už domů nepůjdete, ne? Dyť stačí jen tak málo, trošku vám pomůžeme a hned rodíte!" "ale já ještě nechci pane doktore" "ale jste vícerodička, to se vám přeci taky hodí, vědět, kdy budete rodit" "to máte pravdu, ale já opravdu nechci, pane doktore"..no ukecala jsem ho!!! Voda čirá a ještě mě hnal na ultrazvuk na dopplera než mě definitivně pustí. V papírech mám uvedeno, že odmítám navrhovaný postup. :///: Když došel pan primář k ultrazvuku, šel ještě s jednou paní, která chuděra přenášela už asi delší čas a vykřikoval na celou čekárnu. "Já vás ženský nechápu, z jedný to mimino nemůžu vydolovat ani heverem a u druhý bych mohl lusknout jen prstem a ona nechce...!!" No paní vypadala, že by mi nejradši vyškrábala oči :s:. Na ultrazvuku všechno v pořádku a podle měření prý velká dcerko moje nebudeš :s:. Ale ty budeš, my to víme, viď. V nemocnici nějak divně měří ty miminka. Tak ve středu zas...ufffff :a:

pan primář měřil přístrojem? :s:
u mě se mu nepodařilo techniku nastartovat, tak sáhl po staré metodě - pohmatal pupek a řekl, že nad 3,5 nebude....no a nebyla :D tak třeba se teď taky nemýlí.

mno, tak ve středu si to dáš ještě jednou :D

In reply to by Tesa

No a ve středu se asi nechám Teri :-(. Radost z toho nemám, ale takhle trápit sebe, okolí i malou asi taky není dobrý. A pan primář měřil skutečně na přístroji :s:. Ale kdybys viděla jak!! Jako šedo, šedo...nikde žádný obrys, který by měl změřit a on to prostě změřil, on to viděl :s:. Sama jsem zvědavá, jestli mu pak dá ta váha po porodu za pravdu. Spíš jsem přesvědčená, že ne, že má Dr. je prostě poctivější a to měření jí vyšlo už několikrát k těm čtyřem kilům. Ale zase ho musím pochválit, utřel mi pak celý břicho...to se mi ještě nestalo, že by mi doktor po ukončení ultrazvuku utřel břicho, vždycky mě s tím nechaj patlat samotnou a ještě mi na to dají málo těch ubrousků :s:

In reply to by Rokl

:s: hlavně, že se měřilo :s:
no to tóčo u nás, když jsem si dovolila říct, že po císaři a po termínu můj dr. neměřil velikost miminka :s: už jsem se skoro bála, že mě pošlou k němu do ambulance na přeměření
mno a jinak se směju a bavím, protože tento tvůj příspěvek jsem objevila až před chvilkou

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuju, já už to jednou zažila. U druhého porodu jsem utekla hrobníkovi z lopaty a v noci před plánovaným vyvoláním jsem porodila sama, spontánně a nejpřirozenějc, jak to jen šlo. Bylo to krásný a rychlý! Snad se mi ta vzpomínka podaří udržet i přeražená třetím vyvolávaným porodem. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuju moc za podporu, takových bych potřebovala víc ve svém okolí :a:

tak hlavně když ti vyšli vstříc, poslední dobou mám pocit, že to je nejdůležitější, aby matku někdo vyslechl a zkusil pochopit :s:

In reply to by chytra dagmarka

Neměl pan primář tentokrát moc na vybranou, neměl v ruce jediný důvod, aby mě nutil. Ale že by mi vyšel vstříc s pochopením, to se říct taky nedá...mně vadí i to, že v tobě ten doktor vzbudí pocit, že si přehnaně vymýšlíš. A v papírech mám napsáno, že rodička odmítá navrhovaný postup, takže on je z obliga a já se musím porvat se zodpovědností :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jooo tomu rozumím ;) , ale třeba by stačila jedna infůzka, když jsi táááák pěkně načatá a teď už ses mohla muchlit :s:

In reply to by gabula

To je viď? A místo toho tu celou noc nespím a depčím...zvažuju tu středu. Asi spíš na nátlak okolí a že už bych to neměla prostě dál protahovat. Stejně nespím a jsem celá nešťastná, že se kočce nechce.

In reply to by Rokl

Na okolí se vyprdni, je to tvoje rozhodnutí a ty se s tím pereš, záleží jak se k tomu stavíš, ale pokud se dlouho nic dít nebude tak ti stejně nic jinýho nezbývá :? Ono se nám lehko radí, ale 16.4.2014 je krásný datum :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky