andometrioza

27.08.2013

ahojky ,nevite nekdo -endometrioza ovlivnuje vysledek ivf ?- popř. proč? slyšela jsem že ano, doktorka rikala že ne, tak nevim jak je to tedy.děkuji :k:

ja take nevim proč každy něco jineho :-( tak nezbejva mi nic jineho než doufat:-( že to vyjde.. ale jen mě zajmá ,když tedy opravdu ovlivňuje to ivf negativně,tak proč? :-/ a dekuji vam za nazory

In reply to by kakarla

mě v CARu říkali, že endometrioza ovlivňuje oplodnění a brání tomu, ale že díky IVF to mohou obejít. První pokus mi ale v červenci nevyšel, embryo se nechytilo. Připustili ale taky to, že může endometrioza trochu působit. Ale jakmile se embryo uchytí a prokáže se těhotenství, endometrioza by neměla těhotenství ovlivňovat.

In reply to by kakarla

To já nevím, vím jen to, že ona byla dost nasr... že ji to 2x nevyšlo a její gynekolog, ji na tu endometriozu nepřišel, až potom šla k jinému a ten ji řekl, že ty dvě IVF byly zbytečné, že měla jít první na operaci a přeléčení hormony a potom by měla větší šanci...tak vyhodila prachy do luftu!!

In reply to by petra.nn

mi našli endometriozy loni v květnu - měla jsem je v dolní pánvi a na dutině břišní. Neměla jsem je na děloze ani nikde jinde, vypálili mi je. Byly mikroskopické a přesto jsme nemohli otěhotnět. Byla jsem upozorněna, že se endometriozy nedají vyléčit a že mají tendenci vracet se. Dali mi dva roky do kterých bych měla otěhotnět. Půl roku po operaci jsem brala hormony na zastavení MS a na doléčení po operaci. Letos v květnu (rok po operaci) jsem byla poprvé v CARu a tam mi našli endometriozu přímo na levém vaječníku o rozměrech 2,5x3cm, takže mazec. Doktor v CARu mi na to řekl, že kdybych nešla na tu laparoskopii a nevrtalo se do toho, tak bych ji pravděpodobně na tom vaječníku neměla. Kdo ví no :-( Každopádně ji mám ted na tom vaječníku a kdybych ji chtěla pryč, tak i s celým vaječníkem. Doporučili mi ji tam nechat, protože vaječník ještě funguje a dává vajíčka - při stimulaci IVF vytvořil normálně 13foliklů. Bylo mi řečeno, že i když ji tam mám, tak že je úspěšnost snížena o třetinu, ale přesto se může IVF podařit..Navíc mi říkali, že by nedoporučovali do toho vrtat, protože se může stát že při laparoskopii praskne a něco z jejího obsahu se dostane na jiné části a budu ji tam mít zase a ještě k tomu by se mohla objevit na pravém vaječníku. Takže ať tam pěkně hnije, nechám ji tam.
Takže i kdyby tvoje kamarádka na IVF nešla a měla první diagnostikovanou endometriozu, myslím, že by na tom byla stejně. Endometriozy se nedají vyléčit. Doktor mi říkal, že se toho zbavím až v přechodu kdy přestanu menstruovat a vytvářet nějaký hormon...

In reply to by yetinka

Jo to máš pravdu, endiometrioza nejde vyléčit, ale já to myslela spíš tak, že měla jít první na odstranění cist a srůstu a pak na to IVF, ale kdo ví, každopádně je to pěkný prevít !!! A vám přeji ať se to povede!!

In reply to by petra.nn

jasně no, pokud měla ještě srůsty a cysty tak laparoskopie pomůže a měla by klid...ale i tak by to přece nemělo při IVF vadit ne? Oni to ebryjko vloží do dělohy už připravené a rovnou na sliznici..nemusí překonávat žádné srůsty a cysty, je přímo v děloze :-)

No já mam zase velmi dobrou známou, co prodělala 2xIVF neúspěšně až potom ji po 4 letech dasgnostikovali endometriozu a mudr ji řekl, že ty IVF měla úplně zbytečně,že to nemohlo vyjít, že měla jít první na přeléčení(operaci) tak nevím, proč každý tvrdí něco jiného!!!!

Endometrióza opravdu neovlivňuje IVF. Pouze má vliv na plodnost ženy přirozenou cestou. Mám ji také diagnostikovanou plus další věci a mám z IVF na první pokud dvouletá dvojčata.. Takže tím se netrap

In reply to by mráček

Sice endometrióza podle doktorů snižuje možnost ženy mít přirozeně dítě,ale není to zase až tak moc pravda.Mě byla diagnostikována při laparoskopii v únoru letošního roku,taky nám bylo doporučeno IVF,ale chtěli jsme to zkusit přirozeně,i když jsem četla že IVF by bylo vhodné a v červenci jsem otěhotněla přirozeně. Sice bohužel o měsíc později jsme o něj přišli,ale nevzdáváme se :n:

In reply to by Veronika Valová

mám ji taky diagnostikovanou, přirozeně otěhotnět lze prý, ale je velmi malá pravděpodobnost, nám se to za 3 roky nepodařilo ani jednou...Neteř ji má taky, otěhotněla loni v prosinci ale v 9týdnu o něj přišla...takže kdo ví..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka