Kdo jste byl na vysetreni, popr. umelem oplodneni?

01.05.2013

ahojky, s manzelem se snazime o miminko uz pres rok. nejde to. priznavam, ze moje psychika uz je bohuzel na bodu mrazu. jak z toho snazeni, tak z celeho okoli. premyslim ze bysme zkusily vysetreni, jestli je vse v poradku. prosim, kdo jste na tom byl, kolik to stoji financne? a kdo jste byl na umelem oplodneni, kolik jste za to davali? dekuji za odpovedi!!!

In reply to by Kamila.dlouha

Ono se snadno vykládá, zabav se, ale ono to moc dobře nejde. Já mam taky svoje koníčky samozřejmě, kterým se věnuju, navíc ještě studuju navazujícího inženýra, chodím do práce... Takže si myslím že netrávím dny myšlením na to kdy otěhotním, jenže stejně v podvědomí ty myšlenky prostě jsou a nevypudíš je ani kdybys chtěla. Když už ta snaha o mimi trvá dlouho, tak to prostě už nejde. S Luckou se snažíme o mimi bezúspěšně už zhruba stejnou dobu, já ještě o měsíc dýl, a vypustit to úplně nejde prostě. Zvlášť když máš kolem sebe lidi, kde se všude rodí jak na běžícím pásu a známé co pořád chodí se samými "vtipnými" komentáři, že bych se neměla honit za kariérou a konečně (cituji) "vyprdnout nějaký to dítě, aby chlap nezdrhnul." :r: :r:

In reply to by lachipie

Ale no tak, já se o miminko snažím v podstatě dohromady skoro 9 let a mám za sebou tolik probrečených nocí, chvílemi to bylo až dost zoufalé. Teď jsem místo zkaženého manželství našla štěstí s přítelem, vlastně už snoubencem a jsem klidnější. Taky jsem brečela kvůli tomu, že nám to nešlo, ale když jsme šli na IVF - mám polycystické vaječníky - tak jsem se uklidnila a v něm jsem měla ohromnou oporu, že bylo prostě jasné, že to vyjde. Vím, jaké to je, neboj...vydrž! Držím pěsti!!!

In reply to by Kamila.dlouha

Ahoj, mám prosím dotaz u Tebe se podařilo IVF? Já mam od pátku za sebou druhé IUI a teď čekám, zda se končně štstí unavilo a příjde k nám :€O: S Jančou se snažíme navzájem podporovat, ale já už se z toho snad zvencnu. Nevím jak dlouho to vydrží můj chlap..je to hodně psychicky náročné, ale co Ti budu říkat. Ty jsi v očekávání, nebo už máš dáreček na světě? :€s€:

In reply to by lus11

Ne ne, ještě jsou oba v bříšku, nechali jsme si pro jistotu dát dvě embrya, právě zítra začínáme 13.týden a v úterý nás čeká screening. Budu ti držet pěstičky, vím, že metoda IUI je mnohem mnohem levnější a jednodušší, ale já jsem byla ráda za celý cyklus, vybrali nám ty nejkrásnější spermie :) a vše udělali za nás a dali mi do bříška už embrya. Kamarádka už byla na IUI 4x, teď jdou do IVF. Budu ti moc držet pěstičky, aby se zadařilo i takto!!! Hodně štěstí!!! :k:

In reply to by Kamila.dlouha

No co mi říkala doktorka, tak od 3 do 8 DC injekce na stimulaci, 6 a 9 DC UTZ, 11DC odběr, 14 až 15DC navrácení a pak čekání na zázrak. Tak si to taky měla? Dole sem četla, že si platila 22 000Kč :jawdrop: Myslela sem, že když se pořádá pojišťovna tak se neplatí???

In reply to by lus11

On samotný transfer sice je hrazen pojišťovnou + některé léky, ale pouze ty základní, sami doktoři doporučují ty dražší, za které se připlácí. A taky jsou ty léky docela dost drahý. A platíš i za prodlouženou kultivaci, asistovaný hatching, to všechno zvyšuje šanci, ale to už pojišťovna nehradí... Aspoň to jsem vyčetla internetu + od jedný holčiny, co má za sebou IVF v Podolí.

In reply to by lus11

Je to právě dost drahý no :-( Ale jestli je to naděje, tak bych byla jednoznačně pro. Peníze budou, my nebudem. Ale věřím, že to pro někoho může být problém zaplatit :-(. Ale Luci nevěš hlavu, nenervuj se, teď se právě nesmíš nervovat aby IUI mohlo vyjít a uvidíš, zkuste třeba ještě třetí IUI do třetice všeho dobrého :-) Jsem si psala s jednou holčinou, co byli dvakrát na IUI bezúspěšně, doktoři jim navrhovali dál IVF a oni chtěli ještě naposled zkusit inseminaci a ono to vyšlo :-) Budu držet palečky :€s€:

In reply to by lachipie

Asi to Jani zkusíme do třetice a zároveň požádáme u pojišťovny a děj se vůle boží... mě říkali v gennetu, že je to na nás. Pojišťovna proplácí 6x IUI (víc prej stejně nemá cenu, ale stojí to kdyžtak 2000Kč) a pak když si to pár přeje tak IVF (několika metodama, ale to ještě neznám :00: )

In reply to by lus11

Prý je větší naděje u ICSI, ale taky je to dražší no :-( Přesně nevím co to je, zatím jsem o tom informace detailně nehledala. Teď se zajímám spíš o vyšetření, která jsou nutná dodělat před IUI :€s€:

In reply to by Kamila.dlouha

Dík Kami :€s€: . Asi se z toho brzy zblázním. Všechno to nějak strašně dlouho trvá, jak jsem byla naivní, když jsem si myslela, že to půjde snadno. Ono bohužel mam kolem sebe lidi, kterým se to podařilo hned, kteří si řekli a teď na to vlítnem a za dva měsíce nejpozději to bylo. Takže těm já teď připadám buď divná (těm, kteří neví, že se snažíme) nebo ztracenej neplodnej nenormální případ :r:.

ahoj. Pokad je tva psychika na nule je to problém. My sme se snažili s manželem rok a ted v unoru sme si žašli do gyncentra (centrum neplodnosti) ty počáteční vyšetření platí pojištovna jen na spermiogram sme dopláceli 130,- Všechny výsledky i u mě i u manžela byly v pořádku tak se doktor rozhodl že me posle na laparoskopii kvuli pruchodností. Termín operace mam 13.5 a v uterý sem zjístila že jsem tehotná. A to podotýkam že sme s manželem spali pouze jednou v minulem cyklu. Takže je to opravdu o psychice..Přestala jsem na to myslet stím že jdu na operaci a pak se uvidi.A v pondělí jdeme na první ultrazvuk. takže ti preju hodne štestí a nemyslet na to i když vík že to nejde.

Po roce snažení většinou posílá gynekolog na vyšetření, které je zadarmo, pokud by chtěl manžel vyšetřit sám bez doporučení, stojí to asi 500,-. Podle toho, jak to dopadne, . vám určí, jak se může postupovat dál. Teď bývá umělé oplodnění levnější. My jsme za něj dali 22000,- a měli jsme to všechno komplet. Bývají metody, které jsou levnější, ale málokomu se dají doporučit, opět to závisí na výsledku vašeho vyšetření. Pokud jsi někde od Brna, velice bych ti doporučila centru Unica, tam jsem byla moc spokojená, jsou tam skvělí! Vím, že se to lehce říká, ale psychika opravdu dělá strašně moc. Mám za sebou jedno umělé oplodnění s bývalým manželem a to už jsem si začala uvědomovat s kým to vlastně žiji a denně jsem brečela kvůli němu, taky to vůbec nedopadlo. Teď jsem s přítelem moc spokojená, šťastná a hlavně jsem klidná a vyšly nám obě daná embryjka. :) Přeji ti hodně štěstí!!!

In reply to by Kamila.dlouha

ahojky. muj gynekolog rikak ze doba na otehotneni je dnes 2 roky, takze mam jeste pockat do prosince. jenze pak jde dcera do skolky a ja bych chtela spis navazat no.. a prijde mi neskutecny, ze rok spolu spime bez ochrany a nic se nedeje

In reply to by Kamila.dlouha

Mě doktorka taky řekla, že dřív jak za dva roky se se mnou nikdo bavit nebude. Tak jsme ji holt poslechli a čekali 27 měsíců. Minulý měsíc jsme se nakonec rozhodli požádat o radu CAR. Tak jsem zvědavá, co přinesou měsíce příští... Když jsem ale volala mojí doktorce, že budu potřebovat výsledky cytologie a hormonálního profilu pro CAR, tak mi sdělila, že jí to přijde jako blbost, že ona mi přece předepsala clostilbegyt a duphaston a dál je to na nás. (To že mi to předepsala od stolu, ani se na mě nepodívala a předepsala to se slovy a děj se vůle boží, raději nekomentuji :00:)

Řekni to na gyndě. Myslím, že do toho roka se to bere jako normál a pak už je asi třeba zjišťovat kde je problém. Nejdříve vás vyšetří a pak třeba jen nasadí nějakou léčbu, která se podle mě neplatí. Ale já s tím zkušenost nemám. Rozhodně ale třeba nebude um. oplodnění nutné. Ony tě třeba tyhle patálie kolem vyšetření rozptýlý a otěhotníš :one:

Ahoj, tak my se snažíme dva a půl roku, takže jak je na tom moje psychika si asi dokážeš představit. Chodíme do CAR, manželovi dělali spermio, to dopadlo dobře, mě brali krev na hormonální profil, ale ještě mi to budou brát jednou a čeká mě ještě vyšetření průchodnosti vejcovodů. V pondělí tam jdem znovu, tak jsem zvědavá co se dozvíme. Možná půjdem na IUI. Zatím jsme platili klasika 30 korun.

Ahoj,tak nám mímčo nešlo rok a něco pak jsem to řekla svému gynekologovi ten mi udělal vyšetření z krve a manžu poslal na spermio.Manželovi spermio dopadlo výborně a mě zjistili vysoký prolaktin nasadil mi prášky na snížení a hned příští měsíc jsem otěhotněla.Nic jsme nikde neplatili.Většinou toJedině kdyby jsme pak museli na um.op. tak to se pak posílá na speciální kliniky a to už se něco platí. :dance:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka