Zaměstnané maminky?

14.04.2012

Ahoj,mám dotaz na zaměstnané maminky. Jak vše stíháte v týdnu, myslím domácnost a vyzvedávání ze školky? Co děláte o víkendech? A máte čas na kamarádky?
Tak já mám štěstí, že ráno vodí do školky manžel. Já chodím na 6 15 do práce a pak vyzvedávám odpoledne Adélku já ze školky. Ještě stihnu nakoupit. Doma pak poklidím a už je večer. Takže týden uteče rychle. O víkendu poklízím, peru a občas návštěva babiček a dědů. Je to hektické. Na kamarádky už není čas. A co vy? Věrka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nooo, přiznám, že stíhám horko těžko a modlím se aby nechodily neohlášené návštěvy :00: Dělám dvanáctky, tudíž i víkendy, takže odpadá možnost se na to o víkendu vrhnout společně s manželem a udělat velký úklid. Takže to tak nějak lepím ve volných dnech s Bárou za zadkem. Do školky totiž ještě nechodí a hlídá buď manžel nebo babi. Takže to u nás občas funguje tak, že jdu o čtvrt na 7 večer z práce, manžel mi před fabrikou předá dítě a jde do práce on. Já přijdu domů, tam čurbes, co za celý den stihli udělat :( Takže to nejnutnější uklidím a zbytek až malá usne, ale to už jsem K.O. i já, takže nic velkýho. Prach utírám naprosto chaoticky, prostě kde mě praští do očí, tak ho honem utřu, vysává jen manžel, nádobí myjeme na střídačku. Do toho se na noční kolikrát nevyspím nebo prostě po druhé noční nejdu spát vůbec. No prostě mazec :00: Už se těším až půjde malá od května do školky, že budu mít aspoň dopoledne volný a konečně to tu po roce bude vypadat jako u lidí a ne jak v jeskyni :!k:
Ale samozřejmě to všechno záleží na páci jakou děláš. ;)

Díky za reakce. Asi je to velká změna pro každou, jít do práce. Změní se celý den. Tak se mějte a hodně sil všem.

ahoj, to jsem zvědavá na komenty, bo mě to od září čeká. chtěla jsem nastoupit cca na poloviční úvazek, ale uvidím, jak to bude s prachama, protože za školku dáme trošku víc než jsme plánovali, takže možná budu muset na víc :-(
zatím mám v plánu to, že si sem tam smrsknu pracovní dobu, abych vyšetřila nějaký volný pracovní den, ale jaký bude reál netuším. zase na druhou stranu ubyde mi vaření obědů, večeře už jsou brnkačka, vzhledem k tomu, že doma téměř celý den nikdo nebude, tak tam ani nebude takový binec (nebo bude?)....ale stejně očekávám, že to bude hoňka, psychicky se připravuju na to, že děti téměř vůbec neuvidím :-( no a kamarádky? s těma co jsem se vídala poslední dobou se už moc nevidíme, protože všechny postupně nastupujeme do práce a času je míň a míň (už teď pracuju na cca 0,2úvazku) :-(

U nás je to tak, že děti 4 a 2roky hlídá babička, takže odpadává vyzvedávání ze školky. To nás čeká od září, ale od 1.5. měním zaměstnání, kratší prac.doba,školku mám po cestě do práce, takže úplně v pohodě :-) . No a co se týče času přes týden...teď dojdu z práce o půl šesté, takže moje aktivita je hraní si s dětma, úkoly s nejstarší a vaření na druhý den... Víkend: sobotu trávím úklidem a neděli výlety, leháro, zahrada...VOLNOOO :-)A s kámoškama se netrápím, když se mi chce na drbíčky, tak jdu :-),ale většinu času trávím s rodinou.

In reply to by Barbarella

Jé, Baruš, že tě tu taky potkám ;) :a: ty měníš práci - já si ještě pamatuju, jak jsi nastupovala po rodičáku a psala, že to vypdá docela dobře, že máš dost volnou ruku...Ale asi byl problém ten čas, že? Každopádně jsem ráda, když nějaký příspěvek od tebe čtu, protože z něj povětšinou čiší taková pohoda, vyrovnanost, nadhled, umění žít a nikoliv ve stresu přežívat :)

In reply to by Makvína

Jo jooo, měním. Já jsem se do té práce totiž tak zažrala, až málem sežrala ona mě :) . Kamarád mi nabídl práci blíž k domovu, jak už jsem psala po cestě mám školku a žádný stres. Jen objednávky a fakturace... Abych se nenudila, tak jsem se přihlásila na výšku :D Tak potřebuju mít více čistou hlavu. Bude mi sice po stávající práci smutno, ale na pohodu v té nové a krat. prac.dobu se moooc těším :-) . A sem chodím, pročítám si nadšené začínající těhule, ubrečené mamky, drbíčky... a sem tam se i zapojím, ale času už fakt není tolik, jako když jsem se "válela" na rodičáku :s:

In reply to by Makvína

Stavební hmoty a diagnostika staveb , jsem se na to aktivně přihlásila a až pak jsem studovala, co se studuje za předměty :s: je to docela sranda, DESKRIPTIVNÍ GEOMETRIE :00: ... a další lahůdky. Tak uvidím, jak se s tím poperu :-) Ale takové "chlapské" věci mě vždycky zajímaly, tak snad to nějak dám :-)

In reply to by Barbarella

to dáš :one: jestli tě to trochu baví, tak to pro tebe bude srozumitelné ;) já mám švagra stavaře, tchána architekta a nejlepší kámošku deskriptivářku :s: a za sebe si pamatuju, že z předmětů na VŠ byla ta deskriptiva jeden z oblíbených pro všechny, kdo mají aspoň minimální prostorovou představivost

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka