tenhle stát je k pláči

13.01.2012

Tak jsem se dověděla na příjemnou zprávu... v neděli jsem měla oficiální nástup mateřské a nedostanu PPM.
to je tedy fakt skvělé! a to jen proto,že mám místo 270dnů jen 258 nemoc.pojištění.... my jsme stát k posrání-promiňte mi ten výraz,ale nic slušného mě nenapadá :(
a jelikož jsem v rozvodu a stále nás všude posuzují v příjmu dohromady,tak mi ani soc nedá nic.Holky jsem z toho a palici.
nebýt přítele,tak jdu s holkou žrát chodník a o bydlení ani nemluvim.kam tohle spěje?
celý roky jsem od státu nic nechtěla.nikdy jsem nebrala ani přídavky na malou.a teď,když prostě je taková situace ... tak mi prasknou dveřma před nosem.
díky že jsem si tu mohla vylít játra

Kliknutím vložíte smajlíky:

Byla jsem v té samé situaci,jen že 270 dní jsem odpracováno měla,ale byla jsem vedena na ÚP,takže smůla.Neměli jsme ani na jídlo.

když jsem byla těhu a vlastně zůstávala v práci jen kvůli těch 270dní. Ani jsem neměla tušení, zda se tam započítávala nemocenská, tak jsem byla od rána do večera v práci:00: No, nevím jestli to za ty nervy stálo :n:
Držím Ti palečky, ať se Ti tu situaci podaří zvládnout :a:

ahoj, chápu že je to nepříjemné zjištění, ale bohužel je to tak. Já bych si zašla na sociálku a optala se jak by to bylo s převodem na otce dítěte. Teda teď nevim kdo je otcem. Jestli bývalý manžel nebo přítel. Ale pokud otec dítěte je zaměstnán a splňuje podmínky 270dnů nemocenského pojištění jako zaměstnanec (180dní jako OSVČ), tak to lze převést na něj a budeš mít nárok na 3 letý rodičák a ne na 4 letý.

In reply to by ha.nka

jj to vím. Ale pokud by chtěla RP přes otce dítěte, tak nevim jak se toto řeší. Zda má papíry vyřizovat biologický otec a nebo bývalý manžel. V RL nejspíše bude také uveden bývalý manžel,co? no je to teda zmatek :s:

In reply to by JaMiOn

s biologickým otcem se žádný úřad bavit nebude. Pokud se matka nestihne rozvést a znovu vdát dřív, než se dítko narodí, bude v rodném listu jako otec uvedený manžel, takže právně je otcem on a jen on může s manželkou vyřizovat úřední lejstra. Biologický otec musí počkat, až se jeho otcovství vyřeší soudní cestou.

Když jsem se rozváděla, tak jsem od data podání žádosti o rozvod na sociálce nahlásila, že s manželem společně nehospodaříme a dala k tomu čestné prohlášení a už ho nezapočítávali do posuzovaných příjmů... tak snad to jde i teď...

aby ti dr. vystavil neschopenku v souvislosti s porodem, na tu bys nárok mít měla. Já to měla také tak. Dostaneš alespoň něco do porodu a pak jí budeš mít ještě 6 týdnů po porodu. Nastupuje se 6 týdnů před porodem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka