rodičovský příspěvek 2012

31.08.2011

Zdravím Vás všechny , moc by mě zajimalo jak se změní rodičák v roce 2012 vím že 3 letá var. má klesnout ale zajimalo by mě o kolik a hlavně jaké peněžní sumy budou mít 2,3 a 4 var.Všem moc děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, bude pro všechny maminky stejná suma ve výši 220000kč. Na tobě bude záležet, jak dlouho budeš chtít být s dítětem doma.

In reply to by mirkaberkys@se…

To co bude od roku 2012 bude platiti pro ty kdo nastoupí na rodičovský příspěvek v roce 2012. Ty které už rodičovský příspěvek pobírají v roce 2011 si můžu vybrat jestli zůstanou u starého způsobu nebo přejdou na nový. Takže ty maminy které mají rodičák už teď a mají ho na tři roky a ví, že to měnit nebudou by měli zůstat na starém systému (v novém systému by dostaly méně peněz). A ty maminy, které si chtějí změnit délku pobírání rodičovského příspěvku mohou přejít na nový systém.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky,u těch,co už na rodičáku jsou je to složitější.Můžeš zůstat tam kde jsi a nebo požádat o změnu.Abys mohla požádat o změnu,tak musí otec dítěte splňovat podmínky pro výběr délky (tj. zaplaceno 270 dní nemocenského pojištění ke dni výběru).Pokuď si bude moci vybrat,tak se pak můžete rozhodnout,jestli pro vás bude lepší zůstat na starém systému a nebo přejít na nový.Vypočítáš si to tak,že si vezmeš částku 220 tisíc,od té odečteš částku kterou si již vyčerpala do teď.A tu částku co ti zbyde si vyděl počtem měsíců,po který bys chtěla ještě RP pobírat.Tak ti vyjde měsíční dávka,na kterou bys měla nárok.

Ahoj ja slysela ze to bude pro vsechny stejne to je 220 000 a je na tobe na kolik let pujdes,kdy to vycerpas ale jak to opravdu bude to nevim

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka