ankteta: slovní ,, perličky,, vašich dětí

09.08.2011

Ahoj maminky, ráda bych si přečetla vaše dizkuze se slovními říčkami, Vašich dětí. Dnes jsme totiž byli s moji dvouletou dcerou u rodičů, byla na hoře s mým bráchou,( hudebník a zkoušel něco zahrát ) za nedlouho Zuzanka přišla dolů a řekla mi - Mami, baterky nejdou, je to v prdeli. Musela jsem se začít smát, jak roztomile to znělo tou její řečí. To ji ani nemůžu dát na zadek. Jak reagujete Vy v takových situacích a co nejvtipnějšího vyznělo z úst vašich malých ,, andílků,, ?

Kliknutím vložíte smajlíky:

dnešní perlení : Loty kouká na telku a najednou říká: ,,To je jako Vall-i dvojka?" Já si říkám, ta přece není :? na co to kouká :s: , no tak kouknu na telku a tam Číslo 5 žije ! :a:

Tak náš Vojta(2,5r)perlil minulý týden u známých..oni mají kocoura a říkají mu PAN KOCOUR a Vojta to chtěl furt opakovat a nějak mu nešel ten kocour a najednou povídá PAN KOKOT :///: samo,že my všichni výbuch :s: a od té doby známý kocourovi jinak neřeknou než pan KOKOT :s:

In reply to by verkaperka

:D Sestřenka (2,5) říkala "kokoty" místo kokosy, ve smyslu, dáš si na kokos, nameleš si, spadneš. Jednou před barákem u babičky šel okolo starý pán, byla tam díra a jak jí teta pořád říkala, pozor na díru, dáš si na kokos, tak na toho starouška samozřejmě zařvala "kokote!" Ale tomu teda naštěstí nezůstalo :)

manžel četl pohádku a na konci povídá: "a když tatínek dočetl pohádku, Martínek ho přestal poslouchat, zavřel očička a šel spinkat..." a malej vykulil oči sednul si a povídá: "Táto, nekecej" (jako to tam fakt píšou?) :s:

Když jde malá spát a končí pohádka, tak vezmu ovladač, vypnu tv a říkám: game over (zabiju mouchu, game over, domyje myčka, game over, nevim, kde se mě to chytlo, sama to nesnášim...) Včera jsme byli u tchána, koukal na olympiádu a malá (27m) k němu z ničeho nic přišla, vzala mu ovladač, vypla tv a povídá: gejm ouvl :///: Podotýkám, že jinak vůbec nemluví a jede jen tu hatmatilku...

máňa má mluvicího křečka, kterej opakuje, dneska se její stejně stará kámoška ptala a kde se to zapíná? a maruš: tady, a pak mu něco řekneš, koukej, takhle. Houno!

Tak jsme dneska daly puntíkatý šaty a k tomu učesaly cop s beruškou a ještě sponky s beruškama, asi 5...no a jdu s tou svojí beruškou z města a ona se ptá: A mám tam pořád všechny ty berušky? Ani jedna mi neuletěla??? :girl:

Loty dneska zase perlí u oběda..prej co jsou tam ti toceni sneci?? Já: ,,to nejsou sneci, to jsou krevety" :? Loty: ..hmm a jsou dobry ty krevety?..Já:,, uz jsi je jedla.. Loty:,,aha a chutnali mi??" ( já z ní nemůžu :s: )

tak jsme si tak s malým včera hráli na koberci a jeho pohled uvízl na mých,poněkuď déle neoholených nohou... Jeho následující "maminko,proč máš fousy jako tatínek??" mě fakt dostala :s: :s: :s:

U nás je taky veselo, jen to nějak nestíhám zaznamenat...
Tak alespoň dnešní ranní průpovídka našeho synka (2,5). Ráno vyleze ze své postýlky a na chvilku se tulíme v naší. Tak mi dal pusinku a děláme nosánky nosánky (třeme nosy o sebe), pak mě pohladil a vážným hlasem povídá: Tak stačí a jdeme vařit mlíčko, jo?

Ahoj, u nás toho je víc, ale co tak naposledy registruju, tak denno-denně řešíme julču a pepího, kdo co v rodině tam má a nemá. Včera si mě Domča prohlížel a říká: mami, kde máš koule? Nebo včera přilítnul a říká: mami,venku chčije a chčije :s:

In reply to by Berus

Taky máme s touhle reklamou svoji historku :///: Malý je naučený jít sám do hospody,kam chodíme na zahrádku a vzít si nanuka a honem ven,ale jaksi se tam zaseknul,podívat se na stůl plný minimálně šedesátníků a říká:plej je mezi vama nějakéj tydýt :s: celá hospoda vybuchla smíchy a já se modlím,aby mu ta přezdívka nevydržela až do puberty,zatím mu teď všichni říkají tydýt :00: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Možná škoda, že každého z nás v určitém věku ta upřímnost a bezprostřednost přešla...

Dnes ráno říkám dcerce, aby si došla pro nočník, že je u vysavače na chodbě. Malá dojde do koupelny a zpátky, zastaví se přímo u vysavače a říká: "Kde je čivavač?"
:s: :s: :s:

Jinďa je posledních pár dnů neskutečně akční, asi jak čuje, že za nedlouho se o mě bude muset dělit s mladším sourozencem. Předevčírem už jsem to nevydržela a vynadala jsem mu slovy "ty jsi dneska jak utrženej z řetězu". Kouknul na mě jako pejsek, když žebrá o piškot, a zkroušeným hláskem povídá "pomiň, já jsem se nechtěl utrhnout z řetězu" }:)

Vyhrály jsme s malou CD Zvonilka v soutěži. Před chvilkou dorazilo, malá ho šupla do přehrávače (já jí vysvětlovala, že to teda může jen poslouchat, že tam nebude obraz), asi 2 minuty poslouchala a pak povídá : "NO, mamko, je to moc hezký cédéčko, jenom už mě moc nebaví." :s: A tak tu zase jede stará dobrá Kouzelná školka :s: :a:

Včera večer: "Tak uložím tuhle knížku, vyčůlám se a zalezu do pelechu, víš pčítelko moje??!!" :h:

A pak pčítelka z toho pelechu tak 10x ještě vylezla a usnula až někde za hodinu...

Čekám na kamarádku, venku leje jako z konve, říkám malé - Hele, mohla bys tetě Gabči namalovat obrázek, než přijde. Malá - Aha, teta má narozeniny? Já - Ne, přijde na návštěvu. Malá suše odvětila - Hm,tak to já jí nic kreslit nebudu, když nemá narozeniny. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo jo, dneska jsou nějaký erupce na slunci, ne?? jsem malou posílala uklidi puclíky, co rozházela a prej se na mne bude dívat, jak mi to jde :00: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo jo, dneska jsou nějaký erupce na slunci, ne?? jsem malou posílala uklidi puclíky, co rozházela a prej se na mne bude dívat, jak mi to jde :00: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to máš ale hodnou dceru, že ti dovolí uklidit hračky :s: to já dneska vařila na snídani čaj malinový a Natálka mi říká, ty jsi moje malinová maminka :///:

Tak teď zas super rozhovor - moje 3 letá holka, cizí 3 letej kluk a asi 6ti letej kluk v hospodě: Ten starší kluk -jak se jmenuješ? Já sem matěj a ten malej něco zažvatlal a naše maruš- já sem béďa. A ten starší matěj povidá - to máš hezký jméno, a moje ségry v kočárku se menujou tak a tak to je co? A maruška(má brášku nikolu) a já mám taky ségru! Jmenuje se nikola. a ten starší zas na toho mladšího kluka: a máš taky ségru? ne. a maruš na něj- tak řekni svojí mámě, ona ti porodí!

Maty 23 měsíců:
Jdeme po cestě a ptám se:
"Kde je táta?"
"V páci!" (v práci)
Tak se ptám: "A co tam dělá?"
"Spí!"
Jsem vybuchla smíchy:D

dneska moje dceruška objevila, že prdění je velikánská sranda :-))), tak stála a přikrčila nohy a říká maminko Eliška prdí ( no tatínek už na ní nemá) a najednou jak hrozně vypouštěla se i počůrala sranda veliká.

Naše VIki ráno vysypala kostky z kyblíku, kouká na mě a povídá: "No mami, pojď uklízet. Dělej!" :s: :s: :s:
A ještě jedna dnešní. Šly jsme na procházku, celou dobu malá běží a volá na mě: "Mami běžím, rychle běžím!!!" Došly jsme k silnici, kde u domu stálo zaparkované auto, opravdu špinavé a malá zase volá: "Maminko běžím, rychle běžím. Jéé auto, špinavé auto, vykoupat!!! Běžím maminko, rychle běžím!" :s: :s: :s: Málem jsem si čůrla do kalhot :s: :s: :s: ta její bezprostřednost mne opravdu dostává.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:one: :s: :s: :s: :s:
Šimouš taky teď perlil.V pokojíku nějaké ticho až podezřelé a ptám se:Šimone co děláš?A on:boldel :00: :s: :s: :s: šla jsem kouknout a na pidi midi papír roztrhanej :00:

In reply to by Gabrielka

nase vcera taky prisla v gumakach a rukavicich ze jde do prace tak na ni koukam a rikam proc ma ty gumaky a ty rukavice :00: maminka ma v aute taky gumaky a rukavice, ale ne zimni ale veterinarni ja nemohla a kdyz jsem se ji ptala na co potrebuje ty rukavice tak na me koukala a odpoved byla abych mohla hladit spinava zviratka :s:

O víkendu u nás byl sestry přítel. Vstával dřív než my ostatní, seděl ráno u kávy v obýváku, přišla za ním dcerka, která má vedle obýváku pokoj. Podívá se na něj a povídá: "Strejdo prdíš?" Na to Martin odpověděl: "Já ne a ty?" Malá se na něj podívala a vážným hlasem říká: "Hmmm joooooo!"
:s: :s: :s:

In reply to by dejdanka1

mne nicolka ted zacla kakat na zahradu,nevim,jak ji to jako napadlo,tak rikam,ze na travicku se jen cura,prece neni pejsek a ona mi rika,ze pejsek neni,ale prasatko :s:

tak malá, když se narodil brácha, a moje mamka ji sdělovala tu novinu, tak povidala, že ale chtěla holčičku! no a dneska najednou na druhou babičku - babi, a porodíš mi holčičku?

Teď jsme se s malou (3roky), dívaly na atletiku, na skoky do výšky. Jedna závodnice laťku shodila. A malá se tak zachmuřila a říká "Ježišmarjá, taky to mohla zvládnout" :s:

Tobiáš 2,5roku
já : Tobi postav se na ty nohy
malý: Tobisek nemá nohy
já: ne?a to je co tady to co ti roste u dupky
Tobi: mami to je pindíííís
:D :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka