poslední rodičovský příspěvek, přijdou mi ještě penízky nebo už ne?

21.07.2011

Ahoj, nevíte jestli mi přijde ještě rodičovský příspěvek v srpnu, když synovi byly dva roky 8. července? Problém je v tom, že jsem dva týdny přenášela, tudíž jsem brala do toho 28. týdne mateřskou a pak přešla na dvouletý rodičák a 19náctá dávka v pořadí mi už tím pádem přišla v červenci, kdyz si to propočítám. Jenže někde se zase dočtu, že rodičák končí dnem narozenin dítěte, tak já ted nevím teda, jestli se mám ještě těšit nebo už ne :-( Ale asi ne, to bych dostala víc než těch 19 krát 11400, což je 216 000 kč. Nemáte někdo podobnou zkušenost při přenášení? díky za odpověď :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

jenže: Zrychlené čerpání je určeno do dvou let věku dítěte a činí 11 400 Kč měsíčně. Pokud si nyní říkáte, že takové čerpání byste chtěli, asi Vás zklame fakt, že na něj možná nebudete mít nárok! Takový rodič totiž musí mít před odchodem na mateřskou mzdu minimálně 16 400 za měsíc (tj. denní vyměřovací základ pro výpočet mateřské alespoň 380 Kč za den). Celková výše rodičovského příspěvku bude 216 600 Kč.
Problém je v tom, že když jsem přenášela, tak jsem už vlastně těch 216 000 celkově dosáhla už tento měsíc, kdyby mi přišly peníze ještě za ten červenec, kdy bude mít malý dva roky, tak bych dostala od státu víc než jen těch celkových 216 000 , tak to právě nechápu. :-)

In reply to by kristýna1985

ale na rodičák nemá vliv kdy porodíš. Rodičák pobíráš až po 28týdnech co jsi nastoupila na PPM. Pokud máš rodičák do dvou let, tak ho ve skutečnosti pobíráš cca rok a půl. Pokud je rodičák do 3 let, tak se ve skutečnosti pobírá 2,5roku...nemůžeš PPM počítat do rodičáku. To jsou 2 odlišné dávky. To jestli jsi přenášela 14dní je naprosto jedno :-)

In reply to by adela kochrtova

no právě. Vůbec netušim co se tu stále řeší :///: ....já jsem třeba porodila o 3 týdny dříve :-) a vliv to na nic nemělo. PPM jsem pobírala 28týdnů (na PPM jsem nastoupila 6týdnů před termínem) a potom jsem začala pobírat rodičák do 3 let věku dítěte..Na ničem jsem krácena nebyla :-)

In reply to by kristýna1985

Já teda přenášela týden a to by mi v podstatě mělo vyjít tak, že bych za květen nedostala nic (malá je 5.5.) a přesto ho mám celý, myslím, že se na to nehledí, ty přece neovlivníš datum porodu, to by musely všechny v den termínu povinně na vyvolávačku.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nemusíš vracet nic,dávky se ti nepřekrývají,jen jsi prostě v půlce měsíce přešla na neschopenku-za kterou teda stejně prakticky nic nedostaneš těch prvních 14 dní,tak se aspoň bude rodičák hodit :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj, můžu se zeptat jak to že jsi na neschopence když pobíráš RP?

já si teda myslím že ti už nepřijde nic,teda jako nevím jak je to ted ale já před lety když mi končil rodičák,dítě narozené 5.2 a druhý den se mi narodilo další,takže jsem si myslela že v březnu dostanu za celý měsíc,ale dostala jsem jen poměrnou část od 6.2-od porodu druhého dítěte,tak jestli si vzpomeneš tak dej vědět jak to budeš mít,dík

In reply to by Zdenda3

nemohla jsi dostat za celý měsíc protože v jednom měsíci jsi ukončovala jeden rodičák a v tom samém měsíci se ti počítal další rodičák. Takže na první dítě jsi dostala jen část a poté jsi dostala za zbytek měsíce rodičák na druhé dítě...

In reply to by Zdenda3

5.2. ti skončil rodičák na 3.800,- a 6.2. ti začal nový rodičák na 7.600,- Správně jsi měla dostat v březnu poslední rodičák na 3.800,- ale protože už jsi najela na nový, tak nemůžeš dostat 2 rodičáky. proto jsi ho měla ukončený.

In reply to by Zdenda3

to je právě ten rozdíl-nesmíš pobírat rodičák a mateřskou dohromady :) A mateřská přebíjí rodičák,tudíž,když jsi nastupovala na mateřskou a ukončovala rodičák,tak už ti ten rodičák nepřišel-kdyby ano,tak bys ho musela stejně vracet při vyúčtování daní :)

Ahoj, dostaneš sumu za celý měsíc, nepočítá se to na dny, pokud by se dítě narodilo třeba 1.7., tak pa by jsi i v srpnu dostala celou červencovou částku. vím to proto, že kamarádce končí rodičák ted 30.7. a taky nevěděla, byla se ptát na sociálce a tam jí to takhle vysvětlily.. Ještě si tam dělaly legraci, že mělo mimi v bríšku vydržet ještě 2 dny a narodit se 1.8., pak by dostala korunky i v září..

ahojky,rodičák končí dnem,kdy dítě byůlo narozeno,je úplně jedno jestli rodíš předčasně nebo přenášíš :) A rodičák se nekrátí,tudíž dostaneš sumu za celý měsíc :)

ahoj, rodičák trvá do dne narození dítěte-u tebe tedy do 2 let věku dítěte. Takže ty v srpnu dostaneš proplacených 8dní z července :-). to zda přenášíš nebo ne nemá na délku rodičáku vůbec žádný vliv :-)

Ahoj no já myslím že ti přijde za těch 8 dní, sama to mám stejné, jen s tím že malej měl 2 roky 14.7. takže jsem taky zvědavá jak mě to přijde.

prijde ti pouze pomerna cast neb se to skutecne bere do dovrseni daneho veku ditete aspon tak t rikali me na socialce takze se nech prekvapit

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka