Mě fakt jednou zavřou!!!

21.07.2011

Holky, jak už jsem psala několikrát, máme děsné problémy s jídlem! Prostě opět u nás kolem 10-10.30 řev z bytu, výprask, některý den se udržím, ale dnes ne a pak jsem brečela - jsem z toho unavená, naštvaná, nechci aby se tak blbě stravoval. Dostal omáčku s rýží kterou jedl a opět prostě nic. Nedostanu do něj ani lžičku, to samý v úterý jeho oblíbená polévka (včera jsem se na oběd vybodla, dala jsem mu pauzu). To prostě nejde aby neměl (čert vem teplé jídlo) jednou za den normální jídlo, nemůžu to nahrazovat Brumíkem, arašídovýma křupkam, Kinder čokoládkou, patkama od rohlíku (ano, ani ten nesní celý, to samý chleba, párkrát kousne a konec - vše suché!), jogurty taky už nechce. Nejí ovoce, zeleninu, šunku, sýr - prostě nic!!!! Bojí se ochutnat, štítí se....Ráno a večer má UM - co budu dělat až i to začne odmítat - půjde na kapačky! Vím, asi to teď vidím opět moc černě, ale tohle (s pár světlýma chvilkama) trvá už 15 měsíců!!!! Nehubne to ne, ale nemůže mít v sobě jen samý cukr, případně sůl....všechno se mu to pak vrátí na zdraví ve stáří...taky to jeho průjmování - sice jen 2x denně ale chcalo to z něj (teď musím zaklepat asi 4 dny dobré). Nezdá se nemocný, přijde mi to snad už jako naschvál....blok to taky není, to by mi třeba jednou týdně ten oběd nevzal....kdyby jedl víc toho jídle ne jen to co jsem psala, tak to asi neřeším, dostal by třeba chleba s lučinou a šunkou+ rajče...ale on jí opravdu 3 omáčky a 2 polévky...více ne a pak ty pochutiny co jsem psala výš...pomoc!

Kliknutím vložíte smajlíky:

urcite nedavej zadne brumiky krupky ci jine laskominy :w: :w: :w: vim ze je to tezke ale urcite nebit za to ze neji spoji si jidlo s bitim a nebude ti jist!!zkus ho hodne chvalit za kazdou lzicku co sni,kdyz bude hezky jist cely den byt po trochach tak mu muzes dat KOUSICEK sladkeho jako odmenu!!!!jinak ani tuk
ja mam doma taky nejedlika,byl to veliky boj maly bude mit 2r a je to uz lepsi
var mu porad dokola jeho oblibene omacky a polevky,nachystej mu snidani kdyz nebude jist tak to snez to same se vsvacinou obedem i veceri,nenut ho ale chval za kazde sousto,a nezapomen davat pit
a ten prujem bude spis z malo jidla a hodne tekutin-pomerove samozdrejme
vydrz a bude lip :a:

Ahoj, já jsem taky plakala, zuřila, křičela a teď už na to prdím. Dcera má 21 měsíců, nejí asi od roka. Jí teda tak dva dny v měsíci normálně, pak jí stylem - tři lžičky a dost. Nového neochutná nic - promne to mezi prsty, ukousne si mikro kousek a vrátí mi to zpět do ruky. Nejí téměř žádnou zeleninu, ani ovoce. Pije UM (cca 500 ml denně ve třech dávkách), dvakrát denně do ní dostanu kapky s multivitamínem. Důležitý podle mě je to, že nehubne, vypadá jako dobře živená a nejspíš jí to tak prostě stačí. Maminky jedlíků toto vůbec nepochopí, i já jsem ráda, že sní kousíček rohlíku nebo kousne do Brumíka. Takže se drž, vydrž a doufej se mnou v lepší zítřky :-) Jednou určitě papat začnou, já tomu věřím!!! :-)

In reply to by Claire77

Hm, tak to tě lituju, to je jak u nás....ráno má 210 UM a večer 240 UM. Šáhne na něco nového, vrátí, udělá škleb...u nás to není tak, že nejí "téměř" žádnou zeleninu a ovoce - nejí žádné!!!!! On taky myslím nehubne, vypadá právě dobře, spíš si říkám, že to bříško má jak ty podvyživené děti!!!

In reply to by afrika111

Dcerka byla do 6m plně kojená a v tom půl roce měla 8,5 kg, já si myslím, že prostě ještě jede ze svých zásob, proto není pro ni nutný tolik jíst. Teď zobe kolínka s omáčkou a masem - na její poměry už je podle mě přecpaná :-) Takže dneska třeba papá hezky. Pořád jsem to sváděla na něco - třeba na zuby, ještě se jí tlačí poslední špičák, ale myslím, že to je opravdu tak, že má zásoby, proto nepotřebuje tolik jíst. Režim se snažím mít - když nesní snídani, odnesu, nabídnu svačinku, nechce, odnesu, atd. Jíst se snažím taky s ní, ale mám ještě tříměsíční miminko, takže kolikrát je to těžký. Navíc ta starší cácora ani nespí pravidelně - jak padne na pusu, tak si usne, někdy dopoledne, jindy až v podvečer. Takže to přestaň řešit, hlady neumírá, u nás jsou na stole pořád křupky, sušenky, když chce, ať si zobne (nesní toho za den kila, spíš tak dvě křupičky a jednu sušenku nakousne). A podle mě když opravdu hlad mít bude, tak se nají. Drž se :-) Jo a z toho ovoce mi sní jeden kousíček jablka za týden - cca osminku ;-) Proto dostává ten multivitamín..

Asi takto - matko nešil :-)
Všechny pochutiny z domu vyhoď, dej normální jídlo a když nechce, tak nechce. Mléko mu nech, ale standardní dávku. Určitě žádný výprask za to, že nejí. Můžeš si s ním o tom promluvit. Když prostě nechce jíst, tak si dojez svoje jídlo a sundej ho z židličky, řekni mu, že už je tedy konec oběda a další bude až svačina ... a tak pořád dokola. Předpokládám, že jíte spolu ..., to přeci jenom trochu motivuje. Rozhodně neblbni s tím, že když nesní co mu dáš, tak začneš vymýšlet hned jiné varianty a nabízet.
Taky pokud to trvá měsíc, tak se vůbec o nic nejedná, děti mají takové období.
No a jinak u nás - Matěj skoro 2,5 roku, 11kg a necelých 90cm a je to taky děsný šťoura. On zase třeba sám nejí vůbec, prostě miluje, když ho krmím a dávám mu jídlo do pusinky, ale jinak sní pak vše (tedy nemyslím celou porci, ale jí pestře). Nemá třeba rád jogurty, ale nechá si občas vysvětlit, že je dobrý do bříška a bude mít pěkné bobky ... Ale pokud vidím, že prostě jíst nechce, tak další dostane až na další jídlo. Pochutiny jsou u nás jen kukuřičné křupky a občas škvarková placka odpoledne, ale vše v době pravidelného jídla. Žádné uzobávání.

Lištička Kačka + Matýsek + mimi v bříšku

In reply to by Lištička

Problém je, že to trvá 15!!! měsíců a nefunguje to, že když mi to při jednom jídle nesní, dám při dalším a on to sní - vůbec, radši umře hlady, celý tatínek. Nechali jsme párkrát "vyhladovět" - bez efektu.Nechci to dělat, přijde mi, že by mu to mohlo udělat paseku...celý den nejíst a pak na noc si dát dávku UM - tak mě by se z toho roztáhnutí žaludku udělalo asi pěkně blbě a měl křeče - beru to ze svého pohledu a taky nechci aby se v noci budil že má hlad a prostě dlouhodobé hladovění nemá smysl a nic u něj neřeší. No spolu přímo nejíme, jí v jinou dobu, ale děláme to takhle od malička, tak je na to zvyklý a stejně - když já jím a on to vidí, tak nikdy, opakuji nikdy, jako spousta jiným dětí, nežebral, nechtěl ochutnat....připadám si někde na návštěvě jak exot...děti u stolu s jídlem, cpou se a náš většinou u hraček...ale naštěstí kamarádky ví jaké máme problémy...

In reply to by afrika111

Neboj paseku mu to neudělá, když chvíli nebude jíst, však on si pak dá. Neříkám, že zdlábne s chutí vše, co mu předložíš, ale zkus něco, co nejí s úplným odporem - jakože když má alespoň trochu rád těstoviny, tak třeba suché. S chválením bych to taky moc nepřeháněla, dostává se to pak do pozice, že jíst jídlo, je něco výjimečného. A to není.
No a určitě jezte spolu, alespoň ta hlavní jídla - oběd a večeře. To se stejně většinou musí jíst příborem, tak u toho sedíte.
A to že nežebrá a nemlaská a nebere z talíře je přeci v pořádku, náš to taky nikdy nedělal. Prostě to ber tak, že to není jeho priorita. A jak psala JaMiOn, ať jí klidně třeba jen 3x denně, musí si to přizpůsobit svým potřebám. No a jestli dáš za odměnu celou Kinder tyčinku, tak se nediv, že má dost, víš co je v tom energie ... Vůbec nedávat, ani za odměnu, jíst je normální, tak jakápak odměna.
No a předpokládám, že míry máte v pohodě, nehubne, je čilý a spokojený, co?
Víš, já si myslím, že je to hlavně v hlavě nás matek a samy si tím děláme starosti. Já to taky furt řešila a bylo vidět, že Matěj je z toho taky ve stresu.

Lištička Kačka + Matýsek + mimi v bříšku

In reply to by Lištička

Pěkně napsané, děkuji. Ano míry má v pohodě, nevypadá na to, že nejí, ale tohle má od malička a když jsme se to snažily řešit s Dr. tak říkala, že si holt ukládá věci z mlíčka, jinak nechápe z čeho je tam pěkný ( to bylo v době, kdy ještě neznal ani Kinder ani Brumíka - jinak bych si řekla, že to má z toho - samý cukr). Taky jsem zkoušela vařené těstoviny nechat mu v barevné mističce - pche! Ano, určitě je to hodně o mě, jsem prudká, vznětlivá, ale jen pokud není vše tak jak má být :-)

In reply to by Lištička

souhlas, vyhodit pochutiny, prostě nedávat. malej když vidí, že když se nenají a pak dostane něco chutnějšího, proč by ti jedl. Já vím, že člověk je rád za každou trošku, co do něj dostane, ale...
zkus třeba mlíčko míchat s nějakým ovocem, dávaj ovocné a zeleninové štávy, budeš vědět, že nějaké vitamínky v sobě má. jestli třeba jí bramborovou kaši, přimíchej tam trochu mrkve, celeru, na chuti se to nepozná, udělej mu třeba nanuk z rozmixovaného ovoce,...

In reply to by aisha

Tak není pravidlo, že nejí a já jdu a dám mu Brumíka - tady ty věci měl jako svačinu nebo případně odměnu (kinder čokoládku) pokud jídlo snědl. Kaši taky nejí, nejí brambory, knedlík - jen občas veme rýži a těstoviny - občas!!! Takže co dělat když dítě nejí, nedávat ani toto a nechat od ranního UM (7h) do večerního UM (19h) bez čehokoli???

In reply to by afrika111

bez čehokoliv ne určitě ne. Místo Brumíka k svačině bych volila rohlík nebo chleba. Ať to klidně jí suché. TO je jedno. Také jsou dobré kukuřičné křupky, tyčinky (nesolené) apod...Pokud má rád UM, tak bych mu klidně UM k obědu dala. Důležité je, aby mezi jídli měl dostatečnou pauzu. Neřeš jestli jí 5x denně. Ať jí třeba jen 3x denně když mu to stačí.

In reply to by JaMiOn

Tak Kytii výš radí nedat nic když nechce, tak nevím...suchý mi nevadí, když kousek občas sní jsem ráda i za to....kukuřičné křupky nechce, tyčinky jen ty bramborové a to má taky spíš jako za odměnu nebo někde venku do ruky, ale už to taky není co bývalo a není to pro mě jídlo...asi nejdřív zkusím tedy to jídlo posunout na dýl, ale občas si sám řekne mami papat nebo ňami - to je u nás to samé, takže hlad asi má, ale jakmile vytáhnu z mikrovlnky jídlo, tak je zle. Přitom ukáže na mikrovlnku, jako že mám ohřát, spořádaně si sedne do stoličky, ale jakmile před něj postavím jídlo, tak si začne šmudlit oči, pak brečet. Někdy mu trochu líznu lžičkou ret aby ochutnal, že se nemusí bát a občas to zafungovalo, ale posledních 14 dní ani toto nefunguje!

In reply to by JaMiOn

Tak já když tedy má světlý den (sní oběd) tak dávám do misky 2 lžičky a on se snaží, ale nechce sobě do pusy dávat, ale mě, takže aspoň takhle sní něco...já jsem ho bohužel jako malá nenechávala se hrabat v jídle a to jsem možná udělala chybu - jakmile je někde drobek nebo kápnuto, tak na to hned ukazuje, chce to utřít, nesnáší špinavé ruce...bože, člověk udělá takových chyb!!! No jo stará "kr..a" a první dítě :-)

In reply to by afrika111

To asi nebude tím. To bude spíš v povaze. Já bych klidně Elinku nechala. Už před prvním rokem jsem jí dala lžičku, ať se snaží, klidně mohla jíst i rukama (kdyby měla zájem - ale neměla). Taky jí vadí, když je ukápnuto a musím to uklidit, nebo jí utřít jídlo z ručičky. Taky jí s jídlem pořád pomáhám, i když už se celkem dobře nají sama. Kromě polívek. (28 měsíců)

In reply to by afrika111

no pokud jsi byla až tak čistotná, tak je možné že jsi mu jídlo trošku zhnusila. Ono to chce všechno s klidem. Holt nadělá ale to se uklidí, že? zkus to udělat znovu. Ve 2 letech by už měl dávno jíst sám. Markéta jí sama od 15měsíců. Nějak bych ho nepobízela. Dala bych mu talíř s jídlem a jes. Sedni si snim ke stolu a dej si jídlo taky. Jezte společně. Jídlo si vychutnávej abys ho povzbuzovala. Když sní 2 lžičky, tak nereaguje a hned neskákej radostí. Jes dál a po očku ho sleduj.

ahoj,já za sebe bych určitě navštívila nějakého odborníka,protože to co píšeš mi nepřijde opravdu normální.Možná mu to jídlo dělá zle,pak má ten průjem a sladké sní,protože mu to prostě chutná,co na to říká obvoďačka??

Ahoj, mám holčičku narozenou v květnu 2009 a s jídlem máme ty samé problémy, co vy. Měří 90cm a váží 12,5kg. Nedokáže ochutnat nic nového, nejraději by jedla jen jablka, kyselé okurky, papriky a rajčata. Kdybych s ní nedělala při obědě kravinky a neříkala, že tahle lžička je za maminku, tahle za tatínka, tahle za babičku,..., tak bude klidně hlady. Vyloženě ji jídlo zdržuje. Také mě to moc mrzí, trápím se tím a jen pevně doufám, že se to snad časem samo upraví. Já prý byla v dětství také nejedlík a pořádně jsem se rozjedla až někdy v páté třídě. :a:

In reply to by maminka77

Ahoj, já mám kluka březen 09, ale jenom jsem chtěla napsat, že my jsme teda jedlíci. Sní mi skoro vše, ale vážíme taky jenom 13kg a měří 94cm. Takže taky každý kdo ho vidí, má fakt nožičky jak hůlčičky a ručičky to samý, jestli mu vůbec dávám jíst.

In reply to by maminka77

Panebože - co bych dala kdyby jedno tu zeleninu co píšeš, vím, není to všechno, ale on ani tohle nikdy neměl v puse!! A nepozoruju, že bych ho tím nějak zdržovala - zkoušela jsem mu i dávat jídlo při TV - miluje Mickyho klubík, musí ho mít denně...párkrát vzal, vícekráte nevzal. Prostě je to případ....

In reply to by afrika111

Chápu, jak Ti je. S naší malou jsem dokonce jeden čas měla období, kdy jedla oběd jen tím způsobem, že seděla na jídelním stole. Ano, na jídelním stole a já před ní na židli s talířem v ruce. Vím, že mě za to spousta maminek odsoudí, ale kdo nezažil nejedlíka, napochopí. V tu chvíli udělá člověk pro alespoň malé zasycení všechno. Už je to naštěstí za námi, zase sedí pěkně u svého stolečku, kde má i dětské prostírání. Nejradši je, když může jíst sama - to mi i zakáže se na ni dívat. Já ji ale astejně po očku sleduju a když vidím, že se chystá jídlo ukončit, sednu si k ní a začnu to již zmiňované "za maminku, za tatínka, za babičku, za dědečka" - zkrátka za celé příbuzenstvo a zvířátka :-)

In reply to by afrika111

Ano, teď už jí zase tam, kde se jíst má. Když jsem to ale třeba vyprávěla kamarádkám, dívaly se na mě divně. Jenže jak jsem už psala - kdo nezažil nejedlíka, nepochopí... To je pak člověk rád za všechno.
Ještě mě napadlo, že naše malá má ráda uvařené těstoviny (vřetena, kolínka, mušličky). Vždycky, když je nejhůř (když nic jiného nechce), dám jí mističku buď studených nebo lehce ohřátých v mikrovlnce a ona si je třeba u televize uzobává. Třeba by to Tvému chlapečkovi také chutnalo.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka