Jané Powertwin a Jané Twin Two

05.07.2011

Ahoj maminky, prosím Vás o podělení se se zkušenostmi s těmito kočárky. Budu mít sourozence blízko od sebe a ač jsem nejdřív nechtěla tandem (špatně se mi zvedají, jsou na mě moc těžké - Phil&Teds Vibe jsem ani neodlepila od země a to byl prázdný bez nákupu i bez dětí :s: ), tak mě zaujaly tyto dva od Jané... Jsou prý lehoučké a snad by nebyl problém s nimi najíždět na obrubníky - nadzdvihnout je..
Líbí se mi víc Powertwin, přijde mi totiž lépe ovladatelný při najíždění na obrubník a v obchodech při zatáčení mezi regály (ale může to být jen pocit, že má jen jedno kolečko ve předu, ale ráda uvítám Vaše postřehy..).... zase se mi líbí, že Twin Two je o maličko kratší a dá se dát jedna i druhá sedačka do lehu... U Powertwinu spí dítě celkem dost v sedě... nebo se to jen zdá z fotek a jde to opravdu níž a dítko se v pohodě vyspí?
Taky mne zajímá, zda jdou sedačky jen po směru jízdy nebo jde - alespoň to mladší otočit směrem ke mně??
Děkuji Vám mockrát za odpovědi a za zkušenosti!!!!! :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak já měla na kluky twin two.A byla jsem maximálně spokojená.Lehounký a krásně ovladatelný.Měla jsem nejdříve jen vložnou tašku na mimi, ale štvalo mě, že pokaždé, když jsm potřebovala Mikyho utěšit, nebo dát dudlík.Musela jsem zastavit.A to zase docela prudil Jony, ptže někdy jsem víc stála, než jela ;) A věčně obcházela kočárek, ptže dudlík přes tu boudičku prostě nedáš, bez toho, abys zastavila a kočár obešla.
Tak jsem koupila korbičku, která se dá používat i jako autosedačka a bylo po problému :!k: Když se chtělo staršímu spát, napolohovala jsem prcka, jakoby do polosedu a většího sklopila do lehu a bylo.(Tím polosedem, myslím, že jsem z korbičky udělala autosedačku)
Vterénu jezdil skvěle, nákupy byli v klidu a pohodě.KOŠ JE OBROVSKÝ, UDĚLÁŠ NÁKUP NA VÍKEND A ANI O TOM NEVÍŠ.
v pZE TRÁVÍM S DĚTMI VŽDY týden v měsíci a nebyl problém s Mhd.Do auta je také skladný.
Mě ušetřil spoustu nervů, :ww:

In reply to by Martivra

Super :) A jak se s ním jezdí ve sněhu? Jak má ta dvojitá kola, tak mi to připomíná golfky a s nimi jsem v zimě nevyjela... Je to v pohodě nebo je to problém? Sice bydlíme ve městě,ale zrovna tady u nás je celkem s odklízením sněhu problém (taky poslední 3 zimy byly závěje)... tak proto nad ním taky váhám... :) Jinak, co popisuješ, zní super! :)

In reply to by andilek83

My žijeme v Teplicích a sněhu je tu v Krušných horách dost a problém jsem neměla jedinej.Kola jsou veliká, a stabilní.
Neprotáčí se .Ani jedenkrát se mi nestalo, že bych musela, zastavit a kola rovnat, jako se mi to teď děje s trojkolkou.
Já byla maximálně spokojená.To jak je lehkej, bylo super a je relativně krátkej.
My jsem díky němu cestovali všude bez omezení.Zoo, dovolená, výlety. Vše s ostatními.Hodně jsem se bála, abych díky dítkům nebyla ostrčená, ale s tímhle kočárkem naprostá pohoda.
Bazarový ho seženeš v pěkném stavu za slušnou cenu a za téměř stejnou cenu ho poté i prodáš.
Proto jsem investovala více, i když na tru jsou levnější kočárky.asi bez tisícikoruny se mi po roce používání vše vrátilo:-)

In reply to by Martivra

Jééé, paráda! :)Já právě ty kolečka řeším proto, jak jsou dvojitá, že se do nich ten sníh může dostat,ale podle toho, co píšeš, tak mi to přijde super... Budeme jezdit dost, tak právě potřebuju stabilní a odolnej kočárek, hlavně pohodlnej pro děti... A aby s námi přečkal zimu bez větší újmy... :s: Janéčka se prodávají dobře, to ani strach nemám, že bych neprodala... o bazárkovém taky uvažuji, koukám, že se prodávají za hezké ceny a v dobrém stavu. Tak pokukuji a hlídám nějaký dobrý inzerát :D Jen právě zvažuji zda trojkolku nebo tu čtyř... oboje má co do sebe..
Je fakt, že na trhu jsou i levnější kočárky,ale zase jsou i dražší... Já chci hlavně kvalitu, bezpečí, pohodlí a nechci se udřít... Což Jané celkem splňuje.. :)

In reply to by andilek83

To je těžká volba.
Já jsem opravdu neměla s kolečky problé ani jedinej.Spíš mě překvapila, jak se s nima parádně jezdí.Teď mám už jen mono kočárek trojkolku a někdy se mi stane, že se to kolečko jakoby zasekne v nějakým špatným úhlu a kočár musím nadzvednout,aby se srovnalo.
Jinak, mám někde vyfocené, jak v něm kluci spí, tak jestli to najdu pošlu ;)

In reply to by Martivra

Jasně, pošli! :) Mě se líbí oba, vzhledově víc trojkolka. Asi mi přijde míň těžkopádná,ale to je asi jen pocit... Ta čtyřkolka je totiž prý ještě lehčí, než troj... No jo, těžko říct, který by byl lepší... Každý má svoje.. Chci se na ně osobně podívat, zkusím to tento týden... v jednom obchdě mají oba dva...tak to vyzkouším.. ale není nad zkušenosti druhých maminek, protože v obchodě mi vychválí oba a já potřebuju reálný připomínky, ne jejich ódy na jeden nebo na druhý :)

In reply to by andilek83

Tak foto, máš na hl. straně,zatím jsem našla jen tuhle, ale máme jich víc.Až bude čas najdu.Jinam mi vložit nešla.
Jinak tohle je jediný kočár, na který můj muž nenadával, že je zbytečný.A to myslím mluví za vše ;) On je o fr.holi a manipulace s ním byla i pro něj v pohodě.
Ať vybereš kterýkoli, oba jsou dobrá volba.

ahoj, s twin two zkušenost nemám, ale poslední rok jsem jezdila s powertwinem. výhodou pro mě byly právě velký nafukovací kola - jezdím terénem, v podstatě téměř každý den (moje cesta do města vede přes park), takže vím, že nemůžu mít zdvojený kola, protože s těma by se mi blbě jezdilo blátem a neprohrábnutým sněhem. přední sedačka skutečně nejde dát až do lehu, u nás to nevadilo, starší dítko (synkovi bylo 22m když se ségra narodila) mi v kočárku usnul cca 2x, takže tuhle možnost jsem nepostrádala a zadní sedačka jde až do úplného lehu. jinak sedačku proti směru jízdy otočit nemůžeš, ale lze dokoupit adaptéry (nebo novější verze jsou bezadaptérový) a nasadit hlubokou korbu a na miminko vidíš. já to řešila vložnou taškou a když jsem chtěla na malou vidět, tak jsem si prostě sklopila boudičku. co se týká najíždění a sjíždění z obrubníků apod. - než jsem měla tenhle kočárek jezdila jsem s bebecarem čtyřkolkou a trvalo mi teda dlouho, než jsem si na ty tři kola zvykla. je to prostě o maličko jiná manipulace. ale jakmile jsem to vychytala, tak byla jízda naprosto v pohodě. co jsem na kočárku (ale asi jsou to obecně trojkolky) uvítala snad nejvíc - otočila jsem s ním o 360° na místě, což je super, protože pozvedávat kočárek se dvěma dětma neni čurina. kočárek je opravdu lehounký, takže když do něj nasoukáš dvě děti není to takový šok pro ruce a pro tělo (tvoje). I když teď s kočárkem dojíždím, dcerka má rok a 10kg a synek tři roky a 15kg a už se mi s tím jezdí blbě, ale když jsme začínali, kluk měl cca 13kg a dcerla 3,5, tak to byla pohodička...

In reply to by Tesa

Teso, tak to jsi mě moc potěšila! :) Já právě váhám nad tím, že je to tandem....opravdu mi dělá problém je nadzvednout na obrubník, nemám asi potřebnou páru... :s: Jinak jsem četla v jiné diskuzi to o té vložné tašce a korbičce...já bych v tom problém neviděla, prostě kouknu okénkem v boudičce, nebo ji sklopím... jen mě zajímaly ty sedačky ve sportovní verzi... ale tak nevadí :) Jde mi samozřejmě o pohodlí dětí, o bezpečnost,ale i o to,abych se neudřela,protože jsem celkem drobná a mám co dělat i s naloženým jednokočárem :D
Co se výletů týče, tak já jsem z Prahy a zrovna bydlíme na tak pitomém místě, že když chci s malým do parku, musím jet minimálně hodinu MHD,abych doraila do nějakého normálního, kde se mi nevalejí odpadky a nejsou tam zvratky nebo parta ožralejch chlapů... Po městě si to neumím představit bez dvojkočárku, hodně lidí mi stále říká, ať koupím skate...ale upřímně, miminko se narodí v prosinci a abych kupovala skate do sněhu...to mi přijde nesmysl, leda bych naložila batole k miminku do korby.. :D :s: No, čili jezdíme vždycky ven tak na půl dne minimálně, spíš na celý den....u nás jsou vycházky tak na 6-8hodin... A v ulici se sníh fakt moc neodklízí, takže jsou tu občas závěje a měla jsem co dělat i s terénní Inglesinou.. Natož se skejtíkem a prckem, co si třeba usmyslí, že chce jít opačným směrem, než maminka :s: Na to bych asi neměla nervy :00: Takže je volba jasná, počítám, že kočárek budeme mít taky tak na půl až 3/4 roku a pak ho pošleme dál... :) Ale na tuhle dobu si ušetřím své jediné nervy kočárkem namísto skejtíku :!k:
Taky budu mít děti od sebe 22 měsíců, malej chodí zhruba od svých 13ti. Sice je chodec zdatnej,ale pochybuju, že by ušel takové vzdálenosti, co děláme, navíc bez spaní... Proto mne zajímala i ta přední sedačka na spinkání...ale pokud by šla alespoň do pololehu jako jde třeba v některých golfkách, tak yb to snad šlo? :? Uvažuju spíš nad Powertwinem, než nad Twin Two i právě kvůli těm kolečkům do sněhu... se Twin Two bych asi v tý naší ulici v závějích neprojela, co? Má ty přední kola dvojitá...to jako golfky a ty jsem nemohla vytáhnout v zimě ani omylem... :€\€:
Ale koukám, že jsi měla situaci v něčem celkem i dost podobnou, tak je super, že jsi napsala!! :)

In reply to by andilek83

taky jsem si myslela, že kočárek budeme používat půl roku a poputuje dál a ejhle....jezdili jsme od začátku května 2010 tento týden jsem kočárek definitivně složila a na konci července jde vozit jiný dítka. jako on dvouletej prcek fakt chodí, ale je to jak píšeš - ujde kousek, jde jiným směrem, chození ho dlouho nebaví.. takhle ho posadíš do kočárku a dítko jede. já se strašně bála, že budu omezená jenom na naše místní hřišťáko. taky jsem člověk, kterej je půl dne v čoudu. na obědy se tedy vracíme domů, ale jsme schopní dopoledne i odpoledne býv pryč.
jo a takovou perličku na závěr: synek oslavil 15. června třetí narozeniny a v pátek jsme pořídili staronový kočárek pro Leušku (nějak jsem si zvykla na trojkolky, takže máme doma jané powertrack 360°) a už k nám putuje skejtík pro tříročka, kterého po deseti krocích bolí nožičky :s:

In reply to by Tesa

:s: jo jo, na co ťapat, když se ségra veze :D Hele, já taky počítám s tím, že až se pak dvojkočárek prodá, koupím skejtík...jen si to neodkážu se skejtem představit už teď...nevím, jak bych tam udržela malýho v zimě a několik hodin ;) To je spíš sci-fi.. :s: :00: Až bude o trochu větší, tak věřím, že už to půjde naprosto v pohodě,ale vysvětli mu to ani e ve dvou letech ;) No ale s tím Powertwinem jsi mě tedy nahlodala :s: Jinak je možný, že nám vydrží dýl...:) Uvidíme, každopádně počítám s tím, že nejdřív bych ho dala pryč až po létě, protože přes léto budeme dělat výlety a to pochybuju, že by Tobísek chtěl šlapat po svých ;) Takový celodeňák na Karlštejn apod...to je i ve 2,5 letech moc a pochybuju, že by to skončilo jinak než tím, že by nám odmítl dál jít a my ho museli na střídačku nosit a snažil by se vecpat do kočárku k ségře :D Takže přes léto 100% kočár ještě bude, jestli pak bude chtít už ťapat sám, klidně ho ráda přenechám jiným :)
Jinak jsem se chtěla zeptat, využívala jsi (na kratší procházky, pokud se naskytly) třeba jen jednokočár? Kdybych třeba potřebovala jít jen tady v okolí na rychlo do obchodu (taky sama s dětma přes den a beu auta, takže nákupy do kočáru ;) ), tak jestli se vyplatí brát dvojitej nebo klasickej... To by malej totiž zvládnul ujít, to jo.. To je otázka pouze hodinky... ale zda má smysl mít ke dvojitému ještě i normální?

In reply to by andilek83

hele, já jsem si normální kočár držela a teď mám pocit, že zbytečně. leží mi tu celej rok, téměř jsem s ním nejezdila. jednokočár jsem brala akorát v případě, když jsem šla ven jenom s malou, např. když jsme šly k dr. a někdo pohlídal synka, což bývalo fakt málo. a jinak jsem brala dvojkočár ale spíš ze svý pohodlnosti - než bych si připravila normální kočár - nejhorší to bylo v zimě - přesouvat fusak z dvojkočáru do normálního kočáru, přehodit tašky, atd...to bylo jednodušší popadnout dvojkočár a synka za ruku...a teď jsem si stejně koupila jinej, lehčí do ruky :00:

my máme powertwin, jezdí se s ním parádně, krásně ho uvezu jednou rukou, ale při najíždění na obrubník se mi taky stalo, že se mi naklonil na stranu. Zadní sedačka jde do lehu, přední ne, ale trochu jí sklopíš, takže kluci mi spali normálně. Twin two se mi moc nelíbí, hlavně jsem chtěla trojkolku. Kamarádka má twin two, vozí v něm teda taky dvojčata, ale říkala, že když je dá do lehu, tak se jí tam nevejdou. Jo a já mám sportovní verzi, ta jde jenom po směru jízdy

In reply to by monies

Díky moc za info... čoveče s tím najížděním na obrubník a nakloněním na stranu, to mě celkem postaršilo... Nechci se pak bát,abych vyklopila děti.. Myslíš, že je to při najíždění jako vratký? Nebo se to přetížilo? Já právě neměla ještě doma trojkolku...tak nevím :) Jinak Twin Two se mi moc nelíbí designově,ale zaujaly mě ty polohovací sedačky, že jdou do lehu obě.. Hele, jak má kamarádka starý děti, že se jí tam nevejdou obě naležato? :) To musí být asi fakt pidi...zase bych chtěla,aby byl kočárek pro obě prostornej a pohodlnej... Zároveň,abych ho dokázala ovládat a ne,abych se s ním skoro nehla z místa :) Strávíme totiž v kočárku většinu dne..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka