Kontryhel

26.03.2011

Ahoj holky :)
Mám otázečku ohledně kontryhelového čaje na podporu otěhotnění. Máte některá informace o tom, že by se měl pít jen v první půlce cyklu, resp. od menstruace do ovulace a v té druhé už ne?? Proč se nemá pít v druhé půlce cyklu?
Moc všem děkuji za odpovědi!!! :k: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky holky, jsem tu nová. o mimi se snažíme přes rok. Podstoupila jsem hormonální léčbu clostikem a vyšetření hsg. To mi zjistili že nemám levý vejcovod. Pravý je v pořádku. Teď už nic neberu a četla jsem že je dobrý kontryhel, který piju odedneška( dnes mi konci ms). Tak se chci zeptat jak dlouho ho mam pít? Četla jsem že se pije od ms po ovulku. Tak jestli ho mam pít týden , když jsem začala tak pozdě a až od dalšího měsíce ji začít pít správně? Ještě papkam listovku. Děkuji moc za rady
;)

pila jsem celý cyklus a zadařilo se. Myslím si, že to není pravda, že by se měl pít jen půlku cyklu, alespoň můj léčitel mi ho doporučil na cyklus celý minimálně na srovnání menstruace a tedy i případné další otěhotnění.

Určitě by se měl radši pít do půlky cyklu. Já ho pila od ms do ovulace a zdá se, že se zadařilo :-)

In reply to by paja23

A proč se má tedy užívat jen do půlky cyklu? Já jak neznám důvod, tak nemám motivaci :? Kdybych věděla, že to třeba nějak negativně působí na počátek těhu, tak je to jasné, ale zatím to vypadá, že je to to nejlepší, čím se můžu dopovat :s:

uz je pojem kontryhel historie a jen vzpominka,ale dost jasna,protoze jsem ho taky pila na otehotneni asi 3x denne.Me moc nechutnal,protoze ja na caje mocnejsem,ale co by clovekneudelal,ze? :) Pila jsem ho do pulky cyklu a nevim presne proc psali do pulky,ale asi na podporu tech zenskych organu,ovulace,kde razantne podpori ty dulezite organy a pak to zcasti ztraci smysl,ale i dal to urcite neublizi.Ja pila ten sypany z lekarny a tehu se zadarilo za par mesicu :a:

In reply to by siska333

Už jsem z toho jelen! :00: Někde píšou, že se nemá užívat v těhotenství a jinde že pomáhá udržovat plod, působí proti potratům a usnadňuje porod ... Tak mě napadá, jestli on třeba nemůže posunout MS nebo tak něco??

In reply to by Budlii

musimpotvrdit nazor nize,ze MS neoddaluje.Ja to mam vzdy pravidelne celej zivot a stejne to bylo i s kontryhelem,ale co jsem u nej zaznamenala bylo,ze dle ovu testu mi zlepsil ovulaci.Kolikrat jsem mela na ovu testickach druhou carku slabsi,nebo obe stejne,ale az s kontryhelem jsemmela tu testovaci o dost silnejsi a ovu jako hrom a hned jsem ten mesic otehotnela,tak nevim jak to je,ale me pomohl,aspon si to myslim :) V tehu jsem taky slysela nazor jako ty a osobne si myslim,ze vzhledem k tomu,ze hlavne podporuje zenske organy,vajecniky,delohu,tak pokazit ani v tehu nic nemuze.Ja se priznam,ze jsem pred otehu brala i 400ug listovky,takze jsem se vlastne i predavkovavala,ale pry je to dobre na potraty(bohuzel mam jeden za sebou v 5tt.,takze strach byl z opakovani silenej)a brala jsem listovku obrovske mnozstvi(predavkovani nenimozne)a ditku to muze jen pomoci se udrzet,pripadne zabrani vyvojovym vadam atd.. :a:

In reply to by Budlii

aby clovek usetril kontryhel :c: Si delam legraci.Podle me i presto,ze ho nekdo bude brat i dalsi pulku cyklu,tak to abaolutne nicemu nevadi.Me caje jako takove vubec nejedou a natoz kontryhel,ale pro mimi jsem to prvni pulky cyklu vydrzela a malej uz ma 10mes. :a:

In reply to by siska333

Taky si myslím, že neublíží, když se bude užívat i v druhé půlce cyklu :n: ... ale je fakt, že tento cyklus jsem na něj pár dní po ovulce nějak přestala mít chuť. Tak uvidím, jak se chutě budou vyvíjet dál :€):

In reply to by paja23

nikdy ://: Nicmene hlavne,ze muze pomoci.U me opravdu dle ovu testiku skvele vyprovokoval ovulku primo ukazkovou a to mesice predtim ovulka byla,ale az s kontryhelem byla uzasna dle ovu testiku //Ublizit v druhe pulce urcite nemuze a max jen pomoci :) :a:

Já ho pila 3xdenně celý měsíc v kuse a po roce a půl snažení se právě tento měsíc zadařilo ,tak nevím jestli náhoda nebo pomohl i kontryhel . :one: :one:

In reply to by aprilia

Tak to je fajn :) Určitě je to zásluha kontryhelu :qu:
Měla jsi nálevové pytlíky nebo sypanou podobu?? Bylinky v nálevových sáčcích prý mají minimální účinky :€z€: zní to docela logicky, ale kdo ví jak to je?!

In reply to by Suchárek

Ahojky,musim souhlasit s nize clankem pod mym,kdy jsem to brala stejne :) Priznam se,ze me ten caj moc nechutnal :n: Jenze ja na caje nejsem vubec a pokud,tak jedine pri nemoci s citronem :///: ,ale jsem presvedcena,ze mi pomohl,takze moc drzim pace!!!Vypila jsem to 2x-3x za den a rachle,abych to mla za sebou :a:

In reply to by Suchárek

Ahojky,
určitě je ten sypaný kvalitnější.
Já jsem na sáčku měla přímo návod k přípravě: "1 čaj. lžička na 0,25 l vroucí vody. Přelijeme a necháme 10-15 min. vyluhovat, pak scedíme. Pít 2x denně."
Věřím, že tento čajík má něco do sebe. Otěhotněla jsem první měsíc, co jsem ho užívala (spolu s prstíkovou metodou).
Tak hodně štěstí! ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka