Jít nebo nejít s dětmi k doktorovi?

15.03.2011

Poraďte "zkušené" matce :///: Jde o to, že obě děti (3,5 a 14 měsíců) jsou od neděle nachlazené. Obě mají vodovou rýmu a kašel. Odsávám, kapu do nosu a dávám mukolytika na kašel (mají takový ten "chrchlák"). Nedusí se, v pohodě odkašlávají, nemají horečku. Syn měl dnes trochu zvýšenou TT, ale rostou mu stoličky, takže ta teplota může být i od zubů. Řekla jsem si, že počkám do pátku a pokud se to nezlepší, zajdu s nimi k doktorovi. Už několikrát takto nemocní byli a dr. vždy poradil to, co dělám teď doma sama. Ale tchýně pořád plaší, ať s nimi zítra zajedu k doktorovi, ať se na ně podívá, že to zanedbávám... Tak já nevím. Jasně, kdyby se to zhoršilo nebo měli horečky, tak neváhám a jedu, ale říkám si, že takhle to třeba zvládneme doma. Co myslíte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Děkuju všem za odpovědi! Víceméně všechny byste to řešily stejně jako já, takže nejsem "neschopná a nezodpovědná". Pro jistotu a svůj klid jsem hned ráno volala k dr., popsala mu, co nás trápí a on mi řekl, ať pokračuju dál v zavedené léčbě a k němu nejezdím. Přijet mám jen tehdy, pokud se to nezlepší. Takže můžu být klidná, že to doktor vidí stejně jako já. Do čekárny plné bacilů by se mi děti fakt tahat nechtělo. A řekla bych, že už se to zlepšuje, na dnešek spaly obě děti o poznání klidněji než na včerejšek. Navíc jsem zdravotník, takže bych rozhodně nic úmyslně nezanedbala.
JaMiOn, to je síla, ta cena za léky. Já tam jedu dneska, tak jsem zvědavá, jak mi provětrá peněženku }:)

ahoj, to záleží na tobě :-). Já jsem včera s dětma u doktora byla. Markétka má už více jak týden rýmu a velkej kašel. Před týdnem byla hodně zahleněná a pomohl jí sirup Mucoplant. Rýmu měla minimální a kašel jen občas. Tak jsem se radovala. No a před 3 dnima začala opět chrchlat a zase se jí spustila rýma. Ondra měl v pátek a v sobotu horečky. Jinak mu nic nebylo. V neděli jsme šli ven a v pondělí mu začal kašel s rýmou. Když už jsem šla k doktorce s malou, tak jsem sebou vzala i Ondru (beztak bych ho neměla kam dát). Oba prohlídla. Naštěstí na průduškách nic nemaj-čehož jsem se u malé dost bála. Večer se mi až dusí jak nemůže hleny vykašlat. Maj zarudlej krk a zduřelou sliznici v nose. Markétka má žlutou rýmu. Takže děli vyfasovali spoustu léků. Markétka antibiotika do nosu.
oba společně:
Mucosolvan Junior 2x denně, Ditustat (na noc), Fenistil (na zmírnění otoků z rými), psí sádlo..v lékárně jsem nechala 600kč :s: :a: . Musim ale říct, že Markétka dneska spala skoro celou noc. Jen v 22hodin se probudila a opět se dávila. Tak jsem jí nastříkala mořskou sůl do nosu, odsála a opět namazala psím sádlem.

In reply to by JaMiOn

jenže žádný léky bys jim kupovat nemusela. ono to tu nemoc nijak nezkrátí, naopak, když dáš antibiotika, za chvíli to dostane znovu. my žádný léky neužíváme a holka se mi pokaždý uzdravila, tak se nemusíš bát, že se nevyléčej, když jim nedáš kapičky. oni na těch lékách hodně vydělávaj, víš. přitom mnohem lepší sou bylinky za pár korun. spíš se zkus zamyslet, proč sou nemocný. hleny se netvořej jen tak náhodou. kdyby měli pevný zdraví, sou z rýmy za tři dny venku, nebude se to vracet atd..

In reply to by paní Kateřina Behege

no s těma levnýma bylinkama :) včera jsem zrovna navštívila bylinnou lékárnu (manžel má chronickej zánět zubu,tak to chcem ještě zkusit zachránit) a koupila jsem sypaný čaj na záněty-155 Kč,Lichořeřišnici za 60 Kč a ještě mi byly nbídnuty nějaké tablety za 450 Kč :) ty jsem teda s díky odmítla,manžel by mě zabil,kdybych to přitáhla domů za takovou cenu :s: :s: takže oni ty bylinky zas tak levně nevyjdou :s: :s:

In reply to by paní Kateřina Behege

každý máme jiný názor,ale ten tvůj mě teda dostal. Mě kluk chodí do školky a stěmi virama co tam jsou můžeš nakonec bojovat jen antibiotikama. Já jsem v těhu bojovala z virozou 4 týdny.buhužel prorože jsem alergik tak nesmim penicilín co se v těhu může. To že budeš bylinkovat ti taky něják extra nepomůže pokud jsi mezi leidma co ty viry přenáší. mi máme pořád zeleninu ovoce. tak že vitamínů dost a stejně pořád marodíme. Každý člověk je jinak odolný.jinak jen za léky a lékaře pro kluka mě to stalo 1100,-
hodně ale musim to zaklepat zatim se drží

In reply to by Lenka.

co říká proboha něco jiného?ATB se léčí bakteriální infekce a max. infekce,které jsou původně virové,ale nasedne na ně bakteriální superinfekce.opravdu léčit chřipku,rýmu či virovou laryngitidu antibiotikama je úplně zbytečné,akorát se zbytečně zatěžuje tělo a vytváří se bakterie odolné proti ATB.Ničemu nepomůžeš,průběh je úplně stejný s ATB i bez nich :) nevím co jsi kde slyšela a co kdo říkal,ale virové infekce se vskutku antibiotikama neléčí :)

In reply to by Lenka.

no to co pro tebe je detail,tak podle mě je dost důležité :) já jen aby byl jasný rozdíl mezi virovým a bakteriálním onemocněním :) nemyslím si,že bych dělala chytrou tím,že tady řeknu základní fakta ;) :a:

In reply to by paní Kateřina Behege

jasně. Nebudu kupovat léky a malá se mi vnoci zadáví hlenama :00: . Já jsem se snažila více jak týden jí z toho dostat. Dávala jsem jí bilinkový sirup, který jí pomohl ale potom se jí kašel a rýma vrátili znovu. Když má dítě žlutou rýmu, tak je jasné že má v nose zánět. Tím pádem jsou antibiotika vhodná. Nemocný jsou protože Ondra chodí do školky. Mezi dětma koluje spousta virů a bakterií a zrovna jeden chytnul on a přitáhl ho domu....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to vám závidim. Já když jsem nechala žlutou rýmu na domácí léčbě. Používala jsem co píšeš, tak ji po pár dnech rýma zezelenala-opravdu brčálově zelená barva a potom jí teklo z očíček a když zvracela hleny, tak byli taky zbarvené do žlutozelena :-(. Asi záleží jak hodně žlutá ta rýma je. Nebo nevim. Je jasné, že bych raději kdyby to šlo bez těch speciálních kapiček. Obyčejnou rýmu vyléčíme tou mořskou vodou ve spray a ani nemusíme používat Nasivin ani nic podobného. Jen stříkat a odsávat :-)

In reply to by JaMiOn

tělo se tak krásně zbavuje odpadních látek a ty ten přirozenej proces zablokuješ lékama, pak se z toho může stát něco chronickýho. přírodní zákony by se porušovat neměly. co to dítě jí? neříkám, že ho špatně krmíš, ale každej nemusí snášet klasickou stravu.

In reply to by paní Kateřina Behege

podle žádný příručky. Já děti nevychovávám podle příruček. Markétka je zdravá holčička. Stejně tak je zdravý i Ondra. To že Ondra přitáhne ze školky nějaké svinstvo je prostě realita. Až tvoje dcera bude chodit do školky, tak bude taky nemocná. TO je prostě normální věc :-). Kdyby všechny děti byli tak nemocné jako jsou moje, tak by to bylo perfektní :a:

In reply to by JaMiOn

já jenom jestli náhodou nemáš takový ty sunar nebo hami příručky. já je totiž dostala poštou a je to na hlavu postavený. já mám ve školce mamku, půl týdne sme vždycky u ní a malá s ní chodí někdy do práce koukat se na děti. nikdy tam nic nechytla. pořád si hraje, když sme doma ,s klukem od sousedů a ten taky chodí každej den do školky. takže tomu moc nevěřim, že ze všechno může školka..:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

netušim. Jednou jsem se snažila aby se ztoho dostala sama. Nelíbí se mi, že jí mám do nosu dávat antibiotika. I když jsou slabá. Nakonec jí tekla hnisavá rýma i z očí :00: . Lítala jsem sní na oční a trvalo docela dlouho než se z toho dostala. Nevim jestli to bude prostředím-myslim si že ano. Ale nám opravdu ta mořská voda nepomohla-ani při tom velkém zahlenění :-(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to je otřesný. Ale co se dá dělat. Já doufám že to dětičkám zabere a nebudu muset kupovat něco jiného. To bysme se na tu částku dostali taky :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj paralen grip je dobrej driják. Taky mi pomohl-ještě před tím, než se mi to rozjelo :-)

ahoj co mi byli posledně nemocní tak jsem šli k doktorce. ale pokud nemá teplotu tak tam nechodim. Známá mi řekla a to jste měli jenom 39,5 a jeli jste na pohotovost.teplota se mu zvišovala tak jsem jeli. Nešla ani srazit. Nakonec dostal zas anitibiotoka. Malému je 3.3měsíce. Jako zanedbávat nic nechci,ale z rýmou pokud nejsou nějaké jiné potíže. jako bolení oušek a tep. tak nechodim.

Přesně toto jsme teď doma prodělali všichni, začal manžel, kašlal, smrkal, pak to chytla dcera 17m, rýma jako trám, odsávala jsem snad co půl hodiny. Nejdříve se odsávačky bála a utíkala před ní, ale pak se mi podařilo obrátit odsáváví ve hru a malá si sama pro odsávačku chodila a zapínala vysavač, aby si ulevila. No a já to chytla od ní. Nyní po 10 dnech je dcera absolutně bez rýmy a kašle, já ještě kašlu a smrkám a manžel... žádná změna. Asi bude mít rýmu a kašel do léta.
Jak se říká rýma trvá týden s doktorem a sedm dní bez něj. Pokud nemají děti vysoké teploty a jiné příznaky, tak bych taky k Dr. nechodila, kdo ví co by v čekárně ještě chytili, když jsou teď tak oslabení.

ja taky s takovyma vecma k dr nechodim a to mam deti astmatiky. Jedine, pokud maji problemy s dychanim, na ktere jim davam kortizon a po 4 dnech to neustoupi, tak s nima jdu, protoze mi musi napsat neco jineho (ten kortizon se muze jen ty 4 dny, aspon tak mi to vzdycky ordinovala dr.). Jinak moje svagrova treba jela na pohotovost, protoze ji dcera kychla... :00: :a:

In reply to by Barbarella

jj, je :00: Jednou mi vykladala, ze jeji dcera mela urcite v noci astmaticky zachvat, ze ten den predtim rano byli nekde, kde bylo seno. No jsem myslela, ze pudu do kolen... prece nemuzes mit astmaticky zachvat na neco, co na tebe pusobilo pred 12ti hodinama. Je proste prdla...

no tak já bych nejela :) už to nejsou miminka a pokuď v pohodě odkašlávají,nejsou dušné,normálně jí a pijí,chovají se v normě,tak bych do zachrchlaný čekárny na tři hodiny netáhla :) doberte mucolitika a myslím,že do pár dnů budou v pořádku :) pokuď by se stav zhoršil,kašel se změnil,začali být dušné a nebo se najednou přidali horečky,tak prosím,ale takhle bych byla v klidu :)

Já bych taky nejela a s tím co popisuješ k dr.nechodím, u prvního jsem taky chodila, ale za ty roky už vím úplně přesně její postup, takže když je to klasické nachlazení, kašel, rýma teplota do 4dnů. Když nezabírá po 4dnech, tak pak jdu, aby si třeba poslechla kašel - ale to se stalo jen jednou, vždycky to doma zabralo. Po dvou dnech je to brzy a zbytečně je budeš tahat po venku mezi ještě více nemocné děti. Mě u první dcery taky tak vyhecovala tchýně, že jsem fičela s alergii (osypala se z banánu) na pohotovost, protože dle ní to jsou jasné příušnice!!! :-D Od té doby si do toho kecat nenechám a řeším to instinktivně selským rozumem. :-) Ať jsou brzy fit!

Já k doktorovi moc nechodim, pokud je to takové to klasické nachlazení, tak léčim přesně jako ty, u doktorky s nemocí jsme byli s dcerou jenom jednou, když se mi nezdál kašel, tak jen pro jistotu po domluvě, aby si dcerku poslechla (kašlala dlouho a ošklivě), takže já se řídím svým instinktem... nemám ráda čekárny plné kašlajících dětí...na většinu potíží nám dosud zabral klidový režim a volně dostupné preparáty (ale už to klepu na dřevo)

ahoj, podle mě máš svatou pravdu, mě by taky nenapadlo jít s timhle k doktoru...kdyť vám stejně nemá jak pomoct, tchýni řekni, že si tam třeba volala nebo něco. akorát se budete zbytečně táhnout a čekat v čekárně plný bacilů a budete otrávený.. my k doktoru nechodíme už s ničim, je to tam vždycky na dvě hodiny právě kvuli těm, co tam choděj s blbym kašlem..

Já ti asi nenapíšu, to co chceš. My byli v pondělí u dr s rýmou :-) Takže já osobně bych jela.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka