Pomoc zase to chování

27.10.2009

Ahojky holky potřebuju nutně poradit jak na toho našeho pocholka.To co předvádí už pár dní je úplně šílené.Od rána do večera se jen vzteká pořád hrozně zuří a mlátí sebou o zem už jsem totálně vyčerpaná.Už nevím co s ním dělat pokud mu něco zakážu tak hned záchvat lehne na zem a bouchá hlavou o zem.Dnes jsme byly venku a když jsem mu zakázala skočit do potoku tak mě normálně dal facku :jawdrop: .Tak jsem se mu snažila v klidu vysvětlit že to nesmí a že to maminku bolí a on mě dal druhou.Tak jsem ho plácla po ručičce a co myslíte dostala jsem třetí facku.Dala jsem ho do kočáru a jela domů a doma další záchvat tak jsem mu dala na zadek a strčila do postýlky se vyvstekat.Po půl hodině se uklidnil ale pořád hrozně zlobí už fakt nevím co dělat.Prosím poradte někdo.Budu ráda za každou radu nebo jen názor.Jo a je mu 18 měsíců vždycky byl hodně živej ale tohle je moc už i na mě :00: :00: :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky tak Vám jdu všem poděkovat za rady :+^*: :+^*: :+^*: :qu: :qu: :qu: Tak nějak na toho našeho prcka zabírá od každého trochu.Vztekání jsme se teda jěště úplně nezbavily ale místo 20 záchvatů za den jich nám ted zůstalo tak 5-6.Což už je naprostá paráda :C/): :C/): :C/): .A taky jsem přišla na skvělej fígl když začne mít ten svůj záchvat tak ho chytnu za ruce a začnu s ním dělat dřepy po pár dřepech se uklidní a směje se jak trdlo.Je to fakt super u nás to funguje na 100% A kupodivu se Tím uklidním i já :) Jinak jsem prcka zapojila do všech čiností co dělám i já takže Adámek už umí naskládat prádlo do pračky když uklízím tak musím uklízet taky (má svůj smetáček a prachovku)včera jsem pekla koláč tak skládal ovoce na pekáč a za pár dní se chystám péct perníčky na Vánoce takže jsem mu koupila zástěru a bude taky péct (no hlavně zdobit).Takže super :one: :one: :one: Moc DĚKUJU za rady

Ahojky,
souhlasím s holkama. Mi to praktikujeme podobně. Dítka jsou jak barometr. Já jsem někdy dost nerváček, ale s Jonáškem mě to přechází, protože jakmile se něčím nervuju, cítím z něj to samé a chová se pak šíleně. Tak že, pevný režim i nervy.
Synek má taky teď období, kdy do včeho a všech mlátí. Hlavně do našeho psa, kterýho vím, že miluje. tak pořád opakuju a vysvětluju, ale výsledky vidím.
Studená voda je na nic, stačí i teplá, pomůže prostě jen ten podnět, změna.

řešily jsme to tu před 4 dny :)
kopíruju mou radu jiné mamince, které to pomohlo, už druhý den viděla rozdíl a teď má doma klidný dítko :)
ahojky, já bych tě chtěla uklidnit... přesně tohle mi dělal Kryštof...
- plně souhlasím s Tesou - opravdu to zabírá... hlavně málo podnětů v jeden okamžik... hračky schovat a mít po ruce tak tři... zapojovat ho do každodenních činností - dávat mu na výběr - ať má pocit, že taky něco rozhoduje... třeba vyndej 2 trička a zeptej se, které chce na sebe, dva jogurty a zeptej se, který chce atp atp...
- Krýša se tak strašně vztekal, že se prohýbal, seknul s sebou o zem a mlátil hlavou do zdi... pracovala jsem dost dlouho s dětmi, že mi bylo jasný, že to člověk nesmí vnímat! prostě ho ingorovat, když se začne vztekat... maximálně mu chápavým hlasem říct, že je hrozné, že nemůžeme pokaždý mít, co chceme...
- s tím jídlem to bylo to samé... pomohlo nám to, že když má jídlo, které může jíst sám (vidličkou, lžičkou), tak ho nechávám, ať se krmí - moc ho to baví, a v mezičase mu tam šoupu já druhou lžičkou... a taky když už nechce (nebo nechce jídlu věnovat pozornost), tak ho prostě sundavám ze židličky se slovy: "už nechceš, tak už nic nebude..." tak dva dny trvalo, než si zvyknul, že při jídle se jí...
- a co opravdu nejvíc pomohlo? pravidelný režim - vstávání, jídla, spánku, činností... po měsíci už místo po obědové hodinky dával hodinky dvě a někdy i víc... a celkově se zklidnil...
- ještě se občas vztekne, ale hodně pomáhá s ním o všem mluvit...

no, máš to náročný....než tu ledovou vodu (tím můžeš vyvolat křeče) bych zkusila vlažnou....efekt je stejný. jinak při vzteku taky pomáhá dítko přitisknout k sobě a držet, držet, držet, dokud se nevyvzteká a neuklidní (z počátku to trvá dlouho, ale funguje to) . mrňousi neumí s takovýma emocema ještě moc zacházet, taky se začíná projevovat tzv. první vzdor, u živějších a akčnějších dětí může být "bouřlivější" tak je potřeba jim to trochu usnadnit. plácnutí přes ruce nebo přes zadek nemá nějak extra efekt (to už jsi si asi všimla), spíš to bude mít efekt opačný - bude to praktikovat na tebe (což můžou být uplně klidně ty facky...nebo je někde jinde viděl a použil). je to náročný, určitě to chce i co nejklidnější hlavu maminky (a domluvit si s ostatníma rodinnýma příslušníkama stejný postup při jeho vztekání). přeju pevné nervy :k:

In reply to by Tesa

Ledová voda mu vůbec nevadí se tomu směje.A bití opravdu nemá žádný účinek max.mě to vrátí.Ale zkusím to stiknustí.Doufám že to výjde ale na prášky už jsem zralá ted.No snažím se vždy uklidnit než mu začnu něco vysvětlovat když jsem doma tak se jdu vykřičet do vedlejšího pokoje a venku to ventiluju rychlou chůzí.Děkuju za tip. :k:

In reply to by Zuzulda

jinak celkem platí, že dítka jsou naším odrazem...takže, když je mamka v klidu, je i dítko klidnější, když je mamka z něčeho nevrní nebo rozzlobená, tak je dítko taky nervozní. dneska to krásně předvedl synek. byl trochu nevyspalý a tudíž podrážeděný...ale pohoda, nicméně manžel někam odjel a měl ještě přijet jeden zákazník, kterého jsem měla odbavit...zákazník nikde a já začala bejt vypruzená, kdy přijde, že potřebuju kluka umýt a uložit a že určitě přijde, když bude kluk ve vaně..a začala jsem si vymýšlet různé konstrukce a byla naštavnější a naštvanější...a kluk taky - vztekal se, lezl kam neměl...skončilo to mým a jeho řevem...houkali jsme na sebe, až jsem se tomu musela začít smát, fakt to bylo absurdní.
takže super, že se snažíš sama uklidnit. myslim,ž e je lepší strčit dítě do postýlky a nechat ho tam brečet, než se s ním prát a dohadovat a křičet na něj ;)

No to teda nevím....to si užíváš.....

Plácat ho pořád, to nejde, ale nechat ho ti to dělat, to taky ne....holka, to ti nezávidím, z nemocnice a od známých tedy vím, že s tím stejně nic moc neuděláš....ale vím, že docela zabírá, když má dítě takový záchvat a evidentně k tomu nemá důvod, vysprchovat ho studenou vodou :!k: ...může se to zdát brutální, prostě tak, jak je ho polít...no, uvidíš, budu držet palce, ať se ti srovná :dog:

Ahojky, tak já Ti neporadím, naše Natálka bude mít rok a je "zatím" zlaté dítě. Ale každopádně Tě lituju, musí to být vyčerpávájící. Já osobně bych ho nechala vyřvat, ale je pláč a pláč. Držím Ti pěsti, ať to zvládneš a snad je to jen přechodné období!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka