Doklad z matriky do porodnice

09.08.2009

Ahoj holky, prosim o radu. Do porodnice je potreba doklad o jmene ditete z matriky? A co kdyz nevim jestli je to holka nebo kluk? A kam na matriku jit? Na jakoukoliv? Kdy je spravny cas? A musime tam oba?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,v pondeli jsem se byla ptat na matrice.muzes zajit na jakoukoliv matriku a staci i po narozeni ditete.kdyz to bude po narozeni,tak dostane nejdriv tvoje prijmeni apak mu to s pritelem zmenite(a meni se to automaticky od narozeni).Pak tam musite zajit oba a mit sebou OP,Rodny list....a kdyz pujdes jeste pred porodem tak chcou i krestni jmeno a musis mit ssebou tehu prukazku.snad jsem to moc nepomotala...

ahoj,
papíry (souhlasné prohlášení k určení otcovství k nenarozenému dítěti)se mají vyřídit cca do 30 tt. Potřebujete k tomu RL obou, pokud už máte spolu dítě, tak i jeho RL.. pak občanky obou. Ptají se na křestní jména - my si nenechali říct, co to bude, takže obě alternativy... pak na příjmení, na kterém jste se domluvili a zhruba chtějí, v jakém městě budete rodit. Také potřebují těhotenský průkaz... vyhotoví papíry 4x, vše je nutné podepsat, dvoje vyhotovení vám vrátí + jedno zmenšené, které si pak musíš vzít s sebou do porodnice a dostanete poučení, jaké povinnosti z toho vyplývají + že se můžete ve stanovené lhůtě odvolat (asi, kdybyste se na sebe nakrkli:-)). Dělá se to jen u nesezdaných párů... do 3 dnů po návratu z porodnice budeš mít na matrice připravený RL dítěte.. pokud toto nebudete mít, tak se píše něco jako že otec neuveden...

In reply to by beruškazdenča

Tak u nás chtějí obě alternativy, i když víš, co to bude, město, kde budu rodit, je vůbec nezajímalo, nic nám nezmenšovali, ale oba papíry jsme měli stejně velké (to mě docela pobavilo, nic ve zlém :)), žádné ponaučení jsme nedostali. A RL nám poslali poštou. :) Všude je to vážně trošku jinak, přestože by to mělo bejt všude stejně.

In reply to by Raduš.ka

:-) asi ano, vážně zřejmě záleží na příslušné matrice. Každopádně já to poprvé absolvovala před zhruba devíti lety, formulář byl více strohý, kratší a hlavně formulář...letos to byl souvislý text, dvoustránkový + ponaučení - 4x vyhotovený + zmenšenina.... chudáci lesy....asi to vypadá důležitěji:-). Ponaučení je také super ( co je rodičovská zodpovědnost, když se rozejdete, k čemu přihlíží orgány při posouzení, s kým to dítě bude žít, přispívání na výživu, popření otcovství do šesti měsíců).... je to zvláštní, v některých věcech mají jednotlivé magistráty ujednocené postupy až moc, u některých vysoká míra tolerance a relativity...

Ahoj, nevím jestli Ti to napíšu správně, ale myslím si, že papír z matriky do porodnice potřebuješ jen tehdy pokud nejsi vdaná a chtěla by jsi aby se miminko jmenovalo po tatínkovi. Jinak ve většině porodnic mají svojí matriku a stačí jim říct jméno až po narození miminka (to pro případ, že by si pořád nebyla rozhodnutá jaké jméno mu dát). A když nevíš co to je jestli holka nebo kluk je jedno, jsou tam 2 kolonky. Jedna pro "jméno chlapce" :cc): a druhá pro "jméno dívky" :girl: . A musíš vyplnit obě i kdyby si věděla že na 100% čekáš třeba holčičku, :||): tak kolonku j"méno chlapce" stejně musíš vyplnit.
No zdá se mi, že jsem Ti spíš zamotala hlavu, než Ti poradila.. :(

Ahoj holky a co když budu samoživitelka a dcera bude mít moje příjmení a v RL nebude otec uveden? Taky musím na tu Matriku? V nemocnici už mají zapsáno, že otec nebude uveden a že bude mít moje příjmení a už tam mají i křestní jméno dcery.... Děkuju za radu.

In reply to by Blairwitch

ahojky, teďka jsem se koukala do jednoho papíru co mám u sebe. A tam píšou: Dítě narozené svobodné matce bez uznání otcoství před narozením( bez udání otce): 1.rodný list 2. dotazník na jméno podepsaný matkou dítěte Tak podle toho bych řekla, že na matriku nemusíš. papa

In reply to by jana.verny

Ahojky a prosím tě, to máš na papíru z porodnice? Tzn., že s sebou potřebujik porodu jen RL a ten dotízník? Já byla na sepsání porodu před týdnem a tam už jsem jim hlásila, že otec neznámý a dítě bude mít jméno po mě + chtěli už i křestní jméno dítěte pro holku i kluka. Takže to bylo ono, myslíš?

zapoměla jsem dodat, ze pritel je zenaty a je v rozvodovem rizeni, ale v obcance ma stale kolonku zenaty, je to problem? Jeste k tomu nema obcanku, ale jen ten papirek, obcanku si dela novou.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a to ze je zenaty a ja svobodna nevadi? Asi na nas budou koukat jako na blazny..s rozvodem to maji slozite kvuli vyrovnani majetku.

Před porodem jdeš na matriku v případě, že nejste manželé, abyste nahlásili, jaké bude mít miminko příjmení. Pokud jste si jisti, můžete rovnou nahlásit i křestní jména a budete mít po porodu o starost míň. Ale pokud nahlásíte jména předem a pak si to rozmyslíte, je těžké to změnit. Můžete jít na kteroukoli matriku, bydliště nerozhoduje, s sebou občanky, rodné listy a těhotenskou průkazku. Pokud jste manželé, dostanete formulář po porodu přímo v porodnici, kde vyplníte jméno a taťka to pak zanese na matriku. Ale s tím formulářem na jména to bude asi všude trochu jinak.

In reply to by Raduš.ka

Ahojik jen tě chci opravit pokud si vyberou jména a pak se rozhodnou pro jiné složité to není akorád pak musejí jít pro rodný list spolu s op a tam to odsouhlasit !!!To není tak hrozné!!Jinak je lepší už ty jména mít jelikož to přítel může zařídit sám jen si veme op maminky!!A jeto...A ještě mi jsme musely na matriku kde měl otec trvalé bydliště...!!Zuzka a Ondrášek

In reply to by Zuzinna

Tak to tak chodí u vás. Nám matrikářka řekla, že pokud je nahlásíme, tak to pak bude těžký změnit. My je nahlásily a pro rodný list jsme vůbec nemuseli, poslali nám ho poštou. Žádné odsouhlasování. Právě proto se hlásí jen v případě, že jste si jistí. Ale všude to bude jinak. ;) Příjmění opravdu můžeš nahlásit na kterékoliv matrice, jak je to s křestními jmény, nevím.

In reply to by Raduš.ka

No vidíš!!já se kůli tomu nalítala jak blázen a pro RL jsem jela tenkrát sama a byla jsem spocená jak ta mrcha 7 dní po císaři a malého v autosedačce sem táhla přes půli města! :s: :s: :s: !Tak jen tiše mohu závidět!!Ale je to normální nám řekly to a vám zase tohle.. ;) Zuzka a Ondrášek

Je to na Vás, kdy na matriku, já už byla v 6měsíci, byla jsem na rizikovce, tak jsem to radši chtěla mít, kdyby náhodou, na matriku se musí v místě trvalého pobytu a musíte tam oba, aby jsi to podepsala jako ty matka a i jako otec, že souhlasíte s daným přijmením a jménem, jina na pohlaví nezáleží na matriku nahlásíte jak klučíka tak i holku, budou tam stejně obě jména

nene, buď gynekolog nebo na matrice Ti daj jen formulář,doma si do něj vyplníš jména pro holčičku i chlapečka, příjmení, které mu chcete dát, RČ Tvoje a taťkovo, vaše jména, a podpisy, a to si vezmeš do porodnice. Nic se za to neplatí, a zajdi si tam sama, nebo se zeptej doktora, zda to dává sám. Můj to nedával, ale někteří dávaj.

In reply to by fli

já ten dotazník dostala zrovna minulý týden od doktorky a kamarádce ho dali v porodnici, když chodila na monitor. Všude je to jinak:-)) Je to jen na jméno dítěte a přijmení se tam nevypisuje k tomu mám mít právě ten papír z matriky(určení otcovství) a nebo oddací list.

In reply to by fli

To je klasický papír do porodnice, ale pokud nejsou parteři manželé, tak se musí ještě na matriku kvůli přijmení, zda bude po matce či otci, aby věděli co mají dát na RL

ahojky. Z matriky potřebuješ doklad jen ohledně přijimení, pokud nejste s partnerem manželé a je to doklad o určení otcoství. Teda pokud mu nechceš nechat své přijmení.
Ohledně jména dítěte dostaneš papír na vyplnění buď od doktorky či v porodnici.papa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak by to asi mělo být! Moji známou ale takhle vyšplouchli.....řekli, že si má dojít v místě trv. bydliště. Asi záleží jak a kde a na nkoho člověk natrefí :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka