Manžel se chce rozvést

06.04.2009

Ahoj holky, vím že to sem tak úplně nepatří, ale já se musím někam vypsat. Po devítiletém vztahu a čtyřletém manželství se dvěma dětmi se chce manžel rozvést. Prý jsem stíhačka, která neuklízí, nedávám mu žádné soukromí a nedokážu ocenit co dělá pro rodinu. Možná má částečně pravdu hlavně s tou stíhačkou, ale rozvádět se kvůli tomu? Prosím poradíte mi jak toto těžké období nejlépe zládnout? Už jsme si předběžně určili kdo si vezme jakej majetek a jaký dluhy, vychází to půl na půl.Taky už mi řekl kolik mi bude přispívat na děti. Půjdu s dětmi k rodičům. taky jsme mluvili o tom, že bychom spolu chtěli vycházet normálně, mluvit spolu a nehádat se kvůli všemu. Vím že to bude těžké, ale snad to časem půjde. Napíšete mi někdo ?

ahoj, no z důvodu že máte 2 děti, tak si myslim že byste si měli vážně promluvit. To že jsi stíhačka a nestihneš mít naklizeno jako bezdětná ženská jsou opravdu hloupé argumenty. Pokud ho pořád kontroluješ,podezíráš apod., tak by ses nad sebou měla zamyslet a snažit se to omezovat. Chlapy tohle nesnáší-ale důvedem k rozvodu to určitě neni. Předpokládám že ho máš ráda a on tebe taky. Je od nej i od tebe hezké, že se chcete na všem dohodnout-ale kdo tím bude trpět jsou děti..¨
pokud máte možnost někam dát na 2dny děcka tak bych to doporučovala a vy dva byste si měli promluvit. Zkusit to znovu a lépe. Pokud tedy on nemá už jinej vztah. taky manželské poradny nejsou od věci.
Nejspíše prožíváte krizi-což je normální ale řešit to rozvodem je nerozum. to je totiž to nejlehčí co můžete udělat. Umění je se s rozporama vyrovnat a jít společně dál... :a:

In reply to by JaMiOn

děkuji za názor, teď jsem sním mluvila a navrhla mu že půjdu na měsíc pryč a pak že se vrátím a zkusíme to znova. Ta mrcha žárlivost je opravdu strašná.Že by měl jinej vztah to nevypadá.Dneska si hrál s dětmi a poočku mě sledoval, samozřejmě jsem bulela. Doufám, že to dobře dopadne a rozhodne se mi dát ještě šanci.

Ahojky ty důvody co píšeš mi přijdou jako jedna velká hloupost kvůli čemu by se chlap chtěl rozvést každopádně bych se ho zeptala na rovinu, nemáš co ztratit... s tím kontrolováním to se nedivím že mu to vadí... Chlapi potřebují volnost.... A tím že ho budeš podezřívat tak se může cítit dotčený a pak tu věc udělá na truc.... s tímto mám osobní zkušenost... Dřív jsem toho svýho taky pořád kontrolovala a stíhala,ale poslední 2 roky vůbec a je vše ok.... tááákže tyto důvody z jeho strany mi přijdou pořadně absurdní.....

In reply to by gejbi

proč ty chceš opustit byt a jít k rodičům atjde on ty jsi s rozvodem nepřišla,taklhle jednoduše bych mu cestu neuvolnila.Ty budeš vychovávat děti a vrátit se k rodičům to si nedovedu představit jsi už přece zvyklá na svůj život,každý potřebuje soukromý rodiče i ty.

In reply to by kočka

je pronajatej tady v Praze a šly jsme sem protože už to u tchýně dál nešlo, má tady práci, proto tu zůstane on.Půjdu k rodičům proto že mi pomůžou se z toho dostat a až poplatim dluhy tak si najdu něco menšího poblíž rodičů.

In reply to by Mirka K.

TAk to jo, raději u rodičů, než platit drahý pronájem... nebude to zrovna lehké, s malým miminkem to bude záhul, hlavně na emoce... ale určitě to zvládneš... a myslím si, že je to lepší, dokud jsou děti takhle malé, než když jsou pak v pubertě... hlavně, aby se k nim tatínek choval stejně hezky jako předtím, to je důležité... tak přeju hodně štěstí a sil a energie...

In reply to by Mirka K.

ale je to on ,kdo si jde za svým a nebere na vás ohledy,já jsem asi trochu z jiného těsta más svou hrdost ničeho bych se dedoprošovala,vše bych si zařídila,myslým tím přetěhování a postavila bych už před hotovou věc,zítra se stěhujem.Psala jsi že jste dohodnutý s rozdělením tak není co řešit.Ale je to jen a jen na tobě A to co píšu jsou moje pocity,moc mi je líto co musíš řešit,ted když se máš radovat z miminka,ale život si snámi opravdu někdy hnusně zahrává

In reply to by Blue Jane

v to doufám, že se k nim bude chovat hezky.Naši jsou moc hodní, ale taky už mi mamka řekla, že to nebude jak na dovolený. Vím že musím být v klidu hlavně kvůli malé a abych nepřišla o mléko. Budu to muset zvládnout i když nevim jak.

In reply to by gejbi

můžu argumentovat tím, že už to dělat nebudu, ale už nechce nic slyšet je prostě na 100% rozhodnutej a nehne sním nic. Už jsem se ho ptala jestli je v tom teda ženská, ale řekl že ne. Je mu jedno, že tím bude trápit mě, sebe i děti. Možná si to jednou uvědomí, ale to už možná bude pozdě.

In reply to by Mirka K.

No jo no tvrdohlaví chlapi... Ale nevnucuj se mu..... To mu bude dělat akorát dobře... Prostě to nechej plavat... Uvidíš třeba se v něm něco zlomí... Teď má horkou hlavu,ale prostě asi by ses měla zamyslet sama nad sebou... Já to nemyslím nijak špatně,ale přehnaná žárlivost nebude dělat dobrotu v žádném vztahu..... Na jednu stranu ho chápu že chce volnost, a ty tajnosti které má... Nemyslím si že to je něco závažného... Každý z nás má tajnosti a ruku na srdce ty určitě taky... Takže se hoď do klidu a netrap se, hlavne že más zdravé dítka..... Hlavu vzhůru....

Ahoj,

ty důvody, co jsi napsala mi přijdou jen jako výmluva a záminka..teda podle mne..je fakt, že není hezké, když ten druhý žárlí tak, že mu dělá scény..ale zase na druhou stranu..znám plno párů, kterým žárlení partnera zase až tak nevadilo do doby, než si našli bokovku..to víš, že pak když ho naháníš a je s ní, tak mu to může vadit, že?! Ale jsou to jen doměnky..tak to neber, že to tak opravdu je. Jsem vdaná přes rok, s manželem jsme spolu 5 let a nedokážu si představit, že by odešel...ale je to tím, že vše klape jak má, tak nevidím důvod. Každopádně pokud chce jít, tak bych mu nebránila a nedělala scény..přece jen..ať vidí, že máš svou hrdost a pokud si tě neváží, tak ať jde. Nakonec si třeba uvědomí, že jsi byla pro něj ta nej a když by se chtěl pak vrátit, tak si můžeš sama vybrat, jestli ho chceš, nebo ne. A pokud se nevrátí, tak si můžeš najít chlapa, který tě ocení a bude tě mít rád takovou jaká jsi..Bude to nějakou dobu trvat, než se to upraví, ale věř, že bude líp..a taky bude, neboj..Držím palce, ať vše vyřešíš.

já se také rozvedla po 8mi letech,ale to bylo z jiných důvodů. I tak si myslím, že pokud na těch jeho důvodech něco je, z mého pohledu jsou důvodem k rozvodu. Neuznávám, že spolu dva mají být jen kvůli dětem. Pokud je v tom vztahu něco, co nevyhovuje, proč být spolu dál? Určitě ne hned rozvod, nejdříve se to snažit vyřešit, ale pokud to trvá delšídobu a určitě to z jeho strany není náhlé, ale třeba tě už párkrát na něco upozornil, a z jeho pohledu se nic nezměnilo, nedivím se. A být stíhačka? Bohužel se nedivím.... Měla jsem vztah , kde on byl stíhačka, aniž by měl důvod a řeknu ti, že jsem po roce hooodně rychle utekla... A radu pro tebe? nevím, můžem ti tu napsat cokoli a stejně se pak zachováš dle svého, což je správné a bud ráda, že se s ním jde domluvit. Ale zkus se zapřít a snažit se tedy více uklízet, nehlídat ho...třeba to zabere, ikdyž pochybuju, když už to máte v takové fázi.... Držím palečky, vím, že je to těžké období, ale máš kam jít a to je velké plus...

In reply to by Ivka

Jo jo nesvoboda je hrozná..to by se mi taky nelíbilo..ale s tím úklidem by mohl přiložit ruku k dílu i on (třeba úklid pro puntičkáře může být důvod k rozvodu)..no ale když si vzpomenu na mojí ségru(30), tak musím říct, že od ní bych utekla i já, co ona dokáže je neuvěřitelný (jejíma očima je to v poho).. Chlapi jsou všelijaký, ale nehlídat,nestíhat, to je pravda..Prostě v tom by měla být důvěra..a když není, tak je zbytečný v tom vztahu setrvávat..

In reply to by Alfa

právě proto, že jsem tu žárlivost a nedůvěru zažila, vím, že je to důvodem k rozchodu. Zdravé žárlení je v poho, to asi patří ke vztahu, ale lustrování mobilu, neustálé otázky kam jdeš, proč, kdy atd. :n: ...Ono, když jsme pak doma a nemáme možnost nikam vypadnout, propadá se tomu asi snáze, zvlášt, když manža je celé dny pryč, ale chce to najít nějaké aktivity a nedřepět doma

In reply to by Ivka

no mě říká mažel když jdu pryč..jé to zas bude klid a vrať se až aspoň večer jo?.. :)
No tydle kontroly dělá jedné mojí kámošky manžel..a teda je to brutus..oni se domluví, kdy přijde a už za půl hodiny volá,kde je? No to by se člověk "posral"..my si ani nemůžeme vypít kafe v klidu..a navíc ještě s nim musím fakt mluvit do telefonu,že opravdu je u mě..A nakonec vrchol všeho je, že podezírá každýho i mýho manžela....že mu leze do zelí..,takže ho tam stejně za chvilku máme taky...Prostě být doma zavřená a vlastnit...strašný..

In reply to by Mirka K.

jaké tajnosti?? Víš, jak ti tu holky říkají, že jim přijdou jeho zaminky absurdní nebo jako výmluva a ne důvod rozvodu, tak mě by zajímalo, jaké jsou tedy závažnější, určitě existují, ale myslím, že to co on uvedl, také...ale jak říkám, jen můj názor. Ta žárlivost je strašná mrcha, ale na to musíš přijít sama a naučit se s ní bojovat.

In reply to by Ivka

si na chatu s jednou ženskou ze šumavy. kvůli ní si změnil heslo na mailu, ale na můj chodil vesele dál. Kdykoliv jsem se jen přiblížila k němu hned klikal pryč. Říká že za těch devět let toho má dost a není to jenom o tom, vadí mu víc věcí i to že pomáhal našim, přitom vím že je měl rád. Třeba že neumím nakupovat.

In reply to by Mirka K.

No hele, já si taky píšu s pár kámošema..a jsme jenom kamarádi..a s manželem si lezeme do mailů pořád, když něco potřebujeme..žádný tajnosti nemáme..a nikomu to nevadí...Ale do mobilu mu nelezu..ale taky by mi vadilo,kdyby mě někdo pořád podezíral, tak bych mu pak ani na mail nedovolila chodit..Takže v tomhle se mu nedivím..No a důvody se nabalují..takže ale ten hlavní důvod bude přehnaná žárlivost..

In reply to by Mirka K.

a máš nějaký koníčky? Mě přijde, že když ti chlap odejde, tak si začneš představovat ty nejhrůznější věci..tak když se přistihneš, že zrovna takhle přemýšlíš, tak bych šla něco dělat..já nevím, třeba cvičit ne domácí práce atd...já vím,že s dětma je hodně práce, ale vyhrazuješ si čas i sama na sebe?
Prostě se jdi totálně zlikvidovat, a ono se tím vybiješ..a už podle mě nebudeš mít chuť dělat scény..No kdybys dostala ještě jednu šanci, tak by ses nad sebou měla trošku zamyslet..chlapi to třeba řeší chlastem..ale odreagujou se..tak se taky nějak odreaguj (od rodiny)..aspon na pár hodin..a myslím,že budeš mít jiný náhled..hlavně vychladnout a nic neřešit, když je to horký.. :a:

In reply to by Alfa

to že tu šanci snad dostanu. Navrhla jsem, že půjdu na měsíc pryč a že to pak zkusíme znova, ale na to mi řekl, že jestli se chci změnit tak se změnim i tady. Koníčky mám ale teď bude mím hlavním koníčkem uklízení, protože to mu teď hodně vadí.Taky se musim naučit ovládat tu mojí žárlivost. Dneska jedu na noc pryč já a zítra on, tak můžu začít trénovat. Tak mi drž pěstičky. Díky

In reply to by Mirka K.

Držím palce už kvůli dětem..no s dětma naklizený byt je fuška..ale musím říct, že ten můj je dost na úklid a zvládat to jde..sice hračky pořád rozházený..to neřeším..ale bordel nikde nemám..tzn.neuklízet jednou týdně..ale soustavně každý den něco..vždycky si dám nějaký cíl,co dneska udělám..denně stírám, z kuchyně nejdu, dokud jí nemám jako před vařením..atd..to jenom říkám, jak je to u nás..S manželem to máme rozdělený..on luxuje a utírá prach, ustele..ale není to pravidlem..a já to ostatní..Ale poslední dobou dělám všechno já, protože on staví náš baráček a je furt v trapu..takže mi nic jinýho nezbývá..Taky si to s ním můžeš rozdělit..a ať i on udělá nějaký kompromis..A jak jsi tu psala,že chodí na pivo,tak jak často chodí?
Jako každý potřebuje se odreagovat..ale nechat ho, at si jde s kamarádama na to pivo..ale ne každý den..to je pak v pořádku.. A zase nechat ho být..když tam je..

In reply to by Alfa

že držení palečků pomáhá. Dnes jsem přijela od rodičů a mluví semnou jinak než před odjezdem, teď odjel on a dokonce jsem dostala pusu. Prý si spolu zítra sedneme a stanovíme nějaká pravidla. Mě už to snad došlo takže by to mohlo proběhnout bez konfliktu. Snažim se zkrotit tu mou žárlivost a o uklízení jsem dostala školení od táty. Snad to zabere, ale otázka je jak dlouho mi to vydží. MUSÍ JÁ SE PŘECI NECHCI ROZVÁĎET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na pivo chodí tak třikrát v týdnu, ale to je vždycky tak do osmi doma.

In reply to by Mirka K.

No, takže za tím je nejpíš ta ženská... přesně to se stalo i mě, najednou mu začalo vadit všechno, co mu dřív nevadilo, a až jako poslední ze všech jsem se dozvěděla, že má už nějakou dobu jinou a byla jsem asi z celého sídliště jediná, která to nevěděla... no a jak si ji našel, tak najednou začal mít stejné řeči jako ten tvůj - že je věčně neuklizeno, že mu bráním v rozletu, kde by mohl být, kdyby nás neměl a nemusel na nás dřít, vadilo mu prostě všechno, začal zatracovat věci, které jsme dřív dělali společně a bavili nás oba - třeba výlety do lesa, na kolech atd... a hledal si výmluvy, že blbě umývám hrnce, že zalévám květináče když je doma, že děti jsou hlučné a já je špatně vychovala atd... ale z bytu bych neutíkala, jestli ho máte za manželství, je vás obou a když chce jít, ať jde, ale přece nevyžene matku s dětma na ulici...

In reply to by Ivka

děkuju za názor a nejspíš máš pravdu, snažila jsem se změnit, ale on to taky nikdy neocenil. Prosila jsem ho o šanci, ale už prostě nechce. V poslední době i docela pije a mě to vadí. Mám hlavně strach o kluka je na něj fixovanej, pořád ho hledá, má ho hrozně rád a vím, že Standa taky, ale ani to ho nezlomí. Být spolu kvůli dětem, ale taky není řešení.

In reply to by Mirka K.

Tak vidíš, snaž se na něm najít hlavně špatné stránky, bude to třeba pro tebe jednodušší, a malinkýmu to vysvětli, neštvi ho proti a bude dobře, věř mi. Děti jsou rychle přizpůsobivé, pokud se jde na ně s citem.

No ono jestli mu děláš kontroly, tak to není moc hezký..Ale nemá spíš nějakou ženskou? To mi příjde jako docela divný důvod k rozvodu..To nejhorší už máte za sebou dělení o děti a majetek.. To přebolí a bude zase někdo jiný.. (dej si třeba inzerát, choď na chat, hodně pracuj..to vyhání chlapa z hlavy) každý chlap se dá nahradit, hlavně se na něho neupínej..a zkus na to nemyslet..

ach joo proč život nemůže být pořád růžovej?? Je to fakt trápení s těma chlapama, ale at si uvědomí kdo by se o ně tak staral jako my?? Ale tak zase pokud je to konečná tak asi nemá cenu něco lepit a radši se upnout na sebe a dělat něco pro sebe. Tohle je vážně hrozně smutné. Já jsem s přítelem 5,5 roku a na konci dubna budem mít mimi a nedovedu si představit že by nepatřil ke mně. ach joo. hlavně se drž a nějak to vydrž. Je to nejhorší vůči dětem, sama na dvě?? :r:

ahojky Mirko, ty důvody co jsi napsala, nejsou podle mě důvodem k rozvodu, bude za tím určitě něco jiné, ale je to jen můj názor. Já se taky rozvedla po 9 letech. :)

In reply to by MarSil

a můžu se zeptat jak jsi to zvládla? Mě to totiž hrozně rve srdce. Máme 6ti týdenní holčičku a 3,5 letýho kluka a on je na něj hrozně fixovanej. Mám z toho hroznej strach. Naši nás vezmou k sobě a tu zprávu přijali celkem dobře. Tvrdí že jinou nemá, ale tvrdit si může co chce žejo?

In reply to by Mirka K.

je hrozný kdýž ti dokáže udělat něco takového a ty jsi čerstvě po porodu,jeho důvody co ti uvedl podle mne nejsou důvody k rozvodu,připadá mi že zatím je něco jiného ,oni totiž chlapy jsou sraby a než by raději řekli pravdu vymyslý si nepodstatné důvody,které obratí proti nám,aby mi jsme se cítili podmětem toho všeho.Zažila jsem to osobně,ale byla jsem tehdy jen krátce těhotná s druhou dcerou,ublížilo mi to a přestala jsem si toho člověka naprosto vážit upřímně bylo mi zněj zle.Bud silná snaž se to řešit v klidu,ale určitě se předním nijak neponižuj oni za to nestjojí máme přeci svoji hrdost.

In reply to by kočka

snažím se být silná a řešit to bez hádek a v klidu.Chtěly bychom spolu mluvit normálně i po rozvodu, vím že to jde ale bude to těžký.

In reply to by Mirka K.

já měla taky v té době syna 3,5 roku a manžel s náma trávil hrozně málo času a pořád jsme se hádali, když jednou zrovna na štědrý den jsme volali pohotovost pro malého - měl zápal plic a průdušek a jak odešel doktor po 22.00 hodině tak i manžel někam odešel, tak jsem se rozhodla, že dám žádost o rozvod, pak jsem šla bydlet sama s malým na ubytovnu a od toho okamžiku jsem se cítila líp. Jen si teď vyčítám, že jsem se měla víc věnovat malému, ale ono to v tý době moc nešlo, měla jsem pásový opar z nervů, malý pak pořád za mnou chodil všude, na wc, do sprchy, bál se, že stratí i mě, ale zvládli jsme to, našli jsme si novou rodinu, můj nynější manžel má syna taky v tom věku co já, opustila ho manželka, když byli klukovi 2 roky a teď spolu čekáme třetího kluka :h: Jo a jak jsem dala tu žádost o rozvod, tak mi začali lidi říkat, že manžel už dva roky má jinou, do té doby nikdo nic, já pořád nevěděla co je důvodem jeho odchodů, nebo jsem to nechtěla vidět...

In reply to by Mirka K.

ono se člověk po rozvodu změní, mluvili jsme o tom s nynějším manželem, že ted máme na spoustu věcí jiné názory a tak... neboj, když se nebudeš zavírat doma, tak je velká šance, že si někoho najdeš i s dětma!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka