Co si myslíte o těch okurkách?

30.05.2011

Já z toho mám docela velký strach mám doma 2 balíčky cherry rajčat a 2 salátové okurky zbožňuju to jím to denně a teď mám strach nejspíš to vyhodím. Proč riskovat? Ale já si nedovedu představit den bez zeleniny zvlášť teď v létě no už aby to skončilo nebo to opravdu vypadá na vážnou smrtelnou nemoc. Jezte zeleninu budete zdraví nebo mrtvý to zní hrozně, ale to mám teď v hlavě. Četla jsem si různé články byly tam zmiňované BIO okurky, ale to přece nejsou ty obyčejné za 10-15kc ne? Já ani nevím jestli u nás v kauflandu jsou bio okurky.
Taky máte strach? Děkuji za názor

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, nečetla jsem komentáře pode mnou, ale asi tu padlo, že se potvrdilo, že z okurek to nebylo. V MF jsem četla, že to tipují na salát, ale bez záruky. Každopádně tu bakterii prý zničí teplá voda, takže zásady - omývat teplou vodou, ideálně oloupat a nejlíp tepelně upravit,pa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nj, ale nejvíc nemocných je v Německu, takže bych to viděla na něco, co vypěstovali nebo vyrobili tam a Španělsko dokonce zvažuje soud...

A ještě něco - já pořád nechápu, proč kurňa neprodávají obchody jenom naše české zboží, naši českou zeleninu a ovoce?? To se u nás okurky nepěstují nebo co??? Po revoluci v r.89 šlo "zu grunt" naše zemědělství, do té doby soběstačné, a po vstupu do EU jsme se stali jaksi odbytištěm-odkladištěm pro zbytek unijních států, protože ty už neměly, kde by co udaly, tak to spláchly nově příchozí země. Naši zemědělci nemají ani z desetiny tak rovné podmínky jako zemědělci v "kmenových" státech EU, takže cenově skutečně konkurovat nemůžou. Pravda je taky, že takový šméčka, co ty zahraniční firmy prodávají taky, by tam u nich prodávat nemohly!! To akorát tady naše "zákony" tento nehorázný bordel umožňují a obávám se, že se to už nepodaří dát do pořádku. Bohužel.
Markéta s Marcelkou :k:

ahojky my si koupili okurky v kaufu v úterý, ve středu jsem začla mít průjem ve 26tt, do soboty jsem kadila a zvracela, od soboty malej a dneska ještě trošku kadí, tatka to má cca 2 dny a kadí praktivcky furt, jen nezvrací, není to sice ten nebezpečný průjem, ale blbě nám bylo všema to pěkně dlouho, doporučuju i 4x si mýt ruce jestli na ně šahala i po každém nákupu v jakémkoliv obchodě!!! Jo a Bio okurky to rozhodně nebyly
Děláte si z toho některé dole srandu,ale vidět dvoletého chlapečka jak zvrací, kadí a u toho brečí protože se bojí toho zvracení není moc super, nehledě na to že nejí a nepije a hrozí nemocnice!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No, jestli toto nebyl vtip, tak taky můžu napsat: můžeš si za to sama. A to je OPRAVDU poprvé, co sem toto píšu. A neldat toto u dvouletého dítěte je skoro na facku :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak to je hlavní chyba,že si neumyjes ruce,když přijdeš z obchodu-sahas na penize,vozík,na hodně věcí,kterých se dotklo plno lidí..a když vezmu v uvahu,co např do Kauflandu chodí s prominutím za prasata..Kolikrát se mi u pokladny navaluje z toho smradu-pot,smrad z alkoholu a Bůh ví z čeho ještě ,tak to je první,co udělám po příchodu domů-umyju si ruce...bych se ani nedivila,ze příčina těch vasich průjmu je uplne nekde jinde..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

koupila jsem si nějaký časopis a byly v něm vypsány místa, kde je nejvíce bacilů:
počítačová klávesnice, mobil, záchod, kliky u dveří, vozíky v marketech, peníze, houbičky na nádobí apod. Je potřeba si holt mýt ruce teplou vodou s mýdlem a v těch hicech o to častěji, vše se rychle rozkládá

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jsem toh názoru, že domácí je určitě snad i zdtavějšá než BIO, pokud tedy nemáte zahrádku u cesty a zelenina je olověná ...

kačenka1711

ahoj, samo se trochu bojim. na okurky se ted vyprdnu. rajcata jim. mam ted "rajcatove obdobi" dam pozor aby z holandska a spanelska nebyly. maly dostava kedluben, brambory mrkev brokolici kvetak cukety atd. rajvata ne a okurky taky ne. zatim

In reply to by Pet

Můžeš jíst jakékoliv...protože to stejně na žádných okurkách nenašli...byl to akorát falešný poplach a nikdo vlastně neví z jakého zdroje to je...

In reply to by Pet

Já jím úplně všechno...Němci akorát vyvolali šílenou paniku a v zelenině nejspíš stejně nic nebylo...kdoví ź čeho to mají...je totiž celkem zvláštní, že to mají vlastně jenom Němci (nebo lidé, co byli v Německu)...takhle izolované to nemůže být ze zeleniny, která se vyváží do celé Evropy...

ono se to zase medializuje,jinak ta nemoc je na světě už docela dlouho,jen se o ní tolik nevědělo. Dneska jsem četla článek,že největší epidemie byla v roce 1996 v japonsku,ze špatně umytých ředkviček. V USA byl před časem nosičem špenát a v Holandsku salát. U nás na to zemřel jeden člověk v roce 1988 a v roce 1995 se objevily čtyři případy v Čechách z neupraveného kozího mléka.
Já bych se nebála jíst zeleninu,jen jí pořádně umýt,maso hodně tepelně upravovat............ :a:

Asi přestanu chodit ven, může mě přejet autobus, zabít blesk, nabourám se v autě, pokouše mě pes, poškrábe mě kočka... :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, nejsem žádný chemik, ale myslím, že ty bakterie prostě ničí ta šílená kyselost tohohle přípravku (je tam kyselina jablečná, mléčná a citronová)...ostatně, když má někdo problém s gyn. a močovýma cestama kvůli kolonizaci E. coli, tak mu doporučí vaginální gely s kyselým pH (je v nich právě kyselina mléčná), protože v tom mikroorganismy nežijí...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka