Deníček uživatele slunecnicebp

21.01.2010

Ahojky,tak jsem taky neodolala a přišla se pobavit o životě s chlapem na cestách.....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no, jezdí chvilku, jen pár měsíců...spíš to bylo z donucení-finanční situace...... firma -nefirma....jezdí jen on a jeho šéf :-) má sklopku, takže pohoda,,,,jen je celý týden pryč(naštěstí jen ČR) ,,,aspoň že ten víkend má volný,,,dřív nebyl ani ten, tak jsem vděčná aspoň za to...

21.01.2010

Ahojky, chtěla bych se zeptat, na Vaše zkušenosti s chodítkem. Naše malá má ukončený 6.

Ahoj,pokuď neleze,tak já říkám kategoricky nééé!!Náš taky v postýlce není,je na dece nebo na koberci,taky se začíná plazit,ale proč dávat do chodítka?Ale když už,tak ne tak strašně brzy :00: :00:

Hodně názorů v té to době je že chodítko ne,ale já znám spoustu dětí co v chodítku vyrosti a v ničem žádný problém nebyl chodit začali brzo a klouby byli v pořádku skoliozu nemají :? tak nevím co proti chodítku všichni něco mají :00: Já si chodítko pro holky pořídím neříkám že v něm budou trávit celý den ale na pár minut přes den je tam ráda dám .Nedávno jsem se o tým bavila ze švagrovou říkala že chodítko nechce že její dcera měla chodítko a že jí tím opráskala zdi a nábytek :///: a pár dní na to koupila malé chodítko protože jí všude lozila a v ohrádce jí nechtěla být a aby si doma aspoň chvíli odechla tak ji tam dá a má klid že si malá něco neudělá a něco na sebe neztáhne, mimochodem ta její starší dcera má teď 18 let a ujmu z chodítka taky žádnou neměla.A ještě jsem se na to ptala jedné nastávající dětské doktorky a ta mě ujistila že i kdyby to chodítko vyvíjelo tlak na klouby tak jakmile začne dítě chodit tak se mu to 100% srovná ale že v tom chodítku přeci nestráví 24H denně aby si je nějak zničilo.Pak je tu samozřejmě věc druhá a to je jestli dítě mělo problémy s klouby či páteří v tom případě chodítko nebrat.Ať je to jak chce je to věc složitá a každý má na to svůj názor .

Ahoj, tak nám je 7,5 m a chodítko rozhodně kupovat nebudu, malá mi zatím neleze, ani neklečí ani se neplazí, takže ji nechci teď zbytečně učit na něco, co ji ve vývoji vůbec nepomůže, pro nás je teď prvotní to, aby se rozlezla a pak už to bude pohodička, jak poleze, jo a taky naše neuroložka se mě na to ptala, jestli to náhodou nepoužíváme a říkala, že je jinak zásadně proti, doktoři to nemaj moc rádi. Ale třeba naše generace na tom vyrostla a deformovaný nejsme, teda já alespoň určo ne a to jsem v chodítku trávili určitě hooooodně času, tak nevím, co na tom bude.

já ho používala pro obě děti (11 a 13 let) a bylo to v pohodě, chodily na roce, žádný křiváci z nich zatim nevyrostly a hrozně moc se v tom zabavily. Tehdy ho měl snad každý, i když už se trochu od toho odrazovalo. Teď mám 7 měsíční dítě a ta masáž kolem chodítek je teda síla, samý negativa. Všimla jsem si teda v několika knihách, že ho nedoporučujou hlavně proto, že se dítě nenauří chodit dřív. To já nechtěla, chtěla jsem mít prostě chvilku klid. byla jsem přesto rozhodnutá, že teda ho teď používat nebudu, ale o víkendu jsme byli u známých na návštěvě a tam ho zkusil.. A jedu nakupovat :)) Jo, samo že tam nestráví věčnost, max 10 - 15 minut 4x denně. Papa.

Ahojka, já ještě pro malou chodítko nemám, takže to zatím neřeším, ale spíš než chodítko si dělám zálusk na hopsadlo do dveří... malá je děsně hopsavé dítě a taky by ji to na hodně dlouho zabavilo. Ale zatím mi nesedí, tak čekám...

26.11.2009

ahojky, máte někdo přehled o tom, kolik ml MM by mělo vypít 4.-5.měsíční mimčo?

Ahojky, ja bych materske mleko vubec neresila:)))) Nebo jsi myslela umely, nebo mozna odstrikavas ,ze????. Matersky si mimco vezme kolik potrebuje, nekdo vice, nekdo mene, hlavne kdyz pribira:)))umely-mnozstvi mleka odpovida 1/6 hmotnosti maleho, to je 150-180 ml/kg/den, maximálne litr mleka denne

To se vypočítává podle toho kolik vážíte a kolikrát denně papá. Např. my vážíme 4600g.
Takže 4.6 x 180 = 828, to vydělím 6 (šestkrát krmíme) a vyjde mi max. 138ml na jedno krmení. Je to zhruba, když mi déle spí vypije víc, když se vzbudí dřív tak míň.

Vím že se to nějak vypočítává podle toho kolik váží, to se vynásobí 180 a vydělí počtem kojení. Např. my vážíme 4600g takže 4,6 x 180 = 828, 828:6 = 138. Takže při jednom krmení máme vypít maximálně 138ml. Samozřejmě to vychází zhruba, když mi dýl spí tak toho vypije víc, když spí jen 2 hoďky tak míň.

14.11.2009

ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak odtříkávat, jelikož mi to nejde.Po příchodu domů z porodnice sem odstříkávala,úplně bez problémů, protože sem měla mléka hodně.Asi po měsíci

Ahoj mám stejný problém v prsou mléko je, ale odsát mě to nejde.Přišla jsem ale na to, že mě jde odstříkat jedině, když u jednoho prsu a mám malou a z druhého odstříkávám.

In reply to by cifinka

kolem měsíce mají mimča krizi a chtějí víc papat, v tu dobu se mléko přestává tvořit nadměrně a začíná see tvořit jen když mimi saje, proto to asi nejde, přece jen má to miminko jinou techniku sání než odsávačka, mi se taky mlíčko zpustí až když malý začné sát, jinak odstříkávám taky jen ráno to se mi prsa ještě trochu nalijou jinak taky nic moc :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka