Deníček uživatele llenka

15.05.2011

Ahoj holky, patřím taky k listopaďátkům, dnes jsem 15+1, a včera mě začlo bolet bříško, tak divně jako zespoda, nemáte někdo něco podobného?

Mne pobolívá levá a pravá strana břicha - měli by to být prý vaječníky, které "táhnou" růstem dělohy a občas mám pocit, jako že mám dostat menstruaci a to zas je prý překrvením dělohy. S císařem zkušenost nemám, ale pokud jsi nervózní určitě jdi k doktorovi. Je tu pro nás přeci !!! Ať máš jistotu a klid.Papa a ať je vše v pořádku!

25.02.2011

Fotečka Matěje. První když mu bylo asi 14 dní, a druhá je když jsou mu asi 2 roky a 8 měsíců (nekorigovaně).

Matěj s omrzlími tvářičkami:-) - srovnání:-)
Matěj s omrzlími tvářičkami:-) - srovnání:-)

Zázrak.. jiné slovo mě nenapadá :h: Matýsek je překrásný chlapeček! Přejeme moc zdraví :k: Šárka a František :a:

Teda,Leni,ten je nádhernej,úplně mě to dojalo,ten byl droboulinkej a teď je z něj lamač srdcí. Nádhera,gratuluju. :one: :c: :///:

božínku ten byl malinkatej. to je úžasný, že dokáží zachránit takhle malinkatý nedonošeťátka.
a vyrostl v krásnýho klučíka. Kukadla má po kom?

24.02.2011

Ahojky. Našla jsem dnes tento klub. Mohla bych se k vám přidat? Mám chlapečka narozeného 27.týdnu.

Ahoj, taky jsem v tomhle klubu. Loni se nám narodil synek ve 31tt. Byli jsme v nemocnici "jen" měsíc, ale nějaký ten problém máme dodnes.
Úplně chápu tvé obavy. Já už jen kvůli tomu jsem se rozhodla nemít další dítě. A to když si vzpomenu, že jsem chtěla velkou rodinu, 3 děti a teď? Neumím si to představit. Než se zadařilo, tak jsme 2x i mimčo přišli a pak 3. těhu celou dobu rizikový, 5 týdnů v nemocnici na udržování a pak kvůli doppleru akutní císař.
Taky už tohle nechci nikdy zažít. Spousta lidí mi říká, že už se to přeci nemusí opakovat, ale nezaručí mi to nikdo.
Jak se nebát těhulkování ti neporadím a myslím si, že stejně ten strach tam pořád bude a je to úplně normální. Raději se o tom poraď se svým dr. Ten tě určitě dokáže uklidnit, alespoň si to myslím.
No, moc jsem ti neporadila, ale přeji ti jen to dobré a zdravíčko a tentokrát si to těhulení určitě užiješ.

In reply to by Mija

Ahoj Mijo. Víš čas je všemocný lék. Když měl Matýsek rok, taky jsem si nedovedla představit mít další dítě. A vidíš, skoro po třech letech, člověk alspoň z části zapomene na to zlé a našla jsem odvahu jít do toho znovu. I když nezastírám, že se bojím a bát asi nepřestanu. Taky jsem podstoupila vyšetření na trombofilní vady a nejspíš si budu píchat miniheparin. Což by mohlo pomoci i tobě:-) Jestli si na tom vyšetření ještě nebyla určitě si tam zajdi, mají moc dobré výsledky v předcházení těhotenských ztrát a předčasných porodů. Držím palečky, ať vše doženete:-)

ahoj, asi Ti moc neporadím, ale zdravím Tě po dlouhé době. Asi si mě nepamatuješ, ale když jsi byla těhotná se synkem sem tam jsme se tady potkávaly.
Gratuluju k těhotenství. Nevím, jak může další těhotenství probíhat po help syndromu,j estli bývá ojedinělý nebo se dá předpokládat, že se objeví i v následujících těhotenství. Ale jestli Tě to uklidní, tak v prvním těhu jsem byla skoro celou dobu na riziku, synek se pořád dral ven, kontrakce jsem měla prakticky od 15tt...taky jsem se bála, jak bude vypadat další těhotenství, otěhotněla jsem 13m po porodu a s podivem bylo naprosto bez komplikací a mimino jsem nakonec ještě přenášela. Moc Ti přeju, aby jsi si tohle těhotenství mohla užívat plných 40 týdnů :k:
A jak se vede Matýskovi?

In reply to by Tesa

Ahoj Teso. To víš, že si na tebe pamatuji. To je neskutečné, že už máš dvě dětičky:-) A děkuji za podporu, taky si říkám, že teď to snad bude již dobré. Nezbývá mě nic jiného. Jedináčka jsem nikdy nechtěla, tak to holt budeme muset zkusit. Jinak Matýsek je fajn. Začíná pěkně mluvit, akorát je trošku živější a nesoustředěnej z čím jsme narazili ve školičce, kde nám doporučili menší počet dětí:-( Učitelka jedna bláznivá. Není jetě schopen se zapojit do akcí s dětičkami, tak jsem zvědavá, co nás v tom kolektivu ještě čeká:-) Ale co, nárok na to má a kdyby to bylo jen toto, tak to ještě jde. Je holt typický beran. Navíc je ještě na svůj věk hrozně veliký, takže ho lidi berou jako staršího než je a když jim povím, že by měli naopak jeho věk korigovat -3měsíce. Tak se hrozně diví. Přidám fotečku, pa.

11.04.2009

Ahojky. Dlouho jsem tu nebyla, nějak mě tyto stránky pořád blbnou, dlouho se to načítá a já vždy zratím trpělivost. Kdo si mě pamatuje.

Já taky pamatuju,když byl Matýdek mrňousek,přeji mu mnoho zdraví a štěstí a lásku...a tobě posílám síly,jsi moc statečná!!!!!!!

Moc zdravím a posílám hodně zdraví a štestí ktěm jeho narozkám :c: je roztomilý klučík :h: :cc): :h: a máte super dort,můžu se optat kdo jej dělal?

Leni, ten je kouzelnej :c: . předpokládám, že na té 3. fotce jsou dupajdy z miminkovského období, Matýsek se tedy pěkně vytáhl ;)
start jste měli pěkně náročný, tak držím palečky, ať už jde všechno jenom dobře

In reply to by Tesa

Dupačky jsou to výroční. Jsou to dupky ve kterých jsem si nesla Matýska v červnu z nemocnice, to měl krásných 2120g :-) Už tomu člověk nemůže uvěřit, že byl tak maličky, lehce se zapomíná, ale pořád je mě to líto, že jsme si nemohli užít porod a těšení se z miminka. Ale už je to přeci jenom lepší, se mnou.

16.01.2009

Ahojky. Zase jsem se tu delší dobu neukázala, tak vám sem hodím zase nějaké Matýskovo fotečky, jak rosteme. Jinak už má 7,66kg a 70cm.

ahoj Leni, nestíhám teda zírat. Matýsek je uplně úžasnej a šikovnej :k: měli jste teda setsakra dramatický start, ale rozběhli jste se krásně. a v tý vodě vám to moc sluší a pohádky o brontosaurovi si nech pro někoho jinýho :P

Děkuji, akorát jsem zapoměla napsat, aby jste si moc nevšímali toho brontosaura ve vodě s Matějem. :-)

26.12.2008

Ahojky, tak máme za sebou první Matějovo vánoce. Moc pěkné tedy nebyly, nějak se nám to vše pokazilo.

Leni, tak se rychle vymaroďte a vánoce můžete dohnat později :-)
Matýsek teda pěkně povyrost, je to fešák :c:

Hlavně ať jste brzy fit,ten můj taky kašle jak starej tuberák,antibiotika dobral a nějaké zlepšení nenastalo,jelikož chrchle,máme oddělené lože :///: ,ale kouřit nepřestane :spid: Gabča,Filípek,Domčulka

u nás to tak je každé Vánoce, akorát ten marod je náš Samík a manžel objíždí a navštěvuje rodinu sám a já sedím s malým doma, jak pecka a trpím ty jeho "nemocné" nálady :( Tak přeji, ať jste všichni brzy zdraví :k:

23.11.2008

Ahojky. Strašně dlouho jsem tady nebyla. Nebyl čas. Teď jsem si vzpoměla na tyhle stránky, když na mě tak nějak všechno padá. Napadlo vás někdy, že jste špatné mámi?

ahojik. tak za prve klucik je krasny a je to bojovnik a to je jedno velike plus.... ( poprdavde mi prijde ze ty predcasne narozeni prcci sou sikovenji a vetsi bojovnici :) sama mam doma taky predcasne narozenou holcicku... teda jen o mesic ale i tak) za druhe to ze je protivny nemuzou to byt zuby? ted je v tom obdobi kdy bymohli rust...my se trapili dlouho a byl to boj..mala fnukala a byla protivka jak blazen a za 3. kazdy asi ujedou nervy a zarve na prcka a pokud tvrdi ze ne tak lze a nebo ma nervy ze zeleza... ja ma malou taky obcas ravru styl :Drz uz hubu! a taky mi to nepomuze a pak mi to je lito ale proste nervy pracujou.. a za 4! si stasna sikulka ze to s malym tak zvladas a ze si nevzadal ten boj s nim cvicit a venovat se! takze si nic nevicitej a rada - zkus koupit mudnisal gel - je to na umrtveni dasnicek (pokud to sou zoubky tak by se mohla trochu ta protivnost zmirjnit:) )

Ahoj Leni, moc tě zdravím :k: Matýssek je nádherný klučík a vypadá moc spokojeně.
Lenko a co je to dobrá máma? (teda krom jogurtu). abych se mohli zlepšovat a být pořád dokonalejší, musíme dělat chyby, ze kterých se můžeme poučit. A okřiknutí? je to chyba? myslim, že ne. Matěj z toho ještě rozum nemá, takže maximálně se lekne, protože změníš hlas a jseš taky hlasitější. taky jsem několkrát na toníka zakřičela a myslim, že v hodně podobných situacích jako ty. protě někdy toho máme plný kecky, z křiku nám třeští hlava a proboha nevíme, co to dítě po nás chce.
Leni, je úžasný, že jste do Matýska vložili tolik energie a lásky (a kolik ještě vložíte :-) ), ale možná nadešel čas, aby se i Matýsek začal trochu porozhlížet okolo sebe, když zrovna nebude schoulený u mamky nebo sedět taťkovi na klíně. zkus být na blízku, ale tak, aby byl Mates sám (třeba na dece, aby měl u sebe nějaké hračky se kterými si může hrát ...) asi bude z počátku "ječet", ale nakonec zjistí, že si může i chvilku vyhrát sám.
nám se sice toník narodil "včas" ale manžel pracuje doma,má nás tedy doma oba, takže synek je taky stále chovaný, klokánkovaný a prakticky nedaný z náruče.....taky najednou začal křičet a my se mohli s mužem stavět na hlavu a bylo to houby platný. teď si klučík hraje (neboj, ne celej den ;) ) a já mám čas si doma poklidit, vypít kafe a tak. můžeš to vyzkoušet, třeba se zadaří a ty budeš mít taky prostor sama na sebe a určitě těch okamžiků, kdy na něj zakřičíš bude míň ;)
Leni a v žádným případě si nedávej za vinu Matýskovo brzké vykouknutí na svět. Nejsem zdravoník, ale domnívám se, že důvod předčasného porodu jsi nijak nemohla ovlivnit. určitě jsi udělala maximum pro to, aby byl Matýsek takový, jaký je. věci, které patří přírodě jí musíme nechat :k:

Ahojík Leni,

to jsem ráda, že ses na tyto stránky vrátila ;) Moc dobře si pamatuju, jak se vám Matějíček narodil. Myslela jsem na vás, mám radost, že z něj vyrostl taaaak nádherný chlapeček. Špatná máma rozhodně nejsi a to že tě mrňousek vytočil a ty jsi to nervově neunesla, na tom není nic zvláštního. Občas se mi to taky vymkne...a já jsem na sebe potom naštvaná :( Prostě se to stává a rozhodně to o ničem nevypovídá :n: Matějíček to přeroste, neboj ;)

Ahoj, mám 4 a půl letého Samuela. Narodil se včas, ale zůstala jsem s ním brzy sama, tak jsme to měli také těžké. Navíc má astma a je takový celý pořád s něčím nemocný. Taky sem ho litovala (že nemá tátu) a snažila se mu maximálně věnovat. Domácnost jsem obstarávala, až když spal a celé dny jsem se mu věnovala. Teď už jsem vdaná, Samík má nového tátu a vše špatné je za námi. Dodnes mě ale napadá, že jsem špatná máma, když se něco nedaří nebo mi ujedou nervy.
Nejsme přeci roboti, jsme lidi a těm našim dětem se občas v životě, tak jako nám, určitě stane, že na ně někdo křikne nebo jim dokonce ukřivdí.
Nelze je vychovat ve "sterilním" prostředí.
I když je tvůj nádherný Matěj malý, řekni mu, žes ho nechtěla okřiknout, že jsi jen nevěděla proč pořád plakal a bylo toho už na tebe moc. On to svým způsobem pochopí a tobě se uleví ;)
Špatná máma by nad svým jednáním nepřemýšlela tolik jako my a asi by neměla výčitky z malinkého uklouznutí. Jsi určitě skvělá máma :w: :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka