Přidat komentář

In reply to by lidus84

ikdyby jsi právě tu endometriózu nedej bože měla, tak IVF právě i s ní jde, oni to umí obejít, ona prý zabraňuje oplodnění, ale neškodí těhotenství. dokonce v těhotenství a v době kojení se prý lepší.
Bolestivou menstruaci jsem měla hodně a taky dlouhou, až 7 dní intenzivní, taky občas bolesti při :sex: a někdy mě hrozně píchalo v podbřišku až mě to vykřivilo jako paragraf. Kolikrát jsem byla i v nemocnici, že mám asi slepák, ale nikdy mi nic nenašli, bylo to tak asi 5 let, vždycky chirurgie, interna, gynekologie a nikdy nikde nic nenašli, už jsem si myslela, že jsem blázen. Stalo se to většinou tak 2x do roka, že jsem valila do nemocnice se "slepákem". Když mi loni našli endometriozy v tom podbřišku, tak se mi to aspoň konečně zdůvodnilo, ty příznaky tomu odpovídaly.
Laparoskopii jsem ti ani doporučit nechtěla, to určitě ne. Ale aspoň vím, že mě informovali v CARu, že pro IVF nebo ICSI není endom. překážkou. akorát jsme rovnou vyloučili IUI, které by bylo k ničemu, když by to endometrióza překazila. A jelikož děti už opravdu moc chceme, tak jsme si nakonec všech 8 zralých vajíček nechali oplodnit metodou ICSI a na IVF ani nedošlo. Chtěli jsme mít větší jistotu a navíc při tom vyberou zdravé spermie. Jedno vajíčko máme ještě zamražené kdyby náhodou nevyšel tento první pokus.
Ale věřím, že náklady jsou obrovské, my jsme zaplatili celkem 21tisíc a vím, že pojišťovna hradí dalších 26tisíc. Proč si to musíš platit všechno sama? V zahraničí nemůžeš mít nějaké pojištění? Určitě tam pracuješ, ne? Nebo proč si to nejdeš zkusit nechat udělat v ČR, nebo je to nemožné?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka